Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

2dark ::
Pri Telekomu naj bi imeli neko ekskluzivo, samo kaj je tako ekskluzivnega v tej ponudbi? Stane najbrž enako kot če bi šel sam kupovati to, ali ne?
Sony PlayStation(R)5 in PlayStation(R) Plus Premium - 24 mesecev za 837,60 €
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
Saj imaš tukaj brez preimum paketa za 453€ PS5 Blue Ray konzolo.
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Magic1 ::
Haha, v paketu s brezžičnim internetom za 38€ na mesec in vezavo le tega na 24 mesecev. Tukaj te šele nabrišejo.
Magic

Haha, v paketu s brezžičnim internetom za 38€ na mesec in vezavo le tega na 24 mesecev. Tukaj te šele nabrišejo.
haha. Toliko si neumen, da ne znaš kliknat in vidiš, da ti isto ponujajo tudi v ostalih paketih.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

A v ostalih 15 paketih, ki so še dražji
Ti pa tudi nisi gladek. Jaz dobim pri T-2 paketu za vezavo za cel PS5 skonto pri naročnini, ne pa ušivih 100€.

Magic

oo7 ::
Microsoft says the next Xbox and PS6 should launch in 2028
https://www.gamesradar.com/microsoft-sa...
1994 Playstation
2000 Playstation 2
2006 Playstation 3
2013 Playstation 4
2020 Playstation 5
https://www.gamesradar.com/microsoft-sa...
1994 Playstation
2000 Playstation 2
2006 Playstation 3
2013 Playstation 4
2020 Playstation 5

filip007 ::
Lepo, da omenjajo konkurenco, saj jim drugega ne preostane.
Ne rabimo Starfield, imamo že No Man's Sky.
Ne rabimo Starfield, imamo že No Man's Sky.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Gregor P ::
Tole sem pa ravno sedaj kupil ta malmu za Switch.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

filip007 ::
Jaz ne vidim razlike, razen zilion manj planetov.
Že video je bs.
Že video je bs.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()

jijetelu ::
men vedno bolj smrdi, da bo tale Starfield spet ena od teh corporativnih overhyped polomij, k bo verjetno všeč 5 letnikom, to je pa tud vse

Sicer kr pričakovano, menda dobimo nasl. mesec Alan Wake Remastered :P
Dvojka bo samo še v digitalni obliki.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Skyman ::
PS Plus Essential Games for July 2023 Announced
Call of Duty: Black Ops Cold War (PS5, PS4) |
Alan Wake Remastered (PS5, PS4) |
Endling: Extinction is Forever (PS5, PS4)
Call of Duty: Black Ops Cold War (PS5, PS4) |
Alan Wake Remastered (PS5, PS4) |
Endling: Extinction is Forever (PS5, PS4)

FINAL FANTASY XVI se prodaja zelo dobro. Od izida igre torej 1 teden 3 milijone prodanih kopij.
zgleda nekako ista fora kot pri GOW Ragnarok, očitno še vedno marketing in "vplivanje" na reviewjerje ključnega vpliva za začetno prodajo ali pa večinoma igre kupujejo 10-12 letniki, k jim očitno tak stil iger sede k ata na mamo

In kaj je narobe s Ragnarokom? Čist solidna igra, ne moramo konstantno samo Elden ring nabijat. Enako postane pri vsakem dolgčas po določenem času. Mogoče si pa ti preveč farming type, za tekšne so pa Diablo style.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Sam sem "obsojen" predvsem na PC-je, ker rad igram strategije

