» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
421 / 567
»»

andrej69 ::

GenZNPC je izjavil:

Ojla, rabim na hitro en poceni TV tam okol 65"
Nasel sem na hitro ta dva:
https://www.mimovrste.com/televizorji/s...
ali
https://www.mimovrste.com/televizorji/l...

Kateri bi vzeli? Ali imate se kak drug predlog do maks 800?

Tale Philips model ti je najboljši nakup do 800€..

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...

GenZNPC ::

Brezveze, 200€ vec za nic uporabenga.
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Brezveze, 200€ vec za nic uporabenga.

Ja ne vem kaj je za tebe uporabno..?

Ti povej kaj nudi _res_ vec od tistih z 600€ razen nekih topshop for prosim?
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Boljši prikaz barv, boljša ostrina slike, slika je bolj čista nič zrnata tudi v slabših virih, skratka samo procesiranje je "konkretno kvalitetnejše".. Potem Philips omogoča vse video in audio formate, sam Android nudi boljšo podporo samih aplikakacij in različnih povezav itd.. Saj ni zaman tudi dražji, in, če si že napisal, da iščeš televizor do nekje 800€ ne vidim boljše opcije.

darck ::

Ja tako kot je andrej69 omenil bi kar držalo saj LG in tudi ta Samsung sta bolj kakor ne vstopna modela sploh LG je že tako slabši kakor ta Samsung in ja kaj pa lahko človek sploh pričakuje za tako veliki 65" TV in ceno 600 EUR. Samo poglej kakšno svetilnost imata za nikamor kot moj prenosnik tak televizor lahko imajo in kupijo samo kaki starčki kateri rabijo,da se njim prikaže slika na zaslonu. 65" velikost TV pa to sedaj govorim za LED TV se začnejo cene okrog 1.000 EUR in navzgor in potem Samsung je najbolj znan po umazanem zaslonu kar je zelo moteče vsaj meni je kadar so svetli prizori zadaj sploh kadar se gleda hokej,smučanje...... NIKOLI in NIKOLI ne bi šel kupiti za tako ceno 65" TV pa nimam denarja ampak bi vseeno se raje odločil za dražjega in boljšega saj mi je škoda toliko denarja dati za neko polovično dober TV.

Problem je, da oseba zelo zelo verjetno ne bo videla razlike, ker ima zenkrat en 10 let star 32" TV se iz casov, ko se TVji niti niso bili smart in ze zdaj jamra, da je slika presvetla ponoci.

Druga stvar pa je, da od 799 naprej imam ze moznost dobiti kak QLED, ki pa, je po mojem mnenju, ko sem jih vse po vrsti videl v stacuni, res vredno denarja. Podnevi se pa prakticno niti ne gleda dosti TVja oz. skoraj nic. Ambilight pa tudi ne bo prisel do izraza tam v kotu kjer bo postavljen in oseba itak nima rada disko bliskanja.

Glede aplikacij pa nevem, se mi zdi, da jih niti ne uporablja, verjetno gleda samo RTS preko Antene in mogoce kak divx z partisa.
skibidi

darkolord ::

GenZNPC je izjavil:

Ti povej kaj nudi _res_ vec od tistih z 600EUR razen nekih topshop for prosim?
Ambilight, če ne drugega.

Zame je že to vredno precej več kot 200EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Boljši prikaz barv, boljša ostrina slike, slika je bolj čista nič zrnata tudi v slabših virih, skratka samo procesiranje je "konkretno kvalitetnejše".. Potem Philips omogoča vse video in audio formate, sam Android nudi boljšo podporo samih aplikakacij in različnih povezav itd.. Saj ni zaman tudi dražji, in, če si že napisal, da iščeš televizor do nekje 800€ ne vidim boljše opcije.

Andrej, nehaj zavajat. Vsi trije so vstopni modeli. Bilo bi noro, da bi za tega Philipsa z manjšo diagonalo dajal 200€ več.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Ti povej kaj nudi _res_ vec od tistih z 600EUR razen nekih topshop for prosim?

