» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
479 / 556
»»

fpbs ::

mevden je izjavil:

Hvala za predloga. Oba sta izven bugeta. Kaj pa samsung qn85b, je vreden teh 1200-1300 eur za 65 inch? To je max kar bi dal za tv.če naslednji teden ne pride naročeni tlc,pol bo treba hitro kaj nabavit. Samsung imam sedaj...

Zagotovo boš zadovoljen s qn85b. Lahko ga boš gledal tudi v temnih prostorih.

darck ::

Nekaj primerjav Samsung Qn85B in QN90B in ja saj vsak TV lahko gledaš v temnih in svetlih prostorih ampak kot vedno treba je vedeti kaj vsakemu je najbolj pomembno,kaj se mu pri TV ne dopade in kaj ga najmanj moti pri TV.
Na svetu niso in nikoli ne bodo naredili TV kateri bo v vseh pogojih super kot že rečeno meni osebno so vse tiste njihove prave nastavitve barve kalibrirane ne dopadejo,ker ne vem kako na OLED TV gredo nastaviti na warm2 barvo pa mater jaz ne vem kje bi potem to toplo barvo ubil,da je ne bi imel toliko.

Bolje TV kupiti na obroke in vzeti res tisto dobro stvar in se ne rabiš sekirati,če je toliko EUR dražji kakor tisti cenejši kateri ni na istem nivoju prikaza slike itd....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

andrej69 ::

darck je izjavil:

Nekaj primerjav Samsung Qn85B in QN90B in ja saj vsak TV lahko gledaš v temnih in svetlih prostorih ampak kot vedno treba je vedeti kaj vsakemu je najbolj pomembno,kaj se mu pri TV ne dopade in kaj ga najmanj moti pri TV.
Na svetu niso in nikoli ne bodo naredili TV kateri bo v vseh pogojih super kot že rečeno meni osebno so vse tiste njihove prave nastavitve barve kalibrirane ne dopadejo,ker ne vem kako na OLED TV gredo nastaviti na warm2 barvo pa mater jaz ne vem kje bi potem to toplo barvo ubil,da je ne bi imel toliko.

Še najbližje temu so top MINI LED modeli z VA paneli.. Odlični, tako za gledanje v temi kakor v zelo svetlem prostoru, posebej pa v svetlejših prostorih. Odlični pa bodo tudi letošnji OLED modeli z MLA paneli. Vendar tu bo težava sama cena, saj zaenkrat..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Saj za svetlejše prostore se dobro ve,da morajo biti TV z zelo veliko svetilnostjjo ali pa je potrebo preprečiti svetlobo v prostor tudi to je ena alternativa in ja IPS paneli so tudi lahko dobri,če se uporabljajo za določene gledane vsebine.

Koliko pa bodo sedaj ti TV z MLA paneli dražji a bo cena že tam blizu QD-OLED kot pri Sony

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Čisto na vseh slikah je zame tista prava barva od C825 saj drugo je dosti preveč na rdečo in toplo barvo to je zame totalno sranje kot sem že večkrat rekel raje imel sprane barve kot te nabite rdeče

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

darck je izjavil:

Saj za svetlejše prostore se dobro ve,da morajo biti TV z zelo veliko svetilnostjjo ali pa je potrebo preprečiti svetlobo v prostor tudi to je ena alternativa in ja IPS paneli so tudi lahko dobri,če se uporabljajo za določene gledane vsebine.

Koliko pa bodo sedaj ti TV z MLA paneli dražji a bo cena že tam blizu QD-OLED kot pri Sony

OLED modeli z MLA paneli, bodo cenejši od letošnjega Sonya X95L.

Sigurno bo Lg 65G3 več kot 2.500 Eur

darck je izjavil:

Cena velikost 65˝ nekje 3.600€. Velikost 55˝ 2.600€

psillon22 ::

darck je izjavil:

Hja

65 inch je okoli 4.000 €
55 inch pa 2.800 €

psillon22 je izjavil:

darck je izjavil:

65 inch je okoli 4.000 € 55 inch pa 2.800 €

To so sedaj začetne cene. Koncem leta bodo zagotovo najmanj 45% nižje.

Cene vseh letošnjih Lg OLED modelov.

