Forum » Pomoč in nasveti » Xbox (prva generacija) se ne prižge
Xbox (prva generacija) se ne prižge
dc10 ::
Imam xbox prve generacije, ki je prenehal delat, verzija 1.6, izveden modchip. Enostavno se več noče prižgat. Ko pritisnem gumb za vklop se zasliši vrtenje ventilatorja in nato po 1 sekundi ugasne, lučka na gumbu se sploh ne zasveti... Tukaj le link do videa - VIDEO.
Če držim pritisnjen gumb se vrti ventilator, sliši se tudi, da se zažene trdi disk, vendar se ne boota...
Sem ga odprl in pogledal ter sem takoj na matični plošči v okolici power konektorja opazil napihnjene kondije 6.3V 3300uF, na napajalniku ni videti nič narobe, vsaj za moje oči ne.
Zanima me ali bi lahko bili navedeni kondiji krivi za nedelovanje konzole, predpostavljam, da so povezani z napajanjem matične plošče, ker so v okolici tega konektorja....
Preveril sem tudi napetost kolektorja od MMBT3906LT1 transistorja, ki bi lahko bil vzrok glede na navodila na spletu, vendar ima napetost nad 3V, točno 3.27V, kar bi naj bilo OK, saj bi naj bila napaka samo če je napetost pod 3V...
Mogoče je kdo imel podoben problem in mi lahko svetuje, če so kondiji krivi za nedelovanje in katere naj kupim oz. kje, da bodo OK...
lp
Če držim pritisnjen gumb se vrti ventilator, sliši se tudi, da se zažene trdi disk, vendar se ne boota...
Sem ga odprl in pogledal ter sem takoj na matični plošči v okolici power konektorja opazil napihnjene kondije 6.3V 3300uF, na napajalniku ni videti nič narobe, vsaj za moje oči ne.
Zanima me ali bi lahko bili navedeni kondiji krivi za nedelovanje konzole, predpostavljam, da so povezani z napajanjem matične plošče, ker so v okolici tega konektorja....
Preveril sem tudi napetost kolektorja od MMBT3906LT1 transistorja, ki bi lahko bil vzrok glede na navodila na spletu, vendar ima napetost nad 3V, točno 3.27V, kar bi naj bilo OK, saj bi naj bila napaka samo če je napetost pod 3V...
Mogoče je kdo imel podoben problem in mi lahko svetuje, če so kondiji krivi za nedelovanje in katere naj kupim oz. kje, da bodo OK...
lp
FX6300B ::
ja kar zamenjaj jih, je skoraj sigurno to narobe, tisti z linka so pa ok, je pa fino če se prej pozanimaš če so low esr, te ta zlati ponavad so , ampak je vseeno bolje če prašaš
May the force be with you!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vertiakla črta čez ekranOddelek: Pomoč in nasveti | 7768 (3105) | KTr1sk |
» | obstaja taka priklop za 2,5 disk?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1095 (864) | barossa45 |
» | Vprašanje glede amperaže na ATX napajalniku.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1362 (1117) | cegu |
» | Konektor ohišjaOddelek: Strojna oprema | 689 (635) | sverde21 |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11043 (5654) | Pyr0Beast |