» »

Je kdo bil tak heroj in si namestil Catalyste 3.5?

Je kdo bil tak heroj in si namestil Catalyste 3.5?

pingo76 ::

Mene je strah, zdaj s temi 3.4 vse nekako dela. Pasalbi bi pa imeti vse optimizacija za opengl. Je kdo to probail? Delajo sploh?

P.S. Zakaj sem kupil ta jajca od atija??? (no ja driverji so jajca)

Frgazor ::

trpim skupaj s tabo :)

wind ::

jaz sem namestil 3.5 pa ni delovala nobena igra...
imam pa 9100.

Sedaj sem spet na 3.2.

c3R4R ::

Jst jih tud nism namestil... Itak jih ne mormo (tisti ki nimamo graf z directX9 podporo) koristit... Kajti ti drajverji so od izida directXa9 narejeni zanj (pretežno)... Zato se žal na naših karticah pojavljajo take in drugačne napake...:O

Drugač so pa najboljši drajverji za naše kartice 3.0 (vsaj jst z njimi dosežem največje število točk v 3d marku 2k1...)
Aja, mam R9000 pro 128MB
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

nosferatu666 ::

Probal, delajo, nekih velikih razlik v 3DMarku2k3 ni, razen malenkostne pohitritve v testu Wings of Fury.

flipflop ::

Zadnji kewl driverji so bli 3.2,3.3 so jih raje odpovedali,3.4 so pa krneki.Ko bom dal winse spet gor,bom dal 3.5,da vidmo kakšni so.

pingo76 ::

Kartica je radeon 9700 pa mi vseeno eno malo smrdi...

San ::

Da niso tvoja jajca od ATIja :)

Drugače ni nobenih razlik od starih driverjev, za tista 2 promila pa je to trud brez potrebe. Mam pa 9500pro.

pingo76 ::

Suntrace: Si si kdaj lastil kartice sosednjega tabora? Če ne potem neveš zakaj rečem jaz (verjemi, da nisem edini) ati-ju jajca.

P.S. Moja moda so prow fajn, btw.

ATI: Hardver deluxe, gonilniki de-žalost;(

nosferatu666 ::

pingo76 >> lahko svoje trditve argumentiraš, prosim?

tha_man ::

Tud jaz razmišljam o 3.5, zaenkrat sem na 3.2 pa delajo kul (imam R9000). Nimam pa z Atijem čisto nič več problemov kot sem jih mel z GeForce MX, mogoče celo manj.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Yoda Master ::

No jaz mam Radeona 9000, pa mi z 3.5 vse dela normalno.

Frgazor ::

3.4 dela za silo kar uredu, starejsi so povzrocali BS v kombinaciji z jdk-jem 1.4.1. Se mi zaradi klincevih driverjev vsak dan tozi po kartici sosednjega tabora.

Binji ::

mam GF4 Ti4200, prej sm meu pa Radeona 8500 in se mi po pravici kr tozi po mojem Radeoncku:\
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

mAsA ::

Mam 8500-ko in dela z Catalisty 3.5 brez blema.:D
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT

wind ::

mogoce je bil pri meni problem to da nisem imel gor DirectX 9.0

pingo76 ::

nosferatu666: Argumentiram naj...
Bil sem lastnik palete geforceov (2,3 ti200, ti4200) in nisem imel nikoli nobenega problema RAZEN z Shogun: total war za katerega pa je prišel popravek (od razvijalca da ne bo pomote) in je potem vse delalo prav. Atija imam od aprila in šele zdaj se je nekako ukrotil:| . Za 3dmark me prav nič ne birga, gre se mi za nemoteno igranje iger. No pa da začenemo:

