Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

ales85 ::

Tidule ::
Izbira je zaekrat boga ce gredas prave ekskluzive. Torej da res ne mores drugje igrat.
V bistvu sta IMO samo Ratchet & Clank: Rift Apart in Returnal res dobra spila.
Je pa res da je pa tudi kar nekaj pedelav, ki so res na nivoju, recimo spider man, dark souls in ff7 remake.
Letos bo se ff xvi, ff7 rebirth, spider man 2.
Je pa res da vecima kar je v zadnjih letih ven prisla za ps4/ps5, na prejsnji generaciji jako bogo zgleda.
V bistvu sta IMO samo Ratchet & Clank: Rift Apart in Returnal res dobra spila.
Je pa res da je pa tudi kar nekaj pedelav, ki so res na nivoju, recimo spider man, dark souls in ff7 remake.
Letos bo se ff xvi, ff7 rebirth, spider man 2.
Je pa res da vecima kar je v zadnjih letih ven prisla za ps4/ps5, na prejsnji generaciji jako bogo zgleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()

Magic1 ::
Jaz sem v zadnjem času čist zadovoljen s Forbidden west, God of war, Elden ring, Wo long, Jedi survivor. Pa še kaj bi se našlo, ko bo čas.
Magic

Dalec od tega, da ni dobrih iger, sam ekskluzive so bolj kilave. Je pa res da tudi na drugih platformah (mogoce edino na switchu) ni pravih ekskluziv.

jijetelu ::
sicer ne vem PS5 je na splošno zelo dobra konzola oz. sistem za igranje iger, za to ceno praktično ne dobiš bolje, ogromno iger deluje na PS5 neprimerno bolje kot na PS4. Zdej če rabiš kakršen koli poseben razlog da izbereš prav PS namesto xboxa, ali 3x dražjega PCja, načelno ga ni, razen tistih nekaj specifičnih iger, ki so ekskluzivne za posamezne konzole. Tisto se pač potem odločiš kar ti je bolje. Ne vem zakaj so potrebne prav nadhudejše ekzkluzive, da se nabavi PS5, bolj je recimo vprašanje, zakaj bi danes igral karkoli še sploh na PS4 ?

Skyman ::
27 PS Plus Extra, Premium Games Confirmed for Big June Update
Meanwhile, Sony has also revealed the games coming to the PS Plus Extra/Premium catalog in June:
Here's what's being added to the PS Plus Game Catalogue:
Far Cry 6 (PS5/PS4) | Review
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge (PS5/PS4) | Review
Rogue Legacy 2 (PS5/PS4)
Inscryption (PS5/PS4) | Review
Soulstice (PS5)
Tacoma (PS4) | Review
Deus Ex: Mankind Divided (PS4) | Review
Killing Floor 2 (PS4) | Review
Lonely Mountains: Downhill (PS4) | Review
Vampire: The Masquerade - Coteries of New York (PS4)
Hundred Days: Winemaking Simulator (PS5, PS4)
A Hat in Time (PS4) | Review
Carto (PS4) | Review
Forager (PS4) | Review
Dodgeball Academia (PS4) | Review
The Wild at Heart (PS4)
Redout 2 (PS5, PS4) | Review
Thief (PS4) | Review
MX vs ATV Legends (PS5, PS4) | Review
PAW Patrol Mighty Pups: Save Adventure Bay! (PS5, PS4)
My Friend Peppa Pig (PS4)
DC League of Superpets: The Adventures of Crypto and Ace (PS4)
The Talos Principle: Deluxe Edition (PS4) | Review
ELEX II (PS5, PS4)
And this is what PS Plus Premium is getting:
Killzone: Liberation (PSP)
Worms (PS1)
Herc's Adventures (PS1)
Meanwhile, Sony has also revealed the games coming to the PS Plus Extra/Premium catalog in June:
Here's what's being added to the PS Plus Game Catalogue:
Far Cry 6 (PS5/PS4) | Review
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge (PS5/PS4) | Review
Rogue Legacy 2 (PS5/PS4)
Inscryption (PS5/PS4) | Review
Soulstice (PS5)
Tacoma (PS4) | Review
Deus Ex: Mankind Divided (PS4) | Review
Killing Floor 2 (PS4) | Review
Lonely Mountains: Downhill (PS4) | Review
Vampire: The Masquerade - Coteries of New York (PS4)
Hundred Days: Winemaking Simulator (PS5, PS4)
A Hat in Time (PS4) | Review
Carto (PS4) | Review
Forager (PS4) | Review
Dodgeball Academia (PS4) | Review
The Wild at Heart (PS4)
Redout 2 (PS5, PS4) | Review
Thief (PS4) | Review
MX vs ATV Legends (PS5, PS4) | Review
PAW Patrol Mighty Pups: Save Adventure Bay! (PS5, PS4)
My Friend Peppa Pig (PS4)
DC League of Superpets: The Adventures of Crypto and Ace (PS4)
The Talos Principle: Deluxe Edition (PS4) | Review
ELEX II (PS5, PS4)
And this is what PS Plus Premium is getting:
Killzone: Liberation (PSP)
Worms (PS1)
Herc's Adventures (PS1)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()

