» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
444 / 556
»»

MisterR ::

Hja, in kje lahko pri nam vidiš te modele? Koliko gledam 55" in 65" nima noben (vsaj ne na ceneje.si), v Avstriji pa samo Alza.at.

andrej69 ::

Kar se tiče Sony MINI LED ni nič posebnega napram konkurenci.. V nekaterih primerih je celo slabši od konkurence, predvsem ima kar težave z lokalno zatemnitvijo v HDR vsebinah.. Pa tudi sam kontrast ni na nivoju konkurence. Seveda je to prvo leto za Sony kar se tiče MINI LED tehnologije, dočim imajo drugi konkurenti vseeno že nekaj izkušenj. Drugo leto bodo najbrž uredili določene težave.

skyform ::

Zdaj sem tale video sprobal na PML9507.

Pri Black level na 56-57 se ravnokar vidi prvi kvadratek pri 55 pa več ne, tako da med 55-57 je pravilen black level za SDR. Ko bi bilo kaj takega za Dolby Vision, za HDR je, za DV pa ne najdem.

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče Sony MINI LED ni nič posebnega napram konkurenci.. V nekaterih primerih je celo slabši od konkurence, predvsem ima kar težave z lokalno zatemnitvijo v HDR vsebinah.. Pa tudi sam kontrast ni na nivoju konkurence. Seveda je to prvo leto za Sony kar se tiče MINI LED tehnologije, dočim imajo drugi konkurenti vseeno že nekaj izkušenj. Drugo leto bodo najbrž uredili določene težave.

Ta problem je samo pri 65". 75" in 85" sta pa nekaj popolnoma drugega, ker imata boljši panel, z boljšim kontrastom in majn bloominga. Pojdi si malo na avsforum pogledati slike in videje, kako dobro prikaže zelo zahtevne scene iz Stanger Things.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Verjetno imata velikost 75˝ in 85˝več con.. Ker veličina ima 36x12. Možno pa je tudi, da imata nekoliko novejši panel CSOT-HVA od TCL-a.

Ja, več con imata in pa tudi drug panel.

Ker na velikosti 65˝ je tale blooming kar razočaranje..

andrej69 je izjavil:

Ker na velikosti 65˝ je tale blooming kar razočaranje..

Res je, več ga je kot na X95J in celo bolj sive črne. Sem pa zadnjić pri Harvey Norman, ko sem šel po PML9507, gledal 75X95K in nisem videl spoloh bloominga tudi, ko je lauflo nekaj z črno sliko in svetlimi zadevami, razen pod kotom, kar pa je opazno pri vseh TVjih z local dimingom. Je pa v prodajalnah zelo svetlo, tako da je težko ocenit in TVji so dokonca naviti.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

skyform je izjavil:

Slabe nastavitve, video kontrast 95 vžge svetle, black level (brightness) 50 nardi black crush, ultra resolution popači sliko, eye care oz light senzon, nikakor on, boljše po želji nastavit backlight contrast, local contrast tudi boljše met na high.
Če imaš še ta TV ali če imaš še kje te nastavitve, lahko izpišeš en celoten "profil", kot je napisal andrej?

Poslal v zasebnem sporočilu. ;)

darck ::

MisterR je izjavil:

Hja, in kje lahko pri nam vidiš te modele? Koliko gledam 55" in 65" nima noben (vsaj ne na ceneje.si), v Avstriji pa samo Alza.at.

Seveda pri nas sploh še ni nikjer v prodaji ker tako pač je v Sloveniji smo nekako vedno med zadnjimi je pa tako kot si že omenil v Avstriji pri Alza.at za ceno 850 EUR 55"in za 1140 EUR pa velikost 65". Bog si ga vedi kdaj bo ta model TV sploh prišel v Slovenijo.

Alza.at

Alza.at

BEST PRODUCT MINI LED TV

BEST PRODUCT MINI LED TV

Black Friday od 9.Novembra-27.Novembra

Black Friday od 9.Novembra-27.Novembra

https://www.alza.at/55-tcl-55c835-d7093...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

No, to zdaj ne moreš krivit slovenije, če je še v avstriji komaj kaj naprodaj.

