» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
445 / 556
»»

skyform ::

Ne, ker mi ga ne gre inštalirati in ne vem zakaj. Še nikdar nisem imel težave z inštaliranjem softverja, tokrat pa ne gre in ne gre. Odpakiram software na usb ključ, ga dam v TV in nič. Sem šel tudi v update software usb pa ga kao ni zaznalo. Poskusil sem že z tremi različnimi usb ključi in ze vsemi tremi sem do sedaj brez problema updejtal vse ostale TVje, nimam pojma kaj je tokrat. Preko interneta pa mi Tv tudi ne najde updejta, napiše Your TV je up to date.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Škorc ::

darck je izjavil:

MisterR je izjavil:

Glede ambilighta, trije kolegi ga imajo, nihče ga ne uporablja :D so rekli da prvo je še bilo wow potem pa moteče.

P.s. tudi meni je kul ambilight

Glede Ambilighta je stvar posameznika nekaterim je super nekaterim ne nekateri imajo cel prostor zvezan po vseh stenah s temi lučkami,kakor komu paše :) jaz ga tudi ne uporabljam saj mogoče bi se s časom tudi navadil samo žena pizdi naj se vgasne tisto sranje:))

No, pri meni se pa ravno žena navdušuje, ker imajo kolegi te jaslice in ji je všeč :) Mene pa tudi ne moti in se mi zdi, da dopolni izkušnjo gledanja TV. Mogoče bo kdaj prav prišlo tudi kot lightshow ob poslušanju muzike... Se pa strinjam, da se človek lahko hitro naveliča, kot pravi @RockyS. Če bo tako, ga bom pač ugasnil...

Anney ::

skyform je izjavil:

Ne, ker mi ga ne gre inštalirati in ne vem zakaj. Še nikdar nisem imel težave z inštaliranjem softverja, tokrat pa ne gre in ne gre. Odpakiram software na usb ključ, ga dam v TV in nič. Sem šel tudi v update software usb pa ga kao ni zaznalo. Poskusil sem že z tremi različnimi usb ključi in ze vsemi tremi sem do sedaj brez problema updejtal vse ostale TVje, nimam pojma kaj je tokrat. Preko interneta pa mi Tv tudi ne najde updejta, napiše Your TV je up to date.

Ko odpakiraš zip datoteko preimenuj v autorun.upg. (fat32 ključek)
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

andrej69 je izjavil:

@Škorc

Jaz nisem ravno fan Philipsa, ga pa nekako najraje priporočam, ker za določen denar nudi nekako največ;-) Ker pri nekaterih drugih proizvalcih je vsako leto slabše. Te ne omogočajo HDR10+, DTS zvok, določenih aplikacij itd.. In to vse zaradi tega, ker treba plačat licenco za določene zadeve in se potem raje določeni proizvajalci tem stvarem odrečejo.. In posebej je žalostno, da daš za televizor veliko denarja na kraju pa ti pol stvari ne omogoča..! Kar se tiče pa modela 9507 je odličen televizor, in za takšen denar mu ne pride nobeden televizor blizu.. Tako, da ti vsekakor priporočam nakup, dokler še bo na voljo in po takšni ceni. Philps model 8807 je tudi zelo dober televizor vendar se seveda ne more primerjat s tem MINI LED modelom. Predvsem pa za tvoje potrebe model 8807 ni primeren , ker ima IPS panel kar pa ni najbolje za gledanje v temnejšem prostoru. Seveda model 8807 v temnejšem prostoru ne izgleda slabo, da ne bo kakšne pomote, vendar bo kakšen model z VA panelom vsekakor boljša izbira. Tako, da ti moraš izbirat med televizorji kateri imajo VA panel. Zelo dobra izbira je tudi Philips model 8507 velikost 58˝ kateri pa ima VA panel. Ker pa si napisal, da iščeš v cenovnem rangu do 900€ nimaš kaj razmišljat kakor o modelu 9507..;)

Hvala za razlago. No, saj, če je TV kaj cenejši ni nič narobe, si bom pa še kakšen gadget za razliko privoščil :D Npr 58" 8507 se dobi za 643€, kar pa je že kar razlika. A mogoče veš v čem je ta model slabši od 9507, da je cenejši?

darck ::

Škorc je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@Škorc

Jaz nisem ravno fan Philipsa, ga pa nekako najraje priporočam, ker za določen denar nudi nekako največ;-) Ker pri nekaterih drugih proizvalcih je vsako leto slabše. Te ne omogočajo HDR10+, DTS zvok, določenih aplikacij itd.. In to vse zaradi tega, ker treba plačat licenco za določene zadeve in se potem raje določeni proizvajalci tem stvarem odrečejo.. In posebej je žalostno, da daš za televizor veliko denarja na kraju pa ti pol stvari ne omogoča..! Kar se tiče pa modela 9507 je odličen televizor, in za takšen denar mu ne pride nobeden televizor blizu.. Tako, da ti vsekakor priporočam nakup, dokler še bo na voljo in po takšni ceni. Philps model 8807 je tudi zelo dober televizor vendar se seveda ne more primerjat s tem MINI LED modelom. Predvsem pa za tvoje potrebe model 8807 ni primeren , ker ima IPS panel kar pa ni najbolje za gledanje v temnejšem prostoru. Seveda model 8807 v temnejšem prostoru ne izgleda slabo, da ne bo kakšne pomote, vendar bo kakšen model z VA panelom vsekakor boljša izbira. Tako, da ti moraš izbirat med televizorji kateri imajo VA panel. Zelo dobra izbira je tudi Philips model 8507 velikost 58˝ kateri pa ima VA panel. Ker pa si napisal, da iščeš v cenovnem rangu do 900€ nimaš kaj razmišljat kakor o modelu 9507..;)

Hvala za razlago. No, saj, če je TV kaj cenejši ni nič narobe, si bom pa še kakšen gadget za razliko privoščil :D Npr 58" 8507 se dobi za 643€, kar pa je že kar razlika. A mogoče veš v čem je ta model slabši od 9507, da je cenejši?