Tu so pa letošnje cene vseh LG modelov: https://www.flatpanelshd.com/article.ph...

FireSnake ::

.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Tale Madžar je zelo lepo prikazal vse o TCL C835 morda komu pride kaj v pomoč in ja najbolje spodaj pritisniti podnapise saj Madžarsko ne vem ali bo kdo kaj zastopil 8-)
Kar dostikrat je bilo govora in tudi drugod je bilo omenjeno za primerjavo Sony X90K ali TCL C835 kaj je bolje a nekako sedaj mislim,da je bolje vzeti MiniLed TCL C835 sploh to velja za tiste kater tako sovražijo BLOMMING saj Sony ga ima nekako največ od vseh.

Ko gledam primerjavo LG G2 in LG G3 na You Tube, ne vidim neke ogromne razlike v sliki... ;)

psillon22 je izjavil:

Ko gledam primerjavo LG G2 in LG G3 na You Tube, ne vidim neke ogromne razlike v sliki... ;)

Je kar nekaj svetlejši,boljše barve in kar nekaj dodatnih nastavitev ima pa verjetno tudi boljšo samo zaščito proti zažigu slike in pa tisto avtomatsko samo zatemnjevanje ima drugače narejeno.

darck je izjavil:

psillon22 je izjavil:

Je kar nekaj svetlejši,boljše barve in kar nekaj dodatnih nastavitev ima pa verjetno tudi boljšo samo zaščito proti zažigu slike in pa tisto avtomatsko samo zatemnjevanje ima drugače narejeno.

Ja MLA ne vem kako deluje na zažig slike. Naj bi pa QD Oled imel možnost še hitrejšega zažiga ...

kajtimara ::

Sam o sliki je govora.
kaj pa uporabniški umesnik? Katerega imate najraje? Oz katerega izbrati.

Ales ::

Kar se mene tiče, takole:

- LG-jev vmesnik je dober. Odziven, enostaven za uporabo, funkcije so hitro dosegljive, je razmeroma prilagodljiv. Tukaj moram omeniti, da je daljinec na malo dražjih LG-jih vrhunski (z air mouse vred) in je z OS-om dobro integriran

- Samsungov vmesnik sicer ni slab, vendar mi ni všečen in se nisem veliko ukvarjal z njim

- Android TV vmesnik je bolj tako, tako. Prvi ekran še kar OK, navigacija na meji OK, na trenutke okorna, nastavitve naprave in OS-a so pa zmešane na večih koncih.

Kdor je navajen Android s(t/r)anja na tablicah in telefonih, se bo dobro počutil. No, ne bo se, ampak navadili smo se na UI crap, ki nam ga servirajo in se v njem znajdemo.

Prednost Android TV je skupek aplikacij in možnosti razmeroma preprostega dodajanja kake svoje, tudi če ni v Google Play trgovini.

Sicer se LG-jev sistem lahko roota, a je to dodatna prepreka. LG tu zahteva več znanja in časa.

S Samsungom se tako podrobno sploh nisem ukvarjal, z Vidaa se pa tudi nisem srečal še v praksi.

V vsakem primeru so prav vsi zgoraj navedeni sistemi linux z dodatkom grafičnega vmesnika, kar bi bilo na papirju super. Ampak pristop izdelovalcev TV-jev je tak, da se uporabnikom kar se da oteži dejanski pristop do OS-a, hkrati pa se jih z kratko podporo, v smislu posodobitev sistema, napeljuje k menjavi naprave.

Kar se tega tiče so nekateri proizvajalci TV-jev marginalno boljši od drugih, noben meni znan pa ni OK.

damirj79 ::

Ales je izjavil:

- Android TV vmesnik je bolj tako, tako. Prvi ekran še kar OK, navigacija na meji OK, na trenutke okorna, nastavitve naprave in OS-a so pa zmešane na večih koncih.

Ne vem kako imajo ostali Android TVji to rešeno, ampak na Hisense nekem bolj cheap modelu z Android TV 11 nastavljanje parametrov slike in zvoka pomeni, da moraš zapreti aplikacijo in iti v Android sistemski menu in tam se poigrati z nastavitvami in nato spet odpreti aplikacijo, bodisi live TV, bodisi Netflix ali katero drugo. Ni live spreminjanja v smislu, da se odpre popup in potem v živo štelaš parametre. To je moteče. Upam, da je to na Sonyju ali TCL boljše rešeno.

