» »

Dve osnovni plošči ne delata?

Dve osnovni plošči ne delata?

Boomerang ::

Dobil sem računalnik, ki naj bi crknil, jaz pa bi porabil ali prodal kar je uporabnega. Ko sem računalnik razstavil in priklopil samo nujne komponente (napajalnik + osnovna plošča s procesorjem + ram) so se ventilatorji zagnali, vendar slike ni bilo. Z drugim napajalnikom se je stvar ponovila. Na osnovno ploščo sem priklopil še PC speaker, vendar v nobenem primeru ni bilo nobenega piska. Mislil sem si, da je plata pač v okvari ter komponente razstavil.

Ker imam ogromno komponent, mi je v interesu sestaviti delujoč PC. Preko neke trgovine sem kupil rabljeno že sestavljeno osnovno ploščo (plata + procesor), katera naj bi bila brezhibna. Ko sem na osnovno ploščo dodal še rame, grafično kartico (nima integrirane) ter priklopil napajalnik, se zgodba ponovi: ventilatorji se vrtijo, vendar slike ni in tudi nobenega piska. Enako tudi, če zamenjam napajalnik.

Da bi bile obe plati v okvari ali oba napajalnika, se mi zdi malo verjetno - čeprav tudi te možnosti ne izključujem. Lahko da sta napajalnika že slaba, ker sta tudi stara, ampak potem se PC verjetno ne bi niti vklopil. Če bi bila kriva grafična kartica (govorim za drugo ploščo), bi se sprožil kak beep. Kaj pa RAM? Rami naj bi na splošno kar dolgo zdržali - na njih je dioda in ta zasveti v rdeči barvi - ali je to ok ali narobe, ne vem.

Kaj je po vašem mnenju krivo? Obe osnovni plošči, RAM modul ali oba napajalnika? Lahko da je tudi več krivcev, vendar rabim vrstni red, po katerem bom nabavljal komponente, da PC usposobim.

hojnikb ::

fuc rami
#brezpodpisa

Telbanc ::

Poglej kake rame podpira plata.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Riff ::

za katere ploče pa gre pa procesorje gre, napiši modele

Boomerang ::

Prva plošča, ki sem jo dobil v PC-ju je socket LGA775 (točnega modela ne vem iz glave) in podpira DDR2. Procesorjev, ki so kompatibilni s to ploščo imam več. RAM je bil zraven in je kompatibilen s to ploščo - to vem, ker sem ta isti RAM pred kakšnim letom sam vstavil.
Druga plošča, ki sem jo kupil kasneje: ASUS P5KC, s procesorjem Core2Duo E6750. RAM sem vzel s prve plošče, sicer pa tale osnovna plošča podpira DDR2 in DDR3.

Zdaj sem naročil nov DDR2 - ta bo sigurno delal. Upam samo, da so res krivi RAMi.

dxx ::

Ko si vstavil ram, si resetiral bios?

Riff ::

včasih kakšna starejša pci e grafična heca , s katero grafično si to probal ? ja procesor je podprt na Asusovi plošči sigurno in najbrž tud na tadrugi plošči


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slabi napajalniki?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151001 (790) Janac
»

Obnovitev starega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
538352 (7385) Tomaž
»

računalnik ne vžge (črn ekran)

Oddelek: Pomoč in nasveti
183084 (2826) janali
»

Racunalnik se ne zazene

Oddelek: Strojna oprema
151739 (1533) B0rg
»

Napajalnik lc 6550 h je eksplodiral

Oddelek: Pomoč in nasveti
293891 (2952) nokia6310

Več podobnih tem