Se vedno pa ne vem ce je running time 100 dni dosti za mini led ali ne?

Odvisno kje ali od koga. 100 dni v prodajalni ali od uporabnika kot smo mi?

Ganon ::

darck je izjavil:

ker tako pač je v Sloveniji

Ne, ni.

skyform je izjavil:

Odvisno kje ali od koga. 100 dni v prodajalni ali od uporabnika kot smo mi?

V pisarni, promocijski spoti in oglasi ter prezentacije so se predvajali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Magic1 ::

Zelo odvisno kako se teh 100 dni šteje. Lahko je bil v sto dneh prižgan in je delal po par urc vsakič. Lahko pa je 100 dni delal, torej 2400 ur. Razlika je ogromna. Prvo je zanemarljivo, drugo jaz ne naredim v 10 letih.
Magic

Predvidevam, da je to mišljeno "screen time", torej ko televizor dejansko prikazuje sliko.

Ales ::

MisterR je izjavil:

Predvidevam, da je to mišljeno "screen time", torej ko televizor dejansko prikazuje sliko.

113 dni je 2712 ur. Če bi TV imel prižgan 6 ur dnevno, bi to nabral v kakem letu in treh mesecih.

Torej, tole je že kar nekaj oddelalo in vredno je približno toliko, kot so sicer eno do dve leti rabljeni televizorji. A hočejo zanj manj kot 50% cene novega?

Ali sploh hočeš kupovati rabljen TV, in to, predvidevam, da brez garancije, si moraš pa tako ali tako sam odgvorit. Crkne lahko jutri, čez dve leti ali pa nikoli.

Tudi vprašanje, koliko oni ocenjujejo ta TV. Za 50% od nabavne cene leto nazaj ga verjetno lahko dobiš v trgovini novega. Po moje je vreden max 50% od najcenejšega trenutno na trgu.
Magic

Filip8 ::

Filip8 je izjavil:

Živjo, najemniško stanovanje (garsonjera) malo prostora, najraje bi dal na zid, dvomim da bo lastnik dovolil. tako da verjetno več kot 55 velikost ne bo šlo, premerim še danes za 100%. Imamo kakšnega zmagovalca z budgetom do 500 EUR? ajde tudi 600 pogojno, če je res tolikoo boljši. Ali je vseeno toliko prednosti in slabosti pri določenih modelih, da ni overall zmagovalca? TV bo proklopljen na računalnik z i7 6700k in rtx 2070 in bo predvajal ali netflix ali pa kaj iz travnika.

Verjetno v kakšnih black friday akcijah ne bom nič pametnega našel a? Kakšen predlog katere modele spremljat?

katimm ::

Nevem ce spada v to temo a bi vseeno vprasal.. ko nastimam hdmi izhod na Vrr rata slika veliko temnejsa in izgubi na kontrastu. Gre pa za sony xh90... a je to pri vseh tvjih tako? Ali potem rabim se dodatno kalibracijo slike...

Kalibracijo potrebuješ za vsak različen vir narediti. Vsaj pri Philipsu in Samsungu je tako. Ja kar dost nastavljanja, če nisi zadovoljen s osnovnimi nastavitvami.
Magic

Magic1 je izjavil:

Tudi vprašanje, koliko oni ocenjujejo ta TV. Za 50% od nabavne cene leto nazaj ga verjetno lahko dobiš v trgovini novega. Po moje je vreden max 50% od najcenejšega trenutno na trgu.

Skoraj, za 700EUR bi dobil rabljenega
https://www.bigbang.si/hisense-65u8hq-t...

Zgodovina sprememb…

katimm je izjavil:

Nevem ce spada v to temo a bi vseeno vprasal.. ko nastimam hdmi izhod na Vrr rata slika veliko temnejsa in izgubi na kontrastu. Gre pa za sony xh90... a je to pri vseh tvjih tako? Ali potem rabim se dodatno kalibracijo slike...