Model 9507 ti je MiniLed TV a 8507 ti je pa Led TV z VA panelom . MiniLed ima orenk večjo svetilnost ima malo boljši procesor,boljši zvok,100Hz panel..... Tukaj imaš primerjavo https://www.displayspecifications.com/e...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Ales ::

Škorc je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@Škorc

Jaz nisem ravno fan Philipsa, ga pa nekako najraje priporočam, ker za določen denar nudi nekako največ;-) ...;)

Da ne boš slučajno nasedel, tip je Philipsov prodajnik. Že dostikrat smo ga tu ujeli pri lažeh in zavajanju drugih članov foruma.

Saj če hočeš Philips, posebno zaradi Ambilighta, ni nič narobe. Samo ne se pustit imet za bedaka takimle, kot je Andrej.

skyform je izjavil:

Če boš nabavil 55" in ga ne boš gledal bližje kot iz 2m in ti ni pomemben VRR potem ga kar vzemi. Za trenutno ceno 899EUR so te slabosti, ki sem jih naštel še upravičene, če pa bi bila original cena pa bi bila druga pesem.

Gledal se bo z razdalje dobre 3m, iger se ne bo igralo. Ampak, ko gledam tvoje "mrežaste" slike me malo skrbi... :( Saj nisem zahteven, ampak me pa včasih zmotijo kakšni banalni detajli. Sploh me skrbi, da je to razlog za tako ugodno ceno in se želijo na ta način znebiti slabe serije... in v takem primeru raje ne kupim, da ne bom potem stalno te mreže podzavestno iskal :D Bo z razdalje 3m to OK?

Ma saj imaš dosti drugih modelov TV samo vedet moraš kaj ti je najbolj pomembno.

mat xxl ::

Skyform,

Sem si prebral tvojo oceno Philipsa..

Ta izjava , me je malo nasmejala : Dobro za gledanje v popolnoma temnem prostoru.

Lahko te povabim na ogled 75PML9636 pa boš videl, da ob večji svetilnosti, dobro deluje tudi v svetlejšem prostoru....

Me pa zanima ali se tudi ostalim, po zadnji nadgradnji 223 TV prižiga povsem iz nule, zagon po inuto, ker prej se mi zdi, do 223 , je bil kao v stand baju in se je hitro postavil.

Škorc je izjavil:

skyform je izjavil:

Če boš nabavil 55" in ga ne boš gledal bližje kot iz 2m in ti ni pomemben VRR potem ga kar vzemi. Za trenutno ceno 899EUR so te slabosti, ki sem jih naštel še upravičene, če pa bi bila original cena pa bi bila druga pesem.

Gledal se bo z razdalje dobre 3m, iger se ne bo igralo. Ampak, ko gledam tvoje "mrežaste" slike me malo skrbi... :( Saj nisem zahteven, ampak me pa včasih zmotijo kakšni banalni detajli. Sploh me skrbi, da je to razlog za tako ugodno ceno in se želijo na ta način znebiti slabe serije... in v takem primeru raje ne kupim, da ne bom potem stalno te mreže podzavestno iskal :D Bo z razdalje 3m to OK?

Iz 3m tega ne boš opazil, še pri 2m ali manj se začne opažati. Sploh pa če nisi zahteven bo tole supet TV zate. PUS8077 pa je čist navaden direct LED TV. Tole je velika razlika proti PML9507 ki je MINI LED. Na PUS8077 so slabše črne, manj globoka slika, manj svetla slika, zvečer vidiš blacklight bleed... Sicer pa, če nisi zahteven uporabnik bi ti tudi PUS8077 najbrž zadoščal.

mat xxl je izjavil:

Skyform,

Sem si prebral tvojo oceno Philipsa..

Ta izjava , me je malo nasmejala : Dobro za gledanje v popolnoma temnem prostoru.

Lahko te povabim na ogled 75PML9636 pa boš videl, da ob večji svetilnosti, dobro deluje tudi v svetlejšem prostoru....

Me pa zanima ali se tudi ostalim, po zadnji nadgradnji 223 TV prižiga povsem iz nule, zagon po inuto, ker prej se mi zdi, do 223 , je bil kao v stand baju in se je hitro postavil.

Vidim, da slabo razumeš angleško, tole je bilo mišljeno glede bloominga, da je tudi dober za gledati v temi ker nima bloominga! Seveda je tudi dober za svetle prostore, če je zelo svetel TV. Slabo si ti to prebral moj review, ker sem kot prvo pod prednosti napisal, da je zelo svetl TV in so eye catching svetle scene!

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

Na netu ne bo šlo, dobro preberi.

