Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
bigbada ::
85 pa predvidevam da se ne dobi za kako tako ceno (~1500EUR) oz. verjetno niti ne bi bilo pametno takšna velikost?
hvala za linke andrej, bom malo pregledal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bigbada ()
andrej69 ::
85 pa predvidevam da se ne dobi za kako tako ceno (~1500EUR) oz. verjetno niti ne bi bilo pametno takšna velikost?
Za 85˝ velikost mislim, da ni potrebe.. 75˝ velikost je povsem dovolj, posebej pa za gledanje tv programov in filmov iz USB-a.
darck ::
75" TV za najmanj denarja in nekako najboljša izbira je ta letošnji model SAMSUNG UE75CU7172UXXH pri Big bangu za ceno 950 Eur isti model v velikosti 85" se pa dobi za ceno 1.219 Eur Anni.si ali Big bang 1.400 Eur.
https://www.bigbang.si/samsung-ue75cu71...
Mogoče tudi kakšen Hisense letošnji model HISENSE 75E7KQ PRO treba ga je videti kako prikazuje sliko se ga pa dobi za 1.200 Eur pri Big bangu velikost 75".
https://www.bigbang.si/samsung-ue75cu71...
Mogoče tudi kakšen Hisense letošnji model HISENSE 75E7KQ PRO treba ga je videti kako prikazuje sliko se ga pa dobi za 1.200 Eur pri Big bangu velikost 75".
Mislim da bom vzel kar tega:
https://www.bigbang.si/philips-75pus881...
Je cenejši kot sony/lg pa še eno 200€ ceneje ga bom dobil preko bigbang vez
edino za sony sem vsepovsod bral da ima boljši procesor oz upscaling za tv programe oz. filme iz USB ključka, ampak mislim da ne bo bistvene razlike
edino za sony sem vsepovsod bral da ima boljši procesor oz upscaling za tv programe oz. filme iz USB ključka, ampak mislim da ne bo bistvene razlike
demog ::
Jaz sem tudi vzel Philips 65pml9008/12, zahvaljujoč andreju69 za res ugodno ceno. Sicer ne vem točno kaj za pričakovati, ker sem kar precej tečen pri kvaliteti slike (najbolj me skrbi kontrast). Če mi ne bo OK ga bodo pa vzeli starši, ki tudi precej gledajo TV, ampak niso tako zahtevni kot jaz. Je pa za 700 € tole definitivno nor value for money.
Mislim da bom vzel kar tega:
Tudi Philips ima odličen procesor in po nekaterih mnenjih strokovnjakov celo najboljši.. Je pa seveda tudi Sony odličen kar se tiče procesorja. Na letošnjih Philips modelih so še kar nekaj izboljšali sam upscaling nekaj tudi na račun novega Chipseta Pentonic 1000. Skratka Sony ali Philips ne moreš zgrešit kar se tiče same obdelave slike..!
Je lahko TV postavljen na tla začasno (ker še ni TV omarice... in bo kasneje prispela) ali je lahko kaj narobe če je na tleh (elektrika..) ?
Je lahko TV postavljen na tla začasno (ker še ni TV omarice... in bo kasneje prispela) ali je lahko kaj narobe če je na tleh (elektrika..) ?
Nič ni narobe..
Jaz sem tudi vzel Philips 65pml9008/12, zahvaljujoč andreju69 za res ugodno ceno. Sicer ne vem točno kaj za pričakovati, ker sem kar precej tečen pri kvaliteti slike (najbolj me skrbi kontrast). Če mi ne bo OK ga bodo pa vzeli starši, ki tudi precej gledajo TV, ampak niso tako zahtevni kot jaz. Je pa za 700 € tole definitivno nor value for money.
Potem bi se moral odločit za kakšen OLED.. Sicer pa mislim, da boš tudi na tem televizorju zadovoljen s kontrastom, pa tudi kar se tiče ostrine itd... Ker včasih sam kontrast ni dovolj, če ni ostrine. To se lepo vidi na kakšnem Panasonicu kateri ima zelo dober ali odličen kontrast, pa ima slabo ostrino slike, ki vse skupaj nekoliko pokvari:) Tukaj seveda mislim na LED televizorje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
fpbs ::
Mislim da bom vzel kar tega: https://www.bigbang.si/philips-75pus881...
Normalno, da je ta Philips cenejši od Sonyja. Praktično se ta Philips ne more v nobenem primeru primerjat s tem Sonyjem. Ne samo, da ima Philips slabši procesor. Vse ima slabše.
Mislim da bom vzel kar tega: https://www.bigbang.si/philips-75pus881...