Boljši prikaz barv, boljša ostrina slike, slika je bolj čista nič zrnata tudi v slabših virih, skratka samo procesiranje je "konkretno kvalitetnejše".. Potem Philips omogoča vse video in audio formate, sam Android nudi boljšo podporo samih aplikakacij in različnih povezav itd.. Saj ni zaman tudi dražji, in, če si že napisal, da iščeš televizor do nekje 800EUR ne vidim boljše opcije.

Andrej, nehaj zavajat. Vsi trije so vstopni modeli. Bilo bi noro, da bi za tega Philipsa z manjšo diagonalo dajal 200EUR več.

Že zopet kot ponavadi pišeš neumnosti..;(( A veš kateri je vstopni model Philipsa..? In o kakšni manjši diagonali ti pišeš..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Nisem privrženec Philipsa samo PUS8506 je definitivno dosti boljši kakor LG UP7500 ali Samsung TU7022 zdaj ne vem kakšna je razlika med LG UP7000 in UN7000 je pa to,da UN7000 zelo slabo prikaže barve
Moje mnenje in večina kateri primerjajo ali testirajo TV so vsi LG televizorji kateri niso vsaj Nanocell nič kaj spodobni glede Samsunga je pa še vedno v veliki meri problem z dirty screen effect pa tudi Samsung se bi lahko nekako z Philipsom primerjal edino s kakim AU8000 ali AU9000 serijo. Recimo za vstopne modele pri TCL televizorjih to so bili P615 kateri so bili tako zelo prehvaljeni in potem,ko vidiš objavljeno sliko uporabnika tega TV kako celi panel je zamaknjen v okvirju te kar vse mine. Zgleda,da pri teh nizkocenovnih proizvajalcih ni pametno kupiti vstopne modele,ker je lahko katastrofa že pri sestavljanju kaj šele drugega.

Da bi moral jaz kupiti 65" TV za ceno do 800 EUR potem sigurno bi raje vzel Philips 8506 kakor koga od teh dveh predlaganih saj LG je nič drugega kakor obični IPS TV z nič kaj prida sliko in Samsung tudi ni nič kaj boljši saj zato pa je tudi taka cena obeh. Na sploh pri Samsungih me pa moti to njihovo prikazovanje slike kar nikakor mi ne odgovarja je čisto nekaj drugega od Sony ali Philipsa in ja mogoče bi Samsung še bil za igranje iger ali kot monitor za gledanje pa ne bi ga hotel imeti pa tudi njihov sistem mi nikakor ni všeč še bolj smotan mi je pa od LG sistem.

LG televizor bi kupil edino za v kuhinjo 32" ali morda 43" saj tam ni pomembno,da je dobra slika pa še vprašaj,če ne bi morda raje vzel kakega Hisense ali TCL.

Tudi pri TV je večina tako MALO DENARJA MALO MUZIKE :)

Ni to isto kot kupiti neko poceni orodje ali kaj podobnega:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

darck je izjavil:

Da bi moral jaz kupiti 65" TV za ceno do 800 EUR potem sigurno bi raje vzel Philips 8506 kakor koga od teh dveh predlaganih saj LG je nič drugega kakor obični IPS TV z nič kaj prida sliko in Samsung tudi ni nič kaj boljši saj zato pa je tudi taka cena obeh. Na sploh pri Samsungih me pa moti to njihovo prikazovanje slike kar nikakor mi ne odgovarja je čisto nekaj drugega od Sony ali Philipsa in ja mogoče bi Samsung še bil za igranje iger ali kot monitor za gledanje pa ne bi ga hotel imeti pa tudi njihov sistem mi nikakor ni všeč še bolj smotan mi je pa od LG sistem.

In zakaj naj bi vzel Philipsov 65" 8506 za 800€, ki ima vgrajen obični LGejev IPS panel, medtem ko dobiš LGeja z enakim panelom za 600€.

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

In zakaj naj bi vzel Philipsov 65" 8506 za 800€, ki ima vgrajen obični LGejev IPS panel, medtem ko dobiš LGeja z enakim panelom za 600€.