Daj na ključ razpakiran fail in ga preimenuj samo v upgrades.upg , potem pa lahko na isti ključ narediš še poleg tega faila še mapo Upgrades in daš noter enak fail, kot prej, da bo na 2 mestih.

Potem mora iti vsaj ročno . Pa ime za nadgradnjo, točno, kot sem napisal same male črke.....

Pa še zanimivost, ker Divx, sam TV ne predvaja več, rabimo pač program za to v Androidu, recimo MX Player, no iz USB ključka, ki je v TV ju jasno ni problema iz mrežnega diska, ki ga TV vidi, kot TV, ne kod android app, pa nastane problem, celo posebne aplikacije, ga ne znajo narediti vidnega android aplikacijam.

Obstaja enostaven trik, predvajate ga z TV jem, kjer vam napiše slikovni format ni podprt, zvok se pa sliši. Ko ste to tesno predvajali par sekund v TV ju, ga bo naenkrat celo MX Player videl med nazadnje ogledanimi in ga brez problema predvajal. Sicer sem prepričan, da je še kaka rešitev, samo ta je ena enostavnejših za ta problem.

@mat xxl, hvala za info. Sem ravnokar poskusil kar si napisal pa noče, wtf je to ej. Še nikdar nisem imel takšnih težav z updejtom.

EDIT: Dela!

Zgodovina sprememb…

darck je izjavil:

Ma saj imaš dosti drugih modelov TV samo vedet moraš kaj ti je najbolj pomembno.

Saj to je problem, ker je preveč te robe... Ko sem pred mnogo leti kupoval "smart" TV, sem se odločil za Samsunga, ker je takrat kot eden redkih podpiral DLNA s podnapisi in različne formate videa. Panasonic, Sony in Philips so imeli vsi neke svoje fore. Kar se tiče zaslona, je bila edina dilema LCD ali plazma, če malo poenostavim. Danes se mi zdi, da je podpora za multimedio bolj kot ne pri vseh rešena enako in so razlike bolj v tehnologiji zaslona in OSu. Če bi se mi šlo samo za kvaliteto slike bi verjetno izbiral med Sony in Panasonic. Ker pa precej premalo gledamo TV, da bi dal 2k€+ pa iščem predvsem razmerje med zadovoljivo sliko in funkcionalnostmi, ki jih rabim v malo višjem rangu TV, da ne bom po 25 mesecih jokal zakaj nisem dal 300€ več za boljši TV.

Sicer pa, če imaš kakšen predlog v rangu 900€, ga bom vesel tudi, če nima ambilight :)

darkolord ::

darkolord je izjavil:

OK, še moji prvi vtisi za 55PML9507. Sorry, malo neurejeno, ampak samo dumpam iz možganov.

Najprej velik disclaimer - prejšnji TV je bil Panasonic plazma. Še vedno gold standard za kontrast.

Build quality se mi zdi dober, precej boljši od dosedanjih televizij, ki smo jih imeli. Ni plastik fantastik, tudi daljinec je čisto OK.

Zvok je kul, seveda nič proti ločenem 5.1 sistemu, ampak velik napredek v primerjavi s klasičnimi stereo TV-ji. Base se končno normalno razloči.

Android dela hitro, vsi appi (Youtube, HBO Max, T-2 TV, Kodi) delajo tekoče in brez zatikanja.

Panel je nekako napol glossy, ampak ima PRECEJ več odbojev kot popolnoma glossy plazma - slednja ima odličen antirefleksni premaz. Sem šele sedaj pomislil na to.

Slika. Prej še nisem imel local dimminga, in moram priznati, da mi je (vsaj) na začetku šel precej na živce. Sploh v menijih, ko je črno ozadje, text pa siv. Starša sta se takoj potožila, da je pretemno in da sploh nič ne vidita. Slab combo, če bi dali ozadje z rožicami ali vsaj drugo barvo, bi bilo precej bolje. Se da to spremeniti, vsaj v Philipsovih Android menijih?

Primer - s tem da v resnici ni videti tako (fotka je presvetla), ampak je efekt tak, da sta logo "KODI" in gumb "Odpri" videti normalno, ves ostali text je pa precej zadimman in težje berljiv:

Pri določenih menijih se mi je zdelo bolj tako:

Tudi pri določenih (dvovrstičnih) podnapisih sem opazil, da so na sredi svetlejši kot ob robovih.

Pri local dimmingu se mi zdi tudi, da je vidni efekt še potenciran pri gledanju pod kotom; barve so ok, svetlost se pa ne spreminja linearno in je malo čudno.

Moram priznat, da se nisem lotil zelo sistematično, ampak sem probal najprej na default. Edino tiste motion zadeve sem takoj izklopil. Dosti nastavitev sem pustil na "srednje".

Svetlost tudi ni ravno ultra visoka - smo probali malo športa, rokomet kjer je sijoče modro igrišče, pa ga je fest zadimmalo, tako da so spet bile pritožbe, da je temna slika. Sem izklopil ECO, ambient neki neki (slednji ni smooth dimming, ampak ima nekaj stopenj in so vidni koraki), svetlost je bila tudi na max po default (razen če sem spregledal kak setting??) pa je bilo bolje, ampak šele z izklopom local dimminga je bila čisto pričakovana slika.

V glavnem pa ni bilo tiste "AAAAAA MY EYES" svetlosti. Se mi zdi, da je bila plazma krepko svetlejša?

