Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

damirj79 ::
Kakšna je pa razlika v Android TV med Sony in Philips? Nekje berem, da je Sonyev slab in počasen. Drugače pa če zanemarim ravno najpomembnješo razliko VA vs IPS in zvok, ker imam soundbar, kaj je kritičnega med enimi in drugimi? Aja mimogrede, imam Philips soundbar in le-ta se vztrajno ugašuje v roku 15min od zadnjega zvoka. Se to dogaja tudi če je prek HDMI-ARC vključen ali je to nasploh vedno tako? Ima kdo kakšno izkušnjo?
Pa ja XE9 bi bila super, ampak nihče nima ravno nekega velikega popusta na to serijo niti v času Black Friday :)
Če kupiš xe9 serijo si zmagal. Samo se bo treba bolj stegnit. Drugač pa xe8.
Pa ja XE9 bi bila super, ampak nihče nima ravno nekega velikega popusta na to serijo niti v času Black Friday :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirj79 ()

andrej69 ::
@damirj79
Kar se tiče Androida, deluje v redu na obeh televizorjih.Kar se tiče stabilnosti, hitrosti aplikacij itd..Nekoliko počasnejši je sam vmesnik, napram konkurence.Kar se tiče razlik med tema dvema televizorjema, pa je predvsem kar se tiče panela. Recimo za mene osebno, je Philips kvalitetnejši za prikaz vsebin , ki niso HDR.Če pa gledamo prikaz HDR vsebin, pa je Sony kvalitetnejši.
Kar se tiče Androida, deluje v redu na obeh televizorjih.Kar se tiče stabilnosti, hitrosti aplikacij itd..Nekoliko počasnejši je sam vmesnik, napram konkurence.Kar se tiče razlik med tema dvema televizorjema, pa je predvsem kar se tiče panela. Recimo za mene osebno, je Philips kvalitetnejši za prikaz vsebin , ki niso HDR.Če pa gledamo prikaz HDR vsebin, pa je Sony kvalitetnejši.

4knative ::
Še ena ugotovitev. Izogibajte se tistim televizorjem, ki so v letaku ali v spletni akciji na prvi strani, ki so najbolj izpostavljeni in najbolj znižani. Gre za robo, ki je ne morejo nikakor spraviti v promet, če gre za lanske modele je še toliko bolj zaskrbljujoče. Najbolj pametno je iti pogledat v živo, pogooglat geslo: znamka + model + "problem" itd.

damirj79 ::
Se bom konkretno zapičil v te modele še enkrat. Do sedaj mi je bila recimo slika Sony 55XE7005 bistveno slabša kot Philips 55PUS6412... Ostalih nisem še primerjal. Je pa Sony 55XE9005 zelo dobra ampak kot pravim, ni v planiranem budgetu.

Se bom konkretno zapičil v te modele še enkrat. Do sedaj mi je bila recimo slika Sony 55XE7005 bistveno slabša kot Philips 55PUS6412... Ostalih nisem še primerjal. Je pa Sony 55XE9005 zelo dobra ampak kot pravim, ni v planiranem budgetu.
Kot sem že napisal.Sony model XE7005, je razočaranje:)Lanski model xd7005, je bil kvalitetnejši.Čeprav gre za različna panela.

55XE9005 primerjaš s 55PUS6412 ali 55PUS7502? Res je da imajo vsi Android TV ampak tu se tudi konča. Sony je svetlobna leta naprej. Na prejšnji strani ga imaš v akciji za 1100 eur v Zagrebu. Zanimiva cena.

edlstahl ::
Philips je katastrofa, videl v živo. Barve so res sprane, slabe, temni kadri so žalost. Sony 7005 imajo v vseh letakih na prvi strani, le zakaj? Ker je za drek. Budget televizorja se ne splača kupovati. Kupiš pošten TV in ga imaš vsaj 5 let.
IPS panel res ni zame, enostavno premalo konstrasta, četudi imajo nekateri IPS paneli kar lepe barve.
Točno to.
Black friday pri nas je pa res ena žalost.
Najboljša ponudba se mi zdi tole: https://www.electronic4you.at/samsung-u...
Samsung ue55mu8000 za 1000€. Za 1000 € se dobi kaj boljšega v velikosti 55inch ?
Mimovrste ima model UE55MU8002 za 1400
Je kaj razlike med tema modeloma ?