Ampak kje pa imaš pri sedanjih Hisense TV Android sistem saj kakor vem imajo vsi Hisense Vidaa sistem in edino za ameriški trg so z Android sistemom.

En model za EU trg obstaja. Hisense 40A4HA

https://www.harveynorman.si/android-tv-...

Kakor se meni zdi lahko na Philipsu jaz grem direktno iz aplikacije v nastavitve kjer si nastaviš kar želiš sliko,zvok.....ni potrebno ugašati aplikacije pa se mi zdi da imam celo Android 9. Danes ko pridem domov iz službe bom šel pogledati kateri Android ima TV in probal pri Netflix ali YouTube it v nastavitve slike brez ugašanja aplikacije kakor se mi zdi lahko to naredim pri bili kateri povezavi.

damirj79 je izjavil:

Evo sem pogledal sedaj pa tudi sprobal in na mojem Philips PUS7354/12 imam Android 9 in bilo kako lahko dostopam v same nastavitve ali gledam aplikacijo ali sem priklopljen na HDMI povezavi. Vedno je omogočeno bilo kako priti direktno do nastavitev in zakaj ni tako pri Hisense je verjetno pa krivo zaradi proizvajalca,da niso to omogočili ali pa morda s kakšnimi posodobitvami se lahko to reši,ali pa tudi ne.

Drugače pa vprašam kako to,da gledaš prav za ta model TV a to zaradi same velikosti,ker 43" je že prevelik? Drugače imaš te velikosti tudi lanski model HISENSE 40A4BG kateri je nekaj boljši kakot ta katerega omenjaš in ja ta pa ima Vidaa sistem in 30 Eur še cenejši pri Bigbangu. https://www.bigbang.si/hisense-40a4bg-l...

Tukaj na tem LINKU imaš pa primerjavo teh dveh Hisense TV: https://www.displayspecifications.com/e...
Sedaj,če ni problem velikost TV potem ti raje priporočam 43" saj boš dobil že 4K televizor saj tisti manjši so drugače samo Full Hd.

No pa sem dočakal,vendarle so naredili tudi za ANDROID TV aplikacijo A1 Xplore Smart TV in takoj jo grem isprobati saj je 3-mesece zastonj.

A1 Xplore TV

A1 Xplore TV

Ganon ::

darck je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Evo sem pogledal sedaj pa tudi sprobal in na mojem Philips PUS7354/12 imam Android 9 in bilo kako lahko dostopam v same nastavitve ali gledam aplikacijo ali sem priklopljen na HDMI povezavi. Vedno je omogočeno bilo kako priti direktno do nastavitev in zakaj ni tako pri Hisense je verjetno pa krivo zaradi proizvajalca,da niso to omogočili ali pa morda s kakšnimi posodobitvami se lahko to reši,ali pa tudi ne.

Drugače pa vprašam kako to,da gledaš prav za ta model TV a to zaradi same velikosti,ker 43" je že prevelik? Drugače imaš te velikosti tudi lanski model HISENSE 40A4BG kateri je nekaj boljši kakot ta katerega omenjaš in ja ta pa ima Vidaa sistem in 30 Eur še cenejši pri Bigbangu. https://www.bigbang.si/hisense-40a4bg-l...

Tukaj na tem LINKU imaš pa primerjavo teh dveh Hisense TV: https://www.displayspecifications.com/e...
Sedaj,če ni problem velikost TV potem ti raje priporočam 43" saj boš dobil že 4K televizor saj tisti manjši so drugače samo Full Hd.

Sem iskal najbolj cheap TV z Android. Pač T-2 TV app za gledat TV, pa da dela Netflix in občasno še Strem.io ali kakšen drugi podoben program za kak film s travnika pogledat. TV je v spalnici, tako da 4k ni potrebe. V resnici sem že kupil pred meseci, točno tega 40A4HA in je popolnoma OK, bistveno boljši kot prejšnji LG. Ker je TV v spalnici, je VA ekran bistveno boljši kot IPS. Ostalo pa tudi kar OK deluje. Kot rečeno, mi je malo glupo samo to glede nastavitev slike in zvoka, da nima neke direktne opcije, pač pa samo skozi sistemski meni. Aja no in še zvok je žalost od žalosti. Ima nek DTS:X ali nekaj podobnega, ki pa naredi zvok brez popolnoma nobenega basa in EQ ne dela, ko je to vključeno. Kr neki.

