Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
andrej69 ::
Sem tik pred nakupom Hisense 65U8HQ (1.100 EUR) - obstaja kakšna boljša alternativa ta trenutek? Po obsežnem branju in dolgem razmisleku, se mi zdi, da gre za to velikost TV-ja za dobro razmerje glede na ceno in kvaliteto. Gledam pa predvsem filme in serije preko streama (HBO, Netflix, AppleTV ...). Hvala za konstruktiven feedback. ;)
Če greš na Hrvaško in dodaš še 100€ več dobiš precej boljši Philips OLED..
https://www.elipso.hr/audio__video/tele...
55" se da dobit kje za boljšo ceno oziroma če pričakuješ za BF/WC kakšno akcijo za philipse?
Mislim, da se ga trenutno ne da dobiti nikjer.. Kar pa se tiče nasploh popustov za Philips televizorje, pa še ni nič znanega..
libreus ::
@RockyS, trenutno imam 55" (Samsung H6400), po sedmih letih pa prehajam na 65", zato mi 55-ka ne pride v poštev. Za budget 1000 EUR +/- 10 % pa se mi zdi (kot rečeno, po vsem študiranju) tale Hisense še najbolj all-arounder.
@andrej69, v ZG se ravno ne bi vozil po TV ...
@RockyS, trenutno imam 55" (Samsung H6400), po sedmih letih pa prehajam na 65", zato mi 55-ka ne pride v poštev. Za budget 1000 EUR +/- 10 % pa se mi zdi (kot rečeno, po vsem študiranju) tale Hisense še najbolj all-arounder.
Če bi ga jaz osebno kupoval bi pa se peljal na Hrvaško.. Pač kje mi je najbližja prodajalna..
polde66 ::
Če bi jaz osebno kupoval bi vzel preko spleta, če je kaj narobe zapakiram in nesem nazaj
polde
libreus ::
Magic1 ::
Malo je kamikaza nabavljat na Hrvaškem TV. Kot prvo je daleč, TV 64"+ je težko/nemogoče v avto spravit, kako imajo tam urejeno s vračilom... Za večino teh "napak/pomanjklivosti" na katere se mi tukaj obregnemo, ne bodo šle skozi stvarno napako.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
polde66 ::
@libreus, mislim da sem bil jasen. Če ni spletne potem ne vzamem. Seštej stroške do CRO pa nazaj pa še možnost da je kaj narobe.
polde
Malo je kamikaza nabavljat na Hrvaškem TV. Kot prvo je daleč, TV 64"+ je težko/nemogoče v avto spravit, kako imajo tam urejeno s vračilom... Za večino teh "napak/pomanjklivosti" na katere se mi tukaj obregnemo, ne bodo šle skozi stvarno napako.
Kaj pa nekateri ko kupujejo v Avstriji ali Nemčiji.. Kar se tiče garancije je tako po večini EU. Kar pa se tiče ostalih napak, pa se seveda, da tudi vse uredit.. Recimo sploh Santa Domenica, ki spada sedaj pod Big Bang. Danes je pač praksa takšna, da se kupuje kjer je ceneje. Seveda pa je vedno najboljša izbira kakšna domača prodajalna, vendar mora biti seveda tudi cena primerna..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
MisterR ::
Pa ta trgovina ima res po celi hrvaški prodajalne/prevzeme.
Hvala, bom še malo počakal torej. Osebno pričakuješ kako akcijo oz popuste?
Sem tik pred nakupom Hisense 65U8HQ (1.100 EUR) - obstaja kakšna boljša alternativa ta trenutek? Po obsežnem branju in dolgem razmisleku, se mi zdi, da gre za to velikost TV-ja za dobro razmerje glede na ceno in kvaliteto. Gledam pa predvsem filme in serije preko streama (HBO, Netflix, AppleTV ...). Hvala za konstruktiven feedback. ;)
Če greš na Hrvaško in dodaš še 100€ več dobiš precej boljši Philips OLED..
55" se da dobit kje za boljšo ceno oziroma če pričakuješ za BF/WC kakšno akcijo za philipse?
Mislim, da se ga trenutno ne da dobiti nikjer.. Kar pa se tiče nasploh popustov za Philips televizorje, pa še ni nič znanega..
