» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
546 / 556
»»

easyrider3 ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Baltazar: je izjavil:

staher je izjavil:

Baltazar
kaj pa po tvojem naj kupim?

Če že imaš Sonyja potem ti priporočam Sonya. Res da so malo dražji toda vredni svojega denarja. Kateri model je odvisno od tvojih finančnih zmožnosti. Kar drži, da več denarja več muzike. Če pa že kaj od drugih znamk pa bi gledal potem Samsunge. Jaz sem svoje izkušnje glede LGja napisal par strani nazaj in še v sosednji temi.
Imel Philipse, Samsunga, Lgja, Sonyja ima hčera...

Meni je prav smešno, kako nekateri odsvetujejo nakup Samsung OLEDa, ker je nov na trgu in ni še dovolj stestiran LOL.

Sem fasal na najboljšem in neprebojnem LG OLEDu burn in po enem letu. Pa ne bom pljuval po TVju. Sem imel smolo, da mi je tv naredila petkova popoldanska izmena.
Ampak odsvetovati nakup Samsungovega OLEDa ker ni dovolj preverjen je pa komedija

Da ne začnem o tem, kako moraš nujno kupit OLED, ker ti LED TV skuri oči. Še dobro da nismo vsi slepi, ker smo večino življenja imeli CRTje in navadne LED TVje

yesssss

yesssss

damirj79 ::

fpbs je izjavil:

staher je izjavil:

FPBS Hvala
Saj se nagibam k LG večji, novejši cenejši, opazi pa sem, da imajo tudi možnost IPTV KAR ME JE ŠE MALCE BOLJ PRITEGNIALO.

Nisi navedel cene. Vsekakor je boljša izbira C4.

Lg 65c4 je 1900€, 65b4 pa 1200€. Jaz sem gledal primerjavo med c3 in b3 in je tako minimalna razlika, da ni bilo vredno 300€ razlike (1600€ proti 1300€), kaj šele zdaj 700€.

katimm ::

easyrider3 je izjavil:

Slika pa ne bo nikoli tako dobra kot na QD-OLED in niti G4 Z MLA panelom ne doseže tega.

V mojem primeru je bil lg c3 65 200€ cenejsi od samsunga... recimo sedaj sta ista cena nekje in bi vzel samsunga vendar je 1650€ mnogo prevec za moje pojme... je pa res da ni nikjer primerjave v SD programih tam pa baje samsung pogrne v gamingu pa je obcutno lepsa svetlejsa slika. B4 za 1200 je sigurno super nakup za katerega bi se jaz odlocil v omenjeni dilemi kjer se izbira..

o0o0o0o0o0 ::

Spet nekaj čudnega zapisanega pri Rtings glede ocen za HDR movies in sicer oceno 9.0 so dobili vsi LG B4,LG C3,Samsung S90C,Sony Bravia 9 kar se večina poznavalcev in testirancev TV s tem sploh ne bi strinjalo.

staher ::

Tako, pa ga imam doma na steni LG OLED 65B43LA, sedaj pa testi.
Prvi vtis 1200 je vreden, sem malo pozitivno presenečen. Upam da traja :).
Pa še to iptv tudi dela.

staher je izjavil:

Tako, pa ga imam doma na steni LG OLED 65B43LA, sedaj pa testi.
Prvi vtis 1200 je vreden, sem malo pozitivno presenečen. Upam da traja :).
Pa še to iptv tudi dela.

Za takšno ceno je sigurno to eden najboljših OLED TV in ima samo malo slabšo svetilnost kakor C4 drugače pa barve in prikaz detaljev zaradi boljšega colour gradient boljši kakor C4 pa tudi image retention je na C4 slabši v game mode saj recimo ostane dlje čase odtis slike na panelu. Omenjajo tudi da procesor alfa 8 pri B4 malo sliči na G4 in zato ima morda boljši prikaz barv in colour gradient kakor C4 z procesorjem alfa 9. Neka verjetnost je celo tudi,da pri LG B4 boš imel lepši panel brez tistega zelenega tinta kakor se tako zelo omenja pri C4.