Sonyev Mini Led X95L 65 inch je dosti cenejši od lanskega modela X95K... stal naj bi okoli 2.800€. Lanski model pa je še vedno okoli 2.700€.

sasoe ::

Budget do 2000 eur (več ostane, več bo šlo v dodatni sistem za zvok ali pa mogoče celo 85" tv)
pomembno:
1. best motion handeling,
2. DTS dekoder,
3. vgrajeni mediaplayer, ki omogoča zamik podnapisov

Predvsem zaradi Sonyjeve kao najboljše obdelave videa, sem že bil 99% na Sony-ju, pa spet ne, pa spet ja, ... relativno drag je.
Včasih je Sony bil vedno omenjen kot best tv, lanski model XR-x90K ne več toliko.

primerjava panelov: https://www.displayspecifications.com/e...
TCL 75C835 1700 eur
SONY 75X90K 1700 eur (85" je predrag, 2800 eur)
HISENSE 75U8H 1500 eur (zadnja izbira, IPS panel, blur napaka?)
PHILIPS 75PML9636 2000 eur

Dodatno opcijo Philips mi je dal ta forum in ker žena z otroci navijajo za Ambilight, ki so ha okusili na Philipsu, ki sem ga vrnil pred 2 letoma. Zato sem odpisal to znamko, mogoče pa bi? Je pa zanimivo, da o Philipsu je najmanj review-ov? V USA ga sploh ne omenjajo?
En velik minus že ima, je najdražji, 2000 eur. Je res potem tudi najboljši v tem mojem budget rangu 75"?
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoe ()

no pa še ta opcija, ker je cena bolj primerna oz. bistveno nižja od PML9636/12
PHILIPS 75PUS8807 1250 eur

https://www.displayspecifications.com/e...

Zgodovina sprememb…

Kar se tiče Ameriškega trga ga ne omenjajo, ker tam ni prisoten.. Je prisoten pod blagovno znamko Funai. Ni pa prisoten TPV-Philips.. Kar pa se tiče omenjenih modelov sem že napisal, da je vsekakor najkvalitetnejši Philips 9636. Tukaj pa si lahko pogledaš teste omenjenih modelov.

https://allhomecinema.com/review-tcl-65...
https://allhomecinema.com/review-hisens...
https://allhomecinema.com/review-philip...

no pa še ta, 2021 model:
Philips 75PML9506 1730 eur

Miniled, VA in 10 bitni panel, 100hz, 4 stranski ambilight, ... kljukice vse?

sasoe je izjavil:

no pa še ta, 2021 model:
Philips 75PML9506 1730 eur

Miniled, VA in 10 bitni panel, 100hz, 4 stranski ambilight, ... kljukice vse?

Tale model ima nekoliko slabšo svetilnost panela in nekoliko slabše zatemnenje panela od modela 9636. Drugače pa tudi zelo dober model.

andrej hvala

ampak šit, zdaj sem dodal še opcijo Pihilips in namesto, da imam vedno ožji izbor, imam vedno širšega :(
jao pa ta moj "overthinging"

Zgodovina sprememb…

sasoe je izjavil:

andrej hvala

ampak šit, zdaj sem dodal še opcijo Pihilips in namesto, da imam vedno ožji izbor, imam vedno širšega :(

Ja odloču se boš na koncu itak samo za enega in še dobro,da imaš kaj za izbirati.8-)

sasoe je izjavil:

Budget do 2000 eur (več ostane, več bo šlo v dodatni sistem za zvok ali pa mogoče celo 85" tv)
pomembno:
2. DTS dekoder,

Predvsem zaradi Sonyjeve kao najboljše obdelave videa, sem že bil 99% na Sony-ju, pa spet ne, pa spet ja, ... relativno drag je.
Včasih je Sony bil vedno omenjen kot best tv, lanski model XR-x90K ne več toliko.
TCL 75C835 1700 eur
Dodatno opcijo Philips mi je dal ta forum in ker žena z otroci navijajo za Ambilight, ki so ha okusili na Philipsu, ki sem ga vrnil pred 2 letoma. Zato sem odpisal to znamko, mogoče pa bi? Je pa zanimivo, da o Philipsu je najmanj review-ov? V USA ga sploh ne omenjajo?
En velik minus že ima, je najdražji, 2000 eur. Je res potem tudi najboljši v tem mojem budget rangu 75"?