Sem mislil,da ima MVA panel pa sem takoj šel pogledat in res ima IPS panel kakor si omenil prav čudno edino ta velikost vseh velikosti tega modela ima IPS panel. Potem takem bi moral pa biti kakšnih 100 EUR cenejši je pa še vedno nekaj boljši kakor LG vendar za nezahtevnega uporabnika je pa vseeno katerega kupi.

darck je izjavil:

fpbs je izjavil:

Sem mislil,da ima MVA panel pa sem takoj šel pogledat in res ima IPS panel kakor si omenil prav čudno edino ta velikost vseh velikosti tega modela ima IPS panel. Potem takem bi moral pa biti kakšnih 100 EUR cenejši je pa še vedno nekaj boljši kakor LG vendar za nezahtevnega uporabnika je pa vseeno katerega kupi.

Ne razumem, zakaj naj bi bil "nekaj boljši kakor LG". Kaj te ni nič izučilo, da imaš Philipsa, za katerega si nekje zgoraj izjavil, da imaš z njim težave, da nikdar ne veš, kaj jutri ne bo delovalo?

@fpbs

Philips ima vgrajen BOE IPS panel in ne Lg-jev. Philips ne vgrajuje več LED Lg panelov. Sicer pa sem ti že nekajkrat napisal, da četudi imata dva televizora enak panel kvaliteta slike ne bo enaka..! Philips ima precj boljši slikovni procesor od Lg-ja in Samsunga kar dela "konkretno razliko v praksi", kot drugo ima tudi opazno večjo svetilnost panela, boljši prikaz barv, ostrino slike itd.. Da ne omenjam, da omogoča vse video in audio kodeke. Poleg tega pa je plus še Ambilight.. Moraš vedet, da Lg ni nikakor konkurenčen Philipsu pa tudi ostalim priznanim proizvajalcem kar se tiče LED televizorjev.

DINAMIK ::

LG nima konkurence...,Philips je za tiste,ki mečejo denar skozi okno in si pulijo lase,ker to je polizdelek in pika!

Mislim, da bo za PopTV telenovele in Dnevnik dovolj tudi tisti za 600€

Itak se cez par let kupi spet nov tech.
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Mislim, da bo za PopTV telenovele in Dnevnik dovolj tudi tisti za 600€

Itak se cez par let kupi spet nov tech.

Sigurno bo dober sploh za nezahtevnega uporabnika samo ko pa vidiš razliko med običnim LED TV pa potem najvišji rang LED TV pa veš.da je razlika. Sam sem te telenovele videl v trgovini na različnih TV in ja razlike so in na zelo kontrastnih TV so lepše vidljive sploh,če ima TV še popolno zatemnjevanje zaslona ali pa recimo OLED varianta. Enostavno super zgledajo na teh TV telenovele ampak to stane in vsak se sam potem odloči kaj hoče ali cenejšo in nekaj slabšo sliko ali dražje in super sliko. Sigurno pa za penzioniste pa bo dober že vsak TV ampak,če bi pred sabo imeli pa dva TV za primerjavo bi pa sigurno čisto vsak rekel,da je tisti boljši in dražji z lepšo sliko.

Mal dnarja mal muzke so včasih rekli 8-)

mihaelo ::

mihaelo je izjavil:

Huh...tezka odlocitev

https://www.4kfilme.de/philips-pml9507-...

https://www.4kfilme.de/philips-oled907-...

https://www.4kfilme.de/philips-oled937-...

https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

https://www.google.com/amp/s/www.imtest...

Niti ne bo teška odločitev, ker bosta OLED modela imela kar visoko ceno, ki bo marikateremu predstavljalo težavo.. Edino, če imaš dosti denarja.? Tako, da se bo velika večina odločala med MINI LED modelom 9507 in OLED modelom 807.

No cena kar hitro pada...super!

https://www.mimovrste.com/televizorji-p...

Argonavt ::

Živjo,

da ne odkrivam tople vode prosim za nekaj info na temo snemanja zadev na Philips TV (konkretno 8506).

