Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
mgermo ::
Vbistvu so se že dosti pocenil in cene redno padajo. Kdo bi si pred leti mislil, da lahko dobiš 55" oleda za 1.1k€(1080p)? Z vsakim letom bo cena 200€ nižja (za 65") dokler ne bo produkcija stekla na novi 10.5g tovarni. Takrat lahko pričakuješ 1.2k za 55", 2k za 65" ter malce optimistično 3.5k za 75".
boki75 ::
Za takšen denar dobiš v Nemčiji 55xe9305 in za par evrov več lg oled55b7v z EU garancijo.
Samo malo čez mejo pa dobiš še veliko ceneje OLED 55EG9A7V.
https://geizhals.at/lg-electronics-oled...
si pozabil povedat da ta je samo FHD ni UHD.Dočim je vse več vsebin v 4K formatu,kasneje tudi v 8K.Tako da bodo v nasljednih 5 letih FHD tv-ji zgodovina.
Lp
fpbs ::
fizolcek ::
Pozdravljeni sem nov na forumu in se obračam na vas ker se odločam za nakup novega televizorja 4K velikosti 55 inčev do cene nekje maks. 1300 EUR. TV se bo večinoma uporabljal za gledanje filmov in serij v HD kvaliteti in morda v bližnji prihodnosti za gledanje prek netflixa, prav tako pa bo na TV priklopljen Xbox one X. Odločam pa se trenutno med tema dvema modeloma Philips 55pus 7502 in LG 55sj810v.
Zanima me kateri od teh dveh bi bil najboljši nakup oz. Katero tretjo varijanto mi priporočate.
Če ti kaj pomaga, jutri ima Mtehnika -10% na izbrani izdelek, na spletu imajo tudi 55PUS7502 za 1.199EUR, torej s popustom 1080EUR. Ne vem pa kako je z obročnim plačilom in ali ga sploh imajo kje na zalogi.
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fizolcek ()
Prospekt ::
Kdaj se pricakujejo nizje cene oled tv? Je to cez par let ali v naslednjih mesecih?
Če bo tako, kot že nekaj let nazaj, je za pričakovati, čez mejo, znižanje cen letošnjih OLEDov zelo kmalu.
Če gledamo trenutne cene lahko rečemo, da se cene stalno nižajo in da so šle letos dol že vsaj za 25%.
https://geizhals.at/?phist=1625098
https://geizhals.at/?phist=1590212
Prospekt ::
hafo123 ::
Ali je že kdo dobil posodobitev za Philips tv - android 7?
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...
Kot sem gledal ima ta tv (65PUS6412/12) popolnoma isto verzijo firmware kot moj (55PUS7502/12) tako, da bi moral dobiti posodobitev.
dejimmy ::
Samsung MU7000
SONY KD-65XE7005
SONY KD-65XE8505
PANASONIC TX-65EX700E
PANASONIC TX-65DX780E
PHILIPS 65PUS6521
PHILIPS 65PUS7502
Najboljši all-around TV med temi? Želje so 100hz, čim boljša slika v temi, judder free, TV za filme, šport, PS4, PC. Priporočila? TV imam namen kupiti v roku 2 mesecev za približno 1500€ (+/- 100,200€) in sem pripravljen čakati na ugodno ponudbo. Všeč mi je model 65PUS6412 samo ni 100hz... Za 65PUS7502 je govora, da naj bi imel VA panel ampak vse strani navajajo IPS?
SONY KD-65XE7005
SONY KD-65XE8505
PANASONIC TX-65EX700E
PANASONIC TX-65DX780E
PHILIPS 65PUS6521
PHILIPS 65PUS7502
Najboljši all-around TV med temi? Želje so 100hz, čim boljša slika v temi, judder free, TV za filme, šport, PS4, PC. Priporočila? TV imam namen kupiti v roku 2 mesecev za približno 1500€ (+/- 100,200€) in sem pripravljen čakati na ugodno ponudbo. Všeč mi je model 65PUS6412 samo ni 100hz... Za 65PUS7502 je govora, da naj bi imel VA panel ampak vse strani navajajo IPS?