Med temi ti je najboljša izbira Sony, kot drugi pa TCL. Philips je med temi edini z vgrajenim še klasičnim panelom z miniLED osvetljavo ozadja, in je občutno predrag.

fpbs je izjavil:

sasoe je izjavil:

pomembno:
2. DTS dekoder,

TCL 75C835 1700 eur

Med temi ti je najboljša izbira Sony, kot drugi pa TCL. Philips je med temi edini z vgrajenim še klasičnim panelom z miniLED osvetljavo ozadja, in je občutno predrag.

Kakšne neumnosti pa pišeš..?

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Ja Andrej, vsi trije so QLEDi s QD nanosom, razen Philipsa.

thundercat ::

Zdravo, ker mi je stari TV umrl, kupujem novega.

Imamo kar svetlo dnevno, cca 4m dolgo panoramsko okno desno cca 2 m od TV. Na osnovi tega sem se nekako že osredotočil na Qled-miniLed TV, velikost kot sedaj 65".

V ožjem izboru imam :

TCl 65C835
https://www.shoppster.si/p/3157411

ali

Samsung Neo QLED QE65QN90BATXXH 4K

https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Kakšno posebno mnenje kateri je boljši? Kaka alternativa mogoče, budget 1250 EUR.
Thundercat

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

In kaj potem, če imajo QD nanos..?

thundercat je izjavil:

Zdravo, ker mi je stari TV umrl, kupujem novega.

Imamo kar svetlo dnevno, cca 4m dolgo panoramsko okno desno cca 2 m od TV. Na osnovi tega sem se nekako že osredotočil na Qled-miniLed TV, velikost kot sedaj 65".

V ožjem izboru imam :

TCl 65C835
https://www.shoppster.si/p/3157411

ali

Samsung Neo QLED QE65QN90BATXXH 4K

https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Kakšno posebno mnenje kateri je boljši? Kaka alternativa mogoče, budget 1250 EUR.

Kar se tiče kvalitete slike sta dokaj podobna. Vendar ima TCL nekoliko prednosti kot je omogočanje Dolby Visiona in DTS zvoka. Tudi Android je boljša opcija od Tizena kar se tiče samih apikacij itd..

helsing ::

Iščem TV na katerem bom preko PCja streamal filme in igre (Steam). Tv naročnine ne mislim imeti.
Starša sta pred nedavnim nabavila neko Phillips zadevo, ki je imela game mode, karakteristike pa so se mi tudi zdele solidne, ampak ko sem na ta TV poskusil priklopiti računalnik (preko hdmi/displayport/z poskušanjem različnih portov na TVju in različnimi nastavitvami), se mi je občutek zdel dokaj slab, kar se tiče odzivnosti.
Sklepam da je problem bil v odzivnem času. Morda tip panela?

Zanima me katere so tiste karakteristike na katere morem biti pozoren, za dobro gaming izkušnjo. Seveda pa bi tudi rad da filmi izgledajo tako kot se spodobi za 2023.

helsing je izjavil:

Iščem TV na katerem bom preko PCja streamal filme in igre (Steam). Tv naročnine ne mislim imeti.
Starša sta pred nedavnim nabavila neko Phillips zadevo, ki je imela game mode, karakteristike pa so se mi tudi zdele solidne, ampak ko sem na ta TV poskusil priklopiti računalnik (preko hdmi/displayport/z poskušanjem različnih portov na TVju in različnimi nastavitvami), se mi je občutek zdel dokaj slab, kar se tiče odzivnosti.

Zanima me katere so tiste karakteristike na katere morem biti pozoren, za dobro gaming izkušnjo. Seveda pa bi tudi rad da filmi izgledajo tako kot se spodobi za 2023.