Ali drži:
za USB ključ
- na USB ključ ne more snemati.
- USB kljuca v TVju se ne vidi na LAN, da bi z mreze gor posnel vsebino?
- USB ključ formatira TV, naj bi prepoznal pa tudi s PC ExFAT in FAT32 s 4 GB GB limit?
- omenjajo neki SMART USB pa ne ali sploh aktualen, ker na google zapisi izpred par let.

Skratka USB ključ ni uporaben za nič drugega kot ročno vtikati in iztikati za snemanje/ ogled vsebin?

USB hard disk - še nisem testiral
- minimalno 32 GB oziroma 250 GB? PC diska mi ne prepozna ergo spet samo TV formatira?
- Na LAN se tudi ne vidi?
- Ali omogoča snemanje vsebine na ekranu ( mimo T2 snemalnika, katerega aktivira daljnic)?
- Format isti ExFat?
- Kak Android app uporaben za delo z USB HDD?

V glanem kak hint za user frendly delo z USB key ali disk na TV...Razen NAS seveda.

Argonavt je izjavil:

Živjo,

da ne odkrivam tople vode prosim za nekaj info na temo snemanja zadev na Philips TV (konkretno 8506).

Ali drži:
za USB ključ
- na USB ključ ne more snemati.
- USB kljuca v TVju se ne vidi na LAN, da bi z mreze gor posnel vsebino?
- USB ključ formatira TV, naj bi prepoznal pa tudi s PC ExFAT in FAT32 s 4 GB GB limit?
- omenjajo neki SMART USB pa ne ali sploh aktualen, ker na google zapisi izpred par let.

Skratka USB ključ ni uporaben za nič drugega kot ročno vtikati in iztikati za snemanje/ ogled vsebin?

USB hard disk - še nisem testiral
- minimalno 32 GB oziroma 250 GB? PC diska mi ne prepozna ergo spet samo TV formatira?
- Na LAN se tudi ne vidi?
- Ali omogoča snemanje vsebine na ekranu ( mimo T2 snemalnika, katerega aktivira daljnic)?
- Format isti ExFat?
- Kak Android app uporaben za delo z USB HDD?

V glanem kak hint za user frendly delo z USB key ali disk na TV...Razen NAS seveda.

Tukaj si malo preberi.

https://www.download.p4c.philips.com/fi...

mihaelo je izjavil:

No cena kar hitro pada...super!

Če bo res cena takšna, bo to odlična cena za takšen televizor.. Sicer pa ne verjamem, ker bo takšna cena za model 807.

mihaelo je izjavil:

Se bolj super!

Takoj kupi dokler je še takšna cena..:D

Meni normalno dela SSD disk priklopljen na Philips 7453 res pa,da mi sprva ni,ker sem imel predolgi kabel a potem ko sem priključil tisti kabel katerega sem dobil zraven ohišja je pa delovalo. Za snemanje na USB ključ ali disk pa nisem še probal in ne vem ali se obnese.

Anney ::

Če je zunanja škatla, ne, če je preko satelita, antene ali verjetno tudi CI modula, da. Načeloma vse kar gre preko TV, če je zunanji box, dobi tv samo signal (hdmi) in ne omogoča snemanja.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

darkolord ::

andrej69 je izjavil:

mihaelo je izjavil:

Se bolj super!

Damn zdej je pa težka izbira med 55" 9507 in 807 ... Prvega bi sicer moral uvoziti iz severa

darkolord je izjavil:

andrej69 je izjavil:

mihaelo je izjavil:

Se bolj super!

Damn zdej je pa težka izbira med 55" 9507 in 807 ... Prvega bi sicer moral uvoziti iz severa

Model 9507 boš lahko dobil pri tej firmi.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...

Poprej sem bil v Bigbangu in naj nekdo pove zakaj je na TCL C725 slika zaostajala proti dvema Philipsoma in Hisense TV a vsi so bili priklopljeni na isti video izvor. Ves čas je TCL zaostajal a ostali trije so istočasno sliko prikazovali ali menjavali med prikazovanjem. Kaj to pomeni,da TCL je tako počasnejši a je kriv procesor ali kaj drugega.