V glavnem OLED v velikosti 65" za ceno okrog 1200 Eur je sigurno LG B4 eden najboljših od vseh.

Baltazar: ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

staher je izjavil:

Baltazar
kaj pa po tvojem naj kupim?

Če že imaš Sonyja potem ti priporočam Sonya. Res da so malo dražji toda vredni svojega denarja. Kateri model je odvisno od tvojih finančnih zmožnosti. Kar drži, da več denarja več muzike. Če pa že kaj od drugih znamk pa bi gledal potem Samsunge. Jaz sem svoje izkušnje glede LGja napisal par strani nazaj in še v sosednji temi.
Imel Philipse, Samsunga, Lgja, Sonyja ima hčera...

Meni je prav smešno, kako nekateri odsvetujejo nakup Samsung OLEDa, ker je nov na trgu in ni še dovolj stestiran LOL.

Sem fasal na najboljšem in neprebojnem LG OLEDu burn in po enem letu. Pa ne bom pljuval po TVju. Sem imel smolo, da mi je tv naredila petkova popoldanska izmena.
Ampak odsvetovati nakup Samsungovega OLEDa ker ni dovolj preverjen je pa komedija

Da ne začnem o tem, kako moraš nujno kupit OLED, ker ti LED TV skuri oči. Še dobro da nismo vsi slepi, ker smo večino življenja imeli CRTje in navadne LED TVje

To ti lahko odsvetuje lahko samo kakšen fanatik LGjev tipa fpbs, ki drugega kot LGja sploh še ni videl.
Ponavlja se kot papiga: "Sony pa ima še panel starejše generacije, in je manj odporen proti burn-inu":))
Ovce mu pa verjamejo in nasedajo. Potem bo pa jokanje.

mancslo ::

scipascapa ::

kje dobiti 65'' LG B4 za 1200€?

fpbs ::

scipascapa je izjavil:

kje dobiti 65'' LG B4 za 1200€?

https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

scipascapa ::

zelo mamljiva cena

Zgodovina sprememb…

georgeus ::

fpbs je izjavil:

georgeus je izjavil:

Hvala. Sem gledal tudi tega Philipsa, če bi se stegnil malo čez 600 eur. Zmotilo me je le, da ima nek splošen OS, za katerega ne vem ali je preveč oskubljen (brez možnosti nameščanja aplikacij)?
Ker potem je še tale The One od Philipsa s Titan OS, trenutno za isto ceno. In se mi pojavi vprašanje, kateri med njima je potem boljša izbira?
https://www.bigbang.si/philips-55pus891...

Ne nasedaj prodajalcu Philipsov Andreju. Popolnoma nobene potrebe ni, da bi se stegoval za tem Philipsom, ker je slabši od Hisense QLEDa, ki si ga predlagal. Poleg tega pa ima ta Philips še slab nepreizkušen opercijski sistem.

Hvala za priporočila. Sem vzel Hisense U7KQ in sem zelo zadovoljen. Slika smooth, operacijski zelo dober. Za ta denar je res top in mislim, da trenutno best budget TV.

georgeus je izjavil:

fpbs je izjavil:

georgeus je izjavil:

Hvala. Sem gledal tudi tega Philipsa, če bi se stegnil malo čez 600 eur. Zmotilo me je le, da ima nek splošen OS, za katerega ne vem ali je preveč oskubljen (brez možnosti nameščanja aplikacij)?
Ker potem je še tale The One od Philipsa s Titan OS, trenutno za isto ceno. In se mi pojavi vprašanje, kateri med njima je potem boljša izbira?

Ne nasedaj prodajalcu Philipsov Andreju. Popolnoma nobene potrebe ni, da bi se stegoval za tem Philipsom, ker je slabši od Hisense QLEDa, ki si ga predlagal. Poleg tega pa ima ta Philips še slab nepreizkušen opercijski sistem.