Freelancerja nisem mogel igrati spodobno z goniliniki ki so bili takrat na voljo. Upgrejdam in pol si rečem, mnja no saj so relativno hitro popravili... nato zaženem gamespy in grem igrat AHL z teammateji (temelji na half lifeovem srčku) pritisnem "esc" in glej ga zlomka... Back to old catalyst (no ja najprej sem kočal freelancerja). Splinter cell mi je na ti4200 ugajal (resda je bilo potrebno malo počačkat v gonilnikih), na radeonu pa se je malo čudno obnašal ma naj bo no (luči skozi trupla, sence ki jih nebi smelo biti). Odločim se da ga pustim za hude čase in igram drugo. pridejo catalysti 3.4 in si jih dam gor vesel da so rešili bug z half life engine-om. Rešili so me zmrz-a je pa patetično gledati 5+ sekund black screen, ma naj jim bo no... Ponovno se lotim splinter cell-a in žalostno ugotovim da popravka ni bilo na lučeh... urco kasneje prestrašeno gledam ako je s kartico vse vredu saj ko preklopim v night vision igra začne "tečt" le 2-3 fps... Ohhhhhh... (igro sem kočal brez night visiona oz. z omejeno uporabo;( ).
Še bi lahko našteval...
Ker sem bil prej privrženec nvidie (še vedno sem čeprav mi ati tudi ugaja ko ne naletim na *cenzura* ... ) imam mnogo pripomb glede gonilnikov. Precej iger 2d splhoh noče delati ali pa ne delajo prav če imaš fsaa vklopljen;(( .
Super skrajšan povzetek:
3 leta nvidie = 1 Problemček (ki pa ni bil od nvidie spljoh) (no ja še eden je bil sem moral snet popravek za final fantasy 8 ko sem si lastil geforca 2)
4 mesece atija = Cel pornič oslarij težav in zezanja
Zaključek:
ATI bi bil biser če bi nvidia pisala gonilnike zanj.:D Ker pa do tega ne bo prišlo nikoli mi ne preostane drugega kot se gon..... z njihiovimi gnojilniki ker v vsaki verziji nekaj popravijo in marsikaj zaj....

Ma kje ste videli, da z vsakimi gonilniki piše kaj zdaj ne zmrzne več in kaj dse lahko po novem igra?!? Ati pač... fuj in fej

pingo76 ::

No ja še to. Ko sem še delal za eno slovensko podjetje katero pordaja rač opremo, mi je vsaka druga stranka ki si je omislila razne radeone jokala npr. zakaj imam v soul reaverju 2 tričetrt slike roza? Zakaj mi to pa ono zmrzne?
Še nekaj za statistiko:
Prodal sem vsaj 10x več geforcov in problemov ni bilo (razen kaki virusi ki so pokvarili to pa ono)
Glede vsega naštetega imam upravičeno strah pred novimi gonilniki. What did they fucked up with this release?

San ::

Lepo napisan in vse je res, sam mam vseen raj mojga ATija :)

By the way, Freelancer je zadnji mesec edina igra, ki jo špilam. Škoda edin da ne morem imet hkrati Dromedary in Eagle z nomadskimi orožji - >:D STRUP >:D

freejack ::

No ja, sej, roko na srce, ATI ima še zdaj velike probleme z gonilniki, zato tudi pozdravljam Catalyst 3.5, saj je bila izdaja namenjena izključno popravkom. Mah, niso jih rešili veliko, pa kolikor so, ko je boljše kot nič. Če bi nVidiini programerji pisali gonilnike ATIju, no ja, si skoraj ne upam predstavljat kak užitek bi bil, kako presenečenje, vsakič ko bi prišli novi. Šalo na stran, dejstvo je, da so nekateri prestopli na ATIjevo stran, upamo lahko samo, da se stvar čimprej normalizira.

Zheegec ::

Ne vem kaj nekateri počnete, samo meni moj Radeonček prav dobro deluje:D
Edino Toca RD, za katero pa že vemo kaj je narobe (R9100);((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

asPeteR ::

Tole so pa men ze mal oslarije kaj nvidia pise dobre gonilnike ... Jao, to je SPET en marketing!

Torej najpomembnejse dejstvo: Nvidia je DOKAZANO goljufala pri gonilnikih. Imate radi goljufife gonilnike? In ce je enkrat bo se kdaj, torej ... Konec pietete za Nvidio!

Pa se nekaj. Ko govorite "uh, kako so bozanski nvivini programeri, z vsakimi gonilniki nam prinesejo gonilniki novo igricarsko izkusnjo ..."(v smislu hitrosti, se ve). Da res Nvidia je ze kar ene parkrat pohitrila svoje gonilnike. Ampak treba se je vprasati zakaj? He, he odgovor je jasen. Ob izdaji graficne kartice da Nvidia "rezervo" gonilnikom --ZAVESTNO.
In potem pocasi iz te rezerve crpa ... Ta "praka" se je pri FX seriji podrla, zato je po eni strani goljufanje logicna posledica ...

