Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

andrej69 ::

Tukaj so nastavitve za letošnji Philips OLED 907/937.
Picture mode: Filmmaker mode
Color: 50
OLED Contrast: 100
Sharpness: 1-2
Brightness: 50
Image Advanced:
Sharp Image/Noise Reduction: Minimum
Sharp Image/MPEG Artifact Reduction: Minimum
Sharpness/Ultra Resolution: On
Color/Color Enhancement: Off
Color/Color Gamut: Normal
Color/Color Temperature: Warm
Contrast/Light Boost: Minimum
Contrast/Perfect Natural Reality: Off/Minimum
Contrast/HDR Perfect: Minimum
Contrast/Perfect Contrast: Off
Contrast/Video Contrast: 95
Contrast/Light Sensor: On/Off
Contrast/Gamma: 0
Motion/Motion Style: Movies/Standard
Image Advanced:

darck ::
Tukaj so nastavitve za letošnji Philips OLED 907/937.
Image Advanced:
Verjetno za sebe bi jaz malo spremenil te nastavitve saj kot prvo nikakor mi ne odgovarja WARM barva temperature vedno mi bolj odgovarja nekako med COOL in WARM saj pri WARM je nekako vse preveč obrnjeno na rumenkasto. Pa tisto Sharpness/Ultra Resolution bi sigurno imel na OFF.

Anney ::
In kaj so novega povedali? Sploh pa nek študentek, ki piše te članke. Že ti "strokovnjaki" na netu mim udarijo velikokrat, in vsak svojega konja hvali.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Evolve ::

GenZNPC ::
Jaz pa mam res 55" Monitor pred sabo, haha (ark odissey)
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

ngc2392 ::
andrej, a je 65pus8506 iz serije the one? te številke ma philips tko zmetane, da več ne vem, kaj je kaj :( serija the one je kao 8555 (ali 6...). je to novejši, starejši model?
United We Stand, Divided We Fall

andrej, a je 65pus8506 iz serije the one? te številke ma philips tko zmetane, da več ne vem, kaj je kaj :( serija the one je kao 8555 (ali 6...). je to novejši, starejši model?
Povsem zadnja številka pomeni modelno leto televizorja.
-8505,8535,8545,8555 modeli 2020
-8506,8536, 8546,8556 modeli 2021
-8507,8517, 8807,8837, 8857,8887 modeli 2022

fpbs ::
Bolje, da vprašaš, ali je med temi nekaj let starimi in novejšimi modeli kakšna razlika, napredek, ali samo lepijo novo zadnjo številko.

Magic1 ::
In kaj so v Monitorju napisali glede U7HQ vs PUS8807 vs X90K, ki so nek višji rang LCD?
Magic

fpbs, bom isto vprašal za vse firme (tudi "tvoj" lg), če je res kaj sprememb? normalno mi je, da spremembe so, kakšne in koliko je pa stvar marketinga. in še koga.

NejcSSD ::
Žal ne morejo popisat modelov ki jih ne dobijo na test, kar pa je problem na dobaviteljevi strani
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

V čem je pol fora testa, če testiraš le klump, ki ti ga posodijo? Cel test potem izgubi pomen, saj lahko priporočilo na koncu dobi nek TV, ki ima obupen p/p. Na koncu so itak potalal le zlati monitor 65 inčnemu oled za 4k€. Jao, za koga oni delajo teste?!?
Magic

