Forum » Loža » Nateg na bolhi
Nateg na bolhi
Anjakrelj ::
Veliko tem je o nategih preko bolhe. Me je kar malo sram, da tole pišem, ker malce preveč zaupam ljudem. Skratka nek prasec me je nategnil na bolhi takole: Rekel je, da mu nakažem denar na paypal, on mi bo pa poslal telefon, ki sem ga naročila po pošti. Nakazala sem mu denar, in takoj ko sem to storila mi je napisal:"haha kako si neumna nategnil sem te"... Na srečo je bilo le 40e, tako da se ni preveč za sekirat, sem najprej hotla ga izsledit preko ip-adressa, ko sva se pozneje še malo pogovarjala preko bolhe(namenoma sem zavlačevala pogovor, da mu lahko z wiresharkom izsledim ip). In sem končno dobila, da je nekje iz indije, torej je verjetno uporabljal VPN? Predpostavljam, da nikjer ni uporabil svoje prave številke ali naslova torej ga je teoretično nemogoče izslediti.
Denar sicer lahko dobim nazaj, torej kaj če ga prijavim policiji? da dobi en nauk? saj usi vemo kako je stem v sloveniji(ubijes 2 letnega otroka in se kar izgones kazni naprimer) Tako, da nevem ce bi ga sploh prijavila ampak ce bi ga.. Mislite, da bi ga lahko izsledili?
Hvala za odgovore!
LP, Anja
Denar sicer lahko dobim nazaj, torej kaj če ga prijavim policiji? da dobi en nauk? saj usi vemo kako je stem v sloveniji(ubijes 2 letnega otroka in se kar izgones kazni naprimer) Tako, da nevem ce bi ga sploh prijavila ampak ce bi ga.. Mislite, da bi ga lahko izsledili?
Hvala za odgovore!
LP, Anja
- predlagal izbris: MTB ()
Aston_11 ::
Na paypalu ti ja piše, kdo je naslovnik?
Daj mu lekcijo - policija in ne obremenjuj se, kako bodo oni postopali dalje.
Daj mu lekcijo - policija in ne obremenjuj se, kako bodo oni postopali dalje.
SimplyMiha ::
Prijavi na policijo in še na PayPal (glej pod fraudulent seller):
https://www.paypal.com/us/selfhelp/arti...
https://www.paypal.com/us/selfhelp/arti...
harvey ::
Mislite, da bi ga lahko izsledili?
To ti bo povedala policija, ko bo prejela prijavo s čim več informacijami, ki jim jih lahko posreduješ.
Gre za pa nateg majhne vrednosti, a vseeno gre za nateg mali ali veliki, potrebno je potegniti črto - kontaktiraj tudi paypal.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ja pise, sam verjetno je kar neki napisal, kaj ce ga ne izsledijo potem jaz morem kaj plačat?
matobeli ::
A je bilo preko paypala nakazano kot prenos denarja ali kupovanje izdelkov?
Prvi način je zastonj, drugi pa omogoča nekaj varnosti pri nakupu.
Se pa strinjam z ostalimi, policija bo kar ok.
Prvi način je zastonj, drugi pa omogoča nekaj varnosti pri nakupu.
Se pa strinjam z ostalimi, policija bo kar ok.
SimplyMiha ::
V vsakem primeru ga prijavi, tudi če se ti zdi 40€ "malo"... Ker ta tip potencialno naredi veliko škode (npr. 100 žrtev ali za večje vsote). Čim prej odprejo primer, tem bolje... in če že imajo odprt primer, več informacij pride do čimprejšnjega pohopsanja.
Jas ko vidim kje zivi ta ki meje tako nasral mu bom sla na dom da mu prosmodim en metek v celo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: BorutK-73 ()
shadeX ::
Kaj si izbrala ko si pošiljala denar?
1. Pošiljam prijateljem ali znancem
2. Plačujem za storitve oz. izdelke
V drugem primeru se pritožiš paypalu ker izdelka nisi dobila.
1. Pošiljam prijateljem ali znancem
2. Plačujem za storitve oz. izdelke
V drugem primeru se pritožiš paypalu ker izdelka nisi dobila.
Samael ::
matobeli ::
Razen če je pošiljala denar familiji in frendom.
Če ne plačaš provizije paypalu ni zaščite.
Če ne plačaš provizije paypalu ni zaščite.
amacar ::
galu ::
Z wiresharkom si ti iz bolha sporočil dobila njegov ip. Itak
Ja, malo nerodno. Visual Basic GUI je boljša izbira:
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal-Bolha goljufija? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17368 (9687) | Furbo |
» | Nateg preko bolhe. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17502 (13405) | Blum |
» | Kako prodajati na e-bayuOddelek: Loža | 2796 (2235) | Limona |
» | iskanje identitete prek e-mailaOddelek: Pomoč in nasveti | 4748 (3125) | dottor |
» | Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27856 (25667) | galu |