Ceprav so glede FX serije dvomi, da so menda RES samo slabi gonilniki ... (ce odmislimo goljufanje)

No, bistvo kar sem hotu povedat o gonilnikih je pa pred FX serijo ...
http://blog.stegnar.com

Highlag ::

Uporabljam R9500pro z gonilniki Omega, ki temeljijo še na Catalyst3.2 in mi vse deluje brezhibno.

Ko izidejo novi gonilniki najprej počakam kak mesec :D , da vidim kako se novi gonilniki obnesejo na širši množici ljudi, preberem nekaj sporočil uporabnikov in se potem odločim za menjavo. Saj veste: če dela pusti pri miru.

Drugače se pa pred nalaganjem gonilnikov splača pogledat v kak tuj forum, ki je specializiran za gonilnike. Naprimer Driverheaven

flipflop ::

Tudi ATI je goljufal. Pa kolikor vem,so bile "optimizacije" samo za 3D Mark,ki ga pa ne uporabljam.

P.S A 3.5 delajo dobro v FIFI 2003?

asPeteR ::

flipflop: Tiste "optimizacije" so bile menda kar optimizacije. ATi je delal na ne kompresiji tekstur brez izgub(spet menda) ... Skratka, tako ali tako jih je umaknil.
http://blog.stegnar.com

Mr.B ::

Meni od verzije 3.0 naprej deluje radeon bp. Nobenih težav s kakšnim freelacerjem ali splintercelom. S 3.5 tud nobenih težav.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

flipflop ::

Z driverji 3.4 izgledajo igralci v FIFA 2003 takšni,kot bi bili oblečeni v prosojne drese.

pingo76 ::

Presenečen sem, da večinoma gledamo enako na gonilnike atijevih kartic. Na rage3d recimo je toliko bolanih fanatikov da kar zanikajo probleme z radeoni.;( Pa kaj imajo od tega? Hvalabogu, da smo Slovenci bolj objektivni in četudi imamo radeončka ali gefroca delimo mneja z ostalimi in nas ni sram da nas kdaj pa kdaj nekaj tudi zeza. No nekaj "biserov" se tudi pri nas najde (kar je povsem normalno). Na živce mi pa krejo taki ki si lastijo 3 igre (ki pomožnosti delajo prav na kateremkoli hardverju) in vztrjajo da nimajo problemov sploh. Moja ugotavljanja sledijo iz res ogromno iger... (če bi vedeli koliko bi me imeli za norca). Prve igre ki sem jih igral so: ultima underworld, day of the tentacle, lands of lore, syndicate... tako da imam dobro "znanstveno" podlago.

off topic: Drugače pa imam srečo ker moja draga je ravno tolko upaljena na igre kot sem jaz. Včasih zato malo kosilo trpi (beri: se zažge) ampak ok, vsega ne moreš met. Trenutno lomiva kosti zomibijem v tazadnjem dodatku za NWN. Jaz fighter z 2x longsword, ona pa fighter z Greataxe:D in mlati da je veselje:D :D :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

San ::

Jest bi tud tako bejbo, kje si jo kupil/ dal izdelat?

freejack ::

asPeteR: čeprav mam Radeona, se grem stavit, da so Detonator FX, neoptimizirani, oh in sploh prva izdaja, prekašali ATIjeve gonilnike, kar se seveda gonilnikov tiče. Če pa sama grafična ni zmožna boljših performansov, je pa to druga stvar. Sicer pa Detonator FX je že "liga zase". Govorim o Detonator seriji gonilnikov, ki nedvomno MOČNO prekašajo kakršnekoli ATIjeve gonilnike. S tem se bodo strinjali vsi, ki imajo vsaj malce pameti. To so izkušnje, ne pa da greš z 11. leti v štacuno, si ubodeš ATIja, potem pa po vzgledu ostalih pljuvaš oz. pljuvate po nVidii. nVidia ga je z FX serijo po****, zarad tega sn se z GF2 Pro, prestavil na R9100. Če bo, oz. ko bo nVidia izdala boljšo kartico, bom spet šel na nVidio, nisem privrženec ATIja, niti nVidie, pač pa tistega, ki ima v danem trenutku boljšo kartico. To ni nogomet, košarka, šport, to je računalništvo.
p.s. kaj so pa tvoji komentarji na čas, ko je "goljufal" ATI? (s tem ne mislim na kompresijo tekstur, ampak konkretno na Q3)(vsak ima obdobje, ko ima slabšo karto od konkurence in se poslužijo vseh metod (valda ostanejo le še gonilniki), da bi zadevo izboljšali...
Sicer pa, zašpilaj 100 iger in mi povej kolk hroščev boš našel z ATIjem, kolk pa z nVidio... (sem si kar mislil). Če misliš/te, da ATI nima hroščev oz. jih je malo, se prekl*to motite. Že ATIjevim privržencem na rage3d gredo počasi na živce, kaj da vam ne bi. Tko da, preden postavljate neutemeljena mnenja,.. premislite. Da bi Catalyst gonilniki bli podobni Detonatorjem (pa čeprav FX serije), bi lahk bli vsi imetniki Radeonov srečni.
In še p.p.s. Ta "praksa" je bila zaradi olepševanja FX serije, ki pa so itaq do qrca. Skratka, če mi daš kartico z ATIjevimi gonilniki, in kartico, ki dela 5-10% počasnej, ampak jim dodaš Detonatorje, bom z velikim veseljem pograbil slednjo karto. (kaj pa je tistih par frejmov proti xy hroščev) in da še enkrat omenim, imam Radeona,..