Ne vem zakaj so potrebne prav nadhudejĹĄe ekzkluzive, da se nabavi PS5, bolj je recimo vpraĹĄanje, zakaj bi danes igral karkoli ĹĄe sploh na PS4 ?
Ker PS4 ljudje ze imajo in jim ni potrebno kupiti nove konzole. Veliko jih je prav tako zadovoljnih s tem, kako igre delajo na PS4. In roko na srce - niti ne slabo (vecina).
@Skyman - zelo obetavno! Fa Cry 6 sem hotel igrati ze dolgo, ampak ne placati te bolane cene. Upam samo, da se v redu igra z gamepadom...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()

Ne vem zakaj so potrebne prav nadhudejĹĄe ekzkluzive, da se nabavi PS5, bolj je recimo vpraĹĄanje, zakaj bi danes igral karkoli ĹĄe sploh na PS4 ?
Ker PS4 ljudje ze imajo in jim ni potrebno kupiti nove konzole. Veliko jih je prav tako zadovoljnih s tem, kako igre delajo na PS4. In roko na srce - niti ne slabo (vecina).
@Skyman - zelo obetavno! Fa Cry 6 sem hotel igrati ze dolgo, ampak ne placati te bolane cene. Upam samo, da se v redu igra z gamepadom...
ja bog pomagi tem ljudem ja, igrat sodobne igre pri 30 FPS kot na primer Horizon FW je dobesedno matranje, al pa ljudje k niti ne opazijo razlike med 30 in 60FPs, pa med 720p in 1080p resolucijo na 2m televizorju :D :D
sicer pa potem poslušaš interview z glavnim razvijalcem igre Skyrim, k tip prijavi, da ne vidi prav nobene potrebe po več kot 30 FPS pri igranju iger, pa si mislim, dej pejte pol raj knjige, filme al pa TV serije producirat, k vam očitno ni jasn čist nič.

No, saj s tem ni nic narobe. Lustno bi bilo, da bi bilo vsaj opcijsko... Ampak tako pac je. Mnogo ljudi tega ne opazi oziroma jim sploh ni pomembno. Meni tudi mnogokrat ni kriticno.

Dwupo ::
Točno tole, razen tega lahko igraš igre zastonj (klik).
Razmišljam, da bi kupil PS5, ampak glede na ponudbo iger, ne vidim nobenega pravega razloga, ker sem vse blockbusterje že preigral na ps4, nekih ekskluziv pa ni.
ja bog pomagi tem ljudem ja, igrat sodobne igre pri 30 FPS kot na primer Horizon FW je dobesedno matranje, al pa ljudje k niti ne opazijo razlike med 30 in 60FPs
Ja, dejansko ne vidimo razlike. Saj lepo, da jo ti vidiš, ampak to samo pomeni, da boš moral kupovati dražjo opremo do konca življenja, tako kot audiofili.
Si probal tole, mogoče še kakšem FPS več dobiš na konzoli, baje optimizira audio in lahko zato PS5 stisne ven še malo dodatne moči? https://www.ebay.com/usr/audiophile.roc...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dwupo ()

Dwupo ::
Mimogrede, zakaj me zanimajo ekskluzive, ker pričakujem, da so narejene namensko za PS5 hardware in bi dejansko dobil rezultat, kaj PS5 zares zmore. Dokler so pofrizirane ps4 so verjetno samo bolj podrobne teksture dodali in spimpali parametre na enginu.