Recimo pri smučanju je bil sneg bolj siv in ne BEL.

Mogoče bi moral barve malo "pojačati" ali kaj drugega nastaviti? Na Crystal Clear presetu je bilo precej bolje glede tega.

To je bilo vse sicer v menijih in T-2 TV, ki ima bolj bogi HD. Samo za minutko sem probal nekaj, kar ima Dolby Vision, in tam je izgledalo že po defaultu kar OK.

Drugih pomanjkljivosti s panelom, barvami itd sicer nisem opazil. DSE bi sigurno opazil, če bi ga posebej iskal, ampak pri normalnem gledanju ga nisem.

Ambilight je top, pri nas je bil to glavni razlog za Philipsa in sploh za nakup novega TV.

Teli picture preseti ("AI Picture Style") mi niso še čisto jasni, ampak se tudi nisem prav dosti ukvarjal z njimi. A se da to kaj per-app nastavljati? Tisti Personal je za vsak source (a je to samo input source, če nimaš HDMI devajsov potem to ne velja?), ostali so pa za vse načine in appe?

Overall, TV bo ostal, vse je OK, samo zelo agresiven local dimming me moti. Verjamem, da moram malo nastavitve predrkati, pa bo tudi to bolje, ker jih je ogromno, in nisem še nič preštudiral.
Dodajam še malo drugih vtisov.

Local dimming je daleč najbolj viden v menijih. Npr. ko so thumbnaili za filme (netflix ipd), so nekateri zelo temni, nekateri pa zelo sijoči. Moteč je edino tam (spet meniji), ko je malo teksta belega, malo pa sivega, in je kakšen del sivega teksta lahko na meji vidljivosti. Tukaj bi ves ta "AI" bil lahko še najbolj koristen, da bi zaznal samo text na ozadju (oz da si v menijih) in bi izklopil local dimming.

Sicer pa sem sprobal nastavitve, ki mi jih je poslal skyform, in se mi zdi super, precej bolje.

Nastavitev "Gamut" na "Normal" na SDR je popravila barve, ki so prej bile čudne. Local contrast je tudi boljši na "maximum". Prejšnjič sem večinoma gledal na T-2 in tam še HD kanali niso ravno merodajni za kakovost slike, dosti je pa še SD kanalov. Garbage in, garbage out. No, sedaj je precej bolje.

Probal sem še nekaj z Dolby Vision in je bilo super. Pri enem filmu sem moral dati iz Bright na Dark, ker je sicer bilo vse ful presvetlo in se je videlo ogromno "filmskega" šuma, na Dark je bilo pa kul. Tam local dimminga niti nisem opazil.

Mislim, da bo top na koncu. Kakšnih anomalij na sliki nisem opazil, tiste pikselacije niti.

Edino, česar ne štekam še, so ti preseti. Sem na netflix spreminjal personal preset, ko sem šel v T-2 app, je bil pa spet default? A je per-app ali ga je samo slučajno pozabil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

skyform je izjavil:

@mat xxl, hvala za info. Sem ravnokar poskusil kar si napisal pa noče, wtf je to ej. Še nikdar nisem imel takšnih težav z updejtom.

Nisi prebral, že zgoraj sem ti napisal.

Anney je izjavil:

skyform je izjavil:

Sem spregledal, sorry, hvala tudi tebi. Updejt je že inštaliran.

skyform je izjavil:

DEEEELA ja mene so že cepili s to neumnostjo, sedaj pa dobro vem .......

Anney je izjavil:

skyform je izjavil:

Še enkrat preberi, z tvojim NE DELA, res, pa, da je razlika minimalna, med tvojim, pa mojim....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

Kako ne, če sem ga sam posodobil tako. Dela. Ima pa očitno philips težave in ne dela pri vseh enako. Za tvoj postopek še niti nisem kje zasledil.

andrej69 ::

Škorc je izjavil:

skyform je izjavil:

Nič ni narobe s tem modelom..! Samo treba nastavit televizor kakor treba, in Softwer nadgradit na zadnjo verzijo. Sicer pa se bodo na vsakem televizorju videli težave z pixli, če bo se res gledalo preblizu:))

Včasih v določenih vsebinah je problem pri Philipsu,ker tudi na nastavitvi 0 OSTRINA je še prehudo to sem videl včeraj pri malo starejših serijah pa mogoče je tudi kriv kaj T-2,ker še poslabša sam video vir. Bi pa Philips moral malo prestaviti to opcijo za ostrenje in nekje na sredini bi moralo biti to kar je sedaj na poziciji 2 tako bi lahko šel na nižjo ostrenje saj sedaj ne moreš iti nižje kakor je 0. Tudi zvečer na Planet TV ko se je predvajal Exatlon je bilo opaziti kot preveč ostrenje sem mislil,da je kdo kaj spreminjal pri nastavitvah saj obraz od ženske je bil preveč čuden od ostrenja sploh,ker je tudi sama slika bila ne čista saj to je tudi delno zaradi tega. Mater v današnjem času ne morejo dobre slike predvajati zdaj kdo je tukaj kriv ali T-2 ali Planet TV

Horas ::

MisterR je izjavil:

Glede ambilighta, trije kolegi ga imajo, nihče ga ne uporablja :D so rekli da prvo je še bilo wow potem pa moteče.