Gre za isti televizor, je pa na mimovrste.com dražji za 400 eur, kar je lepih 40%. Slovenski Black Friday pač. Je pa tole sigurno best buy - UE55MU8000 za 999 eur.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun...
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun...

fpbs ::
V primerjavo bi vtaknil še Sony KD-55XE8577, le tega imajo v Mediaworld.it za 959€, tako da pade v približno rang teh zgoraj omenjenih.
Tu imaš primerjavo Sony KD-55XE8577 z Philipsom 7502. Razlika je precejšnja: Sony ima mnogo boljši Quantum Dot VA displej, Philips klasičen IPS LCD, Sony ima višji kontrast, širši razpon barv....žal oba poganja Android.
https://www.displayspecifications.com/e...

noraguta ::
Še ena ugotovitev. Izogibajte se tistim televizorjem, ki so v letaku ali v spletni akciji na prvi strani, ki so najbolj izpostavljeni in najbolj znižani. Gre za robo, ki je ne morejo nikakor spraviti v promet, če gre za lanske modele je še toliko bolj zaskrbljujoče. Najbolj pametno je iti pogledat v živo, pogooglat geslo: znamka + model + "problem" itd.
Hudič je da v živo prav malo vidiš. Ko je zadeva enkrat in place in na tvojem primarnem viru se lahko šele začneš ukvarjat s sliko. Na konc sem jima zadevo nekako zadovoljivo nastavil. Manjka edino hdmi cec podpora na t2 arrisu. Zmaga bi bila da imata samo en daljinec.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Kolikokrat še bom moral napisat, da te specifikacije ne pomenijo prav dosti..Važno je kako se določen televizor obnese v praksi:)) Saj Lg model SJ800 ali 850 sta po teh specifikacijah tudi nekoliko kvalitetnejša, toda v praksi se Philips iskaže za kvalitetnejši" televizor..

mihec500 ::
Fantje nujno rabim nasvet, sem hotel kupiti lg B7 pa sem se preveč obiral z nakupom na amazonu.Danes pa imajo nov deal in sicer Samsung MU8009 65 inch TV za 1599 plus 100e dostava.https://www.amazon.de/Samsung-MU8009-Fe...
Kot alternativo b7 sem imel Sonya KD-65XE9005 65 inch pa tudi zatega ni nobenega dobrega deala.Zanima me kako se ta samsung primerja z tema dvema modeloma...
Kot alternativo b7 sem imel Sonya KD-65XE9005 65 inch pa tudi zatega ni nobenega dobrega deala.Zanima me kako se ta samsung primerja z tema dvema modeloma...

mihec500 ::
ma sej vidm da se da itak sam 55 col poslat je pa samo 1070e tud kar ugodno https://www.amazon.de/dp/B06XG5YLFF/ref...
pri nas je najceneje 1699 https://www.ceneje.si/Iskanje/Izdelki?q...
pri nas je najceneje 1699 https://www.ceneje.si/Iskanje/Izdelki?q...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihec500 ()

edi45 ::
Kolikokrat še bom moral napisat, da te specifikacije ne pomenijo prav dosti..Važno je kako se določen televizor obnese v praksi:)) Saj Lg model SJ800 ali 850 sta po teh specifikacijah tudi nekoliko kvalitetnejša, toda v praksi se Philips iskaže za kvalitetnejši" televizor..
ne se hecat, ta višji razred od LGja odpihne vse filipse :)

ne se hecat, ta višji razred od LGja odpihne vse filipse :)
Kakšne neumnosti, se vse pišejo na tem forumu

Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Te specifikacije, žal jih je veliko premalo, so edina upora, da kupec dobi prave informacije, in se tako obvaruje pred zavajanjem nekaterim trgovcem, ki zaradi svojih koristi preferirajo določeno firmo.
LG modela SJ800 in SJ850 sta od Philipsa 7502 mnogo boljša, praktično v vseh pogledih: omogočata širši spekter barv, višjo svetilnost, enkrat nižji input lag, občutno večji index kakovosti slike, LGeja podpirata vse možne HDR standarde, Philips samo osnovni HDR, da ne omenjam počasnega in nezanesljivega Androida z daleč najboljšim WebOSom. To potrjuje tudi EISA nagrada za najboljši LCD 2017.
https://www.eisa.eu/awards/lg-55sj850v-...

boki75 ::
Kako si se pa dogovoril za prevzem v poslovalnici?
Pri naročilu nisem našel te možnosti, pa sem jim pisal mail in so mi odgovorili, da to ni možno?
jaz sem jim pisal v Center West pri Zagrabu če imajo na zalogi in če mi ga dajo za takšno ceno in sem dobil ponudbo s pripisom da me čaka rezerviran do konca dneva.
Jaz sem jih 5 rezerviral kar preko telefona,in so ze doma na toplem.