Upgrade iz PS4 na PS5 je tako "poceni", da ni kaj dosti za razmišljat. Eksluzive proti ps4 so že in jih bo vedno več. Lahko čakate na pro, samo je vprašanje kdaj šele pride.
Očitna razlika ni samo v grafiki in 30fps, temveč tudi v loading times. Razlike med 30 in 60fpa ne opaziš, dokler ne igraš na 60
Samo je spet vprašanje, kaj sploh igraš. Za kakšne slow pace igre res ni potreben PS5.
Če pa imaš hud PC, potem pa tudi ni kakšne hude potrebe.
Očitna razlika ni samo v grafiki in 30fps, temveč tudi v loading times. Razlike med 30 in 60fpa ne opaziš, dokler ne igraš na 60

Če pa imaš hud PC, potem pa tudi ni kakšne hude potrebe.
Magic

A govorimo o eksuzivah ps4 vs ps5, ali ps5 vs xbox/PC? Jaz vidim veliko razlogov za nadgradnjo iz PS4 na PS5/novi Xbox/PC. Če pa že imaš novi Xbox, ali dober PC pa je seveda situacija drugačna.
Magic

To smo ze ugotovili, da ima vsak svoje razloge. Mnogim to, kar je pomembno tebi, pac ni pomembno (na primer FPS in/ali resolucija).

Res je, le naštevamo kakšna je razlika, da ne bo kdo mislil, da je le fps in resolucija.
Magic

Res je, le naštevamo kakšna je razlika, da ne bo kdo mislil, da je le fps in resolucija.
Se kaj drugega poleg FPS, resolucije in loading times? Pa se prva dva se velikokrat izkljucujeta. Resno sprasujem, sem ze pozabil (imam PS4 in PS5).
funkcije na kontrolerju, adaptive triggerji pa posodobljene vibracije, če so ti te stvari ql
drugače pa igranje akcijskih iger, kjer se je potrebno odzivat na reakcije v realnem času, je igranje pri 30 FPS tako kot, da bi med normalnim življenjem, hojo po cesti, naravi, vožjo ipd.. sproti nenehno mižikal. Zdej če ne opazite razlike dobr, smo si drugačni, drugače jst pravim, da potem t.i. gejming ni pravi hobi za vas... mogoče kej manj dimaničnega, štrikanje in kvačkanje, to še danes slabovidni prav radi počnejo

Te funkcije na kontrolerjih meni ne pomenijo nic. Seveda pa sprejmem, da je marsikomu to zelo zanimivo.
Akcijske igre in hiter odziv na konzoli/gamepadu... Meni to ne gre skupaj. FPS gor ali dol. Potem pojdi rajsi na PC in 144 Hz, bo vec ucinka.
Akcijske igre in hiter odziv na konzoli/gamepadu... Meni to ne gre skupaj. FPS gor ali dol. Potem pojdi rajsi na PC in 144 Hz, bo vec ucinka.