moteče? a majo kakšen super duper vid in jim šajna kot da bi gledal direkt v švajsarijo?? v 3h letih še niti enkrat nisem ugasnil. jaz ga še celo uporbljam za otroka da je malo svetlobe več, kot od samega ekrana ko greta spat, da ne gorijo luči.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Filip8 ::

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Živjo, najemniško stanovanje (garsonjera) malo prostora, najraje bi dal na zid, dvomim da bo lastnik dovolil. tako da verjetno več kot 55 velikost ne bo šlo, premerim še danes za 100%. Imamo kakšnega zmagovalca z budgetom do 500 EUR? ajde tudi 600 pogojno, če je res tolikoo boljši. Ali je vseeno toliko prednosti in slabosti pri določenih modelih, da ni overall zmagovalca? TV bo proklopljen na računalnik z i7 6700k in rtx 2070 in bo predvajal ali netflix ali pa kaj iz travnika.

Verjetno v kakšnih black friday akcijah ne bom nič pametnega našel a? Kakšen predlog katere modele spremljat?

večinoma so neki predlogi z 800-900 eur in pol konkretno 1k+. Je kaj za 500-600?

MisterR ::

Horas je izjavil:

MisterR je izjavil:

moteče? a majo kakšen super duper vid in jim šajna kot da bi gledal direkt v švajsarijo?? v 3h letih še niti enkrat nisem ugasnil. jaz ga še celo uporbljam za otroka da je malo svetlobe več, kot od samega ekrana ko greta spat, da ne gorijo luči.

Ne vem. Ampak mogoče je res težava v vidu, ker tudi žene imajo druge, sedaj ko razmišljam tudi avte vozijo različnih znamk. Ali pa je samo to, da smo si ljudje različni? Verjetno nisi pomislil na kaj takega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Živjo, najemniško stanovanje (garsonjera) malo prostora, najraje bi dal na zid, dvomim da bo lastnik dovolil. tako da verjetno več kot 55 velikost ne bo šlo, premerim še danes za 100%. Imamo kakšnega zmagovalca z budgetom do 500 EUR? ajde tudi 600 pogojno, če je res tolikoo boljši. Ali je vseeno toliko prednosti in slabosti pri določenih modelih, da ni overall zmagovalca? TV bo proklopljen na računalnik z i7 6700k in rtx 2070 in bo predvajal ali netflix ali pa kaj iz travnika.

Verjetno v kakšnih black friday akcijah ne bom nič pametnega našel a? Kakšen predlog katere modele spremljat?

večinoma so neki predlogi z 800-900 eur in pol konkretno 1k+. Je kaj za 500-600?

Tukaj imaš nekaj modelov.

https://www.bigbang.si/samsung-qled-q67...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/19...
https://www.bigbang.si/hisense-serija-a...
https://www.bigbang.si/55p615-tcl-izdel...

Po updejtu sem še enkrat vse zadeve preverjal, če bi bilo kaj izboljšali kar se tiče slike in to več ur. Žal ne vidim nobene razlike, vse slabosti ostajajo. Bi ziher opazil kaj, ker sem že te ene in iste klipe in filme tolikokrat skozi dal, da že vem na pamet kako izgledajo in bi takoj videl, če je bilo kaj drugače ali izboljšano, ampak žal ni.

Po resnici povedano tudi nisem pričakoval, da bo updejt nardil kakšne velike napredke v sliki, ker če Philips ni moral tega porihtati iz lanskege modela na letošnjega, potem dvomim, da bodo z softversko nadgradnja naredili neke velike napredke kar se tiče slike.

@andrej to glede pixlov pa ne drži, ker potem pa bi že res moral imeti super vid, da bi videl pixle iz razdalje 1.5m. Tole se ne vidijo pixli ampak nekaj drugega, izgleda tako kot da bi piksli bili zelo povečani, to je nek čuden filter, nekakšen mini grid, ki še ga nisem videl na nobenem drugem TVju kot pa PML9506 in PML9507.

Da zagovarjaš takšne stvari pa je res malo smešno, in da celo praviš da je to na vseh TVjih, ker ni!. Updejt pa ti ne bo takšnih stvari odpravil, ker kot zgleda je to v samem panelu nek filter ali tehnologija, ki jo uporablja Philips pri tem TVju.

Drugače pa prosim, povej mi kakšne izboljšave so v novem updejtu, kar se tiče slike, da ga tako hvališ kot, da boš s tem updejtom dobil popolnoma nov TV ven. TV je popolnoma enak kar se tiče slike kot pred updejtom.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Problem teh TVjev za 500-600€ je, da ne bo nihče kupil tak tv in se potem pretirano ukvarjal s njim. Torej boš težko dobil kakšen pameten praktični nasvet. Nasveti bodo bolj kot, kaj se po specifikacijah dobi ok za to ceno.
Magic

Filip8 ::

Magic1 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Problem teh TVjev za 500-600€ je, da ne bo nihče kupil tak tv in se potem pretirano ukvarjal s njim. Torej boš težko dobil kakšen pameten praktični nasvet. Nasveti bodo bolj kot, kaj se po specifikacijah dobi ok za to ceno.

Tudi to lahko, kaj bi se točno preferiralo, kateri kompromis sprejet. Zdaj če bo en tv pa za 700 eur nudil določene stvari toliko boljše, se da razmislit tudi to naprej, ampak načeloma bolj iščem bang for buck.