In kaj je narobe s Ragnarokom? Čist solidna igra, ne moramo konstantno samo Elden ring nabijat. Enako postane pri vsakem dolgčas po določenem času. Mogoče si pa ti preveč farming type, za tekšne so pa Diablo style.
ob izidu D4 sem se kr norca delal, kdo dandanes še igra sploh brezmiselno ponavljanje eno in iste stvari, praktično v nedogled, zaradi česar ? neke teksture v nekem navideznem svetu :D :D
Kaj točno je narobe z Ragnarokom, marsikej, pa ne pravim da je slab špil sam po sebi, realno gledano je čist spodoben, verjetno celo nadpovprečen špil, definitivno pa ni vrhunski oz. masterpiece kot se nekateri radi izražajo. Pri igrah, ki so dejansko nadaljevanje zelo uspešnega predhodnika je vedno problem tudi pričakovanji, v čemer Ragnarok veliko razočara, pa da se ne bom posebej razlagal kaj točno pri Ragnaroku ne štima glede samih odločitev razvijalcev glede mehanik in izvedbe igre, se bom raje dotaknil samega koncepta, ki je očitno postal zdej glavna tržna niša gaminga in bo treba še malo potrpeti, da bodo razvijalci dojeli, da to ni glih to.
Ragnarok je več kot očitno precej bolj baziran na zgodbi in filmskih vložkih, kot dejansko samemu igralnemu aspektu. Kar pomeni, da je očitno nemajhen denarni vložek šel ravno v razvoj celotnega filmskega dela igre, ki ima dejansko za "prave" gejmerje, bistveno manj vrednosti pri kvaliteti igre, kot pa za navadne ljudi, katerim je igranje zgolj ena od številnih možnosti zapravljanja prostega časa. Pač to gre zdej počasi v področje ne več igranja iger kot takega, temveč v neke interaktivne igre, kjer t.i. gamer zgolj spremlja v naprej pripravljeno zgodbo s tem, da ob pravih trenutkih zgolj pravilno stiska gumbe na kontrolerju. Men osebno in kot razberem iz večine komentarjev dejanskih gejmerejev, je pač tak pristop zgrešen, glede na prodaje omenjenih iger, pa očitno ima neko naslovno publiko. Za kontrast imaš celoten spekter souls iger, kjer je pristo ravno obraten, zgodba je tam zgolj če te dejansko zanima, poudarek pa dejansko na igranju igre kot take. FF16 kolikor berem ocene, spada očitno v isti segment kot Ragnarok, zato je tudi marsikdo razočaran.

Tukaj imaš ti malo popačene vidike. Ne rabi imeti vsaka igra 100h+ contenta, da je vredna svojega denarja. To je pač single game igra brez grindanja in je temu primerno le za 50h contenta. Če želiš več, štartaš na visjih težavnostih. Sploh je pa ponavadi večino kontenta nad 50h+ v igrah na nek način razvlečeno. Ali je preveč ponavlanja, ali farmanja.
Večina ljudi pa sploh nima časa toliko igrat. Souls games vzamejo dosti časa, saj zahtevajo, da igro kar zaobvladaš, kar je ok, samo ne mora biti vsaka igra tako časovno požrešna.
Večina ljudi pa sploh nima časa toliko igrat. Souls games vzamejo dosti časa, saj zahtevajo, da igro kar zaobvladaš, kar je ok, samo ne mora biti vsaka igra tako časovno požrešna.
Magic

FINAL FANTASY XVI se prodaja zelo dobro. Od izida igre torej 1 teden 3 milijone prodanih kopij.
Ima svojo publiko. Samo s tem težko prodaš konzolo v evropi.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

Badwolff ::
Se splača ubadat s Sekirom, če imam že s prvimi bossi (troll in assassin) hude težave? Prideš počasi not al bo en sam mučen grind?
Nasploh mi neki ne gre trenutno. Sekiro, prvi Remnant, Wo Long... Vse so mi všeč ampak se mi relativno hitro ustavi. Pa sem program vse souls igre dosedaj... Po dolgem času sem si spet naložil nba, ko je glih bil free... OMG :D.
Najbrž bo treba preklopit na FF XVI (al kok) po dopustu.
Nasploh mi neki ne gre trenutno. Sekiro, prvi Remnant, Wo Long... Vse so mi všeč ampak se mi relativno hitro ustavi. Pa sem program vse souls igre dosedaj... Po dolgem času sem si spet naložil nba, ko je glih bil free... OMG :D.