Te funkcije na kontrolerjih meni ne pomenijo nic. Seveda pa sprejmem, da je marsikomu to zelo zanimivo.
zdej si preskočil 10 korakov oz. zmešal francosko solato, niso FPS igre edine akcijske igre, kjer so potrebne reakcije na reakcije, tle zraven spadajo vse športne igre kot FIFA (pa gud luck igrat FIFO z miško pa tipkovnic), ki mislim da sploh nikjer že dolga leta ne dela na manj kot 60FPS, potem souls igre, god of war ipd... Horizon je sicer stelska igra, pa se jo zelo spodobno da igrat na kontrolerju, prav tako Returnal, ni prav nobenih posebnih omejitev. Osebno sem mnenja, da je bistveno bolj udobno sedeti/ležati na kavču več ur, kot pa za računalniško mizo.
osebno se povsem strinjam da je FPS boljše, bolj zabavno, bolj učinkovito, igrat z miško in tipkovnico (dasiravno je to mogoče tudi na konzoli), kot pri osvežitvah več kot 100HZ (dasiravno je 120 FPS mogoče tudi na PS5), ni pa povsem izključujoče. Vse kar je več kot 60 FPS je bistveno manj vplivno kot 30 in pa ogromno ljudi (mislim da celo pakrat več) igra COD in Fortnite povsem uspešno na konzolah, mislim da se zadnje čase celo PCjaši pritožujejo, da so konzolaši predobri, oz. PCjaši goljufajo, tako da si kontrolerje priklapljajo na PCje.
Osveževanja nad 100HZ, tudi do 300HZ, in posledično primerljivimi FPSji, so področje, namenjeno predvsem tekmovalnem igranju. Ljudje ki so pa 10 let igral PC igre, pa po 15 minutah igranja s kontrolerjem jokcajo in stokcajo, jah sorry, tam si pilil igranje z miško več let, tudi pri gamepadu je potreben vložek nekaj časa, da se razvije motorika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jijetelu ()

Sportnih iger nisem nikoli igral, zato za te ne vem. Za souls igre pa ni nobenih tezav. Se zacelo se je na konzolah
Horizon ni strelska igra. Imas lok, ga precej uporabljas, ampak imas na voljo tudi dolgi fokus.
Tisto o profijuh sem tudi sam ze bral. Ampak 99% nas pac ni profijev in nas je vecina teh boljsih na k+m.
Horizon ni strelska igra. Imas lok, ga precej uporabljas, ampak imas na voljo tudi dolgi fokus.
Tisto o profijuh sem tudi sam ze bral. Ampak 99% nas pac ni profijev in nas je vecina teh boljsih na k+m.

Slopek ::
Ps5 je čisto ok konzola. NalagalnI čas je v primerjavi s 4pro precej boljši in konzola sama je tudi občutno bolj tiha, sploh, če igraš digital igro, torej brez vstavljenega medija.
Že od ps2 vedno menjam z minimalnim vložkom in tudi nazadnje sem dodal dobrih 200€ in vzel petko.
Gre pa graja z moje strani na nove kontrolerje, kjer je kvaliteta občutno padla. Kot rečeno, sem si lastil vse Sony konzole od dvojke naprej in nikoli nisem imel nobenega problema z joypadi, ne glede na zlorabe, katere so bili deležni. Zdaj se mi je drift na levem sticku pojavil po vsega 20.urah igranja. Drugi joypad, kateri je bil dodan konzoli, za enkrat drifta še nima, je pa desni stick pridobil na škripanju. Dualshocki so bili po mojem mnenju, veliko boljši od dualsensa.
Že od ps2 vedno menjam z minimalnim vložkom in tudi nazadnje sem dodal dobrih 200€ in vzel petko.
Gre pa graja z moje strani na nove kontrolerje, kjer je kvaliteta občutno padla. Kot rečeno, sem si lastil vse Sony konzole od dvojke naprej in nikoli nisem imel nobenega problema z joypadi, ne glede na zlorabe, katere so bili deležni. Zdaj se mi je drift na levem sticku pojavil po vsega 20.urah igranja. Drugi joypad, kateri je bil dodan konzoli, za enkrat drifta še nima, je pa desni stick pridobil na škripanju. Dualshocki so bili po mojem mnenju, veliko boljši od dualsensa.

Pri meni sem opazil, da zna "prah" pridet v stick in potem mi kar naenkrat zadrifta. Potem ga pa malo spiham in zdrmam in dela naprej normalno.
Magic

kontrolerji so bolj žalost ja, sicer stick drift je težava vseh tovrstnih kontrolerjev, samo je pri PS5 bistveno bolj opazna kot pri prejšnjih, in pa tudi vzmeti pri adaptive trigerjih pokajo, k da so iz porcelana. So se pa vsaj znebili tiste svetlobe na čelni strani kontrolerja, k sam živ bog ve kaj so razmišljal pri designu PS4 kontrolerja. Še dobro da se je dalo sorazmerno enostavno zadevo prelepiti z izlolir. trakom.