4knative ::
Ma fakof... Philips prvic zadnjic in nikoli vec :)
Ta je bla pa iskrena, hahahaha.
Samsung MU7000
SONY KD-65XE7005
SONY KD-65XE8505
PANASONIC TX-65EX700E
PANASONIC TX-65DX780E
PHILIPS 65PUS6521
PHILIPS 65PUS7502
Najboljši all-around TV med temi? Želje so 100hz, čim boljša slika v temi, judder free, TV za filme, šport, PS4, PC. Priporočila? TV imam namen kupiti v roku 2 mesecev za približno 1500EUR (+/- 100,200EUR) in sem pripravljen čakati na ugodno ponudbo. Všeč mi je model 65PUS6412 samo ni 100hz... Za 65PUS7502 je govora, da naj bi imel VA panel ampak vse strani navajajo IPS?
Samo da ni Philips, pa si zmagal. Dokaz je kolega zgoraj, ki pravi: "Philips prvič in zadnjič!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()
pirlo ::
65PUS6412/12 ga bo tudi dobil?
Affected models:
2016 Philips Android TV (end on 01 – i.e. 6501)
2017 Philips Android TV (ends on 02 –i.e. 7202)
Bi reko da je typo in bi moralo bi x1 za 2016 in x2 za 2017. Ker se modeli iz 2016 končajo z 1, modeli 2017 pa z 2. Vprašanje pa kdaj bo to sploh prišlo do TV-jev... sem prebral komentarje na gornji novici in baje za Sony, ki je štartal s posodobitvijo maja, še jih zdaj nimajo nekateri.
andrej69 ::
Samsung MU7000
SONY KD-65XE7005
SONY KD-65XE8505
PANASONIC TX-65EX700E
PANASONIC TX-65DX780E
PHILIPS 65PUS6521
PHILIPS 65PUS7502
Kar se tiče tvojega izbora, bi ti jaz priporočil Sony model xe8505, ali Philips 7502. Ta dva ti priporočam zato, ker sta na vseh parametrih slike najkvalitetnejša.Tukaj mislim na gibanje slike, gladke prehode slike, ostrino v statiki kot dinamiki, odličen prikaz barv, odličen upscaling, itd..Sony ima nekaj prednosti, zaradi boljšega kontrasta, in prikaza črne barve.Kajti Philips ima IPS panel, toda še vedno zelo soliden kontrast in prikaz črne, in odličen kontrast , če gledamo, da ima IPS panel.Oba imata tudi 10 bitni panel, Philips ima tudi 17 bitno obdelavo barv. Pa tudi sama procesorja, sta v teh dveh modelih najkvalitetnejša, napram ostalim modelom, ki si jih napisal.Tako, da bi ti jaz priporočil, enega izmed teh dveh modelov.
leiito ::
Sem vprašal znanca, ki je res ekspert za tehniko, baje si kar sam sestavlja računalnike, mnenja o televizorjih mu objavljajo na youtubu, skratka genij in pravi, da ima andrej69 prav, da kateri gledajo zvečer dnevnik in potem aktualne realitetne oddaje, ti ne potrebujejo Dolby Vision, kajti le-ta je namenjen bolj zahtevnim odjemalcem. Glede Philipsov pravi, da je Ambililight da je OK, je pa to nišna zadeva, podobno kot npr. polaroid foto aparati, ima neko posebno publiko in v določenih scenarijih, npr. ko tivi predvaja ogenj, simulacijo kamina, ambi še dodatno potencira sporočilo, kateri bodo gledali pa bolj vsebinske vsebine jim pa on Philipse odsvetuje.
Saj to je res, da sedaj ne potrebuješ TVeja, ki podpira Dolby Vision. Toda zakaj nebi za isto ceno, ali še celo ceneje, vzel TVeja, ki Dolby Vision podpira. Kje je tu zdrava logika?
