Forum » Pomoč in nasveti » Samsung Note 10.1 N8000, menjava EMMC čipa-pomoč
Samsung Note 10.1 N8000, menjava EMMC čipa-pomoč
model1a ::
Pozdravljeni. Upam, da je tema prava. Na omenjeni tablici mi je "crknil EMMC čip in se sedaj noče več zagnati oz. obstane pri napisu Samsng. Z odinom se poveže, vendar se je ne da flash-at-stalno javlja napako pri branju. A je kje kak majster iz območja gorenjske (Tržič ali Kranj), ki take zadeve menjava? Servis itak menja celo ploščo, ki pa pide "skromnih" 240 EUR!!! Sam čip pride okoli 10 EUR. Pa če je kdo, ki se s tem ukvarja, če lahko še pove, koliko bi prišlo delo :) Jaz, še bolj pa otroci bi bili veseli :) Za risanko pogledat v avtu je bila super zadeva, pa še s peresom se je dalo fajn risat gor.
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!
Problem je, ker razbitih ni, rabljene plate so pa tudi 100 EUR+. Informacij, kaj je, če EMMC crkne je malo morje... ene take, ene drugačne. Se že kak teden ubadam s tem.. :(
hojnikb ::
tudi če najdeš kompatabilen emmc, bo mogu bit takšen, ki že ma poflashan sistem za točno to tablico. In potem je treba še nardit odstranitev čipa in reball novega. To bo cena čipa + delo (vsaj 50€) za nekaj, kar sploh nis sigurno dabo delalo.
#brezpodpisa
čip sem že našel-poflashan rev. A2. Da grem pa novega /rabljenega nota kupovat bo pa spet saj 150 EUR. Plus vse kar je še na tablici ostalo, če se seveda da rešit. Nekaj se bom že spomnil, drugače pa vse skupaj prodam kot pokvarjeno.
jukoz ::
Pištolo za vroč zrak (iz Bauhausa, za odstranjevat barvo) v rokre in pogreti čip ter ga hitro zamenjat.
Sem že menjal komponente tako, nikoli pa eMMC-ja =)
Zgubiti nimaš kaj dosti, plata je fuč tako ali tako. Pa malo poglej ifixit.com če imajo kakšen predlog.
Lahko pa tule vprašaš: http://gsm-servis.com/
Majo dejanski servis, tak kjer menjajo še kaj drugega kot stekla =)
Sem že menjal komponente tako, nikoli pa eMMC-ja =)
Zgubiti nimaš kaj dosti, plata je fuč tako ali tako. Pa malo poglej ifixit.com če imajo kakšen predlog.
Lahko pa tule vprašaš: http://gsm-servis.com/
Majo dejanski servis, tak kjer menjajo še kaj drugega kot stekla =)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jukoz ()
zrataj4201 ::
Tudi moj samsung galaxy tab 10.1 občasno počenja enako. Po kakšnih 30 poskusih tudi uspe, če ne pa poskušam kasneje. Včasih uspe z volume+ in power istočasno priti do catch reset.Seveda imam kasneje težave z ponovno instalacijo, ker se izogibam google accounta za backup.Tako bi lahko hitreje postavil vse nazaj.Če ti podatki na tablici niso važni, pa naredi HD reset.V menu prideš enako: volume+ in power istočasno drži dokler ne prideš v servis menu. Zagotovo bodo težave izginile.
Compufreek ::
Probaj se lotit sam :)
Pa ne rabiš met os-a na novem čipu ampak morš primern file posnet na spominsko in se avtomatsko začne nalagat ko zazna da je pomnilnik prazen.
Pa ne rabiš met os-a na novem čipu ampak morš primern file posnet na spominsko in se avtomatsko začne nalagat ko zazna da je pomnilnik prazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Compufreek ()
Hard reset ne prime. Verjemi, sem že poskušal... ene 10x na dan-2 tedna :)Zdej eMMC lahko dobim že flashan-in točno takega, kot je treba. Sam se menjave nebi lotil. Sicer zgleda relativno nezapleteno, ampak lahko pa mimogrede vse zaj... :-) Če pa je med vami kak majster, ki tole obvlada, se pa priporočam :-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ponastavitev Android sistemaOddelek: Mobilne tehnologije | 6578 (1178) | Kitajc01 |
» | Na voljo je Raspberry Pi 4 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 29613 (20604) | PrimozR |
» | Nov telefon (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11398 (9145) | matobeli |
» | eMMC čipOddelek: Strojna oprema | 2164 (1833) | poweroff |
» | Kriptirani podatki Nexus 6 povzročajo težaveOddelek: Novice / Android | 13736 (11008) | Jst |