Jaz pa nimam nobenih tezav z dvema kontrolerjema. Pa nista pokrita pred prahom. Ceprav se kar lepo nabira na stojecem PS5.

oo7 ::
Spider-Man 2 Collector's Edition drums up ridiculous $650 price tag
https://www.theloadout.com/marvels-spid...
https://www.theloadout.com/marvels-spid...

Gregor P ::
Ne reče se zaman "koljektor edišn"

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pri Telekomu naj bi imeli neko ekskluzivo, samo kaj je tako ekskluzivnega v tej ponudbi? Stane najbrž enako kot če bi šel sam kupovati to, ali ne?
Sony PlayStation(R)5 in PlayStation(R) Plus Premium - 24 mesecev za 837,60 €
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
Sony PlayStation(R)5 in PlayStation(R) Plus Premium - 24 mesecev za 837,60 €
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

Aha tako, nas majo za reveže

Ekskluzivno te nategnejo, seveda na obroke. Vrednost tega paketa po polni ceni je 550+2x120€= 790€. Seveda lahko dobiš premium za kakšno tretjino ceneje. Telekom in T-2 imata trgovino na enostaven kredit, kjer dobiš vse, vendar za extra ceno.
Magic

Mi že gredo prav na živce s temi njihovimi "ekskluzivami"; praktično je vse dražje od tržne cene.

Final Fantasy XVI 90% NA na Open critics - https://opencritic.com/game/14516/final...
Final Fantasy 16 - Phenomenal, My Current Game of the Year
Final Fantasy 16 - Phenomenal, My Current Game of the Year

2dark ::
Kar sprijaznite se. PS5 ne bo imel nobenih omembe vrednih eksluziv. Sej jih tud PS3 ni imel, zato jih je xbox360 ownal na polno.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Konzola bo stara novembra 3 leta in nima nobenih kvalitetnih eksluziv. Eni pa še kar sanjate, kako bodo zdaj magično prišle.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Za razliko od xboxa, kjer vsak teden pride nova ekskluziva?
In take idiotize serjes ravno na dan ko izzide res konkretna ekskluziva za ps5. Kdaj bo kaj podobnega na xboxu?
In take idiotize serjes ravno na dan ko izzide res konkretna ekskluziva za ps5. Kdaj bo kaj podobnega na xboxu?

Še dobro, da ni ekskluziv. Popolnoma nobene potrebe ni po njih. Sony in MS naj delata HW in naredita zaželjen sub, studiji naj delajo igre za vse. Če mene vprašaš imamo trenutno kar srečo, konzole niso pretirano drage in za cca. 70€ letno dobiš ogromno za igrat. Kakšno novo igro kupiš in jo po mesecu ali dveh prodaš za 2/3 cene.
Magic

PlayStation Will No Longer Disclose Future Consoles (PS6) With Activision If Buyout Deal Closes
https://mp1st.com/news/playstation-will...
https://mp1st.com/news/playstation-will...

Igra Indiana Jones katera je bila napovedana 2 leti nazaj žal ne bo na Playstationu čeprav je bilo originalno mišljeno, da bo.

Microsoft Admits Xbox Has 'Lost the Console Wars' as It Battles for $69 Billion Activision Blizzard Buyout
Xbox "in third place" behind PlayStation and Nintendo, with a sales market share of 16%.
https://www.ign.com/articles/microsoft-...
Xbox "in third place" behind PlayStation and Nintendo, with a sales market share of 16%.
https://www.ign.com/articles/microsoft-...

Mi že gredo prav na živce s temi njihovimi "ekskluzivami"; praktično je vse dražje od tržne cene.
Vse ne. Telefoni so na vezavo pod ceno.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

mirancar ::
naročnina je vredna max 10 eur na mesec, oni to vejo in je to del cene. nazadne ko sem to raziskoval (leza nazaj) so ciljali na 15e na mesec za naročnino. Torej če je bla naročnina 20€, so ti dal 5*24 eur popusta na telefon