Deenis15 ::
Pozdrav,
zanima me ali je tale TV dober nakup za ta denar? Gledal sem ga na extreme digital, kjer je občutno cenejši - 770EUR napram 900EUR v BB in na mimovrste.com (saj je extreme digital zaupanja vredna trgovina ali?)
Kasneje bi nanj priklopil še PS4.
Kaj menite je to to za ta denar ali bi mi priporočali kaj drugega?
Naj še povem, da bo TV oddaljeno 3,50m in bo montiran na steno.
hvala
zanima me ali je tale TV dober nakup za ta denar? Gledal sem ga na extreme digital, kjer je občutno cenejši - 770EUR napram 900EUR v BB in na mimovrste.com (saj je extreme digital zaupanja vredna trgovina ali?)
Kasneje bi nanj priklopil še PS4.
Kaj menite je to to za ta denar ali bi mi priporočali kaj drugega?
Naj še povem, da bo TV oddaljeno 3,50m in bo montiran na steno.
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Deenis15 ()
Za to razdaljo ni razlike med 4k in 1080p pri velikosti 55. Torej nujno 65, stisni zobe, zamiži in kupi.
Zgodovina sprememb…
MaliJanez ::
Zdravo,
imam en problem.
Imam slab mesec star Samsung 55MU 4K TV in sem ga danes peljal že drugič na servis. Prvič sem ga peljal po 2 tednih, zaradi backlight bleedinga oz po domače uhajanje svetlobe. So mi zamenjali LCD panel in je sedaj še slabše, prej je bilo malo belih pack po spodnji stran, zaj pa kar fajn osvetljeni deli ekrana, že prav rumene barve skoraj in so mi komplicirali in sem se malo razburil tam na njih, da me ne briga da je to po specifikacijah kao, ko so si upali trditi da je to normalno. Pa da je to verjetno moj prvi takšen velik LED TV, te sem ga skor poslal nekam, komaj sem mu razložil da je to letos četrti TV in na nobenem nisem imel tega problema(LG, Samsung 55 in 60" vsi) in da ne rabim takšnega TVja, nočejo mi spet menjat LCD panela, ampak bodo poslali direkt na Samsung slovenije mislim da. Ali se lahko kaj stori iz moje strani? Ker takšnega TVja nočem in niti ne rabim, ker je preveč moteče, bilokaj gledat. Pol mi pa še pameten serviser tam pametuje, če hočem gledat TV v temi si naj kupim plazmo, se mi je kar mrak spustil na oči. Kot da sami plačajo za tote kur*eve panele, pač je slab panel naj mi drugega da, ne vidim problema. Ker če je slab panel, ni nujno da bo naslednji isti lahko da bo tak kot mora biti.
imam en problem.
Imam slab mesec star Samsung 55MU 4K TV in sem ga danes peljal že drugič na servis. Prvič sem ga peljal po 2 tednih, zaradi backlight bleedinga oz po domače uhajanje svetlobe. So mi zamenjali LCD panel in je sedaj še slabše, prej je bilo malo belih pack po spodnji stran, zaj pa kar fajn osvetljeni deli ekrana, že prav rumene barve skoraj in so mi komplicirali in sem se malo razburil tam na njih, da me ne briga da je to po specifikacijah kao, ko so si upali trditi da je to normalno. Pa da je to verjetno moj prvi takšen velik LED TV, te sem ga skor poslal nekam, komaj sem mu razložil da je to letos četrti TV in na nobenem nisem imel tega problema(LG, Samsung 55 in 60" vsi) in da ne rabim takšnega TVja, nočejo mi spet menjat LCD panela, ampak bodo poslali direkt na Samsung slovenije mislim da. Ali se lahko kaj stori iz moje strani? Ker takšnega TVja nočem in niti ne rabim, ker je preveč moteče, bilokaj gledat. Pol mi pa še pameten serviser tam pametuje, če hočem gledat TV v temi si naj kupim plazmo, se mi je kar mrak spustil na oči. Kot da sami plačajo za tote kur*eve panele, pač je slab panel naj mi drugega da, ne vidim problema. Ker če je slab panel, ni nujno da bo naslednji isti lahko da bo tak kot mora biti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MaliJanez ()
Sam imam Philips 55PUS7502 in jo gledam na razdalji 3 metre.