Je cenejši kot sony/lg pa še eno 200EUR ceneje ga bom dobil preko bigbang vez
Normalno, da je ta Philips cenejši od Sonyja. Praktično se ta Philips ne more v nobenem primeru primerjat s tem Sonyjem. Ne samo, da ima Philips slabši procesor. Vse ima slabše.
Govoriš o tem Sonyu?
https://www.bigbang.si/sony-bravia-x90k...
Na reddit dobiva kar dosti hvale...
Sicer pa se mi zdi, da so tvoji posti vedno anti philips, kolikor berem par zadnjih strani :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bigbada ()
Kodrnusa ::
Ja on je anti philips in pro LG. Tale sony je sigurno boljsi od Philipsa, vprasanje pa je ce je vreden toliko vec denarja. Za vsakdanjo uporabo se ne bo opazilo razlik...
skyform ::
Ja on je anti philips in pro LG. Tale sony je sigurno boljsi od Philipsa, vprasanje pa je ce je vreden toliko vec denarja. Za vsakdanjo uporabo se ne bo opazilo razlik...
Brez skrbi, da se opazi. Največja slabost Philips Mini LED serij je black crush in PMW flickering. Seveda Sony ni vreden toliko več denarja ampak dobiš pa tudi cenejše Sonyje, ki imajo boljši prikaz detajlov v temnih scenah kot Philipsovi Mini LED. Sem imel PML9506 (2021 model) in PML9507 (2022 modek) jutri pa dobim PML9008 in lahko pogledaš moje videja koliko več se vidi na Sony X95J v temnih scenah kot na obeh Philips Mini LEDih in pazi X95J sploh ni Mini LED, X95L je še precej boljši TV kot X95J. Seeveda pa je za večino uporabnikov ta Philips Mini LED super TV, sploh pa za te cene, ki jih je andrej ponudil pa je enostavno daleč najboljši deal. Ampak prosim ne govorit, da ni razlik, sem pretestiral polno TVjev, tako da vem o čem govorim in ti Philips Mini LEDi imajo kar nekaj težav in pomanjklivosti in če bi te odpravili bi tole lahko bil vrhunski TV.
Jaz imam 9008 ni nobenih flickeringov pa crushov. Zame spodoben televizor za ceno mediona.
Je pa res da nismo vsi enaki. Moja mama lahko gleda karkol pa bo zadovoljna. Jaz sem malo zbircen ampak skoraj vse prebavim. Za take kot si ti pa tako ali tako najbrz ni televizije ki bi bila spodobna.
Pa testiral si top serijo sonya ki stane skoraj enkrat vec...
No javi svoje ugotovitve za 9008 da vidim ce moram optiku
Je pa res da nismo vsi enaki. Moja mama lahko gleda karkol pa bo zadovoljna. Jaz sem malo zbircen ampak skoraj vse prebavim. Za take kot si ti pa tako ali tako najbrz ni televizije ki bi bila spodobna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()
Dimnik ::
Kodrnuša, umiri konje, s kodo od prodajalca pilipsa, si tudi znanje dobil?
Skyform, ti je lepo razložil zadeve, saj andreju je tud že pred časom....ampak....
Skyform, ti je lepo razložil zadeve, saj andreju je tud že pred časom....ampak....
Jaz imam 9008 ni nobenih flickeringov pa crushov. Zame spodoben televizor za ceno mediona.
Imaš mogoče kak tv za primerjavo? Koliko tvjev si že videl ali imel doma. Sploh veš kaj je PWM fliker in da se to ne vidi v živo ampak zaznaš čez čas ko postanejo utrujena očesa ali dobiš glavobol. Kot sem napisal, če nimaš izkušenj z drugimi tvji ti bo seveda tale mini led super ampak ne govoriti, da je vrhunski tv, da ni black crusha ali ostalih pomanjjlivosti in napak na katere se ne spoznaš.
Poglej si tu in boš videl o čem govorim.
https://youtube.com/@skyform?si=Kov12jY...
https://youtube.com/shorts/7mNyEN1HeMA?...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Ne rabimo se kregat. Jaz samo pravim da jaz stvari ki jih govoris zaenkrat ne vidim. Sem pa na starem philipsu videl sivo barvo namesto crne, pa podnapisi so se svetili, ampak kot sem napisal mene ni toliko motilo da bi dal zato 1x vec za televizor. Pa nisem edini. Cela moja druzba (dobro situirani 40+ letniki) ne vejo nic o televizijah in se s tem be ukvarjajo. Kupi kar mu kdo predlaga in ga gleda dokler ne crkne. Ne gledajo vsi filmov 4k, vecina gleda netflixe in boxe. To je bila moja poanta da ne bo opazil razlike. Sem tasci in tastu obesil 9008 nastimal prizgem in pravta sej ni nic drugace. Imela sta pa 10 let starega samsunga tako da je razlika dan in noč.
