» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
29 / 547
»»

hafo123 ::

Na Philips 55PUS7502 sem naložil KODI vendar mi pri predvajanju filma z DTS zvokom slika stoji.
V KODI-ju imam nastavljeno, da je zvok passthrough. Če pa dam zvok na stero mux pa film dela ok.
Ali kdo ve za rešitev te težave?

andrej69 ::

hafo123 je izjavil:

Na Philips 55PUS7502 sem naložil KODI vendar mi pri predvajanju filma z DTS zvokom slika stoji.
V KODI-ju imam nastavljeno, da je zvok passthrough. Če pa dam zvok na stero mux pa film dela ok.
Ali kdo ve za rešitev te težave?

Ne vem katero verzijo kodija imaš..? Verzija 16.3.0 bi morala podpirat DD5.1 in DTS.Probaj pa izklopit passthrough.

KODI je 17.4.
Če izklopim passthrough potem ne bo 5.1 zvoka.

@hafo123
Poskusi s kodijem verzijo 16.3.0..

OK.
Bom poizkusil.
Hvala!

Lahko pa poiskusiš, tudi z novo verzijo 18.0.

Sem poizkusil tudi KODI 18 - isto film z passthrough ni tekel.

edi45 ::

Problem je da si kupil Philips in ne kakšno pravo znamko(Samsung, Sony, LG)

edi45 je izjavil:

Kaj pa govoriš neumnosti:))V tem primeru to ni težava televizorja temveč samega programa..
Da pa še te potolažim", idealnega televizorja več ne boš dobil:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

MaliJanez ::

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Kaj pa govoriš neumnosti:))V tem primeru to ni težava televizorja temveč samega programa..
Da pa še te potolažim", idealnega televizorja več ne boš dobil:)

To se strinjam za idealni televizor..vedno sem bil fan Samsunga, ker so overall najboljši TV-ji. Vendar sem z vsemi tremi Samsung TVji, kar sem jih mel v tem letu dni sedaj imel probleme. Pri prvem mi je šla PCB plata po 3-4 mescih, mi je ekran razdelilo na 2 dela in spodnja polovica je utripala z črno. Drugi TV je bil celi zjeban po domače rečeno, štekalo vse, slika zmrzovala glas je šel naprej skratka nič ni delalo kot bi moglo, če je bil dalj časa v stand by se sploh ni hotel prižgat, sem ga mogel izklopit iz omrežja in nazaj kabl vklopit v eletkriko. Sem ga zato po 4 al 5 dneh vrnil. Trenutni Samsung pa je že pristal na servisu po slabih 2 tednih, zaradi uhajanja svetlobe. Umes sem imel tudi LGja in sem bil zelo zadovoljen, edino barve so mi bile preveč sive in pretemna slika. Oče in mama pa imata že tretjo leto philipsa 50" smart tv 4k 3D in sta zadovoljna nimata nobenih problemov. Se mi zdi da dražja kot je televizija, več problemov je z njo...:|

Han ::

Napiši modele teh defektnih Samsungov...

MaliJanez ::

Han je izjavil:

Napiši modele teh defektnih Samsungov...

Mislim da je bil prvi 55JU6072,
drugi je bil 60KU6072
in trenutni 55MU6172

Saj s temi modeli serije 6, so vsako leto težave.Saj tudi drugi modeli višjega ranga, niso imuni na težave, toda jih je nekaj manj.

overload ::

Živjo,
se zanimam za nakup 65' TV-ja.
Po pregledu teme, sem dobil občutek, da je en od teh modelov najprimernejši:
- Sony KD65XD7505
- Phillips 65PUS6412
- Hisense HE65K5510
- Samsung UE65MU7000

Sedaj je vprašanje samo kateri po vašem mnenju?
Zanima me še kje je mogoče dobiti najceneje katerega izmed teh?

Hvala za info.

4knative ::

Poglej še kaj takega:
https://aldi.medion.com/md31230/sl/?wt_...

Za 799 EUR, zelo dobro.

overload je izjavil:

Živjo,
- Sony KD65XD7505
- Phillips 65PUS6412
- Hisense HE65K5510
- Samsung UE65MU7000

Hvala za info.

Jaz bi ti priporočil Philips ali Samsung model.Kar se tiče cen, si tukaj poglej.
https://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=3952_...