Hvala, bom še malo počakal torej. Osebno pričakuješ kako akcijo oz popuste?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
fpbs ::
Iščem TV nekje do max 600€..če še kaj manj toliko bolje...nismo zahtevni uporabniki...gledalo se bo gor pač navadni TV programi.Velikost nekje do 140cm....imate kakšno idejo kateri TV glede na p/p. gledam malo na mimovrste...pa je vse ali manj ista figa...oziroma je kje kakšna akcija...kakšen telemah..telekom..nov naročnik..TV 1€:)iščem nekaj poceni..
Za ta denar že lahko dobiš QLEDa:
https://www.ceneje.si/L3/638/avdio-vide...
https://www.ceneje.si/Izdelek/33313241/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/26941444/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/29874612/...
@RockyS
Kar se tiče Philps televizorjev še potekajo določeni pogovori, tako, da je trenutno še teško kaj povedat.. Sicer pa mislim, da kaj dosti ceneje več ne bodo.
Kar se tiče Philps televizorjev še potekajo določeni pogovori, tako, da je trenutno še teško kaj povedat.. Sicer pa mislim, da kaj dosti ceneje več ne bodo.
PFCBannon ::
En vprašanje za vas maherje. Kolebam namreč med par tvji, pa me zanima vaše mnenje.
1) TCL 65P725 za 590 EUR (LED, 60Hz)
2) TCL 65C728 za 950 EUR (QLED, 120Hz)
ali podredno:
3) TOSHIBA 65UA3A63DG za 570 EUR (LED, 60Hz)
4) SAMSUNG UE65AU7172 za 580 EUR (LED, 60Hz)
5) SAMSUNG UE65TU7092 za 600 EUR (edge LED, 50Hz)
Namen uporabe: PS5, priklop kompa (gaming, filmi), gledanje bluerayev, gledanje tv sporeda (Wife unit). Dober post procesing SD slike je zaradi Wife unita bistven. Nagibam se k št. 1 zaradi brutalnega price/performanca, ampak mika me št 2. zaradi boljše kvalitete slike (in več frejmov). Ostali (3,4,5) so sicer v istem cenovnem razponu, ampak se na njih nič ne spoznam, iz TCLjev sem pa malodane doktorat naredil (pretiravam).
Seveda me zanimajo tudi kakšne alternative, v približno istem cenovnem rangu (600 do 900 EUR, raje 600 :P)
Anyone?
ali podredno:
Namen uporabe: PS5, priklop kompa (gaming, filmi), gledanje bluerayev, gledanje tv sporeda (Wife unit). Dober post procesing SD slike je zaradi Wife unita bistven. Nagibam se k št. 1 zaradi brutalnega price/performanca, ampak mika me št 2. zaradi boljše kvalitete slike (in več frejmov). Ostali (3,4,5) so sicer v istem cenovnem razponu, ampak se na njih nič ne spoznam, iz TCLjev sem pa malodane doktorat naredil (pretiravam).
Seveda me zanimajo tudi kakšne alternative, v približno istem cenovnem rangu (600 do 900 EUR, raje 600 :P)
Anyone?
SL4FKO ::
darkolord ::
OK, še moji prvi vtisi za 55PML9507. Sorry, malo neurejeno, ampak samo dumpam iz možganov.
Najprej velik disclaimer - prejšnji TV je bil Panasonic plazma. Še vedno gold standard za kontrast.
Build quality se mi zdi dober, precej boljši od dosedanjih televizij, ki smo jih imeli. Ni plastik fantastik, tudi daljinec je čisto OK.
Zvok je kul, seveda nič proti ločenem 5.1 sistemu, ampak velik napredek v primerjavi s klasičnimi stereo TV-ji. Base se končno normalno razloči.
Android dela hitro, vsi appi (Youtube, HBO Max, T-2 TV, Kodi) delajo tekoče in brez zatikanja.
Panel je nekako napol glossy, ampak ima PRECEJ več odbojev kot popolnoma glossy plazma - slednja ima odličen antirefleksni premaz. Sem šele sedaj pomislil na to.
Slika. Prej še nisem imel local dimminga, in moram priznati, da mi je (vsaj) na začetku šel precej na živce. Sploh v menijih, ko je črno ozadje, text pa siv. Starša sta se takoj potožila, da je pretemno in da sploh nič ne vidita. Slab combo, če bi dali ozadje z rožicami ali vsaj drugo barvo, bi bilo precej bolje. Se da to spremeniti, vsaj v Philipsovih Android menijih?
