» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
89 / 141
»»

katimm ::

scipascapa je izjavil:

katimm je izjavil:

Wow danes kupil Doom eternal za 15€. Po 20ih minutah igre kar fajn navdusen, nor spil in huda grafika :)

RETAIL?

Usk v mullerju... double pack pa 20€z vsemi verzijami dooma... je pa zakon za eternal free upgrade ps5, samo digitalno snames se igra ne namesca iz ploscka, je pa obvezno da je cd notri.

neocodexx ::

oo7 je izjavil:

katimm je izjavil:

Wow danes kupil Doom eternal za 15EUR. Po 20ih minutah igre kar fajn navdusen, nor spil in huda grafika :)

Dober si, da igraš FPS igre na gamepadu sploh pa DOOM ,ki je zelo hitra igra. Jaz imam včasih težave že pri tretjeosebnih igrah z hitrim merjenjem.
DOOM Eternal pa ne vem če bi z gamepadom naredil prvi level.

Ni tako hudo. Sam sem čisti noob na gamepadih (fpsja praktično nisem nikoli probal na konzoli pred PS5), pa igram doom in doom eternal na hard brez večjih problemov.

Pomembno da si nastaviš sensitivity pravilno in če ti odgovarja aim asist, ter kontrole. Skačem z L1, dasham z R1, tako da lahko med gibanjem v zraku tudi meriš.

Doom, niti Doom Eternal nista tako težka za kontrolerje da se ne bi dalo preigrat na normal ali hard težavnosti, sploh pa na 60 ali 120 fps ko je odzivnost res dobra. Bi pa to seveda bil mačji kašelj z miško, kjer bi moral začeti na najtežji da bi sploh bil kakšen izziv.

Zakaj bi pa sploh šel igrati Doom na PS5 če imaš na pcju opcijo? Ker je singleplayer igra, ni tako težka, in doživeti Eternal na OLEDu je nekaj čisto drugega kot da bi jo preigral na pcju, pa tudi adaptive triggerji so užitek. Vsekakor odlična izkušnja na PS5, sploh če imate OLED TV (ni niti blizu tako dobro na LCDju, ker FALDi ne morejo dimmati v game mode).

Sam sem tudi bil v dvomih, in ko sem malo bral komentarje po netu da kako ima folk težave v Eternal celo na easy, ta ima pa res lesene roke in jim ni pomoči. Kako bi se tak model šele obnesel v Pubg ali Fortnite, si ne morem niti predstavljati, ker jaz nisem dober v teh igrah kot je sosedov mulc na starem PS4, pa vseeno lahko preigram Eternal na težji težavnosti.

Zgodovina sprememb…

Badwolff ::

A Returnal nben ne igra?

Badwolff je izjavil:

A Returnal nben ne igra?

Je predrag. Čakam na večji popust. Je dovolj drugih iger do takrat.

jijetelu ::

Badwolff je izjavil:

A Returnal nben ne igra?

smo preigral že vse kar se je dal, čakamo da dodajo kej novega

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jijetelu ()

Badwolff ::

Js bom najbrž omagal 5 cyphrov do platinuma.

oo7 ::

neocodexx je izjavil:

oo7 je izjavil:

katimm je izjavil:

Wow danes kupil Doom eternal za 15EUR. Po 20ih minutah igre kar fajn navdusen, nor spil in huda grafika :)

Dober si, da igraš FPS igre na gamepadu sploh pa DOOM ,ki je zelo hitra igra. Jaz imam včasih težave že pri tretjeosebnih igrah z hitrim merjenjem.
DOOM Eternal pa ne vem če bi z gamepadom naredil prvi level.

Ni tako hudo. Sam sem čisti noob na gamepadih (fpsja praktično nisem nikoli probal na konzoli pred PS5), pa igram doom in doom eternal na hard brez večjih problemov.

Pomembno da si nastaviš sensitivity pravilno in če ti odgovarja aim asist, ter kontrole. Skačem z L1, dasham z R1, tako da lahko med gibanjem v zraku tudi meriš.

Doom, niti Doom Eternal nista tako težka za kontrolerje da se ne bi dalo preigrat na normal ali hard težavnosti, sploh pa na 60 ali 120 fps ko je odzivnost res dobra. Bi pa to seveda bil mačji kašelj z miško, kjer bi moral začeti na najtežji da bi sploh bil kakšen izziv.

