» »

Denarna socialna pomoč in varstveni dodatek

Denarna socialna pomoč in varstveni dodatek

težavica ::

Pozdravljeni!

Naj najprej opišem moje (finančno) stanje. Stara sem malo pod 40 let, vendar pa sem, zaradi posledic težje bolezni pred nekaj leti, nezaposljiva. Zato zdaj prejemam vsak mesec od ZPIZ-a nekaj malega denarja – Nadomestilo iz invalidskega zavarovanja. Ker pa mi to še zdaleč ne zadošča za preživetje, dajem še na CSD Vlogo za redno denarno socialno pomoč, kjer dobim razliko do osnovnega minimalnega dohodka. To moram storiti na vsakih 6 mesecev (za toliko časa mi jo odobrijo enkrat). Dali so mi pa še možnost, na podlagi tega, da imam odločbo o nezaposljivosti, da dobivam še nekaj varstvenega dodatka. Torej, dobivam mesečno skupno približno 470 €.

Zdaj pa me zanima nekaj stvari:

1. Kako vpliva letni dodatek, ki naj bi ga dobili v juliju, na višino pri CSD (denarne socialne pomoči in varstvenega dodatka)? Ali je zaradi tega letnega dodatka potem odobren manjši znesek za vnaprej pri CSD (denarna socialna pomoč, varstveni dodatek)?

2. Pri banki imam nekaj denarja na vezanem depozitu (dobila sem ga za darilo, da pa ga ne bi imela doma toliko, sem ga dala v banko). Ko mi bo potekla pogodba tega vezanega depozita, bi dvignila del tega denarja, ostalo bi dala naprej v vezani depozit. Zdaj me pa zanima ena stvar. Ali bi ta denar, ki bi ga dvignila, vplival na višino odobrenega pri CSD? Če bi, ali bi v celotnem dvignjenem znesku ali le do določene višine (ne vem, npr. samo ugibam, npr. če bi dvignila do 200 €, ne bi nič vplivalo, če pa večjo količino, bi pa bil potem odobren znesek pri CSD nižji)?

Torej, kakšen vpliv imata letni dodatek in dvig denarja od vezanega depozita na višino odobritve pri CSD (denarna socialna pomoč in varstveni dodatek)?


Za informacije se Vam že vnaprej lepo zahvaljujem

lep pozdrav

fikus_ ::

Vsi dohodki vplivajo na višino pomoči s strani CSD. Tudi denar na banki! Tisto, kar dvigneš z računa, ne vpliva več na denarno pomoč.

imagodei ::

težavica> "Ker pa mi to še zdaleč ne zadošča za preživetje, dajem še na CSD Vlogo za redno denarno socialno pomoč, kjer dobim razliko do osnovnega minimalnega dohodka."

Smem vprašat, koliko znaša ta osnovni minimalni dohodek? Imam (od daleč) soroden problem v familiji, pa me zanima, koliko bi teoretično lahko iztržili brez varstvenega dodatka.

Hvala.
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Denarno nadomestilo po končani diplomi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
528485 (6898) Meizu
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9320629 (14771) tikitoki
»

Denarno socialna pomoč in davčna

Oddelek: Loža
81171 (1052) shadeX
»

Socialna podpora - nisem upravicen?

Oddelek: Loža
4817774 (13578) Iatromantis

Vračanje prejete denarne socialne pomoči za časa življenja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
810215467 (144820) Mr.B

Več podobnih tem