Verjamem da so razlike ampak jaz bom vedno gledal price/performance, tako da sony za 2500EUR to sigurno ni.
Verjamem da so razlike ampak jaz bom vedno gledal price/performance, tako da sony za 2500EUR to sigurno ni.
Zgodovina sprememb…
Ni zame, za moje starše je, ki bodo gledali samo kabelsko in par filmov letno...
Niso tako "pikolovski" kot večina tukaj ;)
Če so sedaj bili na malem 50cm CRT TVju, dvomim da bo ta philips "slab nakup".
skyform
upam,da boš dobil morda na test tudi letošnji model Sony X90L saj baje,da se je kar oočitno dosti izboljšal od lanskega modela seveda X95L je pa poglavje zase in samo cena ga preveč tepe,da se ne bo prodajal. Se pa govori,da bo drugo leto pa Sony razvil še dosti boljši MiniLed TV in nekaj novega kar se ni še nikoli uporabljalo tako,da se ne splača sploh kupovati letošnjega X95L vsaj tako govorijo po forumu.
tisto glede FLICKER SCREEN pa ljudje kateri so občutljivi na očeh takoj opazijo in to je tudi tukaj že eden omenjal in seveda po forumih,spletnih straneh je tudi veliko takih uporabnikov,ko točno to povedo.
upam,da boš dobil morda na test tudi letošnji model Sony X90L saj baje,da se je kar oočitno dosti izboljšal od lanskega modela seveda X95L je pa poglavje zase in samo cena ga preveč tepe,da se ne bo prodajal. Se pa govori,da bo drugo leto pa Sony razvil še dosti boljši MiniLed TV in nekaj novega kar se ni še nikoli uporabljalo tako,da se ne splača sploh kupovati letošnjega X95L vsaj tako govorijo po forumu.
tisto glede FLICKER SCREEN pa ljudje kateri so občutljivi na očeh takoj opazijo in to je tudi tukaj že eden omenjal in seveda po forumih,spletnih straneh je tudi veliko takih uporabnikov,ko točno to povedo.
Ni zame, za moje starše je, ki bodo gledali samo kabelsko in par filmov letno...
Saj ravno zato, ker je za tvoje starše, ki imajo že nekoliko utrujene oči, sem ti svetoval OLEDa, in ni pomembno kaj bodo gledali. Na OLEDu oči v primerjavi z LCDejam počijejo, ni migetanja, ni bleščanja...
Ne rabimo se kregat. Jaz samo pravim da jaz stvari ki jih govoris zaenkrat ne vidim. Sem pa na starem philipsu videl sivo barvo namesto crne, pa podnapisi so se svetili, ampak kot sem napisal mene ni toliko motilo da bi dal zato 1x vec za televizor. Pa nisem edini. Cela moja druzba (dobro situirani 40+ letniki) ne vejo nic o televizijah in se s tem be ukvarjajo. Kupi kar mu kdo predlaga in ga gleda dokler ne crkne. Ne gledajo vsi filmov 4k, vecina gleda netflixe in boxe. To je bila moja poanta da ne bo opazil razlike. Sem tasci in tastu obesil 9008 nastimal prizgem in pravta sej ni nic drugace. Imela sta pa 10 let starega samsunga tako da je razlika dan in noč.
Saj se ne kregamo ampak debatiramo. Mi pa vseeno dvigne, ko se tu pojavi nekdo, ki po 10 letih menja TV in se potem dela pametnega. A si morda videl X95L zravn tvojega Philipsa, da lahko rečeš, da ni vreden 1kEUR več. Pustimo zdaj to andrejevo ceno, to je pač bila izjema. In sem tudi potrdil v prejšnem postu, da je PML9008 za to, ceno, ki jo je andrej ponudil, daleč najboljši value, to sploh ne zanikam. Ampak če vzamemo original ceno Philipsa pa je X95L vreden toliko več od PML9008 sploh za nekoga, ki ful komplicira in hoče čim boljšo sliko. Za tebe se seveda ne splača, ker pač ne rabiš več, kot si sam napisal. Logično pa je, da ti ne moreš vedeti kakšn pomanjkljivosti ima tvoj Philips, če si menjal ne vem koliko let star TV in kako bi naj videl koliko black crusha ima tvoj Philips, če ne veš kako mora slika pravilno izgledati. Tudi na netflixu se vidi razlika med TVji, v bistvu še bolj kot pri blu-ray-ih ali blu-ray ripih, ker streaming je še bolj odvisn od slikovnega procesorja ampak Philips je tak zelo dober kar se tega tiče. Nihče tu ne govori, da bo vsakdanji uporabniki kot je tvoj tast videli razlike med PML9008 in X95L. Vem kako je to, tudi večina v moji družini ali sorodnikov ne vidi neke razlike med TVji ampak za takšne kot smo pa eni tu na forumih pa so to velike razlike. Saj ne pravim, da bi si ti moral kupiti Sony X95L, 90% ljudi na tem svetu, če ne več, ne potrebuje tak TV ampak govoriti pa da nima smisla kupiti tak TV pa je spet neumnost. Takšni TVji kot X95L so z razlogom, ker nekateri ljudje enostavno želijo top performance, drugače jih sploh ne bi delali in se ne bi prodali, če ne bi bili boljši in če ljudje ne bi videli razlik kot eni pravite.