Zakaj bi pa sploh šel igrati Doom na PS5 če imaš na pcju opcijo? Ker je singleplayer igra, ni tako težka, in doživeti Eternal na OLEDu je nekaj čisto drugega kot da bi jo preigral na pcju, pa tudi adaptive triggerji so užitek. Vsekakor odlična izkušnja na PS5, sploh če imate OLED TV (ni niti blizu tako dobro na LCDju, ker FALDi ne morejo dimmati v game mode).

Sam sem tudi bil v dvomih, in ko sem malo bral komentarje po netu da kako ima folk težave v Eternal celo na easy, ta ima pa res lesene roke in jim ni pomoči. Kako bi se tak model šele obnesel v Pubg ali Fortnite, si ne morem niti predstavljati, ker jaz nisem dober v teh igrah kot je sosedov mulc na starem PS4, pa vseeno lahko preigram Eternal na težji težavnosti.

Zadnja FPS igra, ki sem jo igral na PS je bila igra Black na PS2. Že takrat mi je bilo težko igrati sedaj pa sploh raje ne probam :P

How Sony's Bungie Buy Fits Into Its Larger PlayStation Plans
Opinion: Sony's latest acquisition of Bungie is a sign of big, expansionary plans the company has been working toward for years.

https://www.ign.com/articles/sony-plays...

PlayStation VR 2 Launch Possibly Later Than Expected

https://www.gamepressure.com/newsroom/s...

filip007 ::

Ja pri Black narediš prvo misijo, potem pa se začne, če bi kdo rad to igro lahko prodam ali menjam za drugo igro.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

Sony Details New PlayStation 5 System Update Beta That Rolls Out Today

https://wccftech.com/sony-details-new-p...

Microsoft Confirms Activision Games Will be Released on PlayStation

https://www.gamepressure.com/newsroom/m...

z3ro ::

Nabavil monitor sposoben 120Hz, probal COD Vanguard...drugi svet, občutna prednost pred nekom ki ima recimo PS4..ampak SBMM po par igrah poskrbi da igraš z ljudmi tvojega ranga :D

Magic1 ::

Verjetno je že občutna razlika med ps4 in ps5 zaradi 30 vs 60Hz. Sem probal Rift apart vklopljeno vse na max z ray tracing in je praktično neuporabno zaradi nizkih fps.
Magic

z3ro ::

Magic1 je izjavil:

Verjetno je že občutna razlika med ps4 in ps5 zaradi 30 vs 60Hz.

Je tudi ja, verjetno na oko celo večja kot med 60 in 120Hz..pri gameplayu pa se pozna tudi 120Hz proti 60.

Hmmmmm :|

Reminder: Don't Buy Horizon Forbidden West on PS5, Get It on PS4 Instead
Trust me on this one.

So here's your reminder, don't buy Horizon Forbidden West on PS5 - get it on PS4, whether that's physically or digitally, and upgrade to PS5 for free. Why should you do this? Well, it's pretty simple. The PS4 version costs $59.99/ GBP59.99, whereas the PS5 is still listed at $69.99/ GBP69.99

https://www.ign.com/articles/horizon-fo...

yayo ::

bah, za osem evrov razlike sem raje vzel za ps5.

Slopek ::

Zgleda se vsem jajotem jebe za denar, pa vsi se s tem hvalijo hehe.

ma ne, v bstvu sem baital, da bi me kdo vprašal kje se pri nas najceneje dobi igra, pa zgleda, da ali nikogar ne zanima ali pa vsi že vedo. :P

yayo je izjavil:

bah, za osem evrov razlike sem raje vzel za ps5.

8EUR si stran vrgel, lepo piše da kupiš PS4 verzijo in ob izidu narediš zastonj upgrade na PS5.

Toliko pritožb o cenah PS5 nadgradenj, in potem še vedno služijo na takih :)

Aha sem zdaj prebral tvoj drugi post. Dobro, če je troll ali ne, je pa sigurno da je Sony obrnil še kak miljon dodatnega dobička s tem, da ni odstranil preorderja za PS5 verzijo in hinavsko še vedno oboje prodaja, ker sigurno ne bi bil ne prvi ne zadnji ki bi nevedoč plačal več za PS5.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

PALOMINO ::

yayo je izjavil:

ma ne, v bstvu sem baital, da bi me kdo vprašal kje se pri nas najceneje dobi igra, pa zgleda, da ali nikogar ne zanima ali pa vsi že vedo. :P

Jaz vem. Jazbina. Namig, koda: Playstation

PS: Admini, če kršim pravila, lahko mirno pobrišete.