Ganon ::

skyform je izjavil:

@andrej to glede pixlov pa ne drži, ker potem pa bi že res moral imeti super vid, da bi videl pixle iz razdalje 1.5m. Tole se ne vidijo pixli ampak nekaj drugega, izgleda tako kot da bi piksli bili zelo povečani, to je nek čuden filter, nekakšen mini grid, ki še ga nisem videl na nobenem drugem TVju kot pa PML9506 in PML9507.

Da zagovarjaš takšne stvari pa je res malo smešno, in da celo praviš da je to na vseh TVjih, ker ni!. Updejt pa ti ne bo takšnih stvari odpravil, ker kot zgleda je to v samem panelu nek filter ali tehnologija, ki jo uporablja Philips pri tem TVju.

Drugače pa prosim, povej mi kakšne izboljšave so v novem updejtu, kar se tiče slike, da ga tako hvališ kot, da boš s tem updejtom dobil popolnoma nov TV ven. TV je popolnoma enak kar se tiče slike kot pred updejtom.

Ti imaš res preveč časa, da se ubadaš z njim. :)) Vse težave, ki jih imajo ljudje s philipsi, so posledica "slabih primerkov", "napačnih nastavitev" in "neustreznih posodobitev". Da si ne bi slučajno drznil razmišljati o čem drugem.

andrej69 je izjavil:

Philips poskrbi za svoje kupce..!;)

andrej69 je izjavil:

Jaz nisem ravno fan Philipsa, ga pa nekako najraje priporočam, ker za določen denar nudi nekako največ;-) Ker pri nekaterih drugih proizvalcih je vsako leto slabše.

Včasih sem rad zahajal v to temo, danes mi postane slabo, ko v upanju na boljše čase kliknem nanjo.

Kar se tiče modela 9507.. Počakajte na prave profesionalne teste, potem pa boste lahko raspravljali kako in kaj..!

Dimnik ::

Daj nehaj palamudit....ti nisi fan pilipsa, pa to lahko govoriš otrokom v vrtcu.
Profesionalne teste? To misliš tiste, ko ti samo dobre lastnosti prilepiš na forum...prevečkrat so te že dobili.
Skyform je predelal tv v nulo brez in z posodobitvijo, a ti zdaj praviš, da treba počakat profi teste, če bi pa skayform pohvalil posodobitev, bi se pa hvalisal kako je pilips superduper.
Pa še nekaj...iz leta v leto kako je philips boljši od prejšnje serije,ampak še vedno so zadnje serije v kurcu.

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče modela 9507.. Počakajte na prave profesionalne teste, potem pa boste lahko raspravljali kako in kaj..!

A misliš tisti "profesionalni" testi, ki imajo samo opis, brez, meritev itd, kot What Hi-Fi, Tech Radar in potem še neki čudni polnoma neznani reviewi, ki jih večkrat tule prilepiš itd. Zakaj bi bili tisti boljši kot moj review. Tisti so precej nedetajlni in dajo ponavadi vsakem TVju 4-5 zvezdice in je na splošno premalo kritike. Prav žaljivo do mene, kot da sem nek kekec, ki nima pojma. 7 dni že v eno testiram TV vsak dan po več kot 5h. Zanimivo da raje podpiraš neke tuje čist plitke reviewe kot pa od mene, ki sem iz domače dežele. Jaz sem pač zelo kritičen in bom opisal vsako pomanjkljivost pa magari je 90% ljudi ne bo videlo, če jo jaz vidim bom jo omenil in prikazal, z slikami ali videi kar tudi sem, tako da si ne izmišljujem stvari. Ta bolj znani youtube revieweri pa Philipsa ne bodo ocenili, ker so večinoma iz amerike. Razen Vincent bi ga lahko, ki je iz UK.

@dimnik, hvala ti. Sva pa imele čisto podobno mišlenje glede "profesionalnih" testov, če pogledaš kako sva začela vsak svoj post. :)

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Andrej, te slike povedo vse: https://imgur.com/a/Y1I9Obb
ni treba več nobenih profesionalnih testov, pa tudi mi ni jasno zakaj, saj ga je, kot je zapisal Dimnik, Skyform predelal v nulo.

@skyform

Večinoma imajo vsi profesionalni testi meritve, vendar nekateri jih grafično prikažejo , drugi jih opišejo skozi sam text.. Bodo pa najbrž na voljo različni testi tako z grafičnim prikazom meritev, kakor tudi textovno.. Seveda nimam nič proti tebi, vendar vseeno bolj zaupam tistemu kar sam vidim in preiskusim , in pa profesionalnim ljudem kateri se ukvarjajo z testi.. Kar se tiče znanih strani jih je kar nekaj odličnih tudi v evropi. Recimo Avforums, homecinema, trusted rewiews, hifi test, hdtv polska,FlatpanelsHD itd.. In pa ti verjetno ne uporabljaš meritvene instrumente kot so: merilnik zamika Leo Bodnar Display, kolorimeter Portrait Displays C6 HDR2000, spektrofotometer Xrite i1 Pro, generator vzorcev VideoForge Pro in programsko opremo Portrait Displays Calman for Business..? Tako, da tvoji testi, če smo res pikolovski žal ne pomenijo kaj dosti..
Sicer pa na osnovi enega laičnega testa v tem primeru tvojega, se nikakor ne more delat nikakršnih zaključkov kar se tiče dolčenega televizorja..! Pa brez zamere..;)

andrej69 lepo da naštevaš vse te strani in orodja, koliko profesionalcev, ki si jih naštel pa testiralo točno ta model, torej 55 9507 ? Aja, saj res, 0. Pa čakajmo da se ga komu zastonj pošlje, pa upajmo da preden pride nov model ven.