Nisi napisal za kakšen denar kupuješ televizor in kakšno velikost. Kot drugo, pa kar se tiče iger je zelo važno kakšen input lag ima televizor, in pa seveda tudi sama odzivnost panela je pomembna. Potem pa je dobro, da ima televizor še ostale zadeve kot so: VRR / FreeSync / G-Sync/ ALLM.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

To omogoča predvsem širši barvni spekter, boljšo, lepšo sliko, več detajlov....

andrej69 je izjavil:

helsing je izjavil:

Nisi napisal za kakšen denar kupuješ televizor in kakšno velikost. Kot drugo, pa kar se tiče iger je zelo važno kakšen input lag ima televizor, in pa seveda tudi sama odzivnost panela je pomembna. Potem pa je dobro, da ima televizor še ostale zadeve kot so: VRR / FreeSync / G-Sync/ ALLM.

Ja, vse to kar je omenil Andrej
https://www.lgnewsroom.com/2023/04/lg-t...
https://www.lgnewsroom.com/2023/02/lg-e...
https://www.lgnewsroom.com/2023/01/lg-t...

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Samo barve so nekoliko bolj zasičene to je vsa prednost QD panela;) Sicer pa ti že par let pišem, da je trenutno QD več ali manj marketing..! Letos je Nanosys demonstriral pravi zaslon QLED, kar pomeni elektroluminescentni zaslon s kvantnimi pikami. 'NanoLED' je novo ime, zaščiteno z blagovno znamko. Trenutni "QLED" televizorji na trgu so običajni LCD-televizorji, ki uporabljajo plast kvantnih pik za izboljšanje barv, a preden je postal tržni izraz, se je QLED uporabljal za označevanje tehnologije zaslona naslednje generacije.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Samo barve so nekoliko bolj zasičene to je vsa prednost QD panela;) Sicer pa ti že par let pišem, da je trenutno QD več ali manj marketing..! Letos je Nanosys demonstriral pravi zaslon QLED, kar pomeni elektroluminescentni zaslon s kvantnimi pikami. 'NanoLED' je novo ime, zaščiteno z blagovno znamko. Trenutni "QLED" televizorji na trgu so običajni LCD-televizorji, ki uporabljajo plast kvantnih pik za izboljšanje barv, a preden je postal tržni izraz, se je QLED uporabljal za označevanje tehnologije zaslona naslednje generacije.

Andrej, ne mešaj dveh različnih tehnologij med seboj, QD LCDejev in novih QLEDov, ki bodo mogoče ugledali luč sveta čez 5 ali 10 let, ali pa nikoli. Današnji QLED LCDeji so že tretja generacija izboljšav, Philips je pa še vedno na klasičnih LCDejih. In taki so tudi rezultati in razočaranja kupcev:
https://slo-tech.com/forum/t696292/p784...
https://slo-tech.com/forum/t696292/p787...
https://slo-tech.com/forum/t696292/p784...
Če ti ni dovolj, ti jih lahko še nekaj posredujem.

@fpbs

Prosim te lepo, prenehaj že s to antipropagando:) Kar pa se tiče QD prihajajoče tehnologije, bo tista prava QD tehnologija ne pa sedanja..!

helsing ::

andrej69 je izjavil:

helsing je izjavil:

Zanimivo. Nisem vedel da sta input lag in odzivnost panela dve različni karakteristiki. Gledam nekaj do max 2000€. Odločam se še med 65" in 70".
Za G-Sync in podobne tehnologije pa nisem prepričan če delujejo preko LANa (Steam Link). PC ne bo povezan preko HDMI/DP, konzole pa najverjetneje tudi ne bom kupil.

Kar se tiče input laga in odzivnost samega panela sta dve različni stvari. Vhodni zamik je čas, ki je potreben, da televizor prikaže prejeti signal, odzivni čas pa je čas, ki je potreben, da se slikovne pike spremenijo iz ene barve v drugo. Kar pa se tiče G-Synca, ne vem kako zadeva deluje preko Lana.. Kar pa se tiče televizorjev, ki so najbolji primerni za igre in imajo odlično kvaliteto slike v tem cenovnem rangu, ti priporočam katerega od teh modelov.

-Lg C2
-Samsung QN90B
-Philips 807
-Philips 9636
-TCL C835
««
479 / 556
»»