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/sj8...
Ni glih nekaj tale LG, ampak za IPS je super. Samsung MU8000 ga povozi za isti denar. Je pa sigurno tale LG boljša izbira kot Philips PUS7502, zaradi dizajna, kakovosti izdelave, operacijskega sistem...
Ni glih nekaj tale LG, ampak za IPS je super. Samsung MU8000 ga povozi za isti denar. Je pa sigurno tale LG boljša izbira kot Philips PUS7502, zaradi dizajna, kakovosti izdelave, operacijskega sistem...

edlstahl ::
Tudi tole ni slabo http://www.saturn.at/de/product/_samsun...
top TV za 700EUR verjetno ?
top TV za 700EUR verjetno ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: edlstahl ()

Te specifikacije, žal jih je veliko premalo, so edina upora, da kupec dobi prave informacije, in se tako obvaruje pred zavajanjem nekaterim trgovcem, ki zaradi svojih koristi preferirajo določeno firmo.
LG modela SJ800 in SJ850 sta od Philipsa 7502 mnogo boljša, praktično v vseh pogledih: omogočata širši spekter barv, višjo svetilnost, enkrat nižji input lag, občutno večji index kakovosti slike, LGeja podpirata vse možne HDR standarde, Philips samo osnovni HDR, da ne omenjam počasnega in nezanesljivega Androida z daleč najboljšim WebOSom. To potrjuje tudi EISA nagrada za najboljši LCD 2017.
https://www.eisa.eu/awards/lg-55sj850v-...
Pišeš ene te iste neumnosti:)Saj sem napisal, da je Lg modela SJ prodanega precej manj, kakor Philips modela 7502..! Le zakaj..? Zato, ker ljudi ne zanimajo specifikacije, temveč kar lahko televizor prikaže v praksi:))Tukaj pa so ljudje, precej bolj zadovolnji z Philips modelom ..Saj Lg ni slab model, toda enostavno je slabši napram Philipsa. Kot sem pa že napisal, pa bom še enkrat.Lg LCD televizorji, niso konkurenčni drugim proizvajalcem..Tukaj govorim predvsem, kar se tiče kvalitete slike.

Jodlarcek ::
Hay. Končno sem nabavil Samsunga UE55MU8000. TV je bomba za mene in moj okus. Imam pa nekaj začetnih težav.
- s HDMI kablom sem prikopil računalnik vendar mi ga TV ne prepozna?? Do sedaj sem imel enako priklopljen stari LG TV in je delovalo OK? Je potreben kakšen poseben HDMI? Med viri vidim priklopljeno napravo HDMI, vendar ko izberem to napravo mi napiše, da je ne prepozna
- Serviio mi ne bere podnapisov???
- EON aplikacija. Ko grem na video klub in izberem eno vsebimo mi napiše KMALU?? Na telefonu in PC-ju mi to normalno deluje. Kaj ne deluje video klub na TV-ju?
To je nekaj začetniških težav za katere bi bil zelo vesel če bi mi jih pomagali odpraviti
Hvala
- s HDMI kablom sem prikopil računalnik vendar mi ga TV ne prepozna?? Do sedaj sem imel enako priklopljen stari LG TV in je delovalo OK? Je potreben kakšen poseben HDMI? Med viri vidim priklopljeno napravo HDMI, vendar ko izberem to napravo mi napiše, da je ne prepozna
- Serviio mi ne bere podnapisov???
- EON aplikacija. Ko grem na video klub in izberem eno vsebimo mi napiše KMALU?? Na telefonu in PC-ju mi to normalno deluje. Kaj ne deluje video klub na TV-ju?
To je nekaj začetniških težav za katere bi bil zelo vesel če bi mi jih pomagali odpraviti
Hvala

Za začetek probaj naložit zadnji firmware iz Samsung strani, daj na ključ in posodobi zadevo. Posodobi Plex in Serviio. Še prej lahko probaš držat gumb za vklop/izklop na daljincu za 10 sekund da se resetira TV.