Deenis15 ::

Živjo,

kupujem TV do tam nekje 1000€(raje manj kot več). Razdalja gledanja bo malo manj kot 3.50m
Gledal bom vse (šport, dokumentarci itd.), nanj pa bo povezan tudi XBOX ONE ali pa PS4 PRO (odvisno kaj bom kupil).
Torej:

1. Kakšno velikost mi priporočate (bo 55 dovolj)?
2. Kateri TV bi mi priporočali

HVala

Deenis15 je izjavil:

Živjo,

kupujem TV do tam nekje 1000€(raje manj kot več). Razdalja gledanja bo malo manj kot 3.50m
Gledal bom vse (šport, dokumentarci itd.), nanj pa bo povezan tudi XBOX ONE ali pa PS4 PRO (odvisno kaj bom kupil).
Torej:

HVala

Za televizor je vedno bolje dati nekaj več, kot pa manj:)Kajti televizor ne kopuješ vsako leto, ali pa se motim.Jaz bi ti priporočil tale zelodober model.
Philips 55PUS7181, ga dobiš za točno 1000 evrov, ali pa za nekaj manj model 7101.Če pa ti je to predrago, pa ti priporočam model Philipsa 6501. Kajti si napisal, da boš gledal šport, pa je dobro, da ima televizor 100Hz osveževanje panela, kar imajo vsi ti Philips modeli.

andrej69 je izjavil:

Deenis15 je izjavil:

Živjo,

Torej:

HVala

Za televizor je vedno bolje dati nekaj več, kot pa manj:)Kajti televizor ne kopuješ vsako leto, ali pa se motim.Jaz bi ti priporočil tale zelodober model.
Philips 55PUS7181, ga dobiš za točno 1000 evrov, ali pa za nekaj manj model 7101.Če pa ti je to predrago, pa ti priporočam model Philipsa 6501. Kajti si napisal, da boš gledal šport, pa je dobro, da ima televizor 100Hz osveževanje panela, kar imajo vsi ti Philips modeli.

Hvala za tako hiter odgovor. imam pa še 2 vprašanji:

1. Nima Sony 200MHz ali nekaj temu podobnega? Kolikor sem slišal ima Sony zelo dobro premikanje slike (nekaj v tem smislu)
2. Vidim da ima model 7181 soundbar. Ta soundbar sploh kaj pripomore k boljšemu zvoku ali je tam bolj kot ne za okras?

@Deenis15
Kar se tiče teh Hz, se ne rabiš obremenjavat..Sony ima dober motion, toda tudi Philips tukaj nič ne zaostaja predvsem model 7181/7101:)Kar se tiče soundbara se seveda opazi razlika, napram drugim televizorjem kateri tega nimajo vgrajenega. Seveda pa ta soundbar, ne gre enačit z kakšnim hišnim kinom..

andyy ::

overload je izjavil:

Živjo,
- Sony KD65XD7505
- Phillips 65PUS6412
- Hisense HE65K5510
- Samsung UE65MU7000

Hvala za info.

Vzami Sony-ja, za 1250 eur (makspro) dobiš odličen televizor. Meni je bila slika na Phillipsu (ki je precej dražji) dosti slabša. Od Phillipsov primerljiv 65PUS7502, a je 1850 eur! Mi smo vzeli Sony-ja. Če bi slučajno želel zapraviti več, recimo 1450 eur za 65" TV, bi pa vzel... ja spet Sony-ja, vendar KD65XD8505. Tudi, če ne gledaš nogometa, vsa hitra gibanja so lepša na 100 Hz panelu.
Med naštetimi ima poleg KD65XD7505 še Samsung 100 Hz panel, vendar je dražji in pa nima Android TV.

PS: Sony XD serija je iz 2016, zato so trenutno "podcenjeni", pohiti dokler jih še imajo v prodaji...

Melanholija ::

Če nima android tvja je prej prednost kot slabost :)

Melanholija je izjavil:

Če nima android tvja je prej prednost kot slabost :)

Verjetno si mislil, če tv nima Androida;);) Sicer pa ne vem, od kod ti takšna ugotovitev..?

