Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

49106 ::
Je razlika, ampak zakaj bi ti zastonj popravili napake. Mnogo zbuganih iger namreč nikoli ne popravijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()

springfield ::
Ne podpirat razvijalcev, ki ne pofixajo svojih iger.
Updatanje 6 let stare igre s texturami visje resolucije itd, je pa nekaj povsem drugega.
Updatanje 6 let stare igre s texturami visje resolucije itd, je pa nekaj povsem drugega.

oo7 ::
GTA Trilogy: Definitive Edition igra je izšla na PlayStation 4, Xbox One, Android, PlayStation 5, Nintendo Switch, Microsoft Windows.
Igra ima na Metacritic po PS5 oceno 0,9/10
le zakaj.
Vsaj nasmeješ se lahko če ne drugega.
Grand Theft Auto: The Trilogy Best Bugs and Glitches
Igra ima na Metacritic po PS5 oceno 0,9/10

Vsaj nasmeješ se lahko če ne drugega.
Grand Theft Auto: The Trilogy Best Bugs and Glitches

Gran Turismo 7 takes center stage in an all-new State of Play, arriving Wednesday at 2pm Pacific

sennheizer ::

z3ro ::
sennheizer je izjavil:
Kateri je najcenejsi 1080p monitor, ki ga PS5 podpira, tako da laufa na 120hz?
Vse kar moraĹĄ vedet:
monitor mora imeti podporo HDMI 2.1
2.1 mora imet za 4K60 koliko vem.

sennheizer ::
tudi za 1080p boš potreboval hdmi 2.1 v kolikor želiš 120fps...
z hdmi 2.0 boš imel 60fps. Vem, da so nekje na spletu infografike da lahko hdmi 2.0 fura 240fps na 1080p, vendar v mojem primeru ni bilo tako.
nisem nek naravoslovec ampak vem iz lastne izkusnje.
sam sem pred kratkim kupil hdmi kabel za TV v upanju, da bom fural igrice v 120 fps in na žalost dobim ven maksimalno 60fps ne glede na resolucijo
4k, 2k, 108op je vse max 60fps... tv panel pa zmore 120fps ampak na žalost ima le hdmi2.0 input
na tvojem mestu bi gledal le hdmi2.1 opcije in bi se tako izognil nepotrebnim zajebancijam v prihodnosti
z hdmi 2.0 boš imel 60fps. Vem, da so nekje na spletu infografike da lahko hdmi 2.0 fura 240fps na 1080p, vendar v mojem primeru ni bilo tako.
sam sem pred kratkim kupil hdmi kabel za TV v upanju, da bom fural igrice v 120 fps in na žalost dobim ven maksimalno 60fps ne glede na resolucijo
4k, 2k, 108op je vse max 60fps... tv panel pa zmore 120fps ampak na žalost ima le hdmi2.0 input
na tvojem mestu bi gledal le hdmi2.1 opcije in bi se tako izognil nepotrebnim zajebancijam v prihodnosti

HDMI 2.0 mora biti za PS5, da deluje 1080p 120hz (moraš pa v nastavitvah nastavit na performance mode), zanimalo me je samo kaj bi bila kakšna izmed cenejših opcij ekrana. Vem da je bil PS5 na začetku zbirčen glede podprtih monitorjev ampak koliko vem jih sedaj podpira več..
Edit, našel en seznam podprtih monitorjev: https://mp1st.com/news/compatible-ps5-m...
"for those wondering the monitor DOES NOT need HDMI 2.1 support to be able to run titles at 120FPS."
Edit, našel en seznam podprtih monitorjev: https://mp1st.com/news/compatible-ps5-m...
"for those wondering the monitor DOES NOT need HDMI 2.1 support to be able to run titles at 120FPS."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: z3ro ()

Sony je kupil Bungie (Destiny) za 3,6 miljarde $.
Jim Ryan told me 'We should expect more' when it comes to further PlayStation acquisitions
Jim Ryan told me 'We should expect more' when it comes to further PlayStation acquisitions

