Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kakšno stikalo je to?
Kakšno stikalo je to?
accord37 ::
Pozdravljeni
Imam sledeč problem. Začel mi je nagajati polnilnik za akumulator. Po podrobnem pregledu sem ugotovil da nagaja stikalo ki preklaplja med počasnim in hitrim polnjenjem. Zanima me če bi kdo vedel kakšno stikalo je to (kako se pravilno imenuje) in kje ga lahko dobim? Elektronabava...?
Torej spodaj na sliki vam prilagam sliko vezja (slika vezja je bila priložena na napajalniku). in pa sliko stikala:
Slika stikala (znotraj ohišja):
Slika vezja:
Stikalo ima torej dve poziciji...gor in dol.
hvala vam za odgovore in lep pozdrav
Imam sledeč problem. Začel mi je nagajati polnilnik za akumulator. Po podrobnem pregledu sem ugotovil da nagaja stikalo ki preklaplja med počasnim in hitrim polnjenjem. Zanima me če bi kdo vedel kakšno stikalo je to (kako se pravilno imenuje) in kje ga lahko dobim? Elektronabava...?
Torej spodaj na sliki vam prilagam sliko vezja (slika vezja je bila priložena na napajalniku). in pa sliko stikala:
Slika stikala (znotraj ohišja):
Slika vezja:
Stikalo ima torej dve poziciji...gor in dol.
hvala vam za odgovore in lep pozdrav
- spremenil: accord37 ()
A. Smith ::
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
- General James Mattis
A. Smith ::
Da se malo dopolnim. Stikalo v polnilcu je 8-polno DPDT stikalo, kot tole.
Ampak nadomestiti ga je pa -glede na vezavo- možno tudi z navadnim 6-polnim DPDT stikalom, ki sem ga zgoraj linkal.
Ampak nadomestiti ga je pa -glede na vezavo- možno tudi z navadnim 6-polnim DPDT stikalom, ki sem ga zgoraj linkal.
"Be professional, be polite,
- General James Mattis
- General James Mattis
accord37 ::
rok_p ::
Pozdravljeni,
mene pa zanima, kako se reče stikalu, na katerega pride dovod zraka.
Je pa na eni mašinci in preprečuje zagon mašine v primeru da ni zraka. Na eni strani je priklopljena cev z zrakom, na drugi strani sta pa dve žički.
Sem bil v trgovini z elektromaterialom in nimajo nič, niti ne vedo kako se temu reče.
mene pa zanima, kako se reče stikalu, na katerega pride dovod zraka.
Je pa na eni mašinci in preprečuje zagon mašine v primeru da ni zraka. Na eni strani je priklopljena cev z zrakom, na drugi strani sta pa dve žički.
Sem bil v trgovini z elektromaterialom in nimajo nič, niti ne vedo kako se temu reče.
rok
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vezava zvoncaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12647 (5199) | mirator |
» | Klecna stikala AC DCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1105 (889) | Luka_256 |
» | Logitech G 700Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 923 (671) | Razerzone |
» | dva diska in stikaloOddelek: Strojna oprema | 2192 (1593) | Ikspe |
» | vprašanje glede nule (N) (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20492 (18668) | lovro535v2 |