PARTyZAN ::

Aplikacije.

leiito ::

Pa ne samo aplikacije. Reviewji Philipsovega OLEDa na Amazonu so indikativni, odlična slika, ampak katastrofalen OS, ki poleg ostalih nedostatkov na pol ure sporoča, da moraš takoj nujno ugasniti tivi, da ne pride do image retention.

"In short, this TV has great picture quality but the software is not ready yet. If someone can live with that then he can buy it or else try some other OLED TV from LG or Sony."

Ampak kot je andrej69 že večkrat omenil, to je samo zatečeno stanje, ko pride pa updejt, baje je le še vprašanje časa, se bo postavljala nova paradigma tivi softvera.

fpbs ::

"odlična slika, ampak katastrofalen OS", ampak še vedno z najslabšo sliko in tudi splošno oceno med vsemi proizvajalci, ki ponujajo OLEDe.
Poglej si ta članek čisto spodaj: http://www.flatpanelshd.com/review.php?...

@fpbs
Prosim prenehaj s takšnimi komentarji..Kajti osebno nisi imel prilike preizkusit ta televizor, tako, da govoriš na pamet..Pišete stvari, katere prečitate na netu in potem mislite, da je televizor nekvaliteten:)
Vsak OLED, ima neke prednosti in slabosti:)) Predvsem prednost Philipsa pa je, kot sem že napisal prikazovanje vsebin nižjih ločljivosti, ostrina slike, gibanja v sliki" in skoraj nič težav s statično sliko..Ne pomaga, če kateri OLED prikaže zelo dobro HDR sliko, če pa je v ostalih parametrih precej slabši:)
Tukaj pa si prečitaj, kako so zadovolnji uporabniki.
http://www.mediamarkt.de/de/product/_ph...

leiito ::

Saj čitam na amazonu, ki ima v primerjavi s tam nekim mediamarketom gotovo večji ugled in ne cenzurira reviewejev. LGjev panel vsi hvalijo, ampak tivi kot celota, predvsem pa softver, par naključno izbranih:
"Katastrophale Software, unausgereiftes Produkt"
"Viel Potential verschenkt"
"Katastrophe"
"Nicht empfehlenswert"

In to na 9002, Filipsov creme de la creme.

25% kupcev na amazonu je dalo temu tiviju nezadostno oceno, nisem si jaz tega izmislil, sam si želim, da bi Philipsu uspelo, Turčija rabi zgodbe o uspehu, morajo še kaj bolj high tech oroizjavat, ne samo usnje delat iz ovc in koz, tam ni dodane vrednosti.

@leiito
Saj vsi kupci ne morejo biti zadovolnji", to je dejstvo:)) Moraš vedet, da niti eden televizor ni identičen drugemu..Pa tudi je jasno, da vsi televizorji ne delujejo tako kot bi morali, to govorim za vse proizvajalce:)Kajti nihče še ni izdelal televizorja, ki ne bi imel težav.. Kar pa se tiče tvojega primitivnega pisanja, pa sem jaz, kakor tudi drugi že navajeni...Najvažneje pa je, da pri nas kupci prepoznajo kvaliteto, in se odločijo za ta model Philipsa..Pri nas, televizor deluje več kakor 12 ur na dan, pa ni nobenih težav glede Softwerja itd..Če so že težave, jih je nekaj glede samega Androida.Če imaš televizor nadgrajen na zadnjo verzijo Firmwara, deluje vse brez težav.. Težava je v tem, da nekateri niti ne nadgrajujejo Softwerja, potem pa se čudijo, da televizor ne deluje kakor bi moral:)) To ne govorim samo za Philips, temveč tudi za televizorje drugih proizvajalcev.K nam prihajajo ljudje pa ga preiskušajo, pa deluje vse brez težav..Tako, da ni vse tako hudo..

borutzi ::

Da še jaz malo prilijem :). Prodam teden dni star 65PUS6412/12 če koga zanima

andrej69 je izjavil:

@fpbs Prosim prenehaj s takšnimi komentarji..Kajti osebno nisi imel prilike preizkusit ta televizor, tako, da govoriš na pamet..Pišete stvari, katere prečitate na netu in potem mislite, da je televizor nekvaliteten:) Vsak OLED, ima neke prednosti in slabosti:)) Predvsem prednost Philipsa pa je, kot sem že napisal prikazovanje vsebin nižjih ločljivosti, ostrina slike, gibanja v sliki" in skoraj nič težav s statično sliko..Ne pomaga, če kateri OLED prikaže zelo dobro HDR sliko, če pa je v ostalih parametrih precej slabši:)

