» »

predplačniški mastercard - 2x odtegnjen znesek?

predplačniški mastercard - 2x odtegnjen znesek?

skysorceress ::

Moj problem je takšen. 2 tedna nazaj sem naročila knjige online. V originalnem naročilu so bile 4, potem so ugotovili, da ena izmed njih več ni dobavljiva sploh in so me vprašali, če hočem stornirati. Itak sem rekla ja. Plačala sem s predplačniško mastercard. Problem je, da so mi, takoj na začetku ko sem naročila, po prvotni potrditvi naročila, odtegnili celotni znesek za vse 4 knjige. Potem pa, ko so dejansko odposlali 3 knjige, ki so bile normalno na zalogi, so mi odtegnili še enkrat znesek za tiste 3, namesto da bi mi povrnili znesek za stornirano knjigo. Že teden dni se prepiram preko maila, da bi mi vrnili denar, ki so mi ga preveč vzeli dol, zaenkrat brez uspeha. Ženska s katero se pogovarjam, mi zagotavlja, da so oni odtegnili samo denar za tiste knjige, ki so jih dejansko poslali. Ampak imam a) potrdilo celotnega (začetnega) naročila, katerega znesek popolnoma ustreza eni od transakcij, b) poslala sem ji seznam transakcij z online aplikacije za predplačniško mastercard. Tam se vidita dve transakciji. Obe isti prodajalec, s tem, da pri eni piše "Ecommerce", pri drugi pa "Nakup". Ne vem več, kaj naj naredim. Ne nameravam kar pozabiti na znesek, ker ni glih majhen. A naj se dalje prepiram preko maila? A naj se obrnem na banko? Se je komu to že kdaj zgodilo?

AndrejS ::

Meni se je 1x zgodilo da so mi odtegnili nek znesek, prodajalec pa denarja ni dobil. Zadevo so rešili na banki. Transakcija je nekje "obvisela".

skysorceress ::

Oh. No, se bom poskusila obrniti na banko. Ker zgleda, da so eno transakcijo (po stornaciji) dejansko dobili, tista prva pa ... who knows. :D Hvala! No, če ima kdo drug še kake izkušnje, kar na dan z njimi.

sift ::

katera je ta mastercard kartica? mejbi smartpaycard ?

skysorceress ::

Ne, predplačniška mastercard od NLB. :)

branc ::

skysorceress je izjavil:

Ne, predplačniška mastercard od NLB. :)


Piši na info@nlb.si ali piši preko Klika.

St235 ::

Preveri na NLB, povsem možno je da prvo samo rezervacija (ob naročilu) in drugo dejansko plačilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

metalc ::

Če je status transakcije "pending", pomeni, da je pri tisti transakciji bila samo rezervacija, ne pa dejansko nakazilo prejemniku. Rezervacija se po ponavadi sprosti po max. 10 dneh. Žal pa pri predplačniških karticah to pomeni, da se ti ta rezervirani znesek do takrat ne šteje k tvojemu dobroimetju.

skysorceress ::

Obe transakciji imata status "odobreno". :( Pač, v seznamu transakcij ... Bom pa preverila na NLB jutri, hvala vsem! :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3785738925 (21956) plusdzabaka1
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15038374 (16530) sbawe64
»

Katera predplacniska kreditna kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6821391 (10483) kuall
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333107028 (34075) PINki
»

NLB naknadno spremeni tečaj valute

Oddelek: Loža
242952 (1906) Poldi112

Več podobnih tem