Primerjati TVje razlicnih cenovnih razredov je itak totalno sfaljeno.
Na koncu je najboljse it v trgovino in kupiti tisto, kar ti je vsec, da ne bo potem doma presenecenj, ko kupis nekaj glede na priporocila osebnega mnenja nekoga drugega ali pa kaksnih novinarjev, ki prepisujejo in kopirajo tekst iz clankov drugih noviarjev potem pa preplacas stvar za x2 za lastnosti, ki jih ne bos videl/koristil.
To novodobno misljenje, da je vsak povprecen uporabnik, nek Heavy User aplikacij 120Hz Dolbyvisionhdrgamingatmosminineoqled si kupi TV za 2-3 jurje pol pa zmanjka za mesecno narocnino 4k vsebin in potem laufa gor Osnovni A1 TV paket.
Ali pa gledanje smucanja, fuzbala v 1080i, kako se 100x spustijo po istem bregu. Ja zato je treba Premium TV :) xD
Na koncu je najboljse it v trgovino in kupiti tisto, kar ti je vsec, da ne bo potem doma presenecenj, ko kupis nekaj glede na priporocila osebnega mnenja nekoga drugega ali pa kaksnih novinarjev, ki prepisujejo in kopirajo tekst iz clankov drugih noviarjev potem pa preplacas stvar za x2 za lastnosti, ki jih ne bos videl/koristil.
To novodobno misljenje, da je vsak povprecen uporabnik, nek Heavy User aplikacij 120Hz Dolbyvisionhdrgamingatmosminineoqled si kupi TV za 2-3 jurje pol pa zmanjka za mesecno narocnino 4k vsebin in potem laufa gor Osnovni A1 TV paket.
Ali pa gledanje smucanja, fuzbala v 1080i, kako se 100x spustijo po istem bregu. Ja zato je treba Premium TV :) xD
skibidi

fpbs, bom isto vprašal za vse firme (tudi "tvoj" lg), če je res kaj sprememb? normalno mi je, da spremembe so, kakšne in koliko je pa stvar marketinga. in še koga.Če me že vprašaš po LGeju, dosega vsakoletne pomembne spremembe, oziroma napredek. Pri OLEDih naprimer precejšnja izboljšava panela. Precejšnja izboljšava slikovnega procesorja alpha9, ki uporablja globoko učenje, in daje slikam na zaslonu tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega. Procesor prav tudi razširja zmožnosti LG-jeve funkcije AI Sound Pro za zagotavljanje bolj realističnega zvoka, ki omogoča, da vgrajeni zvočniki televizorja proizvajajo virtualni prostorski zvok 7.1.2. Teža OLED TVejev se je praktično zaradi novih materialov prepolovila.

fpbs, bom isto vprašal za vse firme (tudi "tvoj" lg), če je res kaj sprememb? normalno mi je, da spremembe so, kakšne in koliko je pa stvar marketinga. in še koga.Če me že vprašaš po LGeju, dosega vsakoletne pomembne spremembe, oziroma napredek. Pri OLEDih naprimer precejšnja izboljšava panela. Precejšnja izboljšava slikovnega procesorja alpha9, ki uporablja globoko učenje, in daje slikam na zaslonu tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega. Procesor prav tudi razširja zmožnosti LG-jeve funkcije AI Sound Pro za zagotavljanje bolj realističnega zvoka, ki omogoča, da vgrajeni zvočniki televizorja proizvajajo virtualni prostorski zvok 7.1.2. Teža OLED TVejev se je praktično zaradi novih materialov prepolovila.
Uprabnik @ngc2392 te je vprašal po resničnih spremembah ne po marketingu.. In jaz nikjer na Lgju ne vidim tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega.

ajde, tole si spisal kot en plačan marketingar. a misliš da philips, sony ali kdo drug takega razvoja in napredka ni zmožen? Seveda je. eni pač korakajo z velikimi koraki (in delajo galamo), eni pa lepo počasi. in odpravljajo napake iz prejšnjih generacij :)

Kako da ne, koncno vidimo pri smucarskih skokih, da je gozd v ozadju, skakalec pa v osredju v 3D
skibidi

Evolve ::

Uprabnik @ngc2392 te je vprašal po resničnih spremembah ne po marketingu.. In jaz nikjer na Lgju ne vidim tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega.![]()
Tu gre za velike resnične spremembe in ne marketing. Drugo leto bo lahko imel izboljšavo tridimenzionalne kakovosti slike tudi Philips, samo ne po Philipsovi zaslugi, razvoju ali napredku, ampak pod pogojem, če bodo vgrajevali najnovejši Mediatekov procesor.
Žal je tako, da eni vlagajo v razvoj novih tehnologij in napredku, drugi pa v prodajne agente.