Čuje se podobno kot pri PML9506 in 9507, se tudi konkretno potemni. Pri X95J pa ni tako, od zadnjega updejta naprej je popolnoma enaka slika kot brez VRR. Si dal brightness na 100, tonemaping brightnes prefered, local dimming high, peak luminance high?

bbobst ::

Ker je že debata o vrednosti starih TV-jev..
Koliko bi ocenil 2017 model in ravno toliko star Sony 55XE9005 ?

bbobst je izjavil:

Ta televizor ni vreden več nič.. Zastarel Softwer/ Hardwer itd.. Kot drugo pa nihče skoraj več ne kupuje tako starih televizorjev.

Kakšnega stotaka do dva je vreden, kaj dosti več pa ne. Seveda če hočmo bit realni. Lahko pa probaš na bolhi, če kdo pade na foro, da je to bil high end model.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Kateri mu da dva stotaka, mu mora še plačat dobro kosilo..:D

Pri velikih TVjih je problem, ko je sam prevoz hitro vreden 50% cene.
Magic

Moj "kao review" za Philips 55PML9507, če koga zanima. :)

https://www.avforums.com/threads/2022-p...

darck je izjavil:

skyform je izjavil:

Z Mini LEDom ni nič narobe, mora biti samo pravilno sprogramiran LD algoritem in vredu nastavljen TV. IPS pa tak odpade, če že Mini LED potem VA. Od Mini LEDov sta trenutno najboljša Samsung in Sony kar se tiče natančnosti slike, sta pa tudi najdražja, sploh Sony. 8-O Cenovno se pa Philips najbolj splača.

Kaj pa TCLC835 kateri je zelo dobro pohvaljen in tudi Vincent ga je postavil pred Samsunga in Sony MiniLed TV.

TCL C835

TCL C835

TCL C735

TCL C735

TCL 2022

TCL 2022

Zame bo vedno TCL imel prednost pred Hisense edino,če mi ga iz Amerike dostavijo z Google sistemom tisto Vidaa sistem pa ne bi hotel imeti pa še TCL ima dober zvok.

Ti je jasno v čem je razlika med C735 in C739?
https://edigital.at/led-fernseher/tcl-5...

katimm ::

skyform je izjavil:

katimm je izjavil:

Čuje se podobno kot pri PML9506 in 9507, se tudi konkretno potemni. Pri X95J pa ni tako, od zadnjega updejta naprej je popolnoma enaka slika kot brez VRR. Si dal brightness na 100, tonemaping brightnes prefered, local dimming high, peak luminance high?

https://ibb.co/VpxNcHF

Tele nastavitve imam po Vincontu katere predlaga na youtube. Itak pa game mode slike ne morem spreminjat in je veliko stvari onemogocenih... slika je se vedno vidno temnejsa jap

Ne bi vedel iz prve kakšna je razlika med C735 in C739 je pa sigurno,da je to ista serija katera se imenuje C73. TCL ima letošnje serije C63,C73,C83,C93,P73...
https://www.tcl.com/eu/en

o0o0o0o0o0 ::

skyform je izjavil:

darkolord je izjavil:

skyform je izjavil:

Slabe nastavitve, video kontrast 95 vžge svetle, black level (brightness) 50 nardi black crush, ultra resolution popači sliko, eye care oz light senzon, nikakor on, boljše po želji nastavit backlight contrast, local contrast tudi boljše met na high.
Če imaš še ta TV ali če imaš še kje te nastavitve, lahko izpišeš en celoten "profil", kot je napisal andrej?

Poslal v zasebnem sporočilu. ;)

Lahko še men?

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Ta televizor ni vreden več nič.. Zastarel Softwer/ Hardwer itd.. Kot drugo pa nihče skoraj več ne kupuje tako starih televizorjev.

