Forum » Programska oprema » hp48sx
hp48sx
Skarje ::
dober dan mene zanima kateri program(driver) je potrebno prenesti da se da povezat hp 48sx z računalnikom. hkrazi pa me zanioma če mi slučajno kdo lahko pove katere pine moram povezati iz kalkulatorja na usb priključek. hvala za pomoč
- spremenilo: Skarje ()
kloko ::
Za povezavo na računalnik rabiš serijski kabel, dobiš že narejene z ustreznimi konektorji. Ne povezuj direktno na USB, ker se bo samo pokadilo...
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Skarje ::
enkrat sem že probaval povezovati kar direkt pa se ni nič pokvarlo zato me je zanimal pa tut na uriginal kablu ni videt kaj posebnega
AštiriL ::
Serial port je in ne USB. Zdi se mi da je rs232. Si že našel rešitev? Pls povej katere driverje.
Ostani 127.0.0.1, ko si 0.0.0.0, nosi 255.255.255.255.
masevc ::
Pozabi na ir
Naredi si kabel rs232 (mogoce sedaj obstaja ze usb) na konektor hp48 sx. Nacrte najdi na netu. http://www.hpmuseum.org/cgi-sys/cgiwrap...
Smo davnega leta 94 prenasali tekste na kalkulator. Ir je pogojno delal na 1cm med dvema kalkulatorjema.
Drugace pa zakon masina.
Naredi si kabel rs232 (mogoce sedaj obstaja ze usb) na konektor hp48 sx. Nacrte najdi na netu. http://www.hpmuseum.org/cgi-sys/cgiwrap...
Smo davnega leta 94 prenasali tekste na kalkulator. Ir je pogojno delal na 1cm med dvema kalkulatorjema.
Drugace pa zakon masina.
AštiriL ::
Ja sej jaz imam za plonke med šolo, drugače pa hočem gor dat kake igrice, pa tudi na tisto tipkovnico je za*ebano tipkat, ker ni QWERTZ
Ostani 127.0.0.1, ko si 0.0.0.0, nosi 255.255.255.255.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hp48g serial port v PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1063 (660) | AštiriL |
» | POVEZAVA 2 PC - drugačeOddelek: Strojna oprema | 1726 (1614) | solatko |
» | PIC kot webserver (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8718 (6831) | ql000 |
» | RS232 to USB?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2380 (1441) | HyperGL |
» | KalkulatorjiOddelek: Kaj kupiti | 2457 (2120) | OBELIKS |