Se splača ubadat s Sekirom, če imam že s prvimi bossi (troll in assassin) hude težave? Prideš počasi not al bo en sam mučen grind?
odvisno kaj hočeš od igre, pa kok "len" igralec si, načelno je Sekiro narejen tako, da vsak nov boss oz. tip sovražnika predstavlja novo stopničko, novo mehaniko, ki se jo moreš naučit in se mi zdi da je samo napredovanje v tem stilu pri Sekiru fenomenalno izpeljano. Je pa definitivno Sekiro ena izmed najtežjih iger na sploh, vendar so čisto vse stvari v igri narejen tako, da jih lahko izvede praktično vsak človek. Praviloma sta tako troll in assassin opazni stopnički, sicer pa v celotni zgodbi bolj lulčka :D

Sekiro je najtežja From software igra. Men je Dark Souls serija in Elden ring veliko boljša kot Sekiro kateri gameplay je prehiter.

ales85 ::

Je pa definitivno Sekiro ena izmed najtežjih iger na sploh, vendar so čisto vse stvari v igri narejen tako, da jih lahko izvede praktično vsak človek.
Tudi pod razno ne - vsaj ne brez grinda. Pa se takrat uspeh za vsakogar ni zagotovljen.
prosim če razložiš oz. argumentiraš, kaj točno je v igri narejenega, kakšna točna mehanika, ki zahteva človeške sposobnosti, ki jih nima 99.99% ljudi ? kaj točno moreš v igri "grindat", da lahko napreduješ ?
To da večina ljudi ne uspe, še ne pomeni, da za večino ni mogoče, večina ljudi enostavno nima dovolj volje, discipline, želje ....

prosim če razložiš oz. argumentiraš, kaj točno je v igri narejenega, kakšna točna mehanika, ki zahteva človeške sposobnosti, ki jih nima 99.99% ljudi ? kaj točno moreš v igri "grindat", da lahko napreduješ ?
To da večina ljudi ne uspe, še ne pomeni, da za večino ni mogoče, večina ljudi enostavno nima dovolj volje, discipline, želje ....
Ce vecina potrebuje 300 ur, da napreduje in strenira reflekse, potem to pac ni za vsakogar in to je za vecino mucenje.

Ce vecina potrebuje 300 ur, da napreduje in strenira reflekse, potem to pac ni za vsakogar in to je za vecino mucenje.
1. dvomim da obstja "večina" ki vztraja pri takih igrah 300 ur
2. refleks se praktično ne da natrenirat
3. v igri ni prav nobene take mehanike, ki bi zahtevala regairanje v manj kot 0.5s, kar bi mogoče za 10% ljudi predstavljajo problem, kaj šele recimo v 0.2-0.3 sekunde, kar bi dejansko pomenilo, da večina ljudi tega ni zmožna
4. če nekdo ponavlja XYx10 ur nekaj narobe in računa na uspeh potem ni kriva igra, temveč nekaj kar poznamo kot neumnost

1. dvomim da obstja "večina" ki vztraja pri takih igrah 300 ur
2. refleks se praktično ne da natrenirat
3. v igri ni prav nobene take mehanike, ki bi zahtevala regairanje v manj kot 0.5s, kar bi mogoče za 10% ljudi predstavljajo problem, kaj šele recimo v 0.2-0.3 sekunde, kar bi dejansko pomenilo, da večina ljudi tega ni zmožna
4. če nekdo ponavlja XYx10 ur nekaj narobe in računa na uspeh potem ni kriva igra, temveč nekaj kar poznamo kot neumnost
Itak da ne, ravno v tem je fora. Sam si si odgovoril.

Badwolff ::
Danes sta padla oba, on to the drunkard.
V bistvu igra zahtrva potrpežljivost bolj kot reflekse.
V bistvu igra zahtrva potrpežljivost bolj kot reflekse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()

Vso sreco, ce se ne odzoves na dejanja. In za ta ni veliko casa, sicer bos primerno "kaznovan".
Bistvo je le to, da pac ni za vsakogar.
Bistvo je le to, da pac ni za vsakogar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()

ubistvu ne :D, bistveno lažje je igrat bolj agresivno, še posebej pri kasnejših šefih, recimo Lady Butterfly je prvi tak bossek, kjer se bistveno bolj matraš, če igraš pasivno. Sicer je pa to ponavadni na začetku najtežje preklopit.