Primer - s tem da v resnici ni videti tako (fotka je presvetla), ampak je efekt tak, da sta logo "KODI" in gumb "Odpri" videti normalno, ves ostali text je pa precej zadimman in težje berljiv:
Pri določenih menijih se mi je zdelo bolj tako:
Tudi pri določenih (dvovrstičnih) podnapisih sem opazil, da so na sredi svetlejši kot ob robovih.
Pri local dimmingu se mi zdi tudi, da je vidni efekt še potenciran pri gledanju pod kotom; barve so ok, svetlost se pa ne spreminja linearno in je malo čudno.
Moram priznat, da se nisem lotil zelo sistematično, ampak sem probal najprej na default. Edino tiste motion zadeve sem takoj izklopil. Dosti nastavitev sem pustil na "srednje".
Svetlost tudi ni ravno ultra visoka - smo probali malo športa, rokomet kjer je sijoče modro igrišče, pa ga je fest zadimmalo, tako da so spet bile pritožbe, da je temna slika. Sem izklopil ECO, ambient neki neki (slednji ni smooth dimming, ampak ima nekaj stopenj in so vidni koraki), svetlost je bila tudi na max po default (razen če sem spregledal kak setting??) pa je bilo bolje, ampak šele z izklopom local dimminga je bila čisto pričakovana slika.
V glavnem pa ni bilo tiste "AAAAAA MY EYES" svetlosti. Se mi zdi, da je bila plazma krepko svetlejša?
Recimo pri smučanju je bil sneg bolj siv in ne BEL.
Mogoče bi moral barve malo "pojačati" ali kaj drugega nastaviti? Na Crystal Clear presetu je bilo precej bolje glede tega.
To je bilo vse sicer v menijih in T-2 TV, ki ima bolj bogi HD. Samo za minutko sem probal nekaj, kar ima Dolby Vision, in tam je izgledalo že po defaultu kar OK.
Drugih pomanjkljivosti s panelom, barvami itd sicer nisem opazil. DSE bi sigurno opazil, če bi ga posebej iskal, ampak pri normalnem gledanju ga nisem.
Ambilight je top, pri nas je bil to glavni razlog za Philipsa in sploh za nakup novega TV.
Teli picture preseti ("AI Picture Style") mi niso še čisto jasni, ampak se tudi nisem prav dosti ukvarjal z njimi. A se da to kaj per-app nastavljati? Tisti Personal je za vsak source (a je to samo input source, če nimaš HDMI devajsov potem to ne velja?), ostali so pa za vse načine in appe?
Overall, TV bo ostal, vse je OK, samo zelo agresiven local dimming me moti. Verjamem, da moram malo nastavitve predrkati, pa bo tudi to bolje, ker jih je ogromno, in nisem še nič preštudiral.
Najprej velik disclaimer - prejšnji TV je bil Panasonic plazma. Še vedno gold standard za kontrast.
Build quality se mi zdi dober, precej boljši od dosedanjih televizij, ki smo jih imeli. Ni plastik fantastik, tudi daljinec je čisto OK.
Zvok je kul, seveda nič proti ločenem 5.1 sistemu, ampak velik napredek v primerjavi s klasičnimi stereo TV-ji. Base se končno normalno razloči.
Android dela hitro, vsi appi (Youtube, HBO Max, T-2 TV, Kodi) delajo tekoče in brez zatikanja.
Panel je nekako napol glossy, ampak ima PRECEJ več odbojev kot popolnoma glossy plazma - slednja ima odličen antirefleksni premaz. Sem šele sedaj pomislil na to.
Slika. Prej še nisem imel local dimminga, in moram priznati, da mi je (vsaj) na začetku šel precej na živce. Sploh v menijih, ko je črno ozadje, text pa siv. Starša sta se takoj potožila, da je pretemno in da sploh nič ne vidita. Slab combo, če bi dali ozadje z rožicami ali vsaj drugo barvo, bi bilo precej bolje. Se da to spremeniti, vsaj v Philipsovih Android menijih?
Primer - s tem da v resnici ni videti tako (fotka je presvetla), ampak je efekt tak, da sta logo "KODI" in gumb "Odpri" videti normalno, ves ostali text je pa precej zadimman in težje berljiv:
Pri določenih menijih se mi je zdelo bolj tako:
Tudi pri določenih (dvovrstičnih) podnapisih sem opazil, da so na sredi svetlejši kot ob robovih.
Pri local dimmingu se mi zdi tudi, da je vidni efekt še potenciran pri gledanju pod kotom; barve so ok, svetlost se pa ne spreminja linearno in je malo čudno.