Razlika med FHD in 4K tudi približno ni zanemarljiva oz. razlika je kar velika. Za primer sem gledal serijo Planet Earth II (FHD in 4K).
Kar pa se tiče Ambilight-a meni zelo ustreza tudi pri gledanju filmov, nanizank in dokumentarcev.
Razlika med FHD in 4K tudi približno ni zanemarljiva oz. razlika je kar velika. Za primer sem gledal serijo Planet Earth II (FHD in 4K).
Kar pa se tiče Ambilight-a meni zelo ustreza tudi pri gledanju filmov, nanizank in dokumentarcev.
MaliJanez ::
Sam imam Philips 55PUS7502 in jo gledam na razdalji 3 metre.
vem, je kar razlika ja, saj gre za 4x večjo resolucijo. Najbolj opaziš razliko v igrah, filmah in serijah, če je pravi 4K, da ni kakšen rip. Recimo včasih gledam kaj na netflixu v 4K, ker še ni vse v 4K in je razlika več kot očitna, vsako luknjo na koži in dlako ali las skoraj vidiš.
Za to razdaljo ni razlike med 4k in 1080p pri velikosti 55. Torej nujno 65, stisni zobe, zamiži in kupi.
hja za 65" bo pa treba stisniti kar nekaj € več. Nekako se mi 55" ne zdi premalo za to razdaljo (vsaj zaenkrat). Pri stricu gledajo iz približno enake razdalje pa imajo 43" TV in me ni motilo. Edina opcija bi bila ta Hoferjeva televizija, ampak vprašanje kako je kaj s kvaliteto in sliko?
Gatsu ::
@malijanez: jao jao pa zakaj si šel letos Samsunga kupovat ko je konkurenca za razred boljša ob enaki ceni?!? Lani so bili vsaj cenovno konkurenčni letos pa jih šišajo v spodnjem in srednjem rangu Sony, Phillips in Hisense, v zgornjem so pa itak vsi praktično vsi vstopni Oledi boljši in celo cenejši kot njihova QLED jajca, da ne omenjam Sony XE9005 in XE9305...
Hah, saj zato... o tem TVju sem že dosti prebral in ga zelo hvalijo. Spet drugi ne... Naj bi bil tudi izbran za Evropski TV leta? In ja. Je dilema. Kar se budgeta tiče zapade v moj rang, specifikacije praktično tudi.
@andrej69, kaj praviš? Preferiraš model 7502 ali Sony XE8505 / XE9505 ? Mika me tudi Panasonicov TX-65EXW734, Samsung UE65MU8000. Kako je s Sony KD65XD7505 ?
@andrej69, kaj praviš? Preferiraš model 7502 ali Sony XE8505 / XE9505 ? Mika me tudi Panasonicov TX-65EXW734, Samsung UE65MU8000. Kako je s Sony KD65XD7505 ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejimmy ()
hja za 65" bo pa treba stisniti kar nekaj € več. Nekako se mi 55" ne zdi premalo za to razdaljo (vsaj zaenkrat). Pri stricu gledajo iz približno enake razdalje pa imajo 43" TV in me ni motilo. Edina opcija bi bila ta Hoferjeva televizija, ampak vprašanje kako je kaj s kvaliteto in sliko?
Tukaj imaš malo da dobiš občutek o kotih in razdalji, zgoraj osebki prodajajo bulšit oz. neki filing od oke:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz...
Hoferjeva opcija je super za denar, edino kar me bega je input lag, ki je čista neznanka. Za igre bi bil najbolj optimalno 1ms, 20-30ms tudi ni slabo, več od 60ms pa se že občuti precej.