Za začetek probaj naložit zadnji firmware iz Samsung strani, daj na ključ in posodobi zadevo. Posodobi Plex in Serviio. Še prej lahko probaš držat gumb za vklop/izklop na daljincu za 10 sekund da se resetira TV.
Sedaj sem naredil vse od predlaganega in še vedno ne deluje???? Lahko prosim kdo sproba na EON- na TV-ju če lako gleda kaj iz video kluba.

Mater. Niti Serviio niti Plex mi ne predvaja podnapisov? Wtf
Pa med glavni jeziki podnapisov nimam slovenscine? Je to kaj povezano?
Pa med glavni jeziki podnapisov nimam slovenscine? Je to kaj povezano?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jodlarcek ()

kokpa ::
Pri naročilu nisem našel te možnosti, pa sem jim pisal mail in so mi odgovorili, da to ni možno?
jaz sem jim pisal v Center West pri Zagrabu če imajo na zalogi in če mi ga dajo za takšno ceno in sem dobil ponudbo s pripisom da me čaka rezerviran do konca dneva.
Imajo se kaksnega? Sam tudi mislim preko meje v direkten nakup brez klicanja.???

robertus23 ::

Imajo se kaksnega? Sam tudi mislim preko meje v direkten nakup brez klicanja.???
Ne vem o katerem modelu govoris,ce je sony potem v westgatu jih vceraj ni bilo vec ker sem vseh zadnjih 5 pobral,razen ce dostavijo druge,imas pa vec teh centrov v zg in okolici.

To imam divx-e kateri imajo podnapise posebej
Se moram opravičiti glede moje izjave (lg Smart Share) tudi meni ne bere podnapisov razen tistih ,ki so v samem .mkv fajlu.To da ne bere (tv) podnapisov sem pisal že par postov nazaj.To je res samsungova napaka.Zazna samo tiste ,ki so v mkv-ju.

robertus23 je izjavil:
To imam divx-e kateri imajo podnapise posebej
Se moram opravičiti glede moje izjave (lg Smart Share) tudi meni ne bere podnapisov razen tistih ,ki so v samem .mkv fajlu.To da ne bere (tv) podnapisov sem pisal že par postov nazaj.To je res samsungova napaka.Zazna samo tiste ,ki so v mkv-ju.
Ocitno bo potrebno dokupit kak android box hihihi

Pazi zdaj to. Sedaj sem spremenil jezik na TV na angleško in podnapisi so TUKAJ????? To ne moreš verjet. Sicer č-ja ne prebere OK ampak zakaj na angleškem jeziku bere na slovenskem pa ne? Ampak to velja samo za ključek. Na Serviiu še vedno ne dela
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jodlarcek ()

boki75
Za takšne primere ter podobne ,pa je vedno fajn met en dober android box ali pa mini pc.Mam Nvidia shield tv(2017) za rezervo pa še intel nuc skull canyon tako ,da večinoma video in avdio vsebine gre preh teh dveh aparatov.Ker idealnega TV sprejemnika NI.
Za takšne primere ter podobne ,pa je vedno fajn met en dober android box ali pa mini pc.Mam Nvidia shield tv(2017) za rezervo pa še intel nuc skull canyon tako ,da večinoma video in avdio vsebine gre preh teh dveh aparatov.Ker idealnega TV sprejemnika NI.

Extrem ::
Živjo!
Zanima me model TV sprejemnik PHILIPS 55PUS6482 za ceno 800 evrov ali je to dober nakup se ga splača kupit ali priporočate za max denarja 800 evrov kaj drugega ( obvezno da ima android sistem ter 55 palcev) )in kakšen je televizor v praksi prednosti slabosti. TV se bo uporabljal za vsakdanjo uporabo gledanje filmov predvajanje slik preko telefona. Aja pa zanima me še ali glede na to da je sistem na androidu ali se lahko poinštalira tudi KODI aplikacija iz google playa na ta TV in kakšne so izkušnje glede gledanja filmov preko KODIJA.
Aja pa kakšen soundbar sistem 2.1 za neko normalno ceno še priporočate tukaj zraven
Hvala in lep pozdrav.
Ex.
Zanima me model TV sprejemnik PHILIPS 55PUS6482 za ceno 800 evrov ali je to dober nakup se ga splača kupit ali priporočate za max denarja 800 evrov kaj drugega ( obvezno da ima android sistem ter 55 palcev) )in kakšen je televizor v praksi prednosti slabosti. TV se bo uporabljal za vsakdanjo uporabo gledanje filmov predvajanje slik preko telefona. Aja pa zanima me še ali glede na to da je sistem na androidu ali se lahko poinštalira tudi KODI aplikacija iz google playa na ta TV in kakšne so izkušnje glede gledanja filmov preko KODIJA.
Aja pa kakšen soundbar sistem 2.1 za neko normalno ceno še priporočate tukaj zraven
Hvala in lep pozdrav.
Ex.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Extrem ()