Hvala za priporočila. Sem vzel Hisense U7KQ in sem zelo zadovoljen. Slika smooth, operacijski zelo dober. Za ta denar je res top in mislim, da trenutno best budget TV.

Lahko malo bolj opišeš ta "operacijski sistem" zakaj ti je dober. Ali lahko nanj namestiš in če seveda deluje gor aplikacija EON smart, A1 smart, ali lahko gor namestiš Kodi? Ali si zadovoljen z uporabniškim vmesnikom - zakaj? Ali si zadovoljen z daljinskim upravljalnikom-zakaj ti je boljši od drugih?

Amdforce ::

georgeus je izjavil:

fpbs je izjavil:

georgeus je izjavil:

Lahko malo bolj opišeš ta "operacijski sistem" zakaj ti je dober. Ali lahko nanj namestiš in če seveda deluje gor aplikacija EON smart, A1 smart, ali lahko gor namestiš Kodi? Ali si zadovoljen z uporabniškim vmesnikom - zakaj? Ali si zadovoljen z daljinskim upravljalnikom-zakaj ti je boljši od drugih?

Ti jaz povem, imam 65u7kq odkar je prišel k nam. Slika in panel sta super, daljinec je ravno prav velik, iz aluminija, vmesnik deluje hitro odzivno in pregledno, eon in neo delujeta, kodija ne uporabljam, upscaling je tudi v redu. V bistvu sem ravno par dni nazaj vzel se 75u8n, kateri bo zamenjal 65 oled v dnevni, lahko kaj več povem v naslednjih dneh, ko ga zmontiram. Edino glede zvoka ne vem kakšen je, imam povsod HT setup.

Lahko potrdim. Daljinec je super, vmesnik je hiter. Previjanje nazaj in naprej dela brezhibno (bols kot prijatlov andorid). Edini minus je to, da ko odpres TV si ne zapomni kje si ostal in izberes aplikacijo znova. Screen 144Hz, vse dela gladko.
Ima tudi A1, EON, T2, Neo ter ostale aplikacije. Kodi-ja ne uporabljam in ga ne najdem v app-storu, ga pa lahko mirror-aš iz telefona/tablice. Naprimer preko HBO Max aplikacije sem preizkusil mirror 4K film in je šlo lepo. Zdaj pa je tudi ta aplikacija že na TV-ju.

Tudi v eni izmed trgovin so mi potrdili, da je VIDAA sistem sodobnejši od novih Philipsov, ki imajo nek nov sistem (Androida praktično več ni).

Zvok je tudi v redu, ima vgrajen mini sub-woofer. Js poslušam glasbo na njem. Ni profi sound ampak čisto spodobno.

Amdforce je izjavil:

georgeus je izjavil:

fpbs je izjavil:

georgeus je izjavil:

Ti jaz povem, imam 65u7kq odkar je prišel k nam. Slika in panel sta super, daljinec je ravno prav velik, iz aluminija, vmesnik deluje hitro odzivno in pregledno, eon in neo delujeta, kodija ne uporabljam, upscaling je tudi v redu. V bistvu sem ravno par dni nazaj vzel se 75u8n, kateri bo zamenjal 65 oled v dnevni, lahko kaj več povem v naslednjih dneh, ko ga zmontiram. Edino glede zvoka ne vem kakšen je, imam povsod HT setup.

Jaz kupujem nek najcenejši 55 4K tv "no ja najcenejši" 50€ gor dol, tam nekak do 500€ best performance glede na ceno za v neko hobi sobco, edine želje so da je smart omogoča hitro wifi povezavo, ker wifi imam hiter:)), BT, da podpira aplikacije EON, A1... in pa da se da gor naložit Kodi.
No, pa da ni LG ali Philips. Najbolj so mi v oči padli Samsungi za te Hisense in podobne pa se ne upam odločit, predvsem zaradi njihovega OSa, ker že za isti denar dobiš potem kakšnega Samsunga.

webmaher ::

