Forum » Strojna oprema » Več priključenih diskov, ali ovira sistem?
Več priključenih diskov, ali ovira sistem?
Rokomah ::
Na matično ploščo (MSI Z170A gaming M3) imam priklučeno:
- SSD Samsung 850EVO 500GB
- SSD SSD Samsung 240GB
- HDD 1TB
- DVD
Ali je možno da toliko priklučenih komponent ovira/opočasnjuje/obremenjuje celoten sistem?
Pri določeni aplikaciji imam opazno zatikanje. Nisem še vse natančno preizkusil, vendar se mi zdi, da, ko sem imel priključen samo en SSD (500GB) je bilo vse gladko, ko pa sem priključil še vse ostale navedene komponente, je pa zopet zatikanje. Je to mogoče?
Na matični je več SATA priključkov (rež). Kam se določeni diski naj priključijio, v katero SATA režo?
Kako sistemu prijazno priključiti vse te komponente?
- SSD Samsung 850EVO 500GB
- SSD SSD Samsung 240GB
- HDD 1TB
- DVD
Ali je možno da toliko priklučenih komponent ovira/opočasnjuje/obremenjuje celoten sistem?
Pri določeni aplikaciji imam opazno zatikanje. Nisem še vse natančno preizkusil, vendar se mi zdi, da, ko sem imel priključen samo en SSD (500GB) je bilo vse gladko, ko pa sem priključil še vse ostale navedene komponente, je pa zopet zatikanje. Je to mogoče?
Na matični je več SATA priključkov (rež). Kam se določeni diski naj priključijio, v katero SATA režo?
Kako sistemu prijazno priključiti vse te komponente?
- spremenilo: Rokomah ()
FX6300B ::
sicer zaradi tega ker bi imel preveč na sata priključeno, nebi smel imeti težav, možno bi bilo pa da je za 1TB hdd, že bolj slab in bremza , se mi je že zgodilo, sistem z 2 diskoma, en že bolj bogi in je bremzal. poglej malo smart status hddja
May the force be with you!
lonewolf_ ::
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
smrko ::
Kakšno neumestno vprašanje pa je to, če je napajalnik dovolj močan? Tiste 4 zadeve lahko poganjaš z baterijo od ročne ure...
Riff ::
joze67 ::
Če imaš samo priključene diske in jih ne uporabljaš, bi težav ne smelo biti. Če pa uspeš naseliti npr navidezni spomin (page file) na počasen disk, bo to imelo posledice. Razen navideznega spomina lahko diske v ozadju uporabljajo tudi drugi programi/storitve (npr indeksiranje vsebine)
fosil ::
HDD se verjetno izklaplja zato če aplikacija rabi podatke z njega traja, da se disk zalaufa.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moja konfiguracija računalnika kaj bi spremenili cena do 800€Oddelek: Kaj kupiti | 4145 (3889) | D3m |
» | Izbira napajalnika in ohišja za moj sistemOddelek: Kaj kupiti | 2091 (1674) | B_U_R_I |
» | Nadgradnja PCja... Kaj in kje kupit ?Oddelek: Kaj kupiti | 2327 (2159) | norfeks |
» | Komponente - skladnostOddelek: Kaj kupiti | 2232 (1862) | Vendetta |
» | Računalnik za splošno rabo (600€)Oddelek: Kaj kupiti | 814 (737) | fr4nc |