robertus23 je izjavil:
boki75
Je. To je bil moj stari LG s katerim nikoli nisem imel problemov glede sedaj opisanih težav

robertus23 je izjavil:
boki75
Na sony-ju subi deluje brez tezav za 1x. Bere vse,obcasno je samo tezava android ki nacase malo zatrokira. Za te stvari gres v nastavitve in izbrises dolocene datoteke katere smetijo RAM.Jih izkljucos in deluje brez tezav. Zato je bolje imet zraven en andro box da ne smetis po TV. Trenutno upoeavljam Tv box H96 pro,3G/32G

Jodlarcek
Tudi jaz sem imel prej lg(4k55 serija850v) pa problemov s podnapisi ni bilo.So pa me motile druge stvari(odzivnost samega tv-ja)
Tudi jaz sem imel prej lg(4k55 serija850v) pa problemov s podnapisi ni bilo.So pa me motile druge stvari(odzivnost samega tv-ja)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robertus23 ()

robertus23 je izjavil:
Jodlarcek
Uf850v ali uh850v. Ker na lanskih uh850v ni bilo tezav z odzivnostjo. Delal cisto gladko

robertus23 je izjavil:
Jodlarcek
Uf850v ali uh850v. Ker na lanskih uh850v ni bilo tezav z odzivnostjo. Delal cisto gladko
Prejšnjega (2014) UF850v
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robertus23 ()

Kaj pa EON. Video klub in PickBox na TV vam deluje? Ker meni napiše KMALU, na telefonu in PC pa dela normalno

Kaj pa EON. Video klub in PickBox na TV vam deluje? Ker meni napiše KMALU, na telefonu in PC pa dela normalno
Pa je podprt ta tv za eon
Pa je podprt ta tv za eon
Podnapise so resil z ang lang mogoce eon s korejskom lang haha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boki75 ()

Pišeš ene te iste neumnosti:)Saj sem napisal, da je Lg modela SJ prodanega precej manj, kakor Philips modela 7502..! Le zakaj..? Zato, ker ljudi ne zanimajo specifikacije, temveč kar lahko televizor prikaže v praksi:))Tukaj pa so ljudje, precej bolj zadovolnji z Philips modelom ..Saj Lg ni slab model, toda enostavno je slabši napram Philipsa. Kot sem pa že napisal, pa bom še enkrat.Lg LCD televizorji, niso konkurenčni drugim proizvajalcem..Tukaj govorim predvsem, kar se tiče kvalitete slike.
To, da je prodanega Lg modela SJ več od 7502, ni pokazatelj kvalitete Philipsa, ampak je zagotovo vzrok zavajanja in pristranskosti trgovcev, preferiranja Philipsa, zamolčanja slabih lastnosti Philipsa. V primeru LGeja pa ravno obratno, zamolčanje vseh prednosti in boljših lastnosti LGeja. To je točno to, kar počneš tukaj na forumu.

Živjo!
Hvala in lep pozdrav.
Ex.
Vsekakor ti priporočam tale model, kajti trenutno ni kvalitetnejšega televizorja za takšen denar velikosti 55".Kar se tiče slabosti, je edini minus slabši kontrast in prikaz črne, napram televizorjem ki imajo VA panele.Drugače pa zelo lep prikaz barv,solioden kontrast, detajli slike se lepo vidijo, kar dobra svetilnost, širok vidni kot kjer se ne izgublja kvaliteta slike,zelo dober odziv samega panela itd..
Kar se tiče Kodija, si ga lahko naložiš preko google playa, in deluje brez težav. Tukaj edino treba opozorit kar se tiče zvoka preko Kodija.
Pri KODI-ju je reprodukcija zvoka z osnovno konfiguracijo omejena, podprt je sistem 2.0, torej stereo.
Kodi omogoča precej možnosti, vendar bi bilo potrebno za drug način avdio reprodukcije namestiti skladen DSP – digital signal processor (plugin). Kar se tiče pa soundbara, ti jaz priporočam tole zadevo.
https://www.bigbang.si/sistemi-za-domac...