če češ Kodija za vsako ceno potem glej kakega TCL-ja ki ma 3GB RAMa in 32ROMa...drugače boš hitro v težavah :D

Jaz v bodoče pa bom gledal,da bo TV imel nekako čim krajšo pot,do nastavitve-povezave z WiFi omrežjem,kot jo ima recimo TCL z Google sistemom saj rabim samo dvakrat pritisniti na tipko in imam že na izbiro WiFi omrežja. Pri Android Philips TV pa je potrebno veliko več pritiskov ,da prideš do izbire WiFi omrežij kar zame ni dobro saj se velikokrat moram povezati na mobilno dostopno točko saj WiFi od T-2 je preslab. Kako imajo drugi proizvajalci TV to narejeno do nastavitve ali izbire WiFi omrežja in a imajo morda potem vsi Google TV sistemi podobno kot TCL vmesnik?

Jaz kupujem nek najcenejši 55 4K tv "no ja najcenejši" 50€ gor dol, tam nekak do 500€ best performance glede na ceno za v neko hobi sobco, edine želje so da je smart omogoča hitro wifi povezavo, ker wifi imam hiter:)), BT, da podpira aplikacije EON, A1... in pa da se da gor naložit Kodi.
No, pa da ni LG ali Philips. Najbolj so mi v oči padli Samsungi za te Hisense in podobne pa se ne upam odločit, predvsem zaradi njihovega OSa, ker že za isti denar dobiš potem kakšnega Samsunga.

Pri 500€-550€ bo slika na Samsungu neprimerljivo slabša kot je pri tem Hisensu. A Samsung pa ima Kodi aplikacijo? Kolikor vem ima tudi svoj OS - Tizen.

Kupi si Android box pa boš imel vse ?8-)

easyrider3 je izjavil:

LOL! Kaj mi bo box brez TVja!

easyrider3 je izjavil:

Ti si napisal,da mora TV podpirati določene aplikacije zato ti predlagam Android box in potem imaš veliko več TV na izbiro.

easyrider3 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Ti si napisal,da mora TV podpirati določene aplikacije zato ti predlagam Android box in potem imaš veliko več TV na izbiro.

Kaj ti ni jasno! Jaz potrebujem TV! Tema je o TVjih! Ko bom potreboval box bom šel v temo kateri box.
Saj ne kupujem TV za 1000€+ da bi imel ne vem kakšno izbiro. Za tak denar ni ne vem kakšne izbire pa če tudi kupim najbolj neumen TV. Komaj sem se znebil teh boxov sedaj pa naj kaj najprej naj kupim box in potem TV. :)) Ti boxi so prežvet projekt, ko še ni bilo smart tvjev. Ja vem kaj boste rekli, nizkocenovni smart tvji imajo notri slabšo "opremo" kot nek dodaten box toda ni mi sedaj se zajebavat še z iskanjem in priklopi nekih boxov, ker ponavadi potem zmečeš par 100€ preden dobiš kar ti ustreza.
Moje želje pa mislim, da niso ne vem kako velike da nek TV za do 500€ ne bi zmogel izpolnit mojih želja. Sliko in zvok pa mi noben box ne bo poboljšal;)
Za ta denar pridejo v poštev Samsung, Hisense, TLC sedaj je samo vprašanje kateri ponuja za malo denarja največ muske. To pa lahko največ pove kakšen iz prve roke, ki ga ima. Če pa bom kupoval primarni TV višjega cenovnega razreda pa vem, da bo Sony ali Samsung.

hodu63 ::

Baltazar: napisal si, da mora tv podpirati Kodi. Kodi podpirajo samo tv operacijski sistemi Webos (Lg), vendar zaenkrat precej hroščat, pa napisal si, da nočeš Lg in Android/Google. Android/Google tv je hardwersko precej zahteven, zato moraš gledati, da ima tv čim zmogljivejši procesor in dovolj spomina. Najboljši procesorji za android tv so Mediatekovi, predvsem njihova Pentonic serija, ostale odsvetujem. Kolikor mi je znano imajo Pentonic čipe vgrajene le Philips in Sony in sicer Pentonic 1000 ter TCL ki naj bi imel vgrajen nekoliko slabši, pa še vedno odličen Pentonic 700. Problem je cena, vsi omenjeni so precej dražji od 500€, kolikor si si zadal.

andrej69 ::

Tukaj je tabela kateri chipset uporabljajo določeni televizorji. Pentonic 1000 uporabljajo vsi lanski in letošnji Philips Google modeli, in pa najvišji model Sony OLED.

