Forum » Pomoč in nasveti » Logitech scroll problem
Logitech scroll problem
Kleemen ::
Že nekaj časa imam problem z žično miško Logitech G402 in sicer vse dela ok z izjemo sredinski "scroll" gumb ne odziva kot bi se moral. Miška je znana po tem, da je zelo občutljiva in zelo dobro odzivna - "gamerska". Gumb postane odziven ko ga zelo močno zavrtiš, če ga naprimer zelo počasi vrtiš ni odziven, tako da nastane problem ko hočeš samo na rahlo zavrtet (primer kakšno stvar samo malo zoomirat) in takrat ni odziva. Za osnovne stvari, kot je brskanje po spletu in to ni takšnega problema, problem nastane v raznih programih kot so photoshoh in podobno, kjer je potrebna natančnost, čeprav tudi na netu sčasoma postane nadležno, ker je treba non stop močno vrtet kolešček, da se stvar normalno premika.
Miško imam priklopljeno na Apple prenosnik, kar je verjetno tudi problem, saj sem miško sprobal še na Windows prenosniku in deluje normalno. Se mi zdi pa čudno kako mi je skoraj dve leti miška normalno delovala na Apple prenosniku, sedaj pa kar naenkrat to ne deluje pravilno. Mogoče kakšna posodobitev? Hvala za pomoč.
Miško imam priklopljeno na Apple prenosnik, kar je verjetno tudi problem, saj sem miško sprobal še na Windows prenosniku in deluje normalno. Se mi zdi pa čudno kako mi je skoraj dve leti miška normalno delovala na Apple prenosniku, sedaj pa kar naenkrat to ne deluje pravilno. Mogoče kakšna posodobitev? Hvala za pomoč.
smacker ::
Razstaviš, spucaš kulešček in maš mir naslednji 2 leti. Pod gumjastimi tačkami so navadno vijaki, lahko pa kak youtube vodiš poiščeš
Nima veze kolešček s tem problemom kot sem napisal, na windowsu deluje normalno, na macu ni tako natančna, kot je bila kakšen mesec nazaj. Verjetno zaradi kakšne posodobitve. Razdiral pa ne bom, ker je miška stara eno leto in v garanciji, pa tudi na servisu so rekli da jim jo lahko pošljem, ampak verjetno nima smisla, ker z miško ni nič narobe, glede na to da na drugem računalniku normalno deluje.
"Jabolko" nima veze s tem, par klas pred winsi v vseh pogledih, sploh za delo. Sicer pa ni to tema za debatiranje glede operacijskih sistemov.
"Jabolko" nima veze s tem, par klas pred winsi v vseh pogledih, sploh za delo. Sicer pa ni to tema za debatiranje glede operacijskih sistemov.
smacker ::
Lahko si magic mouse kupiš, težave s koleščki bojo zginle za vedno
Bolj resno: pomoje je zapacan kolešek, lahko probaš z alkoholom očistit brez razstavljanja - vrtiš kolešček pa brišeš ob straneh. Da na winsih dela, na macu pa ne, pa je lahko kriva različna nastavitev sensitivitya, driver,...
Sem imel že veliko mišk in seveda tudi magic mouse, ampak za delo (sem fotograf in delam veliko v photoshopu, lightroomu..) je ta najboljša, predvsem zaradi zelo natančnega koleščka. Zato imam tudi žično gamersko miško, če ne bi imel navadno brezžično, ampak imajo drugačno vrsto koleščka, ki ni tako občutljiv kot na gamerskih miškah.
Driverji so vsi naloženi preko programa Logitech Gaming Software, tako da so skoraj sigurno pravilni. Razen če je problem v zadnji posodobitvi Apple operacijskega sistema na prenosniku in da zadnji update ne podpira tega, čeprav skoraj ne verjamem, ker potem na miški še kaj drugega ne bi delovalo.
Driverji so vsi naloženi preko programa Logitech Gaming Software, tako da so skoraj sigurno pravilni. Razen če je problem v zadnji posodobitvi Apple operacijskega sistema na prenosniku in da zadnji update ne podpira tega, čeprav skoraj ne verjamem, ker potem na miški še kaj drugega ne bi delovalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katera tiha miškaOddelek: Pomoč in nasveti | 2114 (1652) | Thuban |
» | Prehod in Windows-a na AppleOddelek: Operacijski sistemi | 4459 (3774) | jype |
» | Nakup nove miške (Nasvet - logitech mx revolution, marathon 705, razer imperator)Oddelek: Kaj kupiti | 4562 (4024) | Dzeba |
» | Izbira miškeOddelek: Strojna oprema | 4541 (4029) | medek |
» | Katero miško?Oddelek: Kaj kupiti | 1720 (1270) | sword |