Moram priznat, da se nisem lotil zelo sistematično, ampak sem probal najprej na default. Edino tiste motion zadeve sem takoj izklopil. Dosti nastavitev sem pustil na "srednje".
Svetlost tudi ni ravno ultra visoka - smo probali malo športa, rokomet kjer je sijoče modro igrišče, pa ga je fest zadimmalo, tako da so spet bile pritožbe, da je temna slika. Sem izklopil ECO, ambient neki neki (slednji ni smooth dimming, ampak ima nekaj stopenj in so vidni koraki), svetlost je bila tudi na max po default (razen če sem spregledal kak setting??) pa je bilo bolje, ampak šele z izklopom local dimminga je bila čisto pričakovana slika.
V glavnem pa ni bilo tiste "AAAAAA MY EYES" svetlosti. Se mi zdi, da je bila plazma krepko svetlejša?
Recimo pri smučanju je bil sneg bolj siv in ne BEL.
Mogoče bi moral barve malo "pojačati" ali kaj drugega nastaviti? Na Crystal Clear presetu je bilo precej bolje glede tega.
To je bilo vse sicer v menijih in T-2 TV, ki ima bolj bogi HD. Samo za minutko sem probal nekaj, kar ima Dolby Vision, in tam je izgledalo že po defaultu kar OK.
Drugih pomanjkljivosti s panelom, barvami itd sicer nisem opazil. DSE bi sigurno opazil, če bi ga posebej iskal, ampak pri normalnem gledanju ga nisem.
Ambilight je top, pri nas je bil to glavni razlog za Philipsa in sploh za nakup novega TV.
Teli picture preseti ("AI Picture Style") mi niso še čisto jasni, ampak se tudi nisem prav dosti ukvarjal z njimi. A se da to kaj per-app nastavljati? Tisti Personal je za vsak source (a je to samo input source, če nimaš HDMI devajsov potem to ne velja?), ostali so pa za vse načine in appe?
Overall, TV bo ostal, vse je OK, samo zelo agresiven local dimming me moti. Verjamem, da moram malo nastavitve predrkati, pa bo tudi to bolje, ker jih je ogromno, in nisem še nič preštudiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
MrStein ::
No, enim pa je pomembno, da tv vklopiš in dela. Brez treh dni nastavljanj.
Tak, za info...
Tak, za info...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Čez vikend sem imel možnost testirati PHILIPS-75PUS8007-12 , kako je to slab TV, neverjetno. Gledam sem Eurosport 4k in en 4k HDR film. Škoda denarja.
Klasičen 8 bitni panel, Direct LED, brez con, brez dimminga, 50Hz, glossy, pri diagonali 75", to je recept za najslabši možen TV.
8807 je po tvoje tudi jajc po specifikacijah pa slike ni imel nič slabše od QN90A. Samsung je imel le črnino boljšo zaradi local dimminga (vendar mnogo več bloominga).
Ja 8807 je nekoliko boljši, ker je VRR 40-120Hz.
In kaj ima sedaj VRR in 100Hz osveževanje skupnega s kvaliteto slike....?? Razen, da bodo res dinamični prizori nekoliko kvalitetnejši.
VRR se vklopi kvečjemu pri igrah iz konzole ali PC, tako da ga mimo pihata oba.
Motiti se je človeško.
Je treba reklame plačat Ni Hisense skeširal konkretno denarja, da bo poceni prodajal. Sploh pa ker Evropejce fajn nategnejo, ker so vsi mokri na ameriške review-ve, Gorenje pa čist drug TV dela. Počasi bi bil že čas, da se take prakse kaznuje. Ne moreš imeti enako oznako po celem svetu, za kup popolnoma različnih izdelkov. Zdaj je prišla še kitajska verzija U8H, ki je pa tudi čist drug TV od ostalih dveh.
Ja, to bi morali prepovedati kot jasen primer zavajanja kupcev.
Motiti se je človeško.
Sedaj sem ugotovil, da so se očitno tudi vesa standardi spremenili za 55 in 65" ?
Nosilec podpira 200x200; 300x300; 400x200; 400x400 mm , a sedaj gledam da ima večina TVjev 400 × 300 mm.
Gre pa se za ta nosilec:
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Če podpira 400x400 bi verjetno tudi moral 400 x 300 ali?
Nosilec podpira 200x200; 300x300; 400x200; 400x400 mm , a sedaj gledam da ima večina TVjev 400 × 300 mm.