Uprabnik @ngc2392 te je vprašal po resničnih spremembah ne po marketingu.. In jaz nikjer na Lgju ne vidim tridimenzionalno kakovost z razlikovanjem elementov v ospredju in ozadju drug od drugega.![]()
Tu gre za velike resnične spremembe in ne marketing. Drugo leto bo lahko imel izboljšavo tridimenzionalne kakovosti slike tudi Philips, samo ne po Philipsovi zaslugi, razvoju ali napredku, ampak pod pogojem, če bodo vgrajevali najnovejši Mediatekov procesor.
Žal je tako, da eni vlagajo v razvoj novih tehnologij in napredku, drugi pa v prodajne agente.
Ehh.. ne piši neumnosti:P In mediatek chipset nima kakšne posebne vloge pri sami kvaliteti slike, temveč je za to odgovoren slikovni procesor..

Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Andrej kaj praviš v glede Philips 65PUS9206/12 proti X90J?
Oba sta odlična, vendar je Sony nekaj kvalitetnejši tukaj mislim predvsem pri prikazu HDR vsebin.. Dočim pri ostalih vsebinah ni kakšne velike razlike. Kot drugo pa je sedaj Philips 9206 kar konkretno cenejši od Sonya. Za "nekaj malega več denarja" od tega Sonya, pa dobiš Philips MINI LED 9506, ki pa je kvalitetnejši od Sonya.

Tu ni primerjave. 9206 ima vgrajen še klasičen LCD panel z Direct LED, kar je najslabša možna osvetljava ozadja, Sony je pa FALD in ima pa vgrajen Triluminos panel, poleg tega ima Sony vgrajen občutno boljši Cognitive Processor XR.

Tu ni primerjave. 9206 ima vgrajen še klasičen LCD panel z Direct LED, kar je najslabša možna osvetljava ozadja, Sony je pa FALD in ima pa vgrajen Triluminos panel, poleg tega ima Sony vgrajen občutno boljši Cognitive Processor XR.
Kako pa to, da potem na Philipsu ni težav z presvetlitvijo slike in enakomernostjo prikaza črne napram EDGE LED televizorjem..? Direct LED in Mikro Dimming Pro deluje na Philipsu odlično..

no ja, philipsi imajo vedno slabe ekrane, panele ipd. še dobro, da jest na mojem sploh kaj vidim. heh, sej ne morem. ker je-kot voda na mlin philips haterjem-moj tv na servisu :)

no ja, philipsi imajo vedno slabe ekrane, panele ipd. še dobro, da jest na mojem sploh kaj vidim. heh, sej ne morem. ker je-kot voda na mlin philips haterjem-moj tv na servisu :)
Potem imajo tudi druge slabe panele, ker v glavnem vsi uporabljajo iste panele..!? Kar se tiče OLED uporabljajo večinoma vsi Lg panele, kar se tiče MINI LED TCL panele, in kar se tiče navadnih LED televizorjev BOE, AUO in Innolux..

andrej, to sem sarkastično napisal, ker eni uporabniki že po defaultu pišejo, da je philips slab. pa glih ni res, ker nekaj pa nas je, ki vztrajamo na philpsu :)