Kakorkoli že, ima xe9005 še vedno boljšo sliko tudi od današnjih TV-jev nižje klase, mogoče tudi od kakšnegaiz srednje, še posebej če primerjam s sredneklasnimi Philips-i.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

bbobst je izjavil:

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Kakorkoli že, ima xe9005 še vedno boljšo sliko tudi od današnjih TV-jev nižje klase, mogoče tudi od kakšnegaiz srednje, še posebej če primerjam s sredneklasnimi Philips-i.

Ma to je še zmeraj super TV sigurno boljši kakor vsi tisti kateri so brez FALD panela kateri imajo klasičen dimming itd.... Tukaj na tem naslovu imaš opisano kaj ima vse ta TV https://www.displayspecifications.com/e...
Ta televizor ima VA panel z 100Hz osveževanja ima tudi 10 bitni panel kar imajo samo najboljši TV in pa tudi kontrast ima kar dober recimo nima pa Dolby Vision ampak ima pa že HDR10 in tudi kar veliko svetilnost ima za takratne čase.Res,da ima še tisti starejši procesor XR ampak poglej spodaj na testih kako se je takrat obnesel.

https://www.youtube.com/results?search_...

katimm je izjavil:

skyform je izjavil:

katimm je izjavil:

https://ibb.co/VpxNcHF

Tele nastavitve imam po Vincontu katere predlaga na youtube. Itak pa game mode slike ne morem spreminjat in je veliko stvari onemogocenih... slika je se vedno vidno temnejsa jap

To je vse vredu, tako kot mora biti ampak kje pa je HDR tone mapping? A ga nima X90K v game mode ali kaj?

EDIT: Aja, pardon ti imaš XH90, uh, seveda potem pa ni čudno, da nima HDR tone mapping in da je temnejša slika. XH90 žal ni dober kar se tiče VRRja.

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

bbobst je izjavil:

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Ma sigurno ima ta Sony XE9005 boljšo sliko kot večina The One Philips televizorjev. Recimo moj PUS 7354 je jajc proti tem Sony TV isto je z drugimi modeli čeprav bo andrej69 spet drugače tolmačil. Prav s tem modelom TV delajo še danes primerjave in veliko jih pogrne proti njemu.
Ma to je še zmeraj super TV sigurno boljši kakor vsi tisti kateri so brez FALD panela kateri imajo klasičen dimming itd.... Tukaj na tem naslovu imaš opisano kaj ima vse ta TV https://www.displayspecifications.com/e...
Ta televizor ima VA panel z 100Hz osveževanja ima tudi 10 bitni panel kar imajo samo najboljši TV in pa tudi kontrast ima kar dober recimo nima pa Dolby Vision ampak ima pa že HDR10 in tudi kar veliko svetilnost ima za takratne čase več kakor danes večina TV..Res,da ima še tisti starejši procesor XR ampak poglej spodaj na testih kako se je takrat obnesel.

darck je izjavil:

bbobst je izjavil:

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Ta televizor ima VA panel z 100Hz osveževanja ima tudi 10 bitni panel kar imajo samo najboljši TV in pa tudi kontrast ima kar dober recimo nima pa Dolby Vision ampak ima pa že HDR10 in tudi kar veliko svetilnost ima za takratne čase.Res,da ima še tisti starejši procesor XR ampak poglej spodaj na testih kako se je takrat obnesel.

Pa saj jaz imam ta TV.

bbobst je izjavil:

darck je izjavil:

bbobst je izjavil:

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Pa saj jaz imam ta TV.

Kaj potem ti ga misliš prodati??

A je še vedno najboljša varianta za 42" TV LG OLED??? A ima kdo sploh res ta pravo informacijo kateri 42"-43" TV najbolje prikaže SD sliko saj tiste boljše HD vsebine itak dobr zgledajo že skoraj na vseh. Kako LG OLED 42C2 prikazuje SD sliko

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

darck je izjavil:

bbobst je izjavil:

darck je izjavil:

bbobst je izjavil:

andrej69 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Pa saj jaz imam ta TV.

Kaj potem ti ga misliš prodati??