Tukaj imaš malo da dobiš občutek o kotih in razdalji, zgoraj osebki prodajajo bulšit oz. neki filing od oke:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz...
Hoferjeva opcija je super za denar, edino kar me bega je input lag, ki je čista neznanka. Za igre bi bil najbolj optimalno 1ms, 20-30ms tudi ni slabo, več od 60ms pa se že občuti precej.
Mislim, da si moraš kupiti očala oz. zamenjati dioptrijo, če ti ne vidiš razlike pri FHD in 4K na razdalji 3 metrov!!!
Jaz tv gledam z očmi in taka je tudi ocena. Še vedno pa verjamem bolj mojim očem kot nečemu kar se prebere na netu.
Poskusi na telefonu pognati 720p, 1080p in 4k. Telefon glej iz razdalje 1m in povej če opaziš razliko. Ta je sicer malce očitna ampak upam da si dojel bistvo. Ne gre pa samo za število pikslov, 4k ti omogoča da sediš bližje TV in ne pride tako hitro do razkockanja slike. Ko si bližje si bolj vpet v dogajanje - lažje padeš not. Lahko pa komot gledaš tudi 55 na 3.5m, ampak tvoj pogled bo zajel še lep del okolice. Gledal boš nekaj takega (leva slika):
Poskusi na telefonu pognati 720p, 1080p in 4k. Telefon glej iz razdalje 1m in povej če opaziš razliko. Ta je sicer malce očitna ampak upam da si dojel bistvo. Ne gre pa samo za število pikslov, 4k ti omogoča da sediš bližje TV in ne pride tako hitro do razkockanja slike. Ko si bližje si bolj vpet v dogajanje - lažje padeš not. Lahko pa komot gledaš tudi 55 na 3.5m, ampak tvoj pogled bo zajel še lep del okolice. Gledal boš nekaj takega (leva slika):
Primerjava formatov na telefonu zame ni neka primerljiva ocena.
Še vedno je precejšnja razlika med FHD in 4K na 3 metrski razdalji - vsebine na TV.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hafo123 ()
Torej imam zdaj 2 opciji.
1. Kupiti nek "bolj kvaliteten" 55" TV ala Sony/Phillips...
ali
2. Kupiti Hoferjev 65" TV
Kaj bi vi izbrali na mojem mestu? (malo me skrbi, kakšna bo slika na hoferjevem TV, saj ni nikjer razstavljen). Študirati je treba tudi to, da bo v bodoče verjetno nanj priključen tudi PS4
1. Kupiti nek "bolj kvaliteten" 55" TV ala Sony/Phillips...
ali
2. Kupiti Hoferjev 65" TV
Kaj bi vi izbrali na mojem mestu? (malo me skrbi, kakšna bo slika na hoferjevem TV, saj ni nikjer razstavljen). Študirati je treba tudi to, da bo v bodoče verjetno nanj priključen tudi PS4
Jaz bi vzel Hofer robo, ker v igrah s 55 inčerjem na 3.5 metrov ne boš videl nič. Pomoje bo tudi slika solidna, če ne pa lahko prineseš nazaj in menjaš za suhomesnate izdelke.
Popolnega TVja pa tako ali tako trenutno še ni. Vsak ima neke slabosti in prednosti. Kupiš OLED za 3000 eur in mu lahko takoj najdeš nekaj pomanjkljivosti...
Popolnega TVja pa tako ali tako trenutno še ni. Vsak ima neke slabosti in prednosti. Kupiš OLED za 3000 eur in mu lahko takoj najdeš nekaj pomanjkljivosti...
Zgodovina sprememb…
Melanholija ::
Hisense je malo dražji a precej boljši tv. Če se lahko malo stegneš. Drugače pa kar po tv v hofer!
Melanholija je izjavil:
Hisense je malo dražji a precej boljši tv. Če se lahko malo stegneš. Drugače pa kar po tv v hofer!