Zgodovina sprememb…
Se strinjam s tvojim zapisom, le da bi procente premaknil na 99% ljudi ki jih ne zanima kaj dosti razlike v tvjih. Smo le na tehnološkem forumu in tukaj smo vseeno malo tehnični podkovani. Ja sem videl tudi boljse od 95x. Kolega je kupil oled sony 85 za ne vem kok kesa mislim da preko 5k. Sem se poigral z njim malo, ja je vse lepo in prav ampak ne vidim take razlike v sliki. Poganjal youtube 4k, se mi zdi kot na mojem. Sem laik ampak se zanimam in spremljam tehnologijo, samo be vidim takih razlik ki jih eni opisujete. In tako je to pri 99% ljudi. Razumljivo za filmofile je ta segment in nekateri to opazijo, vecina pac ne.
Kot pri audiofilih ko sem pri znancu ki ima samo kable za 10000€ poslusal muziko.. nisem slisal te razlike ki bi jo moral. Pa me je prepriceval da je cisto drugace haha.
Na koncu vsi z svojim denarjem operirate in se sami odločate. Jaz sem s svojim tvjem zadovoljen, upam da se vsi odločite modro in uzivate v svojih tvjih. Peace...
Najdi mu 75 oled za 1200€ pa ga bo vzel...
Kot pri audiofilih ko sem pri znancu ki ima samo kable za 10000€ poslusal muziko.. nisem slisal te razlike ki bi jo moral. Pa me je prepriceval da je cisto drugace haha.
Na koncu vsi z svojim denarjem operirate in se sami odločate. Jaz sem s svojim tvjem zadovoljen, upam da se vsi odločite modro in uzivate v svojih tvjih. Peace...
Saj ravno zato, ker je za tvoje starše, ki imajo že nekoliko utrujene oči, sem ti svetoval OLEDa, in ni pomembno kaj bodo gledali. Na OLEDu oči v primerjavi z LCDejam počijejo, ni migetanja, ni bleščanja...
Najdi mu 75 oled za 1200€ pa ga bo vzel...
Zgodovina sprememb…
Če si pameten boš vzel tega Philipsa katerega sem ti priporočil:) Ker najverjetneje tvoji starši ne bodo gledali televizor ponoči ali pa v povsem temnem prostoru..? Ker tukaj pride OLED res do izraza z neskončnim kontrastom in prikazom črne. Če pa se bo gledalo večinoma čez dan, ali zvečer v ne povsem temnem prostoru, pa je tale Philips odlična izbira;-) Tukaj si lahko prebereš tudi okoli Ambilighta, ki je odličen proti utrujanju oči, o katerih tako rad govori uprabnik @fpbs. Sicer pa se ti že napisal, za tvoje starše je pomembna predvsem velikost televizorja..!
https://www.whathifi.com/news/how-phili...
https://www.trustedreviews.com/explaine...
https://iristech.co/wp-content/uploads/...
Lahko pa si tukaj še pogledaš video.
Soba kjer se gleda je bolj "temnejša", okna so čisto na nasprotni strani. "Noter ne pride kaj dosti sonca". Kletni prostor je to. Sicer pa prižgejo luč oz. zvečer včasih v temi gledajo ali pa pri eni luči, ki je na nasprotni polovici sobe, druga pa je ugašnjena, ki je direkt nad TV.
Je ta informacija slaba stvar za tega Philipsa?
Soba kjer se gleda je bolj "temnejša", okna so čisto na nasprotni strani. "Noter ne pride kaj dosti sonca". Kletni prostor je to. Sicer pa prižgejo luč oz. zvečer včasih v temi gledajo ali pa pri eni luči, ki je na nasprotni polovici sobe, druga pa je ugašnjena, ki je direkt nad TV.
