Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pregrevanje kabelskega modema in resitev
Pregrevanje kabelskega modema in resitev
Tero ::
Torej kabelski mode thomson se mi je zelo sergreval...
Zato sem ga gor odprl in na ta glavni čip zalepil hladilno rebro ed neke stare graficne.... Pol je bilo nekaj cajta vse vreji zaj pa sem opazil da se mi napajalnik (adapter) tudi zelo segreva.. Zato sem tega menjal za enega bolj mocnega.. Je pa en problem ta drugi napajlnik ima 1V visjo napetost kot bi mogo (namesto 9V je 10V). Mislite da je ta razlika lahko kaj skodljiva modemu?
p.s. Na hladilno rebro sem se namontiral vent.. Zaj pa je res hladen
Zato sem ga gor odprl in na ta glavni čip zalepil hladilno rebro ed neke stare graficne.... Pol je bilo nekaj cajta vse vreji zaj pa sem opazil da se mi napajalnik (adapter) tudi zelo segreva.. Zato sem tega menjal za enega bolj mocnega.. Je pa en problem ta drugi napajlnik ima 1V visjo napetost kot bi mogo (namesto 9V je 10V). Mislite da je ta razlika lahko kaj skodljiva modemu?
p.s. Na hladilno rebro sem se namontiral vent.. Zaj pa je res hladen
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
- spremenil: Tero ()
Cokolesnik ::
Zakaj ga pa moraš hladiti? Moj se sicer prav tako segreva in pri uporabnikih omenjenih modemov verjetno prav tako, pa vendar, narejen je zato, da deluje, tudi ko je segret.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Highlag ::
Človek pač ne prenese vročih stvari.
Glede višje napetosti. Sam modem ima v svoji notranjosti skoraj sigurno en napetostni regulator, ki drži napetost na nivoju, ki jo rabi modem za svoje delovanje. Višja napetost bo povzročala če drugega ne večje segrevanje tega čipa.
Tko da boš moral še kak hladilnik montirat. Mislim, da je najboljši za te stvari kak Zalman 6000CU al kej podobnega.
Mam tud Thomson modem pa ne vem kaj se tebi greje. Moj je na otip mlačen kar pomeni da nima več kot 40oC.
Glede višje napetosti. Sam modem ima v svoji notranjosti skoraj sigurno en napetostni regulator, ki drži napetost na nivoju, ki jo rabi modem za svoje delovanje. Višja napetost bo povzročala če drugega ne večje segrevanje tega čipa.
Tko da boš moral še kak hladilnik montirat. Mislim, da je najboljši za te stvari kak Zalman 6000CU al kej podobnega.
Mam tud Thomson modem pa ne vem kaj se tebi greje. Moj je na otip mlačen kar pomeni da nima več kot 40oC.
Sem ze napisal da sem dal hladilno rebro od enega starega vuduja gor.
Cokolesnik: zakaj pa hladis svoj procesor?
Ja kot pravi slo-techovec pac ne prenasam ce se kaj sergreva
Higlag: Pa si gor odprl in pogledal ce je kaj vroc? (jaz uzivam ob trganju nalepke warranty void if removed). Namrec ta glavni čip je bil tako hudo vroč da mi je na prstih nastala opeklina.
Cokolesnik: zakaj pa hladis svoj procesor?
Ja kot pravi slo-techovec pac ne prenasam ce se kaj sergreva
Higlag: Pa si gor odprl in pogledal ce je kaj vroc? (jaz uzivam ob trganju nalepke warranty void if removed). Namrec ta glavni čip je bil tako hudo vroč da mi je na prstih nastala opeklina.
Cokolesnik ::
Tero: procesor hladim zato, da sploh deluje, ker ne bi dolgo zivel, v kolikor ne bi imel hlajenja. Modem pa hladilnika ne potrebuje, zato se mi ne zdi smiselno. Ce ze vzrajas, bi ti priporocal, da kupis mini ventilatorcek, ki se priklopi na USB in bo hladil modem, ko ga bos postavil ob njega. Bos vsaj garancijo za modem ohranil.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Jackal ::
Pi*** men se pa modem za adsl greje ko roštil... No malo pretiravam... Pa še zadnje par dni me ni blo doma, zdaj pa kr prekinja povezavo in zgublja sinhronizacijo s centralo. Sem odprl stvar (hm... zanimivo brez vsakega orodja... stvar namreč sploh nima vijakov) pa se tist DSP dokaj močno greje... Če se ga dotaknem, več kot 1 sekundo ga ne morem držat... Sem malo mero temperaturo z sondo od multimetra, pa kaže 53÷55°C pa to sam tako malo na dotik, kar je bolj približno... tut js razmišljam da bi nalepo eno rebro na ta DSP. Po drugi strani je pa brez veze ker se itak zrak v modemu tolko zagreje da rebro nima veliko haska.
Mogoče bi si lahko naredo pa vodno
Ok.. tole ta zadnje je joke... vse drugo pa še preveč res.
Mogoče bi si lahko naredo pa vodno
Ok.. tole ta zadnje je joke... vse drugo pa še preveč res.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Highlag ::
Tero ne zamerit!
Jaz se pač vzdržujem uničevanja nalepk v času garancije. Po poteku je stvar pač drugačna
Možno je tudi, da imaš signal bolj slab, pa ti modem oddaja z maksimalno močjo in se zato bolj greje ?
To mislim lahko celo pogledaš če klikneš na bližnjico od modema.
Drugače pa mislim, da ti čipa kljub temu nebi bilo potrebno hladiti. Če bi proizvajalec modema mislil, da ima čip previsoko temperaturo bi nanj že sam montiral hladilnik.
Jaz se pač vzdržujem uničevanja nalepk v času garancije. Po poteku je stvar pač drugačna
Možno je tudi, da imaš signal bolj slab, pa ti modem oddaja z maksimalno močjo in se zato bolj greje ?
To mislim lahko celo pogledaš če klikneš na bližnjico od modema.
Drugače pa mislim, da ti čipa kljub temu nebi bilo potrebno hladiti. Če bi proizvajalec modema mislil, da ima čip previsoko temperaturo bi nanj že sam montiral hladilnik.
the_unborn ::
tako nekako ja...moj modem je trenutno na otip mlacen, sem pa ze opazil, da je vcasih kar precej vroc...pa naj bo, vazno da dela
Hmja se mozno da ga res nebi bilo potrebno hladit.. Samo da bi hlajenje škodilo pa še nisem čul.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
Azrael ::
Moj Thompson modem je tudi mlačen na otip, napajalnik pa je nekoliko bolj vroč, vendar se ga še da držati. Kako je vroča notranjost ne vem, ker je modem še v garanciji. Drugače pa je tudi meni kakšen mesec nazaj modem velikokrat izpadel iz Interneta (G kabel = Telemach), vendar za ta problem ni bil kriv modem ali vročina, ampak nadgadnje v kabelskem omrežju.
Lp, Azrael
Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ICH je na 77COddelek: Hlajenje in modifikacije | 6379 (6110) | axee |
» | Kako ohladit in utišat diskOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2028 (1308) | egomez |
» | Je takšna temp. grafične normalna?Oddelek: Strojna oprema | 1023 (816) | zcetrt |
» | Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2461 (1651) | guest #44 |
» | problemi z ugašanjem računalnika ( je kriva temp. ? )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 915 (815) | Yacksy |