Mogoče kakšen link do tega Hisensa?
Torej še 1x...
Boljše da vzamem hoferjevega (zaradi razdalje), kot pa manjšega (55")? Najbolj me skrbi slika, ker TV res ni nikjer razstavljen.
Kaj pa če npr. zaenkrat odmislimo PS4 in igre? to igra kakšno vlogo?
Boljše da vzamem hoferjevega (zaradi razdalje), kot pa manjšega (55")? Najbolj me skrbi slika, ker TV res ni nikjer razstavljen.
Kaj pa če npr. zaenkrat odmislimo PS4 in igre? to igra kakšno vlogo?
Melanholija ::
Trentno ga ne najdem na zalogi, vsaj pri nas ne. Morda Amazon.de samo to je vse preko 1k. Model M7000 je zelo hvaljen.
https://www.amazon.de/Hisense-H65M7000-...
https://www.amazon.de/Hisense-H65M7000-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
@dejimmy
Kot sem že napisal, moje priporočilo je za model Philipsa 7502 ali Sonya XE8505.Zelo" dobra opcija je seveda še Philips model 7601 in Sony xe9005, ki sta seveda še kvalitetnejša kar se tiče kvalitete slike napram omenjenima modeloma. Toda ne vem, koliko si pripravljen odštet za televizor.
Kot sem že napisal, moje priporočilo je za model Philipsa 7502 ali Sonya XE8505.Zelo" dobra opcija je seveda še Philips model 7601 in Sony xe9005, ki sta seveda še kvalitetnejša kar se tiče kvalitete slike napram omenjenima modeloma. Toda ne vem, koliko si pripravljen odštet za televizor.
Za nekatere Philips televizorje je android 7 že na voljo.
https://toengel.net/philipsblog/2017/10...
@borutzi - kot kaže bo posodobitev tudi za tvoj tv.
https://toengel.net/philipsblog/2017/08...
https://toengel.net/philipsblog/2017/10...
@borutzi - kot kaže bo posodobitev tudi za tvoj tv.
https://toengel.net/philipsblog/2017/08...
@Deenis15
Kar se tiče Mediona, je tako. Kar se tiče prikaza 4k, je še kvaliteten, toda zalomi pa se pri prikazovanju vsebin nižjih ločljivosti:)Predvsem SD vsebine izgledajo zelo slabo, pa tudi na HD vsebinah se vidijo določene anomalije..Kajti samo procesiranje slike, na tem televizorju ni na nivoju kvalitetnejših znamk..
Tudi kar se tiče same Hardwerske tehnologije, zaostaja za konkurenco:)Še vedno obstaja pravilo, malo denarja malo muzike:)Seveda pa ti nihče ne brani, da se odločiš za ta televizor..
Kar se tiče Mediona, je tako. Kar se tiče prikaza 4k, je še kvaliteten, toda zalomi pa se pri prikazovanju vsebin nižjih ločljivosti:)Predvsem SD vsebine izgledajo zelo slabo, pa tudi na HD vsebinah se vidijo določene anomalije..Kajti samo procesiranje slike, na tem televizorju ni na nivoju kvalitetnejših znamk..
Tudi kar se tiče same Hardwerske tehnologije, zaostaja za konkurenco:)Še vedno obstaja pravilo, malo denarja malo muzike:)Seveda pa ti nihče ne brani, da se odločiš za ta televizor..
@andrej69
Philipsa 65PUS7601 imam naročenega za 1599€. Se mi zdi, da je cena res top in ga bom šel kar iskat. :)
Philipsa 65PUS7601 imam naročenega za 1599€. Se mi zdi, da je cena res top in ga bom šel kar iskat. :)
@dejimmy
Za takšno ceno, seveda nimaš kaj razmišljat:)Tukaj imaš še nastavitve za ta model.
Za takšno ceno, seveda nimaš kaj razmišljat:)Tukaj imaš še nastavitve za ta model.