Sploh ne, nasprotno zelo dobra..
Se strinjam s tvojim zapisom, le da bi procente premaknil na 99% ljudi ki jih ne zanima kaj dosti razlike v tvjih. Smo le na tehnološkem forumu in tukaj smo vseeno malo tehnični podkovani. Ja sem videl tudi boljse od 95x. Kolega je kupil oled sony 85 za ne vem kok kesa mislim da preko 5k. Sem se poigral z njim malo, ja je vse lepo in prav ampak ne vidim take razlike v sliki. Poganjal youtube 4k, se mi zdi kot na mojem. Sem laik ampak se zanimam in spremljam tehnologijo, samo be vidim takih razlik ki jih eni opisujete. In tako je to pri 99% ljudi. Razumljivo za filmofile je ta segment in nekateri to opazijo, vecina pac ne.
Kot pri audiofilih ko sem pri znancu ki ima samo kable za 10000EUR poslusal muziko.. nisem slisal te razlike ki bi jo moral. Pa me je prepriceval da je cisto drugace haha.
Najdi mu 75 oled za 1200EUR pa ga bo vzel...
Seveda še obstajajo boljši TVji kot X95L in to so tisti ta najdražji OLEDi kot si napisal. Drugače pa praviš, da ne vidiš razlike med temi TVji, kako ne.
Poglej malo te videje, a ne vidiš tukaj očitnih razlik?
Eno je primerjati TVje v prodajalni in pri kolegu, drugo pa lepo doma v miru in to enak vsebina na obeh TVjih hkrati.
A vidiš koliko zadev manjka na Philipsu proti Sonyju in tu je Philips tako nastavljen, da se vidi koliko se le da brez da bi preveč žrtvoval globino črne.
Upam, da ti ne gledaš svoj PML9008 z black level na 50, sicer sedaj ne vem, če ima enak black crush out of the box kot 2021 in 2022 model, bom jutri videl, ampak če je enako potem priporočam, da dvigneš black level, ker na 50 je katastrofa, če je kot na prejšnih modelih. Na teh mojih videjih imam black level med 54-58 čist odvisno od formata, SDR, HDR ali DV.
Zgodovina sprememb…
Še eno "neumno" vprašanje. Ta philips oz. vsak nov tv ima režo za tisto operaterjevo kartico? Da ne rabiš potem njihove škatle...
Še eno "neumno" vprašanje. Ta philips oz. vsak nov tv ima režo za tisto operaterjevo kartico? Da ne rabiš potem njihove škatle...
Seveda ima. Vendar, če boš imel kartico ni možen ogled za nazaj..
Seveda ima. Vendar, če boš imel kartico ni možen ogled za nazaj..
Če pa je direktno preko škatle ali pa preko WiFi/UTP kabla pa je možen ogled za nazaj?
X95J nisem samo testiral ampak sem ga obdržal. Zanj sem pa plačal nekaj čez 1300€ kar je bilo okrog 200€ več kot je bila najboljša cena za 65PML9506. Če pa moraš k optiku ali ne pa lahko preizkusiš z videji, ki sem ti jih prilepil v prejšnem postu.
Ce si dobil 65 95ko za 1300EUR je to dobra cena.
Pa se enkrat ponavljam, nihce ne trdi da ni razlike. Ampak ali bo 60 letna mama videla tiste majhne razlike v sencah, moj kolega ki gleda netflix z zeno zvecer, vecinoma kriminalke? Sploh ko ne bojo primerjali side by side? Meni je bolj važno da je slika tekoča in da ni artefaktov in ghosteninga. Se zmeraj pa je cena 9008 za 570EUR, lepsa od sony 95 za 1300EUR :)
Pa se enkrat ponavljam, nihce ne trdi da ni razlike. Ampak ali bo 60 letna mama videla tiste majhne razlike v sencah, moj kolega ki gleda netflix z zeno zvecer, vecinoma kriminalke? Sploh ko ne bojo primerjali side by side? Meni je bolj važno da je slika tekoča in da ni artefaktov in ghosteninga. Se zmeraj pa je cena 9008 za 570EUR, lepsa od sony 95 za 1300EUR :)
Zgodovina sprememb…
Kaj pa garancija ali zavarovanje a jo je mogoče dodatno dokupiti za 5 let,je reče ne potem brez veze tud če je TV za 400 EUR saj ti po dveh letih lahko crkne in nimaš nič
Dumber ::
VSE KODE ZA PHILIPS MINI LED 9008 SO ZA LETOS PODARJENE:) VSEM NOVIM LASTNIKOM TEGA TELEVIZORJA ŽELIM OBILO UŽITKA OB GLEDANJU..