Tudi primerjava med tem TCL C725 in Philips 8506 je zgledalo,da pri TCL ni tako lepo prikazano obris črk med prikazovanjem teh reklamnih prizorov je pa recimo TCL veliko bolj povdarjeno prikazal barvo

Zgodovina sprememb…

edi123 ::

Mene pa zanima, ker imam namen kupit TV ter soundbar, kako bi bilo najbolj priročno gledat filme ter serije (iz torrentov). Da ne bi vsakič moral laptopa nosit v dnevno sobo ter priklaplat hdmi ter napajanje ter soundbar...

Plex, če imaš tv in računalnik v mreži, načeloma tudi kodi, samo je s plexom lažje in predvaja vse, razen 4k UHD (uhd disc) in BD (bluray-disc) (originala), to zna emby.

Ja imam v mreži in ja 4k bi rabil. Torej emby. Ali pa, da downloadam vse na prenosni disk in si ga priklopim na TV, še bi nekako šlo, da ne vlačim vse krame s sabo vedno ali?

edi123 je izjavil:

Ja imam v mreži in ja 4k bi rabil. Torej emby. Ali pa, da downloadam vse na prenosni disk in si ga priklopim na TV, še bi nekako šlo, da ne vlačim vse krame s sabo vedno ali?

Najbolje ti je, da si naložiš določene filme ali določeno serijo na usb ali trdi disk..

.mp4, mkv in remuxi, in ostalo pakovanje niso problem, problem so original blu-ray mape in UHD diski. Torej (BDMV)STREAM in CERFITICATE mape. To pa mislim, da redko kdo sploh uporablja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Ganon ::

edi123 je izjavil:

Ja imam v mreži in ja 4k bi rabil.

Si ga pravilno razumel? Govori o kopiji originalnega BD-ja. Tega formata Plex ne podpira. Podpira pa vse ostalo, na primer remux, ki je izluščen video z dotičnega plošča, brez ostale navlake.

andrej69 je izjavil:

Najbolje ti je, da si naložiš določene filme ali določeno serijo na usb ali trdi disk..

Računalnik ima v mreži in ti mu predlagaš USB ključ, ali zunanji trdi disk? :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

skyform ::

andrej69 je izjavil:

mihaelo je izjavil:

Se bolj super!

Wtf kera cena. To je podobno kot pri letošnjih Samsung Mini LEDih pri katerih so imeli najprej 300-400€ nižje cene in so jih po mescu dvignili. Najprej so pri nas imeli cene kot v nemčiji, ki imajo svoje nemške modele, ki so precej cenješi.

Razumem. Pa plex igra DD 5.1, DTS, Atmos? Isto me zanima če priklopim prenosni disk?

Kupit mislim kombinacijo.

https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
in
https://www.mimovrste.com/soundbar-zvoc...

Vse igra, razen tega ne kar sem napisal, tudi dolby vision, dvhe.05.06, BL+RPU (apple TV), dvhe.08.06, BL+RPU (ostalo), single layer, ne bo pa igral dvhe.07.06, BL+EL+RPU, torej double layer, za tole pa potrebuješ nek zunanji predvajalnik aka shield ali zidoo, itd. Načeloma se nimaš kaj bati, razen da boš imel dobro povezavo med serverjem za plex in tvjem, odvisno kakšen format imaš namen predvajati.

MrStein ::

darck je izjavil:

Poprej sem bil v Bigbangu in naj nekdo pove zakaj je na TCL C725 slika zaostajala proti dvema Philipsoma in Hisense TV a vsi so bili priklopljeni na isti video izvor. Ves čas je TCL zaostajal a ostali trije so istočasno sliko prikazovali ali menjavali med prikazovanjem. Kaj to pomeni,da TCL je tako počasnejši a je kriv procesor ali kaj drugega.

Procesiranje traja. Pri enih več, drugje manj.
Možno je tudi, da so drugi imeli low latency mode vklopljen.
Možnosti je več.