Gre pa se za ta nosilec:
Magic1 ::
En vprašanje za vas maherje. Kolebam namreč med par tvji, pa me zanima vaše mnenje.
ali podredno:
Anyone?
Pri 60 vs 120Hz se moraš vprašat, kako igraš igre in kakšen PC imaš. Za 4K načeloma moraš imeti kar marcino PC za 60Hz+. Pri PS5 se pozna v VRR načinu, da če igraš na high performance (torej 1080p), da imaš okoli 80fps namesto 60. Na 4K pa imaš itak 30fps, mogoče kakšna igra 45.
Koliko pa dobro sliko procesirajo teli budget 65", bo pa nekdo drug povedal. 600€ za tako velik TV je zelo entry level.
Sedaj sem ugotovil, da so se očitno tudi vesa standardi spremenili za 55 in 65" ?
Gre pa se za ta nosilec:
Po skici izgleda da podpira karkoli 34-426mm po širini in 160-400mm po višini.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
skyform ::
@darkolord
Da ti je slika pretemna na 9507?
Si izklopil eye care v ambient intelligence? Si dal local contrast (local dimming) na high. Bela siva? Pri meni je bela bela in to noro svetla. Glede local dimminga pa je tako, welcome to Philips LD. Da ne boš mislil, da je pri drugih firmah enako. Si pač nabavil TV pri katerem LD povzroča res dosti anomalij. Sony ne dela tega z napisi. Žal pač je tako, da so lahko odpravili blooming, zato so podnapisi in napisi bolj temni in pa mešano svetli. Philips deluje, tako da vsak podnapis, ki je na temnejšem odzadju, barvi ali črni, ga zdiman potemni, ostali ki so pa na svetlem ozadju so pa svetli, kar je lahko zelo moteče med filmi, ker je lahko pol podnapisa temnega pol pa svetlega. Pri Sonyju ne boš videl tega, so napisi svetli in konec zato pa je tudi več bloominga. LD je tudi dokaj počasen na Philipsu.
Na Crystal Clear ti je všeč slika? Wow, no to pove dosti, se pravi, da imaš rad ful ostro, izumetničeno in barvito sliko. Jaz tega ne bi mogel gledati.
Če želiš, da ni black crusha v SDR moraš dvigniti black level na 58. Video contrast pa priporočam da spustiš na 80-85. 100 že krepko vžge svetle in bele zadeve v SDR. Ko spustiš video kontrast postanejo tudi barve dosti bolj izrazite.
V DV pa priporočam, da dvigneš black level na 55 in tudi video contrast 80-85. Včeraj sem napisal 54 in gamma -4, nisem več prepričan, ker gamma precej uniči sence in svetle scene, slika izgubi globino, ni več pravilna. Lahko pa vseeno poskusiš.
Sicer nekako dvomim, da bo tebi všeč slika z dvignjenem black leveljem, ker boš mislil, da je slika siva ali sprana, sploh, ker ti je všeč Crystal Clear. Ampak tako je slika pravilna, to kar ima Philips out of the box ni niti približno pravilno, je preveč temno, kontrastno in izumetničeno.
Si izklopil eye care v ambient intelligence? Si dal local contrast (local dimming) na high. Bela siva? Pri meni je bela bela in to noro svetla. Glede local dimminga pa je tako, welcome to Philips LD. Da ne boš mislil, da je pri drugih firmah enako. Si pač nabavil TV pri katerem LD povzroča res dosti anomalij. Sony ne dela tega z napisi. Žal pač je tako, da so lahko odpravili blooming, zato so podnapisi in napisi bolj temni in pa mešano svetli. Philips deluje, tako da vsak podnapis, ki je na temnejšem odzadju, barvi ali črni, ga zdiman potemni, ostali ki so pa na svetlem ozadju so pa svetli, kar je lahko zelo moteče med filmi, ker je lahko pol podnapisa temnega pol pa svetlega. Pri Sonyju ne boš videl tega, so napisi svetli in konec zato pa je tudi več bloominga. LD je tudi dokaj počasen na Philipsu.
Na Crystal Clear ti je všeč slika? Wow, no to pove dosti, se pravi, da imaš rad ful ostro, izumetničeno in barvito sliko. Jaz tega ne bi mogel gledati.
Če želiš, da ni black crusha v SDR moraš dvigniti black level na 58. Video contrast pa priporočam da spustiš na 80-85. 100 že krepko vžge svetle in bele zadeve v SDR. Ko spustiš video kontrast postanejo tudi barve dosti bolj izrazite.