Torej potrebujem novi TV odločam se med X90L in x95L. Je vredno za X95L odštet tistega tisočaka več?
Trenutno se ne splača kupiti nobenega od teh dveh;-) Enostavno so cene Sonya prevelike za to kar ponuja..
in kaj je pol top nakup za tam do max 2500? 75 ekran.
Še vedno je TOP nakup tale Philips;-)
https://www.mimovrste.com/smart-tv/phil...
Tukaj imaš test tega Philips modela in pa Sonya X95L pa lahko malo primerjaš.
https://allhomecinema.com/review-philip...
https://allhomecinema.com/review-sony-x...
Ce si dobil 65 95ko za 1300EUR je to dobra cena.
Ja 65" manjšega tak ni. Res ne vem zakaj ti tu 60 letne ženske omenjaš a imaš morda kak fetiš? Kdo je pa rekel, da taka oseba sploh rabi tak TV. A hočeš s tem povedati, da si ti tako malo zahtevne kot neka 60 letna ženska, no potem mi je vse jasno zakaj si tako ponosen na svoj nakup. A nisi včeraj nabijal kako si ti malo bolj zahteven uporabnik? Pa zdaj boš tole ceno, ki so jo dobil od Andreja tu še par let nabijal ali kaj. Tole je bila izjema in to srečo je imelo samo nekaj ljudi. Raje primerja TVje po normalni cena, ki jih dobiš v prodajalni.
V glavnem jaz sem dobil X95J za 200EUR več kot se je takrat bila najboljša cena v EU za PML9506, in ta Sony je boljši v marsičem kot so ti Philips Mini LEDi. Pa da ne boš mislil da ima Sony kake artefakte ali šume, ker ima superioren processing napram teh Philips Mini LEDih. X95J ima bolj pravilne barve, dost boljši shadow detail, nima moteč PWM flicker, ima boljši game mode, pravi VRR in ne z polovično resolucijo kot Philips, ima čistejši kvalitetnejši panel z manj DSEja, dosti boljši meni, kvalitetnejše ohišje, kabe management in a boš sedaj rekel, da to ni vredno 200EUR več sploh, če gledaš da se TV kupuje za daljši čas.
Pa niso te razlike v temnih scenah majhne kot ti pišeš, ampak so kar velike Očitno nisi vredu pogledal primerjav. Sploh pa, če se gleda Philips z black level na 50, manjka ogromno podatkov, več kot 50%. Pojdi gledat kak film, ki se ves čas dogaja v temi ali kako temno epizodo stranger things, skoraj nič ne boš videl po default nastavitvah! Pa toliko da veš, da so ti Philips Mini LEDi ekstremni kar se tiče black crusha. Celo Philips PUS modeli imajo boljši shadow detail. Samsung je delal podobno z njihovimi Mini LEDi kot Philips ampak so leta 2021 zadevo porihtali in so sedaj skorj na nivoju Sonyja kar se tiče shadow detaila. Tale ogaben black crush imata na Mini LEDih še samo Philips in Hisense. Tega ne boš videl na Samsung, Sony, Panasonic, LG...
Ne. Zavarovanje ti pokrije škodo. Ce crkne vrzes igraco not. Dobis denar kupis novega.
Tako imam tudi jaz, boljše kot pa te bedne zasčite, ki jih nudijo prodajalne.
Zgodovina sprememb…
Ne vem kaj se razburjas. Se strinjam s tabo da se splaca dat se 200€ vec za sony, ampak potem je pa samo se 200€ vec za malo boljsega pa 200€ za oled pa.... nimajo vsi neomejenih sredstev, zato se proda najvec poceni televizij. Pa 60 letno zensko omenjam ker je to povprečen kupec in gledalec tvja.
Kolegi sem par let nazaj predlagal sony 90 na podlagi tega foruma. Se danes zadovoljen in navdusen uporabnik.
Ja sem malo bolj zahteven uporabnik, malo bolj od 60 letne zenske :)
Z veseljem pa pricakujem tvoj test, da vidim kaksno je realno stanje. Lahko potem tudi napises najboljse nastavitve, da bomo kar se da dobro nastavili. Pa brez zamere, samo diskutiramo.
Kolegi sem par let nazaj predlagal sony 90 na podlagi tega foruma. Se danes zadovoljen in navdusen uporabnik.