Zvezdica27 ::
lp,
eno vprašanje: ps5 torej na 2160p (oz4k) zmore 120 Hz, je tako? Torej - že samo zaradi tega se splača vzeti nek receiver, ki čez spusti 4h 120Hz, ker porkamadona, velika večina jih je 4k 60 Hz (gledam kompaktne modele).
Drugače razlika med 1080p in 4k seveda je, se vidi, sam sem mislil, da bo mnogo večja. In pa samo marketing - dajmo raje govoriti o 2160p...
zz
eno vprašanje: ps5 torej na 2160p (oz4k) zmore 120 Hz, je tako? Torej - že samo zaradi tega se splača vzeti nek receiver, ki čez spusti 4h 120Hz, ker porkamadona, velika večina jih je 4k 60 Hz (gledam kompaktne modele).
Drugače razlika med 1080p in 4k seveda je, se vidi, sam sem mislil, da bo mnogo večja. In pa samo marketing - dajmo raje govoriti o 2160p...
zz

Dvomim da zmore 4K120..vsaj ne v veliko igrah. Preverim potem ce zmore recimo COD Vanguard na 4K60 preko TVja, sedaj igram preko 1080p monitorja.

https://www.playstation.com/en-us/suppo...
tle piše, da podpira. Saj to niso samo igre, najbrž je tud kak bluray v igri, da to potem upscala itd...
Daj preveri, prosim, moj tv https://www.sony.si/electronics/support...
je sicer samo 60 Hz, ampak to se že menja na par let, receiver pa je za 10+
zz
tle piše, da podpira. Saj to niso samo igre, najbrž je tud kak bluray v igri, da to potem upscala itd...
Daj preveri, prosim, moj tv https://www.sony.si/electronics/support...
je sicer samo 60 Hz, ampak to se že menja na par let, receiver pa je za 10+
zz

Seveda podpira ampak misliš da zmore igre dejansko poganjat na 4K120? Jaz bi rekel da že na 4K60 ne zmore vseh.

MTm2H37rqt7B ::

MTm2H37rqt7B je izjavil:
Kateri je najcenejsi 1080p monitor, ki ga PS5 podpira, tako da laufa na 120hz?
asus vg249 - 190 eur, mi dela 1080p/120hz
Super, hvala!

Seveda podpira ampak misliš da zmore igre dejansko poganjat na 4K120? Jaz bi rekel da že na 4K60 ne zmore vseh.
Saj ni vprasal, ce zmore poganjat igre. Drugace pa imas Dirt 5, ki dela 4k@120Hz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()

mirancar ::
v nekaterih igrah baje obstaja nek "40 fps mode", to rabi 120hz da zgleda smooth
poleg tega je input latency baje bolši na 120hz, tudi če igra laufa na 40/60 fps
nisem nikol testiral, gledam digital foundry videje. tam pravijo da v prihodnosti bi raje videli več 120hz/40fps, ker je to veliko bolj smooth kot 30fps, in zgleda boljše kot tipičen "60fps" performance mode
vglavnem če kupuješ drag receiver, je fino če je up to date, tko da problematika je legit - jaz se zato nisem odločil za receiver in sem kupil powered zvočnike

springfield je izjavil:
Saj ni vprasal, ce zmore poganjat igre. Drugace pa imas Dirt 5, ki dela 4k@120Hz.
Dela ampak je grafika porazna, disablan crowd itd..seveda imas 4K@120 input ampak je to dalec od tega kar bi pricakoval. Naslednja generacija bi se mogoce lahko priblizala temu, trenutna pa ziher ne.

Ker drugace pa dobis racunalnik ali drugo konzolo za 500€, ki podpira 4k@120Hz s fenomenalno grafiko?

Magic1 ::
Trenutno dobiš za 500€ glih ene 5 let staro grafično srednjega razreda
Ultimativna grafika.