pingo76: Da jih zanikajo? Očitno se ti ne lubi tistih xy postov prebrat, ker potem bi videl, da nekateri že besno pljuvajo po gonilnikih.

tx-z ::

js mam 3.5 k nism zdržu na 2.4 k so bli zravn grafične pa ni nč delal
tx-z

kuglvinkl ::

Ati je, sodeč po Guru3d (na ATijevo stran nisem gledal) izdal HotFix za 3.5.
Your focus determines your reallity

madviper ::

Men delajo brez problema, ko pa sem šel z 3.4 na 3.5 pa še sedaj bolše deluje. So stabilni, vsaj od ka so ven prišli (jih je stestiral moj brat, ko igrce špila cele dneve, pa še ni niti enkrat kaj zaštekalo, tako je ko sem mel gor tiste, ko so zram kartice).
Mam pa radeona 9000 pro>:D
Ma nič ne treba popravka, če pa lepo delajo. Vsaj moje je tako mnenje!
I'd like to do something crazy!

tx-z ::

a maš z 64mb al 128? jst mam s 64mb pa mi v 3dmark 2003 v CPU test 2 napiše error,,a teb tut?
tx-z

freejack ::

Mah ja, hotfix so zarad vikenda res izdal, sam svetujem imetnikom 9100 kartic, da se gonilnikov vseeno izogibajo (mogoč bo pa Omega popravo :) )
Kar se pa pohitritve s 3.2 na 3.4 in 3.5 tiče, pa opažam, da naj bi brez AA zadeva delala hitreje, medtem ko z uporabo AA špili dejansko tečejo počasneje. Bug?
In pa najpomembnejša stvar, Dawn dela hitreje. Yes... :D

frudi ::

ma zadnje čase ga tako ati kot nvidia serjeta z gonilniki da je kar hudo (kar se tiče nvidie govorim za nforce2 gonilnike). pred časom sem bil tooooooliko blizu, da bi moral zaradi famozne kozlarije z ide gonilniki za nforce2 reinštalirati xpje (hvalabogu, da je pri hiši še en računalnik, da sem lahko nanj priklopil svoj disk in usposobil windowse... kolikor sem pa bral po tem in drugih forumih, pa mnogim ni ostalo druga kot reinštalacija). sedaj pa ati izda gonilnike, kao namenjene odpravljanju hroščev, pri tem pa nekako uspejo spregledati, da na r9100, nekaterim pa tudi na r8500/9000/9200 pa morda še drugih, ne deluje opengl sploh... toliko o odpravljanju hroščev :\. mislim, v čem je fora beta testiranja, če pa uspejo spregledati takšne napake? Quality Assurance my ass.

mimogrede, probleme z nedelovanjem opengl z 3.5 se da rešiti tako, da datoteko atioglxx.dll zamenjate s tisto iz 3.4. seveda je pa potem vprašanje smiselnosti nadgradnje :).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Arkadij ::

Sem namestil in deluje vse v redu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Random zmrz z ATI catalyst 3.6. Še kdo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533012 (2448) pingo76
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
837675 (7675) norvalk
»

Omega vs. Catalyst

Oddelek: Novice / Grafične kartice
152801 (2801) freejack
»

radeon 9100 128MB problemi

Oddelek: Strojna oprema
101004 (870) freejack
»

Novi ATi Catalyst gonilniki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
382233 (2233) JLP

Več podobnih tem