Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se prižiga in ugaša
Računalnik se prižiga in ugaša
kamn3 ::
Zdravo.
Imam problem, ki se je začel ko mi je "zaštekal" računalnik (ni se odzival na pritiskanje tipkovnice in miške) zato sem pritisnil gumb za reset. Računalnik se je ugasnil in ponovno prižgal vendar je po cca. 3 sekundah ponovno ugasnil.
Računalnik se potem sam prižiga in ugaša po cca.3 sekundah. Če držim gumb za "reset" dalj časa se računalnik zažane (na monitorju ni slike!) in se ponovno ugasne po približno 1 minuti delovanja. Računalnik je star 1 mesec.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe??
Hvala za odgovore
Imam problem, ki se je začel ko mi je "zaštekal" računalnik (ni se odzival na pritiskanje tipkovnice in miške) zato sem pritisnil gumb za reset. Računalnik se je ugasnil in ponovno prižgal vendar je po cca. 3 sekundah ponovno ugasnil.
Računalnik se potem sam prižiga in ugaša po cca.3 sekundah. Če držim gumb za "reset" dalj časa se računalnik zažane (na monitorju ni slike!) in se ponovno ugasne po približno 1 minuti delovanja. Računalnik je star 1 mesec.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe??
Hvala za odgovore
Napajalnik je xfx ts 550w, plošča Asrock h97 pro4 , procesor Intel xeon e3 1231. če kaj pomaga
Han ::
Izklopi ga iz elektrike - potegni kabel iz napajalnika. Na osnovni plošči resetiraj BIOS (clear CMOS).
Očitno je slot ker sem dal v druga dva slota in dela normalno.
Najlepša hvala, Zakon ste! :)
Najlepša hvala, Zakon ste! :)
Cervantes ::
Reklamiraj zadevo.
Sicer pa, vstavi RAM še enkrat tisti slot. Mogoče je bil samo slabo vstavljen.
Sicer pa, vstavi RAM še enkrat tisti slot. Mogoče je bil samo slabo vstavljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cervantes ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabeOddelek: Strojna oprema | 2940 (1851) | polde66 |
» | Restartanje računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2612 (2282) | s1ck |
» | Pokvarjeni RAM ali????Oddelek: Strojna oprema | 3453 (2165) | Nesta |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2676 (2222) | black soul |
» | Asus p5q Pro Turbo startup problemOddelek: Strojna oprema | 1705 (1416) | Engineer_SLO |