Magic

Vse kar hocem povedat je da je ta 4K@120Hz PS5 podpora zgolj marketing, saj to se pa menda strinjamo ali ne? Ampak ja, podpira ga pa da boš zadovoljen :D

vseen se lahk strinjaš da če kupiš 4k120 TV, pol je mal boleče kupit drag 4k60 receiver ki ga boš mel 10+ let

LunKi ::
Evo ti proper answer iz izkušenj.
V vsakem primeru boš imel PS5 direktno na TV priklopljen in ne na receiver (itak bolj smiselno kot receiver še vmes, če gre za gaming). Sound pa piči prek (e)arc na receiver (tako, da ti je 4k60hz hdmi 2.0 vrh glave). Meni Onkyo HT-R495 dela lepo tudi dolby vision in atmos na Netflixu (naštimaš TV na e-arc), čeprav nisem 100%, če moj receiver podpira sploh e-arc. COD: Warzone dela recimo na 4k120fps in je noro na LG65C1. Občutno se pozna razlika AMPAK je to mišljeno samo za competitive. Tukaj imam vse na low. Dirt5 zgleda res golaž v tem načinu. 40hz "hybrid" mode je pravi sweet spot, da dela 4k z ray tracingom. Ravno sem obrnil Ratchet&Clank rift apart in lahko samo rečem, da take grafike nisem videl še v lajfu. Vse je silky smooth, scene so nerealne, akcija je konstantna. Prva četrtina je bila meni čudaška in počasna, ker pač nisem nikoli prej igral R&C potem se pa razvije v superb combat, izjemno domiselna orožja in non stop action content. Res šopa pacing in sekvence po nekem ravno pravem tempu. Najlepši trenutki so ko level upaš in gre špil v slow motion kjer resnično občuduješ frame by frame in si blown away.
V vsakem primeru boš imel PS5 direktno na TV priklopljen in ne na receiver (itak bolj smiselno kot receiver še vmes, če gre za gaming). Sound pa piči prek (e)arc na receiver (tako, da ti je 4k60hz hdmi 2.0 vrh glave). Meni Onkyo HT-R495 dela lepo tudi dolby vision in atmos na Netflixu (naštimaš TV na e-arc), čeprav nisem 100%, če moj receiver podpira sploh e-arc. COD: Warzone dela recimo na 4k120fps in je noro na LG65C1. Občutno se pozna razlika AMPAK je to mišljeno samo za competitive. Tukaj imam vse na low. Dirt5 zgleda res golaž v tem načinu. 40hz "hybrid" mode je pravi sweet spot, da dela 4k z ray tracingom. Ravno sem obrnil Ratchet&Clank rift apart in lahko samo rečem, da take grafike nisem videl še v lajfu. Vse je silky smooth, scene so nerealne, akcija je konstantna. Prva četrtina je bila meni čudaška in počasna, ker pač nisem nikoli prej igral R&C potem se pa razvije v superb combat, izjemno domiselna orožja in non stop action content. Res šopa pacing in sekvence po nekem ravno pravem tempu. Najlepši trenutki so ko level upaš in gre špil v slow motion kjer resnično občuduješ frame by frame in si blown away.

Vse kar hocem povedat je da je ta 4K@120Hz PS5 podpora zgolj marketing, saj to se pa menda strinjamo ali ne? Ampak ja, podpira ga pa da boš zadovoljen :D
Če igraš kakšen Warzone, multiplayer zadeve je to res top stvar in je občutna razlika v smoothness. Ja podpira, bo pa na strani developerjev, da implementirajo kot se šika. Sicer je pa 4k60hz več kot dovolj. Če bi pred 10 leti komu omenil, da bodo špili laufal na 120 fps na 4k bi se vsi smejal. Včasih smo bli veseli, če je recimo gothic laufu nad 20fps :D To smo vse sub 30 fps špilal večinoma.

