Forum » Pomoč in nasveti » Po zagonu -> monitor: no signal
Po zagonu -> monitor: no signal
Suly ::
Zdravo, ko sem vklopil stacionarni računalnik, se je bios normalno zagnal, windows 10 logo prikazal, potem pa ko bi moralo prikazat namizje, pa monitor izpiše "no signal". To se dogaja odkar sem uporabil HDMI kabel, grafična kartica - monitor (VGA kabla trenutno nimam pri sebi, da bi testiral).
Nato sem v biosu pod grafične nastavitve spremenil eno nastavitev (ne me vprašat katero, imel sem na voljo zgolj dve in sem iz prve prestavil na drugo). Od takrat dalje, monitor niti biosa več ne prikaže. Računalnik v ozadju laufa normalno. Računalnik je pod garancijo, tako da odpiranje in odstranjevanje baterije ne pride v poštev. Kaj storiti?
Nato sem v biosu pod grafične nastavitve spremenil eno nastavitev (ne me vprašat katero, imel sem na voljo zgolj dve in sem iz prve prestavil na drugo). Od takrat dalje, monitor niti biosa več ne prikaže. Računalnik v ozadju laufa normalno. Računalnik je pod garancijo, tako da odpiranje in odstranjevanje baterije ne pride v poštev. Kaj storiti?
- spremenil: Suly ()
Han ::
Če ga zaradi garancije ne smeš odpret in resetirat BIOS, ga odnesi na servis... Ali pa priklopi nanj monitor prek VGA kabla.
Ni nobene druge opcije? Po tej drugi situaciji se bojim, da se niti na VGA ne bo prikazala slika.
Če nima računalnik CMOS reset gumba "na ohišju" (nekatere osnovne plošče ga imajo med priključki na zadnji strani), žal ni druge opcije kot da odpreš ohišje...
Preko VGA kabla deluje takoj (grafična kartica gf gtx650 - monitor). Preko HDMI kabla pa mi ga nikakor ne uspe povezat.
Dua'L ::
Pri meni tudi ko prižgem računalnik izpiše no signal. Še enkrat izplopim računalnik iz napajanja ponovno vlopim pa je slika normalno prikazana kaj bi blo?
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3
Intel i7 2600
8gb DDR3
Scorpia ::
Izbrisi driverje graficne kartice, priklopi hdmi in nato ponovno instaliraj driverje.
////
Twixz ::
Zdravo,
računalnik prižgem in monitor priklopljen prek Display porta kaže "no Signal", isto prek HDMI in probam na TV.
GPU normalno sveti, isto CPU. Računalnik je bil nazadnje uporabljen v četrtek. Če display port odklopim in priklopim nazaj, monitor zazna da je nekaj priklopleno ampak čez par sekund spet "No signal". Kišto sem odprl in opazil da se je par kablov rahlo odklopilo, sem jih pričvrstil nazaj ampak ni razlike.
Matična - Mortar B450 Max
CPU - R5 3600 XT
GPU - RX 6800XT Red Devil
Help! :/
računalnik prižgem in monitor priklopljen prek Display porta kaže "no Signal", isto prek HDMI in probam na TV.
GPU normalno sveti, isto CPU. Računalnik je bil nazadnje uporabljen v četrtek. Če display port odklopim in priklopim nazaj, monitor zazna da je nekaj priklopleno ampak čez par sekund spet "No signal". Kišto sem odprl in opazil da se je par kablov rahlo odklopilo, sem jih pričvrstil nazaj ampak ni razlike.
Matična - Mortar B450 Max
CPU - R5 3600 XT
GPU - RX 6800XT Red Devil
Help! :/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
Iztakni grafično in jo priklopi nazaj, resetiraj BIOS.
Testiraj z drugo grafično in drugim napajalnikom.
Testiraj z drugo grafično in drugim napajalnikom.
Anney ::
Fuč plata, imam na enemu servisu enak problem.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Fuč plata, imam na enemu servisu enak problem.
Mislim, probal sem vse od ramov, GPU, baterija, CPU, napajalnik, kabli, drug monitor, nč od nč ni pomagalo...
Sam men je enkrat plata šla pa takrat se kompjuter sploh ni prižgal, kko je zdej s tem?
Sicer sumim da bi bil mogoče BIOS problem, ker mi ni jasno zakaj bi žena normalno ugasnila komp v petek, danes zjutraj pa sam od sebe brez nekih predhodnih znakov kaput...
Ne pomaga nič, sam imam isto na enem kompu, ne grafika, ne plata ne data slike od sebe, biosa ne gre nagradit ker ni slike, zunanjega usb plata nima.
Ne pomaga nič, sam imam isto na enem kompu, ne grafika, ne plata ne data slike od sebe, biosa ne gre nagradit ker ni slike, zunanjega usb plata nima.
Flash BIOS mogoče?
Javim ko zvem, moram jutri dobit serviserja, itak ne bo prej kot po praznikih, ta teden bo itak pol slovenije fraj...
Ne pomaga, plata je fuč, kupi novo in uživaj, že jutri.
sbawe64 ::
GPU in CPU najlažje testiraš na drugem sistemu.
Če tudi tam ni slike, ostane samo os. plošča.
Če tudi tam ni slike, ostane samo os. plošča.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Upam da je CPU ali plata, ker CPU sem imel namen menjat zarad GPU, plata pa tudi ni pretirano draga.
Če je pa GPU pa.... Yay.
Serviser ma čas po praznikih, kot pričakovano. Javim, kaj je rezultat te sreče :)
Hvala za pomoč :)
Če je pa GPU pa.... Yay.
Serviser ma čas po praznikih, kot pričakovano. Javim, kaj je rezultat te sreče :)
Hvala za pomoč :)
Itak da je šla grafična.
Zbuildaš si PC za 5 let+, pa ti en mesec čez garancijo najdražja stvar v PC crkne.
Super.
Zbuildaš si PC za 5 let+, pa ti en mesec čez garancijo najdražja stvar v PC crkne.
Super.
zajtam123 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15225 (4976) | acookook |
» | PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabeOddelek: Strojna oprema | 2899 (1810) | polde66 |
» | Računalnik se prižge, a ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 5470 (4651) | m0LN4r |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8335 (7081) | solatko |
» | Grafična kartica - AGP ! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13238 (11610) | ThomasSGS |