Vedno, ko kaj komentiram, prilepim tudi stran, ki to potrjuje. Ti si pa izmišljuješ neke super lastnosti Philipsa, brez kakršnih koli dokazov, kot to:
Predvsem prednost Philipsa pa je, kot sem že napisal prikazovanje vsebin nižjih ločljivosti, ostrina slike, gibanja v sliki" in skoraj nič težav s statično sliko..Ne pomaga, če kateri OLED prikaže zelo dobro HDR sliko, če pa je v ostalih parametrih precej slabši:)

Tukaj lepo piše za -picture quality: LG, Panasonic 97 točk, Sony 98, Philips 95.
-splošna ocena: LG E7, Sony A1 86, LG B7 85, Philips 83
http://www.flatpanelshd.com/review.php?...

@fpbs
Zaradi tega, je Philips dobil nekaj manj točk, ne pa zaradi same kvalitete slike..To kar pa sem napisal, pa sigurno 100% drži:))

TP Vision, the company that is responsible for Philips TV in Europe, has yet to commit to either Dolby Vision or HDR10+, which puts POS9002 a few points behind some other OLED TVs in the HDR category.

mgermo ::

Andrej, tvoje mnenje je enako mnenju branjevki na tržnici. Vsakega normalnega ne zanima, kaj po tvoje 100% drži, ampak kaj je objektivno dokazljivo. In sori, reviewi po netu od rtingsa naprej so verodostojni, za razliko od tvojega mnenja, ki je kontaminirano z željo po zaslužku.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mgermo ()

@mgermo
Jaz osebno vem kateri televizorji so najkvalitetnejši, seveda pa ne morem nobenega potrošnika prepričat ali prisilit, da bo to za njega najboljši izbor..Kar pa se tiče zaslužka, pa ravno ni tako kakor ti razmišljaš:))

Lahko pa si tukaj vsak pogleda test.Kajti tem nekaterim renomiranim stranem, katere se ukvarjajo z testi, ne verjamem kaj dosti..Kajti kateri bo prispeval največ denarja tem stranem, tisti bo dobil najboljšo oceno:)
Sicer pa je še vedno najboljši pokazatelj,tisto kar vidiš na lastne oči..Kajti, če bo prvemu všeč ta Philips model, ne pomeni, da bo tudi drugemu:)
https://translate.google.si/translate?h...

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

@fpbs Zaradi tega, je Philips dobil nekaj manj točk, ne pa zaradi same kvalitete slike..To kar pa sem napisal, pa sigurno 100% drži:))
TP Vision, has yet to commit to either Dolby Vision or HDR10+, which puts POS9002 a few points behind some other OLED TVs in the HDR category.

Od kdaj pomeni picture quality kaj drugega, kot kvaliteta slike? Ali si pozabil, da stalno omenjaš, da je Dolby Vision nepomemben?

@fpbs
Izgleda , da nisi dobro prebral..Seveda gre za kvaliteto slike, toda pretehtale so pri ocenjevanju omenjene stvari..Še vedno trdim, da je Dolby Vision trenutno nepomemben:)Kajti sem napisal že nekajkrat, pa bom še enkrat..Še vedno večina Slovencev, gleda predvsem SD in pa HD vsebine:))Nekaj malega odstotkov gleda 4K vsebine..Kar pa se tiče HDR in Dolby Vision, pa mislim, da ni omembe vredno:)Tudi v prihodnje, bo gledalo Dolby Vision vsebine, zelo malo uporabnikov, v to sem prepričan:))Dolby Vision ni nekaj kar bi moral uporabnik imet za vsako ceno..Predvsem, ker bodo Dolby Vision vsebine plačljive.Potem se bolj isplača imet na televizorju HDR10+, kajti te vsebine pa ne bodo plačljive.