Mislim prodati tega ali pa 55XE7005, ki je sedaj na vikendu.Zato me zanima, koliko dobim za 9005-ko, če se sploh splača, ker 7005 je pa res 100€.

Škorc ::

skyform je izjavil:

Živjo,
pogledal tvoj review in vse pohvale za vložen trud!
Pred branjem reviewa sem bil odločen, da ga kupim, sedaj pa sem v dilemi, ker si se precej razpisal pod CONS :) Ker nisem zahteven gledalec (trenutno imam 8 let star Samsung UE50F6400, s katerim sem čisto zadovoljen), ne vem ali so vse slabosti, ki jih omenjaš hudo moteče/opazne ali so to le detajli, ki jih opaziš, če si pozoren nanje?
Čeprav nisem nek fan Philipsa, sem se omejil nanj zaradi ambilighta in me zanima, če predlagaš kakšen drug Philips model v tem cenovnem razredu (nekje do 900€), npr. 55PUS8807? Je po kakovosti primerljiv?

Pomembno mi je, da TV podpira DLNA (vsebine iz NAS), ima hiter vmesnik ter ima možnost namestitve Deezerja (predvidevam, da imajo to vsi Android TV-ji), velikost 55". Zvok mi ni tako pomemben, ker imam TV povezan z A/V receiverjem. TV se gleda v dnevni sobi, predvsem zvečer, pritrjen bo na steno.

@andrej69, tudi tebe prosim za kakšen nasvet, ker vidim da si Philips fan :)

Seveda lahko tudi ostali predlagate, a je treba upoštevati, da je ambilight visoko na prioritetni lestvici.

Hvala!

Glede ambilighta, trije kolegi ga imajo, nihče ga ne uporablja :D so rekli da prvo je še bilo wow potem pa moteče.

P.s. tudi meni je kul ambilight

Zgodovina sprememb…

MisterR je izjavil:

Glede ambilighta, trije kolegi ga imajo, nihče ga ne uporablja :D so rekli da prvo je še bilo wow potem pa moteče.

P.s. tudi meni je kul ambilight

Glede Ambilighta je stvar posameznika nekaterim je super nekaterim ne nekateri imajo cel prostor zvezan po vseh stenah s temi lučkami,kakor komu paše :) jaz ga tudi ne uporabljam saj mogoče bi se s časom tudi navadil samo žena pizdi naj se vgasne tisto sranje:))

Škorc je izjavil:

skyform je izjavil:

Živjo,
pogledal tvoj review in vse pohvale za vložen trud!
Pred branjem reviewa sem bil odločen, da ga kupim, sedaj pa sem v dilemi, ker si se precej razpisal pod CONS :) Ker nisem zahteven gledalec (trenutno imam 8 let star Samsung UE50F6400, s katerim sem čisto zadovoljen), ne vem ali so vse slabosti, ki jih omenjaš hudo moteče/opazne ali so to le detajli, ki jih opaziš, če si pozoren nanje?
Čeprav nisem nek fan Philipsa, sem se omejil nanj zaradi ambilighta in me zanima, če predlagaš kakšen drug Philips model v tem cenovnem razredu (nekje do 900EUR), npr. 55PUS8807? Je po kakovosti primerljiv?

Pomembno mi je, da TV podpira DLNA (vsebine iz NAS), ima hiter vmesnik ter ima možnost namestitve Deezerja (predvidevam, da imajo to vsi Android TV-ji), velikost 55". Zvok mi ni tako pomemben, ker imam TV povezan z A/V receiverjem. TV se gleda v dnevni sobi, predvsem zvečer, pritrjen bo na steno.

@andrej69, tudi tebe prosim za kakšen nasvet, ker vidim da si Philips fan :)

Seveda lahko tudi ostali predlagate, a je treba upoštevati, da je ambilight visoko na prioritetni lestvici.

Hvala!

Če boš nabavil 55" in ga ne boš gledal bližje kot iz 2m in ti ni pomemben VRR potem ga kar vzemi. Za trenutno ceno 899EUR so te slabosti, ki sem jih naštel še upravičene, če pa bi bila original cena pa bi bila druga pesem.

