» »

Navajanje licence / free templates

Navajanje licence / free templates

AmaranthK ::

Živjo. Zanima me, če je kdo malce bolj podučen o licenci pri zastonjskih template-ih za izdelavo spletne strani. Gre se za to, da je navedena licenca CC 4.0 international license. Čeprav naj bi pod to licenco lahko spreminjal originalno temo po željah tudi za komercialne namene, je v nadaljevanju navedeno, da moraš dati "appropriate credit" in nakazati, če so bile narejene spremembe. Zanima me, kako to nakažeš? To, da daš link do njihove strani + napišeš naslov teme mi je jasno, ne vem pa kako "dopoveš" kakšne spremembe si naredil na strani, če jih recimo ni tako malo?

Netrunner ::

Samo link daš v footer do original teme oz. avtorja in po moje bi to moralo zadostovati. Mogoče zadostuje že navedba v meta podatkih. Drugače pa če temo precej spremeniš potem jo skoraj da lahko že imaš za svojo :) ... nisem še slišal primera da bi imel kdo probleme zaradi licenc saj možnost da kdo le to preverja je zanemarljivo majhna. Pa če je free template in po možnosti narejena na kakšnem bootstrapu se jo da na hitro ponovno naredit enakega izgleda za katero pa ti ne more nihče očitat da si jo ukradel :)

Kakorkoli .. mogoče ti bo znal kdo dati boljši odgovor, saj jaz se teh predlog izogibam ker so vse po vrsti narejene za en k...

AmaranthK ::

To kar je postavljeno v footerju že v originalu sem tako ali tako nameravala pustit, me je pa malo zagrabila panika, ko sem šla brati dejansko licenco. Kljub temu, da imajo na strani s temi temami navedeno, da lahko odstraniš vse linke/avtorje itd., je v licenci zapisano čisto obratno in potem me je postalo strah, da bo prišlo do kakšnega problema tudi, če navedem original. Upajmo na najboljše, hvala za odgovor. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj izdelovalcem spletnih strani ni jasno... (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
548120 (5751) Mipe
»

Kako narest obliko?

Oddelek: Izdelava spletišč
242996 (2149) ZaphodBB
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9214314 (11277) Tody
»

Problem z fonti in zeljen feedback www.platzzz.com

Oddelek: Izdelava spletišč
10974 (761) BluPhenix
»

Uporabnost novih strani .. zaželjeno testiranje ...

Oddelek: Izdelava spletišč
432180 (1610) gregy

Več podobnih tem