Zgodovina sprememb…

Tukaj je nekaj vzporednic, Philipsa in Lg OLED televizorja.
http://www.pocket-lint.com/review/14054...

krepki ::

A mogoče kdo ve zakaj se zapeče statična slika na sonyjevem tv ju wd759?

andrej69 je izjavil:

@fpbs
Prosim prenehaj s takšnimi komentarji..Kajti osebno nisi imel prilike preizkusit ta televizor, tako, da govoriš na pamet..Pišete stvari, katere prečitate na netu in potem mislite, da je televizor nekvaliteten:)
Vsak OLED, ima neke prednosti in slabosti:)) Predvsem prednost Philipsa pa je, kot sem že napisal prikazovanje vsebin nižjih ločljivosti, ostrina slike, gibanja v sliki" in skoraj nič težav s statično sliko..Ne pomaga, če kateri OLED prikaže zelo dobro HDR sliko, če pa je v ostalih parametrih precej slabši:)

Tisto, kar ti uporabniki tu hvalijo, se predvsem nanaša na dober OLED displej, torej prava pohvala gre LGeju. Poleg tega se pa vsi ti potrošniki tu javljajo, ker se potegujejo za nagrado 300€.

Nevedni ::

Pozdravljeni sem nov na forumu in se obračam na vas ker se odločam za nakup novega televizorja 4K velikosti 55 inčev do cene nekje maks. 1300 EUR. TV se bo večinoma uporabljal za gledanje filmov in serij v HD kvaliteti in morda v bližnji prihodnosti za gledanje prek netflixa, prav tako pa bo na TV priklopljen Xbox one X. Odločam pa se trenutno med tema dvema modeloma Philips 55pus 7502 in LG 55sj810v.
Zanima me kateri od teh dveh bi bil najboljši nakup oz. Katero tretjo varijanto mi priporočate.

Nevedni ::

mgermo je izjavil:

http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Ta TV bi imel takoj vendar sem pozabil v prvem postu omenit da sem malenkost finančno omejen in zato kupujem TV na obroke, ker drugač sem o tem modelu tudi razmišljal vendar mi je 1650 EUR kolikor stane nov preveč. Vseeno hvala za ponudbo.

Ne prodajam jaz, samo na bolhi sem zasledil in se mi je zdelo ugodno. Ta model je drugače top, ampak za 1650€ ga ne bi kupil, ker je to cenovno že blizu lg b7.

Nevedni je izjavil:

Pozdravljeni sem nov na forumu in se obračam na vas ker se odločam za nakup novega televizorja 4K velikosti 55 inčev do cene nekje maks. 1300 EUR. TV se bo večinoma uporabljal za gledanje filmov in serij v HD kvaliteti in morda v bližnji prihodnosti za gledanje prek netflixa, prav tako pa bo na TV priklopljen Xbox one X. Odločam pa se trenutno med tema dvema modeloma Philips 55pus 7502 in LG 55sj810v.
Zanima me kateri od teh dveh bi bil najboljši nakup oz. Katero tretjo varijanto mi priporočate.

Če ne potrebuješ Dolby Vision, ti vsekakor priporočam Philips model:)

boki75 ::

Nevedni je izjavil:

mgermo je izjavil:

Ta TV bi imel takoj vendar sem pozabil v prvem postu omenit da sem malenkost finančno omejen in zato kupujem TV na obroke, ker drugač sem o tem modelu tudi razmišljal vendar mi je 1650 EUR kolikor stane nov preveč. Vseeno hvala za ponudbo.

Za takšen denar dobiš v Nemčiji 55xe9305 in za par evrov več lg oled55b7v z EU garancijo.

Lp

Nevedni je izjavil:

mgermo je izjavil:

Počakaj še kakšen teden,mislim da bo v petek black friday akcije,mogoče se najde tudi kaj zate ugodneje.

Black Friday bo letos 24 Novembra, nekatere trgovine pa bodo pričele nekaj prej.

andrej69 je izjavil:

Black Friday bo letos 24 Novembra, nekatere trgovine pa bodo pričele nekaj prej.

ja nekatere že naslednji petek 13.

boki75 je izjavil:

Za takšen denar dobiš v Nemčiji 55xe9305 in za par evrov več lg oled55b7v z EU garancijo.

Samo malo čez mejo pa dobiš še veliko ceneje OLED 55EG9A7V.
https://geizhals.at/lg-electronics-oled...
««
29 / 547
»»