Je mogoče komu znano, katere čipe vgrajuje Panasonic v svoje android aparate? Dela sam te televizorje ali prodaja turška in kitajske aparate pod svojo znamko?

hodu63 je izjavil:

Baltazar:pa napisal si, da nočeš Lg in Android/Google. Android/Google tv je hardwersko precej zahteven, zato moraš gledati, da ima tv čim zmogljivejši procesor in dovolj spomin

Tega ne razumem ravno najbolj? Da nočem Android/Google?
Še enkrat. Potrebujem TV 55" za jaz temu pravim hobi sobco kjer se bo gledalo le občasno in še to bodo bolj nezahtevni gostje, velikokrat otroci, vsebina ne bo oziroma ne potrebujem ne vem kakšne kvalitete bi pa rad da je 4K. Saj to je danes že več ali manj vsak, predvsem za kakšne filme.
Gledalo se bi vsebine iz aplikacij EON ali A1 in pa ja kakšen Kodi ali kakšna podobna aplikacija, ki omogoča kakšno prenašanje filmov, serij, torrentov.
Nočem edino LG ali Philipsa to je pa to.
Ostalo smo itak več ali manj vsi preveč zahtevni in večina nekih dodatkov pa HDR, pa dolbi pa ne vem kaj še vse kar v praksi sploh ne potrebujemo oziroma večina to ne opazi, ampak ko pa se kupuje pa vse to mora imet. Kaj ti to kot prvo pomaga, če pa vir tega ne podpira, kot drugo ti tega ne vidiš, slišiš in pa če to vse crkne po parih mesecih.:))

hodu63 je izjavil:

Je mogoče komu znano, katere čipe vgrajuje Panasonic v svoje android aparate? Dela sam te televizorje ali prodaja turška in kitajske aparate pod svojo znamko?

Večina OLED modelov ima vgrajene tudi Pentonic 1000 chipsete. Nižji rang pa mešano Realtek ali MStar . Kar pa se tiče sestave določene modele sestavljajo v Vitnamu. Določene modele pa v Turčiji ( Vestel).

Baltazar: nikjer nisem napisal tega, da ti nočeš android/Google? Kako si prišel do tega? Prvi stavek v tvoji repliki na moje pisanje ni moj. Povedati samo hočem, da na Samsung in večino Hisense aparatov ni mogoče naložiti Kodija, zato je tvoja izbira zelo omejena. Ostale aplikacije ala Eon, Neo A1 bodo delale na skoraj vseh smart tv aparatih, samo kodi je problematičen.

Baltazar: dolgujem ti opravičilo. Sem pogledal svoj post in res sem ga napisal precej dvoumno. Takole bi moralo biti:
Baltazar: napisal si, da mora tv podpirati Kodi. Kodi podpirajo samo tv operacijski sistemi Webos-Lg (vendar zaenkrat precej hroščat pa napisal si, da nočeš Lg) in Android/Google.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

hodu63 je izjavil:

Baltazar: dolgujem ti opravičilo. Sem pogledal svoj post in res sem ga napisal precej dvoumno. Takole bi moralo biti:
Baltazar: napisal si, da mora tv podpirati Kodi. Kodi podpirajo samo tv operacijski sistemi Webos-Lg (vendar zaenkrat precej hroščat pa napisal si, da nočeš Lg) in Android/Google.