Zgodovina sprememb…

MisterR je izjavil:

andrej69 lepo da naštevaš vse te strani in orodja, koliko profesionalcev, ki si jih naštel pa testiralo točno ta model, torej 55 9507 ? Aja, saj res, 0. Pa čakajmo da se ga komu zastonj pošlje, pa upajmo da preden pride nov model ven.

Poglej, ne more biti še testov, če je nedolgo nazaj tale model uradno šele prišel na tržišče..

Kako da ne? Nek janez v banana republiki ga že ima doma in ga je več kot očitno pikolovsko testiral.

Ali boš sedaj rekel, da je Slovenija super duper napredna država, da dobimi TVje še pred drugimi, medtem ko smo Janezi pač ... manj vredni od kakega švaba, ker švaba bo dal 10ko za tv, janez pa 7 ker pač?

Pač priznaj, tv bi lahko bil boljši. Za 900EUR bi bil super, če ne bi imel te (neznane) mreže. Hisensa znamo skurcati kako dela TVje za ZDA in EU, kaj pa če bo ta model za nemčijo drugačen? Te pač... jebiga a ne?

Pa še to si napisal:
Sicer pa na osnovi enega laičnega testa v tem primeru tvojega, se nikakor ne more delat nikakršnih zaključkov kar se tiče dolčenega televizorja..

Kaj pa si potem ti? Stručko, profesionalec? Daj slikaj svoj setup, da vidimo s čim testiraš, da lahko tako samozavestno tukaj deliš nasvete kako so, v 99%, Philips superiorni.

@skyform hvala! Če maš YT daj link da subscribam.

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

@skyform

Večinoma imajo vsi profesionalni testi meritve, vendar nekateri jih grafično prikažejo , drugi jih opišejo skozi sam text.. Bodo pa najbrž na voljo različni testi tako z grafičnim prikazom meritev, kakor tudi textovno.. Seveda nimam nič proti tebi, vendar vseeno bolj zaupam tistemu kar sam vidim in preiskusim , in pa profesionalnim ljudem kateri se ukvarjajo z testi.. Kar se tiče znanih strani jih je kar nekaj odličnih tudi v evropi. Recimo Avforums, homecinema, trusted rewiews, hifi test, hdtv polska,FlatpanelsHD itd.. In pa ti verjetno ne uporabljaš meritvene instrumente kot so: merilnik zamika Leo Bodnar Display, kolorimeter Portrait Displays C6 HDR2000, spektrofotometer Xrite i1 Pro, generator vzorcev VideoForge Pro in programsko opremo Portrait Displays Calman for Business..? Tako, da tvoji testi, če smo res pikolovski žal ne pomenijo kaj dosti..
Sicer pa na osnovi enega laičnega testa v tem primeru tvojega, se nikakor ne more delat nikakršnih zaključkov kar se tiče dolčenega televizorja..! Pa brez zamere..;)

Me prav zanima kdo vse od teh strani bo testiral tale TV, najbrž skoraj nobena. Še avforums dvomim da bo, tudi PML9506 niso. Flatpanels HD ti bo ga še bolj pokritiziral kot jaz, ker tisti so postali čist OLED feni, vsak LCD je slab za njih ampak dvomim, da se bodo ubadali. PML9507 pa je še ežje dobiti kot je bilo PML95076. Če bi jaz dobil TVje lifrane zastojn kot večina teh testerjev in bi lahko s tem služil bi tudi delal še daljše bolj detajlne opise, videje z meritvami in podobno. Jaz pa moram na lastno pest kupit TV, ga vrnit, it v službo, imam družino itd.

Skyform ima Skyform Youtube kanal:))
Magic

@RockyS izvoli.
https://www.youtube.com/channel/UCsGHQ_...

Magic1 je izjavil:

Skyform ima Skyform Youtube kanal:))

Genau :))

MisterR je izjavil:

Kako da ne? Nek janez v banana republiki ga že ima doma in ga je več kot očitno pikolovsko testiral.

Ali boš sedaj rekel, da je Slovenija super duper napredna država, da dobimi TVje še pred drugimi, medtem ko smo Janezi pač ... manj vredni od kakega švaba, ker švaba bo dal 10ko za tv, janez pa 7 ker pač?

Pač priznaj, tv bi lahko bil boljši. Za 900EUR bi bil super, če ne bi imel te (neznane) mreže.

Kar se tiče dobavljivoti sem že precej napisal, tako, da se ne bom ponavljal. Kar pa se tiče, da bi lahko bil boljši pa to velja za vse televizorje ne samo tega..:D Ker enostavno ne boš našel na tržišču televizorja, ki bi bil brez napak. Poglej jaz nikogar ne silim, da mora kupiti ta televizor, ker se je tako prodalo že kar nekaj teh televizorjev, kakor seveda tudi ostalih Philips televizorjev. Pa če kateri kupi na tem forumu ta model ali ne, ni nikakršna tragedija.. Mogoče pa bo skyform dosegel, da se kakšen uprabnik, ki je bil zainteresiran za ta model ne bo odločil za nakup..;)

Kar pa se tiče, da bi lahko bil boljši pa to velja za vse televizorje ne samo tega..:D Ker enostavno ne boš našel na tržišču televizorja, ki bi bil brez napak.