V DV pa priporočam, da dvigneš black level na 55 in tudi video contrast 80-85. Včeraj sem napisal 54 in gamma -4, nisem več prepričan, ker gamma precej uniči sence in svetle scene, slika izgubi globino, ni več pravilna. Lahko pa vseeno poskusiš.
Sicer nekako dvomim, da bo tebi všeč slika z dvignjenem black leveljem, ker boš mislil, da je slika siva ali sprana, sploh, ker ti je všeč Crystal Clear. Ampak tako je slika pravilna, to kar ima Philips out of the box ni niti približno pravilno, je preveč temno, kontrastno in izumetničeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()
Furbo ::
Gre pa se za ta nosilec:
Ja zagotovo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
@darkolordEye Care sem izklopil, ja, za LD sem probal na Off.
Crystal Clear mi je bil "všeč" samo na športu. Pač, rokometna tekma je bila ravno na sporedu, tako da (brez da motim občinstvo) nisem mogel čez kup nastavitev, ampak sem prvo probal "AI" presete. Saj drugače vemo, da je sneg v senci v resnici precej siv, edino na direktnem soncu je BEL, pa že v produkciji nabijejo kontrast na 9000.
Za filme je jasno, da bo drugače.
Tisti HDTV azijec na youtube je nekaj časa hvalil Filmmaker mode - sem na filmu probal za kratek čas, pa se mi je vsaj barv in to zdelo kar OK. Al ni kul?
Bom danes še probaval, včeraj je bilo zelo na hitro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Bellzmet ::
Kakšne TVje to sedaj prodajajo, da moraš kup zadev naštelat? Zakaj normal setting nima optimalne nastavitve?
o0o0o0o0o0 ::
Bratu sem priklopil PML9507. Se nisem imel časa igrat z nastavitvami, ampak a je kakšna stvar, ki jo je treba obvezno vklopit/izklopit?
o0o0o0o0o0 je izjavil:
Bratu sem priklopil PML9507. Se nisem imel časa igrat z nastavitvami, ampak a je kakšna stvar, ki jo je treba obvezno vklopit/izklopit?
Tukaj poskusi s temi nastavitvami.
Picture mode: Filmmaker mode
Color: 50
Contrast Backlight: 100
Sharpness: 1-2
Brightness: 50
Sharp Image/Noise Reduction: Minimum
Sharp Image/MPEG Artifact Reduction: Minimum
Sharpness/Ultra Resolution: On
Color/Color Enhancement: Off
Color/Color Gamut: Normal
Color/Color Temperature: Normal/Warm
Contrast/Local Contrast: Medium
Contrast/Perfect Natural Reality: Off/Minimum
Contrast/HDR Perfect: Adaptive
Contrast/Perfect Contrast: Off
Contrast/Video Contrast: 95
Contrast/Light Sensor: On
Contrast/Gamma: 0/+2
Motion/Motion Style: Movies/ DefaultFast
Motion Clarity: Off/Minimum
Slabe nastavitve, video kontrast 95 vžge svetle, black level (brightness) 50 nardi black crush, ultra resolution popači sliko, eye care oz light senzon, nikakor on, boljše po želji nastavit backlight contrast, local contrast tudi boljše met na high.
Zgodovina sprememb…
Ne, tole nima veze kako vidiš, tole je fact, da ima 9507 black crush in izumetničeno sliko s temi nastavitvami, ki si jih poslal. Black level enostavno ne sem bit 50. Jaz sem sliko prilagodil Sonyu X95J, ki ima definitivno bolj pravilno ni natančno sliko. Res pa je da bo tudi komu bolj všeč tale izumetničena slika ampak to izgleda tako kot so izgledali prvi OLEDi, ko so imeli ful preveč črno sliko z pune black crushom.
Zgodovina sprememb…
Potem pa lahko poskusi s EXPERT 1 ali EXPERT 2 modom, ki sta že kar zelo natančna.. Sicer pa imajo letošnji Philipsi kar nekaj različnih modov, tako, da se bo zagotovo našel kakšen mod, ki bo odgovarjal določenim uprabnikom.