;)

webmaher ::

hodu63 je izjavil:

In če bo imel Kodija večino filmov in serij z lahkoto gleda v Dolby Vision, HDR+, HDR v 4K ločljivosti zastonj ali za dva ojra in pol na mesec :)

legendary ::

V tem tednu moram kupiti tv. Iscem velikost 75-85 kjer imam budget max.1500eur. Potencialno lahko kaj več, če gre za bistveno razliko, ki opraviči dodaten strošek.

Kaj priporočate?

Nekako za tak budget kot je bil omenjen so tukaj nekako najboljši TV:

TV velikosti 75":

-PHILIPS 75PML9019/12 MINI LED TV 1.400 Eur (Bigbang)
-Hisense 75U8NQ Mini LED TV 1.520 Eur (Mimovrste)
-SAMSUNG QE75QN85C Mini Led TV 1.600 Eur (Makspro)
-TCL 75C845 Mini LED TV 1.600 Eur (eSvet)

TV velikosti 85":

-HISENSE 85U7KQ Mini Led TV 1.490 Eur (eSvet)
-Samsung QE85Q60D QLED TV 1.530 Eur (priporočam)
-Samsung QE85Q70D QLED TV 1.610 Eur (priporočam)

A je morda kakor toliko dober ta Samsung soundbar HW-Q600C katerega lahko dobiš za 70% ceneje ob nakupu Samsung TV? To ugodnost imajo v trgovini Bigbang in polna cena tega soundbara je 500 Eur tako,da bi potem s popustom prišel 150 Eur.

Ugodnost ob nakupu:
Ob nakupu enega izmed izbranih televizorjev Samsung, Soundbar HW-Q600C/EN 70% ceneje. Ponudba traja do 31. 10. 2024.

legendary je izjavil:

V tem tednu moram kupiti tv. Iscem velikost 75-85 kjer imam budget max.1500eur. Potencialno lahko kaj več, če gre za bistveno razliko, ki opraviči dodaten strošek.

Kaj priporočate?

Jaz ti vsekakor priporočam ta Philips mini led;)

https://www.bigbang.si/philips-thextra-...

legendary ::

Zaenkrat se nagibam k predlogu hisense u8n

legendary je izjavil:

Če boš gledal pedvsem HDR vsebine ti je Hisense nekaj boljša izbira od Philipsa. Če pa boš gledal mešane vsebine pa ti je Philips vsekakor boljša izbira.

Posebej, če boš gledal tudi šport. Sicer pa kar se tiče Hisense televizorjev, si lahko tukaj malo prebereš kaj pravijo.

Hisense is known for poor QA (Quality Assurance)/QC (Quality Control). Rtings does not test for QA/QC.

Multiple issues shown on reddit.

Hisense has poor processing as reported by multiple redditor's experience, not just us.

Rtings testing for Processing/Upscaling is flawed and does not match real world usage

Hisense has poor motion handling as reported by multiple redditor's experience, not just us.

Non US/Canada Users get the god awful Vidaa OS instead of GoogleTV. Even some US models also now use this garbage OS.

Potem pa so še lahko določene težave kot so:

-Težave z omrežjem
-Težave s tv signalom
-Težave s programsko opremo
-Težave s strojno opremo
-Težave z aplikacijami
-TV po posodobitvi ne deluje (niti na tovarniških nastavitvah)
-TV ne deluje po izpadu električne energije itd..

Hisense in TCL so pač nisko cenovni televizorji, zato pač res kakšne kvalitete seveda tudi ni za pričakovat.

polde66 ::

andrej69 je izjavil:

legendary je izjavil:

Če boš gledal pedvsem HDR vsebine ti je Hisense nekaj boljša izbira od Philipsa. Če pa boš gledal mešane vsebine pa ti je Philips vsekakor boljša izbira.

Posebej, če boš gledal tudi šport. Sicer pa kar se tiče Hisense televizorjev, si lahko tukaj malo prebereš kaj pravijo.

Hisense is known for poor QA (Quality Assurance)/QC (Quality Control). Rtings does not test for QA/QC.

Multiple issues shown on reddit.