Pa si ti že za kakega Philipsa napisal komu, da ima kakšno težavo? Ker zadnji mesec kaj spremljam to temo se samo ponavljaš - da imajo vsi tv kako napako. Medtem ko na specifičen model Philipsa še nisi s prstom pokazal. Za druge pa hitro najdeš (negativne) teste :)

Zgodovina sprememb…

MisterR je izjavil:

Kar pa se tiče, da bi lahko bil boljši pa to velja za vse televizorje ne samo tega..:D Ker enostavno ne boš našel na tržišču televizorja, ki bi bil brez napak.

Pa si ti že za kakega Philipsa napisal komu, da ima kakšno težavo? Ker zadnji mesec kaj spremljam to temo se samo ponavljaš - da imajo vsi tv kako napako. Medtem ko na specifičen model Philipsa še nisi s prstom pokazal. Za druge pa hitro najdeš (negativne) teste :)

Saj ne rabim, ker imate tukaj skyforma..:D

andrej69 je izjavil:

MisterR je izjavil:

Pač priznaj, tv bi lahko bil boljši. Za 900EUR bi bil super, če ne bi imel te (neznane) mreže.

Kar se tiče dobavljivoti sem že precej napisal, tako, da se ne bom ponavljal. Kar pa se tiče, da bi lahko bil boljši pa to velja za vse televizorje ne samo tega..:D Ker enostavno ne boš našel na tržišču televizorja, ki bi bil brez napak. Poglej jaz nikogar ne silim, da mora kupiti ta televizor, ker se je tako prodalo že kar nekaj teh televizorjev, kakor seveda tudi ostalih Philips televizorjev. Pa če kateri kupi na tem forumu ta model ali ne, ni nikakršna tragedija.. Mogoče pa bo skyform dosegel, da se kakšen uprabnik, ki je bil zainteresiran za ta model ne bo odločil za nakup..;)

Za enkrat sem ga vsem tu priporočal tudi v zasebnih sporočilih, ker je trenutno res odlična cena. Večina tudi ni tako pozorna glede teh pomanjkljivosti. Če pa delaš test pa moraš biti, ker drugače kakšne je potem to test, da spregledaš pol stvari.

O tem govorim. Glede Philipsa nimaš niti malo samo kritičnosti, pri drugih znamkah pa znaš biti precej pikolovski in kritičen.

@skyform jooj no, daj uploadaj še na svoj drug kanal pa daj ************ zvezdic temu modelu, jutri ga bo andrej že šeral :D

Zgodovina sprememb…

MisterR je izjavil:

O tem govorim. Glede Philipsa nimaš niti malo samo kritičnosti, pri drugih znamkah pa znaš biti precej pikolovski in kritičen.

@skyform jooj no, daj uploadaj še na svoj drug kanal pa daj ************ zvezdic temu modelu, jutri ga bo andrej že šeral :D

Za koga pa me imaš..? Saj nisem kakšen otrok, da bi se ukvarjal s takšnimi zadevami.. Sedaj pa vam želim še naprej prijeten klepet.

TCL C835 to je za moj okus boljše kakor PML9507 pa tudi Vincent ga je pohvalil in nekaj nagrad je tudi že pokasiral.

o0o0o0o0o0 ::

Jaz pa rajši berem teste navadnih uporabnikov po forumih/redditu, kot pa prof. teste, kjer je v glavni vlogi denar.

darck je izjavil:

TCL C835 to je za moj okus boljše kakor PML9507 pa tudi Vincent ga je pohvalil in nekaj nagrad je tudi že pokasiral.

Realnost je takšna, da imaš PML9507 v Harviju za dobro ceno s brezplačno dostavo. TCL C835 pa še ni videt v Sloveniji.
Kolk je tukaj nastrojenosti proti Philipsu, sej priporočamo le tisto kar se pri nas dobi za dobro ceno, ne vse povprek od Philipsa (samo Andreja se jemlje mal z rezervo pri Philips priporočilih). Na koncu je itak vedno najbolj odvisno kakšno ceno dobiš, ko kupuješ.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Dimnik ::

Magic1 je izjavil:

darck je izjavil:

Realnost je takšna, da imaš PML9507 v Harviju za dobro ceno s brezplačno dostavo. TCL C835 pa še ni videt v Sloveniji.

In kaj ti ta realnost pomaga? Pogledas skyformov test in??? jebeš dobro ceno, če za tak denar dobiš boljšega, oz s takimi pomanjklivostmi, ki te ne motijo

Magic1 je izjavil:

darck je izjavil:

To je že res ampak imaš ga pa v Avstriji za 850 EUR in pa tisti kateri ima že sedaj 55" velikost televizorja malo verjetno,da bo spet kupil tako velikost ampak večjo tako,da tudi to kar se prodaja v HarveyNormanu ne pride v poštev. V Avstriji pa lahko že sedaj dobiš 65" TCL C835 za 1.140 EUR pa če je treba se lahko tud gor zapelje in vzame vsaj jaz bi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()
««
445 / 556
»»