Filip8 ::
Živjo, najemniško stanovanje (garsonjera) malo prostora, najraje bi dal na zid, dvomim da bo lastnik dovolil. tako da verjetno več kot 55 velikost ne bo šlo, premerim še danes za 100%. Imamo kakšnega zmagovalca z budgetom do 500 EUR? ajde tudi 600 pogojno, če je res tolikoo boljši. Ali je vseeno toliko prednosti in slabosti pri določenih modelih, da ni overall zmagovalca? TV bo proklopljen na računalnik z i7 6700k in rtx 2070 in bo predvajal ali netflix ali pa kaj iz travnika.
Če pa določen uprabnik nikakor ne bo zadovoljen s določenimi splošnimi nastavitvami, pa še vedno lahko pokliče določeno firmo pa mu bodo naredili nastavitve točno za njegov televizor.. Ker kot sem že nekajkrat napisal, ni vsak televizor enak kar se tiče panela.. Tako, da če hoče imet kdo res vrhunsko sliko in do potankosti natačno sliko itd.. mu potem ostane edino profesionalna kalibracija njegovega televizorja..! Sicer pa se je tukaj malo že preveč komplicira glede različnih nastavitev.. Kot sem napisal zasigurno se za vsakega najde določen mode, ki mu bo odgovarjal;-)
Slabe nastavitve, video kontrast 95 vžge svetle, black level (brightness) 50 nardi black crush, ultra resolution popači sliko, eye care oz light senzon, nikakor on, boljše po želji nastavit backlight contrast, local contrast tudi boljše met na high.Če imaš še ta TV ali če imaš še kje te nastavitve, lahko izpišeš en celoten "profil", kot je napisal andrej?
Potem pa lahko poskusi s EXPERT 1 ali EXPERT 2 modom, ki sta že kar zelo natančna.. Sicer pa imajo letošnji Philipsi kar nekaj različnih modov, tako, da se bo zagotovo našel kakšen mod, ki bo odgovarjal določenim uprabnikom.
Black crush pri 9507 bo ostal pa lahko ti daš bilo katere expert nastavitve in je en čist simpl razlog zakaj. FALD in Mini LED enostavno nista zmožna prikazati slike, ki ima popolen shadow detail in ni bloominga, tole je fact. In ker 9507 local diming dela, tako da preprečuje blooming ni možno doseči enako lepih temni scen z pravilnim shadow detailom kot na X95J pa lahko delaš kaj hočeš. Možno je samo v SDR, dvigneš black level na 58 in je to to. v HDR in DV pa enostavno ne gre, če dvigneš black level na 58 imaš sprane temne scene, če pa spremeniš gamo pa uničiš sence in svetle scene, tako da v HDR in DV je pač treba izbrati nek kompromis. X95K je lep dokaz, da niti mini led ni zmožen prikazati shadow detail brez bloominga in ravno o tem je tudi Vincent govoril v X95k reviewu, če imaš pravilen shadow detail bo vedno blooming. Vsi LCdji ki pa nimajo blooming ali ga imajo zelo malo kot 9507 pa ni zmožen prikazati prave temne scene.
In tu še moja primerjava, tole je daleč najboljše kar sem dobil ven iz PML9507 ampak potem so svetle scene malo uničene, ker je gamma na -4. Tako da enostavno ni idealne opcije, ali imaš sprane temne scene, ali black crush ali pa popačene svetle scene. Morda je najbolje imet v Dolby Vision, black level 54 in gamo pustiti kot je na 0 ali morda -1, največ -2, potem je malo manj black crush kot original, temne scene ne posivijo in tudi ne popačiš svetlih scen tako. Kak greš v DV z black level nad 55 žačne slika postjati siva.
Zgoraj X95J adv contrast enhancer off, black level 48
Spodaj PML9507 black level 54, gamma -4, video contrast 85
X95J adv contrast enhancer medium, black level 50
PML9507 black level 54, gamma -4, video contrast 85
X95J adv contrast enhancer medium, black level 50
PML9507 default, black level 50, gamma 0, video contrast 100
Zgodovina sprememb…
darck ::
Vse to je pretemno jaz bi raje videl,da imam blomming kakor tako temo in tak prizor na OLED TV tudi ni nič kaj boljši saj ko je tema je tema in potem,da imaš v sliki kakšen del bolj svetel pa svetilnost nabito ti morajo oči trpeti k hudič od takega ko trasta črnih prizorov in vmes svetlih delov.
Vse to je pretemno jaz bi raje videl,da imam blomming kakor tako temo in tak prizor na OLED TV tudi ni nič kaj boljši saj ko je tema je tema in potem,da imaš v sliki kakšen del bolj svetel pa svetilnost nabito ti morajo oči trpeti k hudič od takega ko trasta črnih prizorov in vmes svetlih delov.
