Forum » Pomoč in nasveti » w2k
w2k
Vexto ::
Zaganjanje win2k:
Vse se mi lepo naloži (počasi kot se za win2k spodobi seveda), naložijo se tudi vsi programi v tray vrstici nato pa začne disk praskat približno eno minuto in sistem med tem času skoraj obstane. Ko je to mimo vse lepo dela. Pretaknil sem vse kar je bilo v mojih močeh vendar brez uspeha. To se je pojavilo kar tako ne da bi kaj ekperimetiral.
Kaj postoriti?
Vse se mi lepo naloži (počasi kot se za win2k spodobi seveda), naložijo se tudi vsi programi v tray vrstici nato pa začne disk praskat približno eno minuto in sistem med tem času skoraj obstane. Ko je to mimo vse lepo dela. Pretaknil sem vse kar je bilo v mojih močeh vendar brez uspeha. To se je pojavilo kar tako ne da bi kaj ekperimetiral.
Kaj postoriti?
Smeh je pol zdravja, nasmešek pa pol smeha
andrej ::
cakaj malo - nobenih programov nimas instaliranih pa ti to dela? kaksen hardver mas? kaksne driverju uporabljas?
imam:
-d800
-chaitech 7AJA
-pc133 128 (noname)
-fujitsu 8.4 (ata66)
-WD caviar 1.6
driverji:
-VIA 4 in 1 (ti najnovejši....neven verzije)
-d800
-chaitech 7AJA
-pc133 128 (noname)
-fujitsu 8.4 (ata66)
-WD caviar 1.6
driverji:
-VIA 4 in 1 (ti najnovejši....neven verzije)
miguell ::
isti problem mam jst, sam da jst mislim da vem, kaj je vzrok. Najprej je delal vse normalno, pol sm pa naistaliru Delphi 5, pa podporo za baze in ravno nalaganje in inicializacija je po mojem problem, zakaj se vsaj pri men za ene 30s vse ustavi. Pol dela pa vse cist OK.
na www.sysinternals.com lahko dol potegnes par uporabnih programov, ki ti lahko pomagajo - recimo File Monitor ti bo povedal katere datotek bere/pise sistem, Reg Mon pa katere registry kljuce. Tak lahko vsaj priblizno vidis kaj sistem dela...
Preizkusil sem ti dva programa in ugotovil da je winlogon.exe zelo aktiven in to čedalje bolj...mislim da se ob vsakem zagonu podaljša to praskanje na začetku.
si probal z novejsimi gonilniki ali brez njih? Probaj se enkrat instalirat w2k na eno drugo particijo potem pa gledaj ce se ti to pojavi. naprej poglej brez vseh driverjev. potem pa dodajaj driver po driver...
nemesis ::
mogoce poskusi tudi s kasnim antivirusnim programom / esafe desktop ti takoj javi ya vsakrsno modifikacio datotek brez uporabnikovega dovoljenja, kar bo v tvojem primeru prislo prav, drugace pa je lahko tudi nadleyno ...
lp,
taos
lp,
taos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Windows XP] Kako preko IR poslati datoteko na telefon?Oddelek: Mobilne tehnologije | 1760 (1659) | Jst |
» | Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5513 (4274) | M.B. |
» | Windows AutoUpdate.Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 2170 (2170) | BigWhale |
» | Kako v ekipo?Oddelek: Loža | 1656 (1369) | frenk |
» | Tipkovnica v w2kOddelek: Pomoč in nasveti | 997 (889) | andrej |