» »

PSU ventilator deluje pulzno??

PSU ventilator deluje pulzno??

GT500 ::

Pozdravljeni

Imam kratko vprašanje glede ventilatorja vzetega iz napajalnika starejšega računalnika Lenovo, takšne izvedbe da hladi cpu in napajalnik hkrati, katera sta v isti horizontalni liniji da je odvod zraka skozi stranico, ventilator ima dva kabla (rdeč in črn) in nima vidnih stranskih termoregulatorjev.
Vprašanje je, zakaj ventilator ki se ga odstranil iz napajalnika in priključil na 300W pc napajalnik dela pulzno (kot bi turiral motor min-max.min cca na 1-2sekunde ), samo prižiga in ugaša? Sem mislil da ima morda kak termo regulator a če ga segrevam s sušilcem za lase je zadeva ista. Prilagam sliko in opis z ebay.
Mislil sem ga uporabiti kot standarden 12x12 ventilator ki je močnejši (14W), a mi enostavno ni in ni jasno zakaj se samo prižiga in ugaša, ko je bil še v napajalniku se ne spomnim da bi bilo tako, ali pa ga nisem slišal, ne vem, možno da je zasnovan tako da se zmanjša akumulacija prahu? Zanima me samo ali ga lahko uporabljam tako da deluje vedno na max, ker tole s pulziranjem mi je skoraj neuporabno ta moment.
Hvala za odgovore.
http://www.ebay.de/itm/120mm-Luefter-fu...
Imajo te 4 pikice kakšno vezo s čim?
Lp

GT500 ::

Sem probal še na drugem napajalniku tam pa deluje vredu, nekaj je očitno na napajalniku težava, vendar pri ventilatorjih nižjih moči je deloval ok še kak teden nazaj... Čudno.
Tema se lahko izbriše ali tudi pusti, v izogib še kakemu podobnemu problemu, ko očitno prihaja do nihanj napetosti oz. toka zaradi neke komponente v napajalniku, morda kak napihnjen kondenzator ali kaj podobnega.
Hvala in lep pozdrav.

U33 ::

Nekaj je narobe s napajalnikom kot si že ugotovil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobilni telefon se sam prižiga in ugaša

Oddelek: Mobilne tehnologije
113241 (2303) radmannsdorf
»

Racunalnik se ne prizge

Oddelek: Pomoč in nasveti
212267 (1807) solatko
»

kaj bi bilo narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81514 (1072) allex
»

Računalnik se prižiga in ugaša

Oddelek: Pomoč in nasveti
9915 (865) Cervantes
»

Navijanje E8400 E0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
706216 (4042) tinlad3n

Več podobnih tem