» »

neresnost kupca (na slotechu znan kot MadAlien)

neresnost kupca (na slotechu znan kot MadAlien)

toxius ::

Zanima me vaše splošno mnenje o sledeči situaciji:
Prodajaš rabljen računalnik, prenosnik oziroma karkoli, potencialni kupec te kontaktira, dogovorita se vse. O končni ceni, o vseh karakteristikah, o dnevu za prevzem in moj dostavo. En dan pred dogovorjeno dostavo prodajanega izdelka še tej osebi pošlješ SMS, če še velja dogovor in ti ta oseba pritdi, da velja.

NO in potem grem včeraj po službi na dogovorjeno mesto in japrej kličem možakarja, in ker sem bil 10 15 minut prezgodenj, si mislim, da se vozi in mu pošljem SMS, da sem na lokaciji in da ga bom počakal. Po pol ure zmrzovanja na parkirišču, po 2 SMSih in 3 neuspelih klicih se možakar ne odzove in ne odpiše.

Res lep odraz neresnosti in zajebavanja bi jaz rekel na vse skupaj.

Zvečer sem še možakarju napisal, da naj mi vsaj pojasni zakaj ni prišel in da sem sam pač navajen, če mi kaj pride vmes ali pa si premislim, da to prehodno sporočim, če sem s kom zmenjen. Guess what? Ignore... Upam da ta oseba ne funkcionira enako tudi v privat, kaj šele v poslovnem svetu.

Mnenja? Sem jaz čudak?
  • spremenil: toxius ()

shadeX ::

Mnenja? Sem jaz čudak?


Nisi.

Nekateri so pač retardiranci in mislijo da je ves svet njihov. Ne obremenjuj se s takimi in greš naprej..

Utk ::

Mnenja? Sem jaz čudak?

Si, ker si mu dostavljal.

shadeX ::

Utk je izjavil:

Mnenja? Sem jaz čudak?

Si, ker si mu dostavljal.


Kaj dostavljal? Izbral je najboljši možni prevzem. Dost bolš kot če bi pošiljal po pošti in bil zaradi neprevzema ob X denarja za pošiljko.

toxius ::

Utk je izjavil:

Mnenja? Sem jaz čudak?

Si, ker si mu dostavljal.

Se strinjam :)

shadeX ::

Koliko daleč je bilo to dogovorjeno mesto?

toxius ::

shadeX je izjavil:

Koliko daleč je bilo to dogovorjeno mesto?

15km (pogledal v google maps) ob 15h pop v gužvi po LJ

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: toxius ()

shadeX ::

Eh ni panike. Vsak bi to naredil.

Če bi pošiljal prek pošte, bi imel dost več sitnosti. Sem tudi sam naletel na take paciente. Sprva se obremenjuješ, ker ne moreš verjet da tak folk sploh obstaja, na konc ti je vseeno :)

Pa še ena moja. Ko sem pred leti, prvič kupoval gume za svoj avto (samo sprednje), sem gledal za oglasi, če dobim kakšne ugodne, malo rabljene , ne preveč stare. Pa dobim enga tipa, 10€ na komad. Torej 20€ za obe sprednji gumi :). Tipa veselo kličem (nekje iz štajerske bil tip, zelo prijazen), ampak pravi da po pošti ne pošilja. Pa ga prosim, da itak jaz plačam poštnino. Reče, da to itak, ampak da jaz lahko gum ne prevzamem in potem je on na slabšem, kar seveda drži. Jaz sem mu zagotovil da bom gume prevzel.

No, tip se je strinjal in pošlje. Jaz idiot pa kasneje, ugotovim - ko ga kontaktiram še 1x, da so tiste gume zimske (prišlo do nesporazuma v komunikaciji), potreboval sem pa dve letni (ne moreš kombinirat letnih in zimskih).

Pošiljko sem vseeno sprejel, gume pa prodal za isto ceno kot sem jih plačal skupaj s poštnino. Tako nisem izgubil nič. Od takrat sicer gume kupujem nove iz spletne trgovine.

Skratka, prot takim se ne moreš zavarovat. Gledaš pa da si čim manj stroškov narediš v primeru če gre kaj narobe. To je risk, ki ga moraš vzeti v zakup, kadar kaj prodajaš.

GupeM ::

Žal taki bedaki obstajajo. Če sam kaj prodajam, vedno osebni prevzem pri meni. Ne bom jaz nekomu dostavljal ne vem kam. Če bi rad imel, pridi od te do te ure do moje službe, ali od te do te ure do mojega doma. Ali pa nekje vmes.

smacker ::

Mene so slabe izkušnje s takimi neresneži naučile dvoje:
1. ne prodajam izdelkov vrednih manj od 50eur, se mi enostavno ne da zajebavat
2. kupec pride k meni, ker nimam tolko časa da me vsak dan en nategne za pol ure. Ogled možen na domu ali kje po poti služba-dom v času ki ga sam določim
3. prodaje po pošti nisem nikoli izvajal, niti nimam namena

c3p0 ::

Jaz pošiljam po pošti, ampak vsaj 20€ obvezno vnaprej, da krije morebitno pot paketa nazaj. Resnim kupcem to ni problem. Z malimi vrednostmi se ne ukvarjam, na koncu je več dela, kot je vse skupaj vredno.

pixelzgaming ::

Jaz se vedno dogovorim za prevzem nekje tako da mi je po poti. Večkrat so že tudi prišli do mene. Po pošti pošiljam izključno samo če mi nakažejo na TRR. Za manjše zadeve poštnino krijem sam. Sem pred tem pošiljal po povzetju in so mi že odklonili, zato sem se odločil da na tak način več ne prodajam, saj si takoj v izgubi 5-6€. Edina stvar, ki bi si jo zelo želel je kak rating / comment system na bolhi oz. podobni strani, da bi se lahko lažje izognil nategunom in sam gradil višje zaupanje ostalih uporabnikov vame.
Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DPD rant

Oddelek: Loža
173582 (3378) d4vid
»

Neprevzem pošiljke z odkupnino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311320 (6897) c3p0
»

Neprevzem poštne pošiljke

Oddelek: Loža
4910688 (5817) objavi_nateg
»

Pošta slovenije je "hitra" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10622352 (12788) kixs
»

Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?

Oddelek: Loža
385799 (3347) solatko

Več podobnih tem