Hisense has poor processing as reported by multiple redditor's experience, not just us.

Rtings testing for Processing/Upscaling is flawed and does not match real world usage

Hisense has poor motion handling as reported by multiple redditor's experience, not just us.

Non US/Canada Users get the god awful Vidaa OS instead of GoogleTV. Even some US models also now use this garbage OS.

Potem pa so še lahko določene težave kot so:

-Težave z omrežjem
-Težave s tv signalom
-Težave s strojno opremo
-Težave z aplikacijami

Hisense in TCL so pač nisko cenovni televizorji, zato pač res kakšne kvalitete seveda tudi ni za pričakovat.

Imam 3 Hisensejeve tv-je. Zadnji je 55U7KQ, nekako mi vsi delujejo. Po izpadu iz elektrike in po posodobitvah. Zgleda da imam srečo. Imam pa enega filipsa, ki je tako prepreden z mrtvimi pixli, da se še jasna noč z zvezdami skrije.
@andrej69 pokvarjen si do konca. Potem pa jokaš, ko kdo kako reče proti tebi. Pokvarjen do konca. @legendary daj pls kupi filipsa da bo @andrej lahko zaslužil teh svojih 5 eur.
polde

Pri nas je pregovorno Sony IN, philips je crap.
Doma pa imamo samsunga ki noče crknit že 8 let, bi bil pa TCL trenutno zagotovo prva izbira...

mancslo je izjavil:

Pri nas je pregovorno Sony IN, philips je crap.
Doma pa imamo samsunga ki noče crknit že 8 let, bi bil pa TCL trenutno zagotovo prva izbira...

Enako imamo Samsunga, ki noče crknit 9 let slika boljša kot pri LG C9 pa še ta je crknla;(
Grem pa pogledat na maks pro za TLC in imajo samo enega in ta je 4K:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Baltazar: ()

Jaz imam TCL C805 a,če grem v sistem v TV pogledat mi pa piše da je C755 kar je drugače predvideno za ameriški trg kot se je pisalo. Kaj bo potem točno veljalo kaj je za eden model?

OK.d ::

Če je Google TV gor bo držalo.
LPOK.d

@polde66

Zakaj pa bi bil pokvarjen, ker opozorim na določene težave.. Pa saj si jaz sam ne izmišljujem teh zadev:) Saj veš vsak hvali kar ima doma.;)

Seveda pa vsi nimajo omenjenih težav, vendar zopet treba gledat globalno..Kar pa se tiče citata iz reddita pa vsekakor drži..!

Hisense in TCL kot sem napisal zaostajata za konkurenco, če pogledamo televizor kot celoto.. Tukaj mislim na same elektronske sklope, sam Hardwer, Softwer itd..

Posebej pa zaostajata pri obdelavi slike..! Saj Philips, Sony, Panasonic niso brez razloga dražji televizorji..

Kot sem že napisal Hisense in TCL tržita predvsem specifikacije panelov, v praksi pa je potrebno za odlično kvaliteto slike, "še veliko več kot kvaliteten panel":)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Hikari ()

fpbs ::

legendary je izjavil:

Ta zgoraj predlagani Hisense, je kar dobra izbira. Najslabši med predlaganimi pa je Philips, ima med predlaganimi najnižjo svetilnost, najmanj con...., nepreizkušen operacijski sistem, kar pa resnično lahko vodi v določene težave kot so:
-Težave z omrežjem
-Težave s tv signalom
-Težave s strojno opremo
-Težave z aplikacijami
Kar se tiče Hisense in TCL popolnoma nič ne zaostajata za konkurenco, oba sta tehnološko daleč pred Philipsom. TCL bo v kratkem pričel z lastno proizvodnjo OLED panelov.

Recimo tukaj je primerjava letošnjega Hisense MINI LED modela U8NQ in Philips modela 9636 iz leta 2021.. Pa ima Hisense novejši panel s kar nekaj več conami zatemnenja.

( Hisense)

(Philips 9636)
««
546 / 556
»»