Koliko je bilo zaostanka?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

neocodexx ::

Zanimivo da TV procesorji še kar zaostajajo za Shieldom iz 2017. Praktično na isti tehnologiji so, pa niti blizu niso glede hitrosti.

MrStein je izjavil:

darck je izjavil:

Procesiranje traja. Pri enih več, drugje manj.
Možno je tudi, da so drugi imeli low latency mode vklopljen.
Možnosti je več.

Koliko je bilo zaostanka?

Zaostanka je bilo morda pol sekunde ali kako stotinko manj ampak videlo se je lepo,da zaostaja.

neocodexx je izjavil:

Zanimivo da TV procesorji še kar zaostajajo za Shieldom iz 2017. Praktično na isti tehnologiji so, pa niti blizu niso glede hitrosti.

Morda bi si jaz tudi enkrat omislil ta Nvidiashield ta jači,da vidim kako deluje in kaka razlika je proti cenejšemu Xiaomi boxu kateri po mojih občutkih je počasnejši in slabši kakor smart Philips televizor

Zgodovina sprememb…

neocodexx ::

Po moje še vedno bolje karkšenkoli box in predvajanje preko lana kot vtikanje usbjev v TV... Shielda pa seveda vsak lastnik ne more prehvalit, ena redkih stvari ki deluje ko sneta sekira in je 100% zanesljiva.

Sem tudi jaz dal skozi nekaj teh "boxov" ampak vedno je moralo nekaj štekati, ali se zrušiti.. Saj je delalo, ampak nikoli se nisi moral res zanesti da danes bo pa vse tekoče delalo. Shield je prvi box kjer so vse skrbi odveč, ker vedno deluje, in to blazno hitro.

Včasih je bilo slabše ker so boxi tekli na AOSP OSu, ki je bil res živa polomija v primerjavi z uradnim AndroidTV OS, zato se pa še vedno ne morem načuditi da TVji z istim OS tako štekajo, ampak če malo pomisliš.. Niti ni tako čudno.

TV z AndroidTV OSom ne more biti enako hiter kot Shield ali pododoben namenski box, ki laufa samo to - osnoven OS kjer uporabljaš samo 1 aplikacijo naenkrat (npr Kodi ali Youtube). OS na TVju pa hkrati tega upravlja še vse funkcije TVja, tako da ni čisto isto, če so na istem hardweru, je ločen box nekoliko manj obremenjen, in kakšen Xiaomi zato tudi nima izgovora da šteka, kako je potem bolje od tega kar je na TVju?

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Zato jaz prisegam na namensko napravo. In shield tukaj briljira. Bliskovito hitra škatlica, preprost vmesnik, odličen daljinec. Ko vprežeš še Plex, je izkušnja fenomenalna.

Magic1 ::

Verjetno zato je Nvidia shield toliko boljša, ker je namenjena za igranje. Kot taka rabi dost dober HW. Verjetno bi tudi PS5 bil briljanten, če bi se spravili ga spilit za predvajanje vsebin. V TVjih in raznih boxih za drobiž pa itak gledajo na cente. Sam res žalostno, da dobiš v 2k€ TV-ju isti procesor, kot v đabičarju za tretjino cene. Sam to je opimizacija proizvodnje.
Magic

s_love_nija ::

Lahko še kdo, kaj napiše o priklopu tv za sprejem tv signala. Kateri priklop je najboljši za kvaliteto slike? Kajti iptv ter aplikacije dajo slabo kvaliteto slike. Je še vedno najboljši sprejem preko koaksialnega kabla?

Evolve ::

ima kdo kakšna priporočila za 65OLED806 glede nastavitev novo odpakiranega TV-ja? Na youtubu seem pred časom našel enega azijca ki gre čez vse nastavitve.. danes pa ne najdem več tistega posnetka

nomad_soul ::

Ta azijec?

Evolve ::

točno tole. ne vem kako hudiča mi ni uspelo najdit
hvala
««
421 / 567
»»