Trenutno je Philips MINI LED 9506 še cenejši od Sony-a, sam naj bi folk v tujini dobil že pod jurja, kar glih ne daje prevelke spodbude. Ko sem gledal komentarje, je bilo tudi kar nekaj pritožb čez ghosting.
Sej če ne veš, ne boli. Najbolje bi lahko ocenili le, če bi imel ene 3 televizorje vsakega po 14 dni in na koncu enega izbral.
Sej če ne veš, ne boli. Najbolje bi lahko ocenili le, če bi imel ene 3 televizorje vsakega po 14 dni in na koncu enega izbral.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Trenutno je Philips MINI LED 9506 še cenejši od Sony-a, sam naj bi folk v tujini dobil že pod jurja, kar glih ne daje prevelke spodbude. Ko sem gledal komentarje, je bilo tudi kar nekaj pritožb čez ghosting.
Ja televizorje bi moral imeti vse 3 doma in bi potem točno lahko primerjal vse to poslušanje in branje kar pišejo je eno kot drugo pa lahko še tako celi svet oceni da je točno tisti TV boljši a nekaterim očem se bo pa drug TV zdel boljši. Tako je to ni sigurno,da bo vsakemu odgovarjalo isto kakor drugemu saj recimo jaz sovražim tople barve a večini je pa to všeč jaz raje vidim,da mi poprej vse vleče na modro a vsi drugi raje vidijo,da njim vleče na rumeno. Eni hočejo orenk kontrast in črno barvo nekateri pač malo manj tega,nekateri hočejo čim večji TV nekateri pač ne itd..........Stvar vsakega posameznika.
jaz tudi študiram da naslednji TV mora obvezno biti velikosti 65" čeprav z 55" velikostjo se tudi okamot lahko gleda ampak večje bi bilo še bolje samo,če bi slika izgledalo še tako dobro to mislim za ostrino itd... še bolje bi bilo 75" ali še več to bi bilo ubitačno noro
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

Saj sem že napisal, idealnega televizorja ni na tržišču..

S komu dela casting v dobri kvaliteti iz PCja na istem omrežju. Meni kljub Utp povezavi dela v zmanjšani kvaliteti in z nizkem osveževanjem. Praktično neuporabno.
Magic

Furbo ::
Casting je čuden, lepo pa mi dela predvajanje iz na lokalni mreži deljenih map ma Sonyjih 2021 in 2022 (VLC player).
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

To je tudi en problem teh ne Android TVjev. Nimajo VLCja in posledično imaš hitro probleme s kodeki in mrežo. Na 5 let starem Sony-u mi je VlC super delal.
Magic

Kaksne dobre nastavitve za pml9506?
Contrast Backlight: 100
Color/Color Temperature: Warm/Normal
Contrast/Local Contrast: Medium
Contrast/HDR Perfect: Adaptive
Contrast/Gamma: 0/+2
Motion/Motion Style: Movies
Fast Motion Clarity: Off/Minimum

SL4FKO ::
Kaksne dobre nastavitve za pml9506?
Contrast Backlight: 100
Color/Color Temperature: Warm/Normal
Contrast/Local Contrast: Medium
Contrast/HDR Perfect: Adaptive
Contrast/Gamma: 0/+2
Motion/Motion Style: Movies
Fast Motion Clarity: Off/Minimum
Podobno, kot če bi vprašal kaj naj ješ v gostilni...
Izberi si sam, najdi nastavitve, ki ti najbolj ustrezajo. Ja, seveda so priporočila, a tisti najmanjši "tweaki" so vedno subjektivne narave.
Sam se spomnim, da je nekoč za mojega Sonyja bilo med priporočljivimi nastavitvami tudi vklopljen "film efekt", skratka, glajenje gibanja...
Ogabno, holivudska produkcija je bila kot mehiške žajfnce.

c3p0 ::
Opremljam apartma in gledam malo budget ponudbo po trgovinah, pa kolebam med:
Philips 65PUS7506/12 600€
Philips 58PUS8506/12 600€ (Android, a 7" manj od zgornjega za isto ceno)
Sony 55X81J 700€ (Android, a "le" 55")
Hisense 58A6EG 400€ (poceni)
Hisense 58A7GQ 540€
Hisense 65E7HQ 600€
Android mi je plus, a če za isti denar dobim 65" in dodam TV Box nisem na slabšem, večje vprašanje je slika. Je kdo te modele bolj podrobno preskusil in bi katerega priporočil?
Hisense 58A7GQ 540€
Hisense 65E7HQ 600€
Android mi je plus, a če za isti denar dobim 65" in dodam TV Box nisem na slabšem, večje vprašanje je slika. Je kdo te modele bolj podrobno preskusil in bi katerega priporočil?