Zgodovina sprememb…

@Škorc

Jaz nisem ravno fan Philipsa, ga pa nekako najraje priporočam, ker za določen denar nudi nekako največ;-) Ker pri nekaterih drugih proizvalcih je vsako leto slabše. Te ne omogočajo HDR10+, DTS zvok, določenih aplikacij itd.. In to vse zaradi tega, ker treba plačat licenco za določene zadeve in se potem raje določeni proizvajalci tem stvarem odrečejo.. In posebej je žalostno, da daš za televizor veliko denarja na kraju pa ti pol stvari ne omogoča..! Kar se tiče pa modela 9507 je odličen televizor, in za takšen denar mu ne pride nobeden televizor blizu.. Tako, da ti vsekakor priporočam nakup, dokler še bo na voljo in po takšni ceni. Philps model 8807 je tudi zelo dober televizor vendar se seveda ne more primerjat s tem MINI LED modelom. Predvsem pa za tvoje potrebe model 8807 ni primeren , ker ima IPS panel kar pa ni najbolje za gledanje v temnejšem prostoru. Seveda model 8807 v temnejšem prostoru ne izgleda slabo, da ne bo kakšne pomote, vendar bo kakšen model z VA panelom vsekakor boljša izbira. Tako, da ti moraš izbirat med televizorji kateri imajo VA panel. Zelo dobra izbira je tudi Philips model 8507 velikost 58˝ kateri pa ima VA panel. Ker pa si napisal, da iščeš v cenovnem rangu do 900€ nimaš kaj razmišljat kakor o modelu 9507..;)

Res je ampak, če se pa Tv gleda precej od blizu sploh igrajo igre potem pa tale PML9507 sploh ne bi priporočal, ker tale pikslat grid ki ga ima, tole je res moteče in še nisem videl kar takega na nobenem TVju, niti na drugih Philipsih. Še brat je prišel pogledati in se je samo čudil. Je tudi PML9506 imel enako, ampak ker je bil večji 65" in ga nisem nikdar tako blizu gledal me tole sploh ni motilo.

Tu si lahko pogledate kako tole izgleda.
https://imgur.com/a/Y1I9Obb

Moj 65PUS8807 ima VA panel...
Magic

Magic1 je izjavil:

Moj 65PUS8807 ima VA panel...

Da velikost 55˝ pa imajo IPS panel.

skyform je izjavil:

Res je ampak, če se pa Tv gleda precej od blizu sploh igrajo igre potem pa tale PML9507 sploh ne bi priporočal, ker tale pikslat grid ki ga ima, tole je res moteče in še nisem videl kar takega na nobenem TVju, niti na drugih Philipsih. Še brat je prišel pogledati in se je samo čudil. Je tudi PML9506 imel enako, ampak ker je bil večji 65" in ga nisem nikdar tako blizu gledal me tole sploh ni motilo.

Tu si lahko pogledate kako tole izgleda.
https://imgur.com/a/Y1I9Obb

A si nastavljal kaj v igralni vrstici..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ja, tole nima nič veza z igrami, to je tudi v filmih, netflix meniju, vsepovsod. In sem enkrat bral na avforums, da je nekdo nekaj podobnega omenjal za 9506, takrat še ga jaz nisem videl. Je pisal, da se od blizu vidi nek čuden filter ali nekaj takega, in da je zaradi tega tudi manj čista in ostra slika, očitno je tole mislil.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

Ja, tole nima nič veza z igrami, to je tudi v filmih, netflix meniju, vsepovsod. In sem enkrat bral na avforums, da je nekdo nekaj podobnega omenjal za 9506, takrat še ga jaz nisem videl. Je pisal, da se od blizu vidi nek čuden filter ali nekaj takega, in da je zaradi tega tudi manj čista in ostra slika, očitno je tole mislil.

A imaš tole verzijo TPM211EA_101.001.003.223..?
««
444 / 556
»»