Tidule ::
Kakorkoli obracas zadevo, to pac ni nekaj kar igras 2x na teden po eno uro.
Predvsem pa je naravnost idiotskon ocenjevat ff xvi po enakih merilih kot Sekiro. Gre za dva skrajno razlicna pristopa. In to pac ne pomeni da nista obe igri odlicni.
To kar tukaj berem je priblizno tako neumno, kot rec da je NBA slabsa igra od Fife, zato ker v slednji vec brcajo zogo.
Predvsem pa je naravnost idiotskon ocenjevat ff xvi po enakih merilih kot Sekiro. Gre za dva skrajno razlicna pristopa. In to pac ne pomeni da nista obe igri odlicni.
To kar tukaj berem je priblizno tako neumno, kot rec da je NBA slabsa igra od Fife, zato ker v slednji vec brcajo zogo.

Pri Sekiru ni pomoči drugega igralca kot pri Elden Ring ali Dark Souls.
Pri Sekiru pa lahko pavziraš igro kar pa pri Dark Souls in Elden Ring ne moreš.
Pri Sekiru pa lahko pavziraš igro kar pa pri Dark Souls in Elden Ring ne moreš.

Pa ti ta pavza res lahko kako pomaga? Jaz ne opazim kako bi lahko meni na primer.
Pomaga samo če moraš iti stran od računalnika :)
In to je vse. Pa se v primeru brez pavze, pac ponovis tisti 2 minuti (ali 5).
Lahko pa naredis pavzo na DS1 Remastered na Switchu

Zgodovina sprememb…
- spremenil: ales85 ()

Final Fantasy 16 is what God of War Ragnarok "should have been" 
https://www.theloadout.com/final-fantas...

https://www.theloadout.com/final-fantas...

Hmm, naj bi bila super v enih pogledih in meh v drugih. Ocene od 6 do 9. Ne zgleda boljša od GOW v celoti. V boss fightih pa.
Magic

A prav vzpon Roninov je naslov? A si je kdo (od Japoncev) sploh želel biti Ronin v tistem času (po mojem še danes ne)? Očitno jih je bilo že toliko, da so se kar organizirali in uprli zoper sistem - vsaj v igri

Ne, saj zgleda dobro.
Itak je fantazija, le da biti ronin ni bila glih na prvem mestu želja, vsaj ne Japoncev:
Itak je fantazija, le da biti ronin ni bila glih na prvem mestu želja, vsaj ne Japoncev:
According to the Bushido Shoshinshu (the "Code of the Warrior"), a samurai was supposed to commit seppuku (also harakiri, "belly cutting", a form of ritual suicide) upon the loss of his master. One who chose not to honor the code was "on his own" and was meant to suffer great shame. The undesirability of r?nin status was mainly a discrimination imposed by other samurai and by daimy?, the feudal lords.
...
Because the former samurai could not legally take up a new trade, or because of pride were loath to do so, many r?nin looked for other ways to make a living with their swords. Those r?nin who desired steady, legal employment became mercenaries that guarded trade caravans, or bodyguards for wealthy merchants. Many other r?nin became criminals, operating as bandits and highwaymen, or joining organized crime in towns and cities. R?nin were known to operate or serve as hired muscle for gangs that ran gambling rings, brothels, protection rackets, and similar activities. Many were petty thieves and muggers.
...
In the 19th century, Emperor Meiji abolished the Samurai class and any status the ronin had died with them.
...
In modern Japanese usage, usually the term is used to describe a salaryman who is unemployed or a secondary school graduate who has not yet been admitted to university.

Jah nč v bistvu, zdaj bo nekaj tisoč igračarjev mislili, kako kul je biti ronin