kaj priporočaš ratcheta na 40 ali 60 fps ? to bo moja nasledna igra za preigrat

še eno vprašanje, če te prav razumem imaš ti
playstation ---- (hdmi 2.1) ----- TV --- (hdmi) --- receiver ------ zvočniki
to deluje samo če je TV ki nekak podpira hdmi audio out ? to pomeni e-arc?
jaz mam pc monitor ki verjetno nima take hdmi audio out funkcije, ma edino stereo jack 3.5mm. Bedno da so odstranil optical audio iz novih konzol

Če igraš kakšen Warzone, multiplayer zadeve je to res top stvar in je občutna razlika v smoothness. Ja podpira, bo pa na strani developerjev, da implementirajo kot se šika. Sicer je pa 4k60hz več kot dovolj. Če bi pred 10 leti komu omenil, da bodo špili laufal na 120 fps na 4k bi se vsi smejal. Včasih smo bli veseli, če je recimo gothic laufu nad 20fps :D To smo vse sub 30 fps špilal večinoma.
Ampak bo gameplay daleč od 120fps. Če igraš Warzone je itak pomemben fps, zato bi jaz osebno vedno izbral 1080p z višjim frameratom.
Sem pa ravnokar probal na TVju (Philips 65PUS8505) COD Vanguard, v nastavitvah igre sem lahko enablal 120Hz mode ampak mi je vrglo resolucijo na 1080p - kar sicer ne vem kako je možno ker ta TV ne podpira več kot 60Hz. Če sem 120hz mode izklopil je laufal 4K@60 ampak dvomim da je bilo to 60fps. Razlika v grafiki je bila ampak ne zelo velika, na 1080p mi je igranje delovalo nekaj bolj smooth.

tle pravjo da v vanguard z 120fps pade resolucija na ~1536p:
to je kr solidno, glede nato da je "AAA" game
to je kr solidno, glede nato da je "AAA" game

Letos pravijo, da bo še pestro, da je kar nekaj studijev že proti koncu pogajanj, da jih kupijo samo se še ne ve kdo bo koga ali SONY ali Microsoft ali kdo drug.

lp,
jaz sem probal zdajle pogledat kako dela gt sport (sicer za ps4) - pa mi tv ne pokaže osveževanja. Ali kje v ps5 pogledam, koliko framov da od sebe in kak priklop na tv se je spogajal?
Kar se pa tiče receiverja pa je tkole: ta moj denon avrx1000 je bil top shit ko je ven prišel, 1080p, gasa. Sam kdo je tedaj razmišljal o BT in wifi, saj mamo kable povsod ane? No, ko se znebiš switchev in navlake je kablov 10 manj...
isto bo z novim - če že kupujem mora biti future proof in to je po moje 4k120hz brez debate. Še bolje če bi bil 8k, sam to je pa res pretiravanje po moje, ker nobena zadeva še dolgo ne bo 8k normalno (recimo tvin siol ipd). Ostalo je več ali manj standardno, sam čaranje s priklopom ps5 na tv in zvok nazaj je zamudno... zato imamo receiver, da ena zadeva vse fura. Moje mnenje.
Tko da če je ps5 latest, bo moral biti tudi avr. Hec je sam v tem, da se očitno 4k120hz šele uveljavlja.
zz
jaz sem probal zdajle pogledat kako dela gt sport (sicer za ps4) - pa mi tv ne pokaže osveževanja. Ali kje v ps5 pogledam, koliko framov da od sebe in kak priklop na tv se je spogajal?
Kar se pa tiče receiverja pa je tkole: ta moj denon avrx1000 je bil top shit ko je ven prišel, 1080p, gasa. Sam kdo je tedaj razmišljal o BT in wifi, saj mamo kable povsod ane? No, ko se znebiš switchev in navlake je kablov 10 manj...
isto bo z novim - če že kupujem mora biti future proof in to je po moje 4k120hz brez debate. Še bolje če bi bil 8k, sam to je pa res pretiravanje po moje, ker nobena zadeva še dolgo ne bo 8k normalno (recimo tvin siol ipd). Ostalo je več ali manj standardno, sam čaranje s priklopom ps5 na tv in zvok nazaj je zamudno... zato imamo receiver, da ena zadeva vse fura. Moje mnenje.
Tko da če je ps5 latest, bo moral biti tudi avr. Hec je sam v tem, da se očitno 4k120hz šele uveljavlja.
zz