Magic1 ::

Do kdaj bo veljala koda? Jaz ne maram prednaročil.
Magic

PALOMINO ::

Bo podaljšana tja do Gran Turisma 7 in še kakšen dan dlje.

Nimam nič proti če Jazbina tu malo oglašuje. Saj se iščejo dobri deali, in če ga imajo pri nas, naj nekdo napiše. Jaz se sicer še kar držim striktno online (digital) nakupovanja.

A če kupiš na ploščku, potem brez ploščka igra sploh ne dela? Jaz si to ne morem predstavljati da bi plošček za vsako vstavljal (sem stare šole PCjaš, konzole so mi dokaj nov svet)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

springfield ::

Ce si stare sole PCjas mores bit ravno navajen vstavlat ploscek :P
Sicer pa ja, v konzoli mora bit ploscek, da se igra zazene.

springfield je izjavil:

Ce si stare sole PCjas mores bit ravno navajen vstavlat ploscek :P

Hehe sem prav vedel da bo nekdo na to opomnil ampak temu niti ni tako, ker je vsak PCjaš tudi če je imel original ravno zaradi tega lahko uporabil NO-CD popravek, še dolgo nazaj, vsaj jaz sem.

springfield je izjavil:

Vidiš to pa meni ne gre s sodobnim modernizmom skupaj. Kaj bomo zdaj za vsako se šli sklanjat pod tv in vstavljat videokasete kot 30 let nazaj? To je bilo takrat zanimivo, zdaj ne več..

Ker je vse postalo takoj dostopno bodisi v oblaku, ali z domačega nas strežnika, da si pogledaš ali odigraš kar hočeš, kadar hočeš, s preprostim klikom, je tudi prostor okoli TVja temu primerno postal minimalistično prazen. Nobenih videokaset in škatlic na policah zraven. No, vsaj meni je tako všeč.

Seveda bojo vedno obstajali posamezniki ki prisegajo na otipljive medije, jaz (in verjetno še marsikdo) pa smo se temu že zdavnaj popolnoma poslovili. Malo zaradi priročnosti in lenobe, malo pa tudi zaradi prej omenjenega minimalizma, vendar predvsem prvo.

Gregor P ::

Prednost iger na fizičnih medijih je predvsem v tem, da jih lahko prodaš brez težav naprej; pa morda še, če recimo zaradi starosti platforme ugasnejo podporo, spletne storitve itd., lahko igro še vedno igraš doma (a seveda se lahko sčasoma tudi fizični medij okvari). Ne verjamem pa, da kdo dejansko uživa v vstavljanju medijev (pa tudi če je tako enostavno kot pri Nintendu).:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mirancar ::

rift apart digital 60€, cd na bolhi ~30€
valhalla digital 70€, cd na bolhi ~30€
pa še posodiš lahko prijatelju oz. prodaš naprej, lahko pa postaneš zbiratelj

je pa tud tko da zdej blue ray deluje samo še kot certifikat za lastništvo igre, nič drugega se ne bere iz ploščka, tako je že od ps4 naprej
tko da vsaj med igranjem ta stvar ni glasna

mirancar je izjavil:

rift apart digital 60€, cd na bolhi ~30€
valhalla digital 70€, cd na bolhi ~30€
pa še posodiš lahko prijatelju oz. prodaš naprej, lahko pa postaneš zbiratelj

je pa tud tko da zdej blue ray deluje samo še kot certifikat za lastništvo igre, nič drugega se ne bere iz ploščka, tako je že od ps4 naprej
tko da vsaj med igranjem ta stvar ni glasna

Valhallo dobiš za 35€ deluxe verzijo na znižanju, Rift Apart je pa res ena tistih kjer ne popuščajo s ceno in bi tu disk bil izjemoma bolj smiseln. In to je 60€ cena na znižanju, polna je 80€. So zmešani čist. Sam to so redki primeri. Eksluziva pač, pa molzejo.

celje ::

rift apart imam eno zapakirano za zamenjat. zs

Gregor P je izjavil:

pa morda še, če recimo zaradi starosti platforme ugasnejo podporo, spletne storitve itd.

To se ne bo zgodilo, ker je cloud storage tako poceni, da se jim ne bi splacalo spravlat en kup ljudi v slabo voljo zaradi tega. In tudi ce se to zgodi, grejo vsi patchi, tako da ti tudi tisti fizicni medij ne pomaga kaj dosti. Kdaj je nazadnje prisla igra, ki ni imel obseznega patcha v roku 1 meseca po izidu? Po navadi so celo day 1 patchi.

