Forum » Informacijska varnost » UAC in blokiranje virusov
UAC in blokiranje virusov
d0rK ::
Zdravo, eno simpl vprašanje.
Downloadal sem nek XY exe file. Po ne vem kakšni neumnosti sem kliknil nanj... Dobil sem UAC popup če hočem da se ta program zažene modificira system - standardna zadeva ko je UAC vklopljen. Rekel sem NE. Sicer sem file poskeniral z več antivirusi (ESET free + 360 total security) in je kao čist mi še vedno zaradi različnih razlogov smrdi. Glede na to da sem dal NE pri UAC vprašanju, ali je se program sploh zagnal in imel možnost kakorkoli okužiti sistem?
Hvala.
Downloadal sem nek XY exe file. Po ne vem kakšni neumnosti sem kliknil nanj... Dobil sem UAC popup če hočem da se ta program zažene modificira system - standardna zadeva ko je UAC vklopljen. Rekel sem NE. Sicer sem file poskeniral z več antivirusi (ESET free + 360 total security) in je kao čist mi še vedno zaradi različnih razlogov smrdi. Glede na to da sem dal NE pri UAC vprašanju, ali je se program sploh zagnal in imel možnost kakorkoli okužiti sistem?
Hvala.
- spremenil: d0rK ()
MrStein ::
Lahko se je program izvedel, in potem sprožil UAC (bi sicer bil primer neumnega obnašanja s strani virusa).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LG-jevi monitorji ugasnejo varnostni sistem UAC v WindowsOddelek: Novice / Varnost | 10256 (6946) | Mr.B |
» | Težave z instalacijo SolidworksaOddelek: Programska oprema | 1053 (744) | m0LN4r |
» | hp laserjet p1005 driver za win8Oddelek: Pomoč in nasveti | 1465 (1411) | Saso_C |
» | Win7 - rant time ! (nov laptop) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10699 (9352) | noraguta |
» | Fedora in Red Hat strežniki kompromitirani! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9227 (6770) | MrStein |