Hisense 58A7GQ 540€
Hisense 65E7HQ 600€
Če potrebuješ televizor z VA panelom in najboljšim procesiranjem slike, potem vsekakor Philips model 8506, če potrebuješ televizor z IPS panelom potem Sony model.

psillon22 ::
Ker imam z Oled slabo izkušnjo...burn in se odličam za nakup no Oled tv in sem opazil TCL C935 vendar ga v sloveniji ne najdem a bo na prodaj pri nas?

Ker imam z Oled slabo izkušnjo...burn in se odličam za nakup no Oled tv in sem opazil TCL C935 vendar ga v sloveniji ne najdem a bo na prodaj pri nas?
Dobiš ga v Avstriji, samo cena mu bo še precej upadla, zato bolje da z nakupom še malo počakaš, potem se bo pa dobil tudi pri nas.: https://geizhals.eu/tcl-65c935-a2755693...

Hisense 58A7GQ 540€
Hisense 65E7HQ 600€
Med temi modeli ti za najmanj denarja največ nudijo modeli Hisense. Vgrajen imajo QLED panel. 65E7HQ je med vsemi edini VRR 40-120Hz. Vsi ostali so 50Hz. Sony ima vgrajen Trilumenos displej, a je za to ceno predrag. Philips ima vgrajen še klasičen displej.

Pri zgornjem postu kjer so omenjeni nekaj modelov TV je res,da je Hisense glede okrog panela boljši proti drugim samo mene bo vedno pri teh TV mal strah kako sliko obdelajo,kako prikazuje gibanje in pa seveda sam njihov sistem. Sam Hisense uporablja svoj VIDAA sistem in sploh ni tako slab kakor pravijo res,da ne podpira toliko aplikacij kakor Android ali Google čeprav je na Youtube prikazano,da lahko tudi druge aplikacije inštaliraš.
Tisto kar me pa vedno pri Android TV sploh pri Philipsu skrbi so pa te POSODOBITVE in danes sem dobil na MAIL obvestilo od enega uporabnika na AVFORUMS ,da ima njegov Philips PUS 7304 sedaj probleme dobro,da jaz ne uporabljam teh zadev kakor. Potem takem to ni več SMART TV in je lahko v uporabo samo še penzionistom ali takim kateri ne rabijo SMART TV. Ne vem kako lahko pri SONY televizorjih ali tudi TCL to veliko bolje pošlihtano,da ni takih problemov.
https://www.avforums.com/threads/philip...
Tisto kar me pa vedno pri Android TV sploh pri Philipsu skrbi so pa te POSODOBITVE in danes sem dobil na MAIL obvestilo od enega uporabnika na AVFORUMS ,da ima njegov Philips PUS 7304 sedaj probleme dobro,da jaz ne uporabljam teh zadev kakor. Potem takem to ni več SMART TV in je lahko v uporabo samo še penzionistom ali takim kateri ne rabijo SMART TV. Ne vem kako lahko pri SONY televizorjih ali tudi TCL to veliko bolje pošlihtano,da ni takih problemov.

Pri zgornjem postu kjer so omenjeni nekaj modelov TV je res,da je Hisense glede okrog panela boljši proti drugim samo mene bo vedno pri teh TV mal strah kako sliko obdelajo,kako prikazuje gibanje in pa seveda sam njihov sistem. Sam Hisense uporablja svoj VIDAA sistem in sploh ni tako slab kakor pravijo res,da ne podpira toliko aplikacij kakor Android ali Google čeprav je na Youtube prikazano,da lahko tudi druge aplikacije inštaliraš.
Pri vseh teh izboljšavah se lahko vprašaš, ali je to nek nedokončan polizdelek, kaj tu sploh dela brezhibno?
Improvements for HDMI ARC connection
Improvements for HBBTV playback
Improvements for lipsync via HDMI ARC
Improvements for PVR recordings
HDMI ARC improvements
HDMI CEC improvements
Fix for no ‘red button’ on channels with HBBTV
Fix for stuttering / freeze on some HBBTV services
OLED screen saver improvements
Stability improvements
Other general improvements.
https://www.download.p4c.philips.com/fi...