Z veseljem pa pricakujem tvoj test, da vidim kaksno je realno stanje. Lahko potem tudi napises najboljse nastavitve, da bomo kar se da dobro nastavili. Pa brez zamere, samo diskutiramo.
Dejstvo je, da Philips ponuja največ za določen denar:) Od kvalitete slike, zvoka, samih smart možnosti, same podpore, izdelave televizorja itd.. Saj Sony je tudi že leta v samem vrhu tukaj ni nobenega dvoma, vendar je enostavno cena za Sony televizorje previsoka za tisto kar ponuja..! Zato tudi počasi izginja s tržišča.. Saj podobna zgodba je pri Panasonicu. Sony televizorji so pač namenjeni ljudem, katerim denar ne igra nobene vloge pri nakupu.. Kateri pa hoče imeti še vedno odlično kvaliteto slike, za ne preveč denarja pa zasigurno ne bo kupil Sony televizorja:)
Ja se strinjam. Za Olede je pa najboljši price/performance LG.
Je pa res da sem jaz malo pristranski, saj imam philipse ze 15 let. V spalnici imam cca 12 let philips 42 ki kar noce crknit :)
Pa ambilight mi je najboljsa pogruntavscina ever. Zato silim na philips. Patent je potekel zakaj ga drugi ne implementirajo
Je pa res da sem jaz malo pristranski, saj imam philipse ze 15 let. V spalnici imam cca 12 let philips 42 ki kar noce crknit :)
Pa ambilight mi je najboljsa pogruntavscina ever. Zato silim na philips. Patent je potekel zakaj ga drugi ne implementirajo
Zgodovina sprememb…
Ne vem kaj se razburjas. Se strinjam s tabo da se splaca dat se 200€ vec za sony, ampak potem je pa samo se 200€ vec za malo boljsega pa 200€ za oled pa.... nimajo vsi neomejenih sredstev, zato se proda najvec poceni televizij. Pa 60 letno zensko omenjam ker je to povprečen kupec in gledalec tvja.
Sedaj , ko si res kupil ta televizor na pol zastonj, se ti splača naredit profesionalno kalibracijo. Ker razne nastavitve, ki se dobijo na netu ne veljajo za vse televizorje, ker vsak deluje Softwersko nekoliko drugače;-) To so pač priporočene nastavitve, ki bodo delovale na enem televizorju odlično, na drugem pa že nekoliko manj dobro. Zato je najbolje, da si vsak sam doma, da naredit kalibracijo točno za njegov televizor..!
Seveda kateri pač hoče iz televizorja dobiti najboljšo kvaliteto slike, kar televizor lahko prikaže.
http://www.vidcal.com/sl/o-nas/
Ja se strinjam. Za Olede je pa najboljši price/performance LG.
Tukaj sta oba s Philipsom najboljši izbor, posebej sedaj, ker imata vsako leto podobno ceno.. Pa tudi letošnji Philips televizorji nič več ne zaostajajo kar se tiče gaminga za Lg-jem, kjer je imel Lg vsa leta prednost napram konkurenci. Pa tudi, če pogledamo, da lanski Lg OLED modeli niso omogočali DTS zvoka in HDR10+ video kodeka. Sicer pride vsak kodek, ki ga proizvajalec televizorjev plača ponudniku nekje 10€-12€ po televizorju. Vseeno pa Philips še vedno ponuja vse video in audio kodeke. Zato, če gledamo kaj vse Philips televizorji ponujajo, ne vem, če je Lg res najboljši nakup.. Posebej pa tudi podpora Lg-ja v Sloveniji, vsekakor ni na nivoju Philipsa. Veš to so zadeve na katere mora vsak kupec razmisliti pred nakupom televizorja. Kar pa se tiče Ambilighta, Philips podaljšuje patent, tako, da ni možno, da bi to imeli drugi proizvajalci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Ok Andrej zdaj pa ti meni povej ali je treba nadgraditi tale PML9008 ali kaj, ker tole nima nič veze z prejšnima Mini LED modeloma. Tole je tolko slabše, da glava peče, sploh ne morem verjeti! Prvo kot prvo kaki švoh brightness te ima to, tole ne doseže niti svetilnosti od PUS8507, ki ga imajo otroci. Local dimming sploh nima nekega učinka. Potem motion wtf je to. Šli so nazaj na nastavitev, ki so ga imeli modeli iz leta 2008-2009. Ima samo off, min, medium, max, wtf prje je blo od 0-10. Nima več cinema preseta za motion, ki je bil ful podobn moniton kot na SOnyju. Sedaj tega ne morš doseči! Zakaj za vraga ima naš PUS8507 boljšo svetlejšo sliko in boljši motion in več nastavitev, wtf ej. Da ne govorim o menijih, kakšna zmeda! Kaj je to testni TV za tale nov Philipsov OS ali kaj. Ne morem verjeti, res sem prav v šoku in ta Tv bi naj primerjali z X95L, omg tole je trash proti mojem X95J, če je slabši kot PUS8507, wtf ej! In jaz nisem edin, ki imam takšno sliko! Bratov je čist enak in podobne slabe izkušnje na HFi-Forum!
