» »

Pred postavljanjem vprašanj preberite članka KAJ KUPITI 1.del in. 2.del!

Pred postavljanjem vprašanj preberite članka KAJ KUPITI 1.del in. 2.del!

AtaStrumf ::

Pred postavljanjem morda že odgovorjenih vprašanj, preberite članek KAJ KUPITI 1. del oz. 2. del. Zelo verjetno boste našli kar iščete, če pa ostanete praznih rok oz. vas zanima še kaj pa kar vprašajte.

Avtor člankov, AtaStrumf
  • preklicalo razglas: OwcA ()

bili_39 ::

Članki so super, ampak kaj ni smisel takšnih forumov postavljanje konkretnih vprašanj????

asPeteR ::

bili_39: Lej, forum se seveda tudi temu namenjen. Toda, ce ze obstajata clanka na temo kaj kupiti - a ni boljse da si jih preberes in ne smetis foruma ponepotrebnem? Seveda, ce pa komu se vedno ni kaj jasno, se pa seveda vprasa.
http://blog.stegnar.com

ali3n ::

Ni tok problem v "smetenju foruma"; finta je v tem da se je AtaŠtrumf potrudil in zbral vse na kup; in vsak ki kupuje nove komponente ali cel računalnik lahko v članku najde osnovne informacije "Kaj kupiti"; za detajle pa le povprašajte...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

bili_39 ::

Ja, saj to mi je jasno. Moj komentar je šel bolj na (vsaj meni) čudno tendenco zaklepanja in premeščanja tem v zadnjem času. Čim nekdo vpraša nekaj, kar je omenjeno v neki bolj dolgi temi, ga fliknejo v zbirno temo. Ampak, ko tema postane dolga nekaj strani, v njej ne najdeš več tistega kar iščeš. Pa tudi vsakega ne zanima celotna problematika hardweara v zadnjem desetletju.
Upam, da ne bo kdo narobe razumel - članek je super in splača se ga prebrat...
lp

asPeteR ::

ali3n: No jasno. Toda, ne vem kako bi zgledalo, ce bi bilo vsako ta drugo vprasanje na forumu, kaj je ta za en disk je dober, je ta procesor za v kanto? Ali je res da ta monitor unico oci ... Kaj ...

Skratka zmesnjava, zato sta pa clanka, da se forum obvaruje napada neznalnezev.;)
http://blog.stegnar.com

AtaStrumf ::

Kot je napisal že ali3n, namen članka je bil na enem mestu zagotoviti odgovore na večino vprašanj o nakupu oz. vsaj nekoliko razsvetliti problematiko posamezne komponente, za kaj bolj konkretnega je pa seveda tu še vedno forum.

Moja želja v tem članku je bila razložiti pogoste dileme pri nakupu tako za popolne začetnike, kot tudi za nekoliko računalniško bolj razgledane in za čim širši proračunski spekter, z namenom da se izognemo neskončno ponavljajočim se temam kot je npr.: "katero grafično kartico?" in zakaj je ta boljša on ene druge itd. itd. Tako ko nekdo postavi vprašanje lahko vsaj predvidevam, da ima vsaj osnovno znanje, ki sem ga predstavil v članku in da ni potrebno vsakemu posebej vsega razlagati od začetka.

Flay ::

Strinjam se, da je članek super, ampak mislim, da bi morala biti še forum za tiste, z malo manj znanja, npr. kaj kupiti za začetnike ali kaj takega, ker v nekaterih razpravah od karticah, hlajenju, zvoku, ... se začetniki sploh ne znajdejo :D (nisem začetnik) :D

Lp Flay

boštjan ::

kaj kupiti za gamerje in overclockarje so spisali članek na hardocp.com

AtaStrumf ::

Leto in pol je naokoli in članka sta že fajn zastarela. Če še kdo to prebira naj ve, da pač ne bo našel najnovejših komponent, a za rabljeno robo je pa še vedno precej uporabno!

Myth ::

Se dela kaj na popravku teh dveh člankov ali izbolšavi? mogoče nov članek?

just curiousity :8)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

AtaStrumf ::

Jaz že ne, če pa kdo drug pa ne vem. Nej kdo drug pove :D.

Myth ::

Zakaj pa ne, ce smem vedeti? :8)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

AtaStrumf ::

Ko sem pisal tale članek nisem spal ene dve noči, podnevi pa tudi nisem kaj dost druzga delal. Prvič je bilo še zanimivo, ampak ponavljati se mi pa ne da tega, sploh ker sem jih moral pol zelo dolg prositi, da ga končno pregledajo, popravijo kar hočejo in objavijo. Naj se kdo drug zdaj žrtvuje. Jaz zdaj raje kaj zaslužim za neprespano noč :D. Plačano je 1 SIT na znak, kar pomeni, da bi pri 73.415 znakih brez presledkov, za ta moj članek kar fajn zaslužil.

AtaStrumf ::

Malo so mi privreli stari spomini na dan. Sem že SKOR pozabil, ampak še naziv člankopisec, sicer resda z tistim grdim Zoidberg-om za katerega sem prosil, da mi ga zamenjajo, kar se valda nikoli ni zgodilo, mi je Sergio vzel, ko se je poslovil od Slo-Tech-a. Sem očitno malo premalo naredil, da bi si zaslužil tak prestižen naslov za več kot tistih nekaj mesecev.

No, tak mačehovski odnos je tudi eden od razlogov zakaj od mene Slo-Tech ne dobi kaj dosti več.

Myth ::

AtaStrumf, jaz bi še dodal da si naj tudi preberejo nove članke, kjer opisujete kaj je novo na trgu. Saj veš kaj mislim, AMD vs. P4, nove graficne na obzorju, etc.
Potem bi bilo menda tudi manj vprašanj, če bi si lepo vse prebrali.
Jaz si običajno takšne članke sprintam crnobelo pa preberem, da me nea zacnejo oci bolet od gledanja v ekran. :D

en LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

AtaStrumf ::

Se strinjam, samo kaj k se dost folku ne da in je lažje spraševat 1001 vprašanje na forumu, folku, ki je takih vprašanj že do grla sit.

grexon ::

A se vam ne zdi, da je tema KAJ KUPITI, glede na hitrost razvoja računalništa, že precej zastarela?
Mogoče je že čas, da se malo osveži.
EN ŠPIL NA DAN - DRŽI ZDRAVNIKA STRAN.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekletstvo sodobnih procesorjev

Oddelek: Novice / Procesorji
122269 (2269) Road Runner
»

nasvet g. Marjanu Kodelji in reviji MOJ MIKRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
626412 (4889) BigWhale
»

Zelo hitra pomoč pri grafiki??

Oddelek: Kaj kupiti
141215 (1117) zlabo
»

Nov članek: Kaj kupiti, 2. del.

Oddelek: Novice / Nova vsebina
162171 (2171) AtaStrumf
»

Nov članek: Kaj kupiti, 1. del.

Oddelek: Novice / Nova vsebina
162316 (2316) Sid Izprijeni

Več podobnih tem