Forum » Loža » VPRASANJE:Samostojni podjetnik dva locena navadna transakcijska racuna
VPRASANJE:Samostojni podjetnik dva locena navadna transakcijska racuna
pukyplay ::
Pozdravljeni,
Zanima me če je že kateremu samostojnemu podjetniku uspelo pri banki odpreti dva ločena navadna transakcijska računa (osebnega in drugega namenjenega poslom SP),oziroma enega spremeniti v javno objavljenega z oznako T.
Kot gledam in sprašujem okoli se vedno samo ponujajo samo poslovne pakete z za to......
Hvala za info
Zanima me če je že kateremu samostojnemu podjetniku uspelo pri banki odpreti dva ločena navadna transakcijska računa (osebnega in drugega namenjenega poslom SP),oziroma enega spremeniti v javno objavljenega z oznako T.
Kot gledam in sprašujem okoli se vedno samo ponujajo samo poslovne pakete z za to......
Hvala za info
PandaFlow2 ::
Zakaj bi kompliciral, ko lahko pri UniCredit dobis za 4,90 EUR 2 racuna (osebni in poslovni), provizije na obeh racunih so pa taksne kot za osebni racun.
knesz ::
Pri Abanki dobiš paket z osebnim in poslovnim računom že za 3,50€ mesečno.
Si me prehitel. Pa ne samo enega, ampak za celo familijo. Konkretno imamo pri nas doma 5 računov v tem paketu (4+1).
krneki0001 ::
Od 1.1.2'16 lahko uporabljaš osebni račun ztudi za SP. Ne vem zakaj bi imel sploh 2 računa. Imaš enega in pošlihtane finance, katere vodiš lahko v navadnem excelu.
Vice ::
Od 1.1.2'16 lahko uporabljaš osebni račun ztudi za SP. Ne vem zakaj bi imel sploh 2 računa. Imaš enega in pošlihtane finance, katere vodiš lahko v navadnem excelu.
Ne hvala. Da vsakič ko dobim privat nakazila pojasnujem FUSRU od kje in za kakšen namen je denar...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()
kogledom ::
OK, potem pa, prosim, pojasni kaj si hotel povedati. Vsekakor dopuščam možnost, da sem narobe razumel.
Vice ::
Ko boš imel kakšen mesec povečan obseg prilivov iz "privat" naslova in čeprav ne bodo presegali 5000EUR boš videl kaj sem mislil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()
Sem imel opisane prilive v času ko sem imel za sp poseben račun in sedaj ko imam samo osebnega tudi za sp. In še vedno ne vem zakaj je bolje imeti 2 računa namesto enega. Pri meni je edina razlika samo večja razpoložljivost sredstev z manjšimi stroški.
Torej trdiš, da FURS drugače obravnava osebe z ločenima računoma kot tiste z dvema?
Torej trdiš, da FURS drugače obravnava osebe z ločenima računoma kot tiste z dvema?
pukyplay ::
Najlepsa hvala za odgovore!!!
Bom zamenjal na a-banko. Sedaj me pri SKB-ju lupijo za denar,locena racuna imam pa ze dalj casa zaradi bolj transparentnega poslovanja.
Dva navadna racuna je pa drugace nemogogoce dobiti pri banki čeprav bi to moralo biti po zakonu...
Kolikor sem pa jaz gledal da imas samo en racun,je pa to misljen bolj poslovni kot osebni kajti mora biti javno objavljen na ajpesu z oznako t,ce imas drugace si v krsitvi pogodbe...kar pa pomeni da zares nisi nic naredil
Bom zamenjal na a-banko. Sedaj me pri SKB-ju lupijo za denar,locena racuna imam pa ze dalj casa zaradi bolj transparentnega poslovanja.
Dva navadna racuna je pa drugace nemogogoce dobiti pri banki čeprav bi to moralo biti po zakonu...
Kolikor sem pa jaz gledal da imas samo en racun,je pa to misljen bolj poslovni kot osebni kajti mora biti javno objavljen na ajpesu z oznako t,ce imas drugace si v krsitvi pogodbe...kar pa pomeni da zares nisi nic naredil
Vens ::
Sam sem za SP odprl račun pri N26. Pri nas večina lupi na polno, brez razloga.
Račun prijaviš Furs-u in to je to.
Račun prijaviš Furs-u in to je to.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Normiran s.p. bancni racun (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28646 (2080) | stojko007 |
» | Osebni račun kot poslovni račun sp - banka ga zapiraOddelek: Loža | 4039 (3275) | BlaY0 |
» | Poslovni računOddelek: Loža | 8116 (4118) | JN |
» | Samo en bančni račun za sp-je (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41097 (30884) | mojca |
» | 2 osebna računa?Oddelek: Loža | 5760 (5227) | krneki0001 |