Saj pa je tema v filmu, kako pa ti naj prikažejo temo, kot dan?
Saj pa je tema v filmu, kako pa ti naj prikažejo temo, kot dan?
Saj je že res tako sano meni pač ne paše tako temni prizori sploh s tako močnim kontrastom in črno barvo pri takih prizorih raje vidim sliko z blommingom ali d wvs eskupaj vleče proti sivi barvi kakor črni. Zato pa že ves govorim,da vsak človek hoče kaj drugačnega in ne more vsak trditi OLED je najboljši in to ti bo najboljša slika seveda za nekatere JA za druge pa morda NE. Meni se dopade samo delni kontrast v takih primerih kot je tema ne rečem za kakšen šport ali svetli prizori tam bi tudi OLED bil v redu ampak pri temnih prizorih pa sovražim črno-kontrastno sliko. Samo omenim lahko tisti smotani Batman film ko je večina prikazov v temi nisem ga gledala in ga tudi ne mislim nikoli.
Kje pa je tu govora o OLEDu, tole sta ti FALD in Mini LED in ne X95J nima preveč kontrastne in temne slike, moraš videti v živo, prikaže zelo dosti v temnih scenah. Kje vidiš tu kak velik black crush, razen na zadnji sliki na PML9507.
To o čem ti govoriš in kar hočeš ti gledati pa so že presvetle črne, elevated black levels, preveč shadow detaila. To ima X95J out of the box, z black level na 50 in tudi 49. Še Sony OLEDi imajo mičkeno elevated blacks kar Vincent vedno poudari.
Pojavila se je možnost za odkup hisense 65u8HQ ki ima running time 113 dni. Predstavlja to kako težavo?
Vsak , ki se odloča za nakup Hisense modela 65u8HQ si naj malo prebere ta test, ker za vsakega ta televizor najbrž ne bo idealen nakup..
https://www.whathifi.com/reviews/hisens...
Torej se počasi res ugotavlja da je mini led nekako ... out.
Odvisno od modela do modela.. Kar se tiče MINI LED televizorjev z IPS paneli ravno niso neki presežek, odvisno v kakšnem ambijentu se gleda. Za svetle prostore je odličen, sploh, če še ima odlično procesiranje. Seveda za temnejše pa kljub MINI LED tehnologiji ni ravno najbolj primeren.. Druga zgodba je kateri imajo VA panel, ti so pa primerni tako za svetlejše kot temnejše prostore, in so vsekakor med LED televizorji najboljša izbira:D
Z Mini LEDom ni nič narobe, mora biti samo pravilno sprogramiran LD algoritem in vredu nastavljen TV. IPS pa tak odpade, če že Mini LED potem VA. Od Mini LEDov sta trenutno najboljša Samsung in Sony kar se tiče natančnosti slike, sta pa tudi najdražja, sploh Sony. Cenovno se pa Philips najbolj splača.
Zgodovina sprememb…
Vsak , ki se odloča za nakup Hisense modela 65u8HQ si naj malo prebere ta test, ker za vsakega ta televizor najbrž ne bo idealen nakup..
Vsak , ki se odloča za nakup Hisense modela 65u8HQ si naj malo prebere še ta test:
https://www.avmagazine.it/articoli/4K/1...
Tv bi imel na steni na katero meji 3m okno tako da bi se tv v večini gleda v svetlem okolju, kjer ne morem doseči popolne teme, razen ponoči seveda.
Se vedno pa ne vem ce je 100 dni running time dosti za mini led.
Se vedno pa ne vem ce je 100 dni running time dosti za mini led.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Z Mini LEDom ni nič narobe, mora biti samo pravilno sprogramiran LD algoritem in vredu nastavljen TV. IPS pa tak odpade, če že Mini LED potem VA. Od Mini LEDov sta trenutno najboljša Samsung in Sony kar se tiče natančnosti slike, sta pa tudi najdražja, sploh Sony. Cenovno se pa Philips najbolj splača.
Kaj pa TCLC835 kateri je zelo dobro pohvaljen in tudi Vincent ga je postavil pred Samsunga in Sony MiniLed TV.
Zame bo vedno TCL imel prednost pred Hisense edino,če mi ga iz Amerike dostavijo z Google sistemom tisto Vidaa sistem pa ne bi hotel imeti pa še TCL ima dober zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()