4k120hz ti ne bo nic prav prisel. Developerji bodo delali max 4k60hz, ker jim bo to omogočalo fidelity. Moderne konzole so KOMAJ zmožne to prikazovati z DLSS. Raje kupiš updatan receiver čez 6-7 let ko je naslednja generacija konzol ali tehnike (new unknown features). Ker je to res res samo za competitive segment je avr med konzolo in TV-jem samo možna težava oz. latency problem. Ne rabiš procesiranja ali kakršen koli delay pri 120fps :)
@mirancar:
- Ratchet 40fps je super, ker ima raytracing. Malo lepše izgleda in malenkost počasneje od 60fps. Po presoji posameznika kar mu paše bolj.
- Preko monitorja sound out izgleda samo stereo. Razen, če monitor podpira ARC tehnologijo... nisem še slišal, lahko bi... :)
@mirancar:
- Ratchet 40fps je super, ker ima raytracing. Malo lepše izgleda in malenkost počasneje od 60fps. Po presoji posameznika kar mu paše bolj.
- Preko monitorja sound out izgleda samo stereo. Razen, če monitor podpira ARC tehnologijo... nisem še slišal, lahko bi... :)

neocodexx ::
sennheizer je izjavil:
Ne veste kaj govorite. Če ti ne dela, si ne znaš nastaviti tvja oz. naprave.
Z HDMI 1.4 imaš lahko 120hz na 1080p v SDR RGB, ali 4K HDR 60hz v YUV 4:2:0
Z HDMI 2.0 imaš lahko 120hz na 1080p v HDR 4:4:4, ali 4K HDR 60hz v YUV 4:2:2
Z HDMI 2.1 imaš lahko 120hz na 4K v SDR RGB ali HDR 4:2:0 (prikaz HDRja na HDMI 2.1 bo lepši v 60hz načinu, so pa to res majhne nianse)
Za večino potreb je že navaden 1.4 kabel dovolj dober. 2.0 je miniaturna izboljšava napram 1.4, 2.1 pa kar konkretna (ravno kontra bi morale biti številke; 2.0=1.5, 2.1=2.0).
PS5 ne podpira niti nikoli ne bo zmogel 4K v 120fps načinu. Še 4K 60 fps ne zmore za večino iger, "fidelity mode" s pravim 4K teče večinoma na 30fps. HDMI 2.1 za novodobne konzole je tako skoraj brez veze, edina prednost je da dobiš lepši HDR (več barv) v 4K60hz načinu. Pri 1.4 je bilo to še na 420, z 2.0 422, in zdaj končno 444.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

sennheizer je izjavil:
Ne veste kaj govorite. Če ti ne dela, si ne znaš nastaviti tvja oz. naprave.
Z HDMI 1.4 imaš lahko 120hz na 1080p v SDR RGB, ali 4K HDR 60hz v YUV 4:2:0
Z HDMI 2.0 imaš lahko 120hz na 1080p v HDR 4:4:4, ali 4K HDR 60hz v YUV 4:2:2
Z HDMI 2.1 imaš lahko 120hz na 4K v SDR RGB ali HDR 4:2:0 (prikaz HDRja na HDMI 2.1 bo lepši v 60hz načinu, so pa to res majhne nianse)
Za večino potreb je že navaden 1.4 kabel dovolj dober. 2.0 je miniaturna izboljšava napram 1.4, 2.1 pa kar konkretna (ravno kontra bi morale biti številke; 2.0=1.5, 2.1=2.0).
PS5 ne podpira niti nikoli ne bo zmogel 4K v 120fps načinu. Še 4K 60 fps ne zmore za večino iger, "fidelity mode" s pravim 4K teče večinoma na 30fps. HDMI 2.1 za novodobne konzole je tako skoraj brez veze, edina prednost je da dobiš lepši HDR (več barv) v 4K60hz načinu. Pri 1.4 je bilo to še na 420, z 2.0 422, in zdaj končno 444.
HDMI 1.4 teoretično podpira 1080p120Hz ampak PS5 je precej zbirčen in hoče HDMI 2.0 (vsaj tako pravijo po tujih forumih).
PS5 podpira tudi 4K120Hz ampak ja - zmogel pa tega ne bo.

