» »

kam namestit trdi disk?

kam namestit trdi disk?

overman ::

Imam chiefteca cs2001(ta velik) in vgrajujem vodno hlajenje>:D . Zdaj imam nek velik radiator od zastave 101 in bom odstranu tisti dve skatlici za trdi disk. Zanima me kam zdaj dat ta disk-pa kabel tudi ni nevem kako dolg. Nebi pa rad ga dal na neko mesto kjer bi se segreval kot v pecici.
Früher oder später wird jeder Geometer :p

ru7 ::

Kable kupiš daljše in si ali kupiš rack za diske (CD-ROM reža) ali pa samo nastavke za disk, ki omogočajo pritditev v na CD-ROM položaje :) Rack je okoli 3000SIT, držala pa ne vem, samo so drobiž! Priporočam Rack, jst mam dva imata že vent, sicer 4 cm ampak vseeno! Odloči se sam

overman ::

Kaj pa menite o TT hardcano II? A se ta stvar splaca-kje pa kupit najcenej daljse kable-p saj ni potrebno da so okrogli (to naredim sam :D )

sash ::

90 dolge kable okroglega formata so mel v Powerplusu po (zanemarljivo) dražji ceni od navadnih ki jih pa itak težko kje dobiš - no vsaj ko sem jih jaz iskal je bilo tako. Cena pod 2,5k >:D

ps.
glede na to da boš kletke ven zmetal me zanima če bi bil pripravljen tud kakšno prodat - rabil bi predvsem ono ko ima nosilec za vent ?
--------------------
Think different...
TOROiD Group

overman ::

Eno kletko sem pripravljen prodat. Zanimam me kje se ta trgovina nahaja-in kolk dolgi, stanejo ti kabli. Lahko bi se zmenila da ti jaz posljem kletko in mogoce se nekaj denarja ti pa meni kabel. A bi slo tako?

sash ::

Trgovina se nahaja v MB na Slovenski ulici (cifre ne vem) sicer pa pokliči če imajo kable, kot pravim je cena bila takrat pod 2,5k.

pa še link klik

kablov v ceniku verjetno nimajo, tako kot še marsičesa ne, sam tam imajo pa kr precej zadev, tako da pokliči pa se lahko kaj zmeniva po mailu da nebi kdo tukaj teme zakleno
--------------------
Think different...
TOROiD Group

overman ::

Sash: ti pozneje posljem mejl ker sem v soli. Se vedno pa me zanima ce ima kdo kaksne izkusnje z hardCano II?

mlakar ::

Jst sm mev use te Hardcanote doma in ta dvojka ni kje preveč učinkovit, temperaturo dika pade za 3-4 stopinje. Če pa ga potrebiješ samo za pritrditev diska je pa dovolj. Če pa potrebuješ še Hlajenje diska ti pa priporočam Hardcano 5 Gold, ki pa hladi odlično in še odlično zgleda:D
Evo še slikca:


LP

overman ::

hvala za nasvet. Sash dajva se preko zasebnih sporocil zmenit.

sash ::

tud prau :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

GUFY ::

Tudi sam sem naletel na isti problem kot overman, pa sva ga z mojim bratrancem ta vikend uspešno odpravila.:\ Imam pa ohišje od ANTEC-a, ki pa je identično chiftec-u.
Prijatelj, ki dela na servisu mi je dal 3 stare nedelujoče cd rome, potem sem jih razstavil in v enega namontiral disk ( privijačil z spodne strani), da bi se disk čimbolj hladil , sem uporabil distančne vijake ( ostali so mi vijaki s katerimi se pritrdi matična ploščna na ohišje) na čelno stran sem prilepil še plastični pokrov in disk vstavil v ležišče.
Isti postopek sem ponovil za flopy, le da sem tam moral še malo žagati na čelni strani.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV/Sat zidne vtičnice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
113359 (2926) mirch
»

Hlajenje trdih diskov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241935 (1377) jest10
»

Ohišje za vodno hlajenje!

Oddelek: Kaj kupiti
111073 (925) LittleDevil
»

Chieftec "problem"

Oddelek: Pomoč in nasveti
141689 (1339) ferjan
»

Hlajenje trdega diska

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131095 (693) `ripper`

Več podobnih tem