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152...
Pa daljinski upravljalnik, čist navadn plastik fantastik klump, glasen, brez mikrofona. PUS8507 ima kvalitetnejšega in to z mikrofonom, wtf ej! Tole je vse tako oskubljeno da groza, tudi spodnjega ambilighta več ni! Jaz sem pričakoval TV kot PML9507, dobil pa sem slabšega kot PUS8507, ne morem verjeti, sem v šoku.
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152...
Pa daljinski upravljalnik, čist navadn plastik fantastik klump, glasen, brez mikrofona. PUS8507 ima kvalitetnejšega in to z mikrofonom, wtf ej! Tole je vse tako oskubljeno da groza, tudi spodnjega ambilighta več ni! Jaz sem pričakoval TV kot PML9507, dobil pa sem slabšega kot PUS8507, ne morem verjeti, sem v šoku.
Zgodovina sprememb…
Se mantram in mantram in nič, slika temna da glava peče, nič se ne da izboljšati. Kaki local dimming je to, če ga izklopiš je slika najsvetlejša, višje nastaviš LD bolj temna postane slika, ha!?!?! Nobenih već nobenih boosterjev za kontrast ali brightness, vse so odstranili, še PUS8507 ima to. Ima samo en dinamičen kontrast, ki čist uniči sliko. Drugače pa imam oba kontrasta na polno 100 in je slika tak tamna da brezveze, tole je negledljivo! Motion limitiran na Philipsove modele izpred 15 let. TV je tak oskubljen in limitiran da groza. Eh, nimam besed.
Se mantram in mantram in nič, slika temna da glava peče, nič se ne da izboljšati. Kaki local dimming je to, če ga izklopiš je slika najsvetlejša, višje nastaviš LD bolj temna postane slika, ha!?!?! Nobenih već nobenih boosterjev za kontrast ali brightness, vse so odstranili, še PUS8507 ima to. Ima samo en dinamičen kontrast, ki čist uniči sliko. Drugače pa imam oba kontrasta na polno 100 in je slika tak tamna da brezveze, tole je negledljivo! Motion limitiran na Philipsove modele izpred 15 let. TV je tak oskubljen in limitiran da groza. Eh, nimam besed.
Daj pošlji kakšen video filma in športa, da vidim te težave..
SDR sem spravil na kolko tolko ampak sem morla izklopiti Local diming. Je še vedno malenkost temnejša slika kot X95J z peak luminance off. Prejšna dva Philips mini leda sta lahko bila še en tik svetlejša kot X95J z peak luminance na high in tole je še res ful svetlejša slika kot z off. Glede HDR in DV pa se nič ne da, katastrofa, če ugasneš LD je svetlejša slika ampak je kot da bi gledal SDR, če vklopiš pa je HDR slika ampak total pretemna. So pa skoraj porihtali black crush in morda je to razlog, da je LD tako šibek ampak kaj boš s tem, če je slika čist temna, zdimana, highlightsi sploh ne žarijo. Res ne vem kaj je z tem Philipsom, katastrofa. PML9506 in 9507 sta bila tako noro svetla, še svetlejša kot X95J, ki je že precej svetel in svetle scene so bile naravno prečudovite na obeh modelih, tole pa je en navaden joke.
Za SDR sem si pa naredil takšne nastavitve.
Color 50
Backlight contrast 100
Sharpness 3
Black level 50
Expert Mode Settings
Colouur Enhancement off
Colour Gamut Wide
Colour Temperature Normal
Local Contrast off
Dynamic Contrast off
Video contrast 100
Light seosor off
Gamma -2
S temi nastavitvami je gledljiv SDR. Z HDR in DV pa se ne da nič.
Za SDR sem si pa naredil takšne nastavitve.
Color 50
Backlight contrast 100
Sharpness 3
Black level 50
Expert Mode Settings
Colouur Enhancement off
Colour Gamut Wide
Colour Temperature Normal
Local Contrast off
Dynamic Contrast off
Video contrast 100
Light seosor off
Gamma -2
S temi nastavitvami je gledljiv SDR. Z HDR in DV pa se ne da nič.