katimm ::
Wow danes kupil Doom eternal za 15€. Po 20ih minutah igre kar fajn navdusen, nor spil in huda grafika :)

neocodexx ::

Ghost007 ::
Jaz sem imel nek star HDMI po vsej verjetnosti od PS4 ali celo navadnega, ker ponavadi kablov nisem menjaval in mi je sliko metalo ven občasno. Mogoče 1x na nekaj več ur. Ko sem menjal za original iz boxe mi od takrat več ni. Imam pa 4k HDR nastavitev.
Mislim da so bolj TVji občutljivi, ker sem moral vse tri kable menjat. PC ima zdaj PS4pro kabel in XBX/PS5 pa svojega originalnega.
Edino še input signal plus sem pustil vkloplen samo na tistih HDMIjih ko so priključeni.
Mislim da so bolj TVji občutljivi, ker sem moral vse tri kable menjat. PC ima zdaj PS4pro kabel in XBX/PS5 pa svojega originalnega.
Edino še input signal plus sem pustil vkloplen samo na tistih HDMIjih ko so priključeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost007 ()

Wow danes kupil Doom eternal za 15€. Po 20ih minutah igre kar fajn navdusen, nor spil in huda grafika :)
Dober si, da igraš FPS igre na gamepadu sploh pa DOOM ,ki je zelo hitra igra. Jaz imam včasih težave že pri tretjeosebnih igrah z hitrim merjenjem.
DOOM Eternal pa ne vem če bi z gamepadom naredil prvi level.

a za doom se da na ps5 keyboard in miško priklopit?
Dela kdo tko? Logitech unifying in gasa...
pismu, bom danes sprobal s kako...
Dela kdo tko? Logitech unifying in gasa...
pismu, bom danes sprobal s kako...

Miham0 ::
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
Razlika med 120HZ in 60Hz je na mojem TV opazna. Preigrano imam Cod Cold War, Vanguard, Fortenite, Dirt 5 in še kakšen naslov bi se našel, ki omogoča 120Hz. Zaključim lahko, da je slika nekoliko lepša ( lepše se opazijo detailji in konture, vse izgleda kot, da dobi dodaten colour pop) v 4K60 kot pa v 4K120. Vseeno je iz mojih izkušenj moč zaključiti, da je grafična izguba na račun višjih Hz zelo majhna, se pa ogromno pozna na področju odzivnosti in smooth gameplaya, tako da sem večino časa, ko igram online, priklopljen na 120Hz.

katimm ::
Dober si, da igraš FPS igre na gamepadu sploh pa DOOM ,ki je zelo hitra igra. Jaz imam včasih težave že pri tretjeosebnih igrah z hitrim merjenjem.
DOOM Eternal pa ne vem če bi z gamepadom naredil prvi level.
Je tezko ne recem, ampak sem navajen od Warzona.. mislim pa da se da misko priklopit in keyboard ampak nimam ravno mize pred tvjem.. :) sem mislil da je malo nabijanje best action shooter kot pise na ovitku, ampak kot kaze bo upravicilo pricakovanja... vem da je tezko primerjat s Cyberpunkom, kateri mi je cisto sranje,Doom pa me je prav naHypal :D