Je že kdo sprobal igro SIFU ?

_njc ::

Je kdo pri Jazbini prednaročil Horizon Forbidden West in vzel plačilo po predračunu?
Dobil sem samo potrditveni mail naročila, brez podatkov kam nakazati denar.
Na njihovi strani piše:
Po oddaji naročila boste ločeno na e-mail prejeli predračun na katerem bodo vsi podatke za plačilo neposredno na bančni račun preko SEPA naloga.

če te skrbi jih pokliči. jaz sem placal s paypalom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

_njc ::

Očitno bo res potrebno, na mail mi niso odgovorili.

Sem poklical in smo razčistili zadevo. Vse ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _njc ()

Reaper ::

Jaz sem par dni nazaj pri njih naročil GT 7 in sem hitro dobil predračun na mail.

skyform ::

Žalostno kako folk dela za tale GT7, ni čudno da potem izdajajo neke updajte namesto nove igre, če folk kupi vso sranje in to za 70€, bruh. Ima 3-4 steze več kot GT Sport in dinamično vreme pa še to samo na določenih stezah in to je to, zame je to nadgradnja za GT Sport ne pa GT7 in še grafika je skor enaka kot 4 leta stara igra, sramotno. Kje so časi, ko so izdajali popolnoma nove igre nekaj novega inovativnega ne pa neke boge nadgradnje. Glede tega dinamičnega vremena se dela tak kot da je ne vem kaj. Pismo na PCju je GP3 imel to že leta 2000, da se je vreme spreminjalo in mokra linija sušila, GP4 pa še izboljšal zadevo leta 2002. Nimam nič proti GT igrah, sam sem igral GT Sport zelo dosti od kar imam PS5, zadnje tri mesece pa ga nea več, ker igram FH4 in FH5. GT7 pa je tak enak šmorn in če mi je že minilo do GT Sport sem prepričan da mi tudi do GT7 ne bo več zaradi teh par dodatkov. Stez bi moralo biti ful več in malo več izmišljenih stez ne pa samo te dolgčasne dirkaške steze. Raje več različnih lokacij kot pa 4-5 različnih varijant na enaki lokaciji. Lokacij je ful premalo v GT Sport, ko bi saj bile malo bolj zanimive kot npr steze v FM7 Alpine Ring, Maple Velley, Praga in take fore, tole manjka v GT, včasih je GT imel take steze sedja pa še samo te zbedirane dirkaške steze.

Tidule ::

Ti resno primerjaš GT sport z GT7 in fh4/5? A sploh kaj prebal/pogledal glede igre?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Ne, ne primerjam GT z FH, napisal sem samo da mi je že GT bedn in zato zdaj igram druge igre kot FH. Zakaj bi te bral o igri, ki jo imam in mi je že dolgčasna. Seveda sem pa bral za GT7 in gledal videje, premajheh napredek, kot sem že napisal tole je samo majhna nadgradnja in ne nova igra, če pa tebe tako navdušuje to kar so do sedaj pokazali pa preplačaj 90% kopijo igre, ki jo že imaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Zakaj ne bi primerja še z recimo mafio al pa z mario cart? v vseh se neke avte vozi.

Če te navdušuje FH5 super, samo to primerjat z GT7, pač samo pove, da primerjaš hruške in jabolka.

Glede na to da je GT6 star 9 let je govorit o tem, da ni napredka precej zgrešeno, ampak kot ponavadi vsakmu svoje.

Osebno bom počakal na izzid, da vidim, če je vredno presedlat iz FM7.

Primerjat je treba GT6 in GT7. GT Sport je spin-off, ki nima iste filozofije kot ostali GT-ji. In trdit, da je GT7 isti kot GT Sport, da samo vedet, da ne ves, kaj je GT.
Tudi jaz ne bom kupil ob izidu, prevec slabih izkusn v zadnjih letih pri drugih ;((

Tidule je izjavil:

Zakaj ne bi primerja še z recimo mafio al pa z mario cart? v vseh se neke avte vozi.

Če te navdušuje FH5 super, samo to primerjat z GT7, pač samo pove, da primerjaš hruške in jabolka.

Glede na to da je GT6 star 9 let je govorit o tem, da ni napredka precej zgrešeno, ampak kot ponavadi vsakmu svoje.

Osebno bom počakal na izzid, da vidim, če je vredno presedlat iz FM7.

A ti si sploh prebral kaj sem jaz pisal ali ne znaš brat? Kolikokrat še ti naj napšišem, da ne primerjam GT z FH, primerjal sem ga samo z FH7 in nisem napisal, da me GT Sport ne navdušuje, napisal sem da sem ga ful preigral od kar imam PS5 ampak, da mi je pač postal tečen po določenem času kar je tudi normalno, vsako igro enkrat prenehaš igrati.

springfield je izjavil:

Primerjat je treba GT6 in GT7. GT Sport je spin-off, ki nima iste filozofije kot ostali GT-ji. In trdit, da je GT7 isti kot GT Sport, da samo vedet, da ne ves, kaj je GT.
Tudi jaz ne bom kupil ob izidu, prevec slabih izkusn v zadnjih letih pri drugih ;((

GT7 je GT Sport z par novim progam, dinamičnim vremenom + nadgradnje, tuning in kariera, ki so ga imele stare GT igre, točno vem kaj bo ta igra da je mix GT Sport in starih GT iger ampak to ni dovolj že predvsem zaradi prog, da ima igra enake proge kot predhodnik je total neumno, proge so v dirkaških igrah ful pomembne in dodati 3-4 nove lokacije enostavno ni dovolj. Ne moti me če ostanejo vse enake proge ampak potem saj naj dodajo 10 nov lokacij. Pa tak so že tako ne detajlne te proge da sploh ne bi imeli nekih težav z njimi, sploh če bi bile izmišljene, ker ne bi rabili delati laserskega skeniranja. GT ima najbolj sterilo grafiko kar se tiče prog in pokrajine in še potem jim je težko narditi več prog.

crkujem od smeha...

cel point GT 7 je "nadgradnje, tuning in kariera, ki so ga imele stare GT igre"...

ja če to vse ignoriraš potem res ni velike razlike med GT sport in GT 7. Pa tudi med mario cart in gt7 jo po takih vatlih ni.

primerjal sem ga samo z FH7

FH7????

Zgodovina sprememb…

FM7 in samo tolko, da veš Gt Sport mi je boljši, zelo vredi igra samo manjka mu več prog, zmišljene proge kot v starih GTjih, ampak sem se ga pač naveličal. Gt7 pa zame ni nova igra in se lahko ti zaradi mene na glavo postaviš. Kaj ti pomaga kariera, če je AI zanič, z zaprtimi očmi zmagaš na najtežje. Še faking AI niso morali izboljšati, ki je daleč najslabši AI v sim racingih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Si tako prijazen pa delis kje si imel priliko vozit gt7, da se prepricamo o tem kako funkcionira AI?

Primerjat gt sport z gt 7, je priblizno tako neumno kot primerjat FM z FH.

Zgodovina sprememb…

Poglej si videje in analize za AI, minimalna razlika, je že razvidno iz videjev, kako AI spet ful prehitro zavira in se ne brani. Jaz na srečo raje online igram ampak za tiste, ki uživajo v karieri je to razočarljivo.

Neumno primerjati GT Sport z GT7? če je GT7 samo nadgradnja GT Sport, da nem jaz zdaj glih od smeha skup padel kake ti ven mečeš. :))

Seveda je neumno primerjat gt sport in gt 7, to da si si ti izslil da je samo nadgradnja je tvoj problem. Tudi FM7 in FH4/5 nima smisla primerjat.

Osebno bom pocakal da spil pride ven preden bom kaksne zakljucke delal.

Zgodovina sprememb…

jijetelu ::

skyform je izjavil:

Poglej si videje in analize za AI, minimalna razlika, je že razvidno iz videjev, kako AI spet ful prehitro zavira in se ne brani. Jaz na srečo raje online igram ampak za tiste, ki uživajo v karieri je to razočarljivo.

Neumno primerjati GT Sport z GT7? če je GT7 samo nadgradnja GT Sport, da nem jaz zdaj glih od smeha skup padel kake ti ven mečeš. :))

kako zanimive kritike na AI, ko prav pri GT7 testirajo dejanski AI, ki je že zdaj, po cca 12 dneh učenja, predober za ljudi
res da ne bo vključen v igro ob izidu, ga bomo pa bržkone dočakali, potem vas pa da vidim najhujše od najhujših herojev
««
89 / 141
»»