» »

Xbox (prva generacija) se ne prižge

Xbox (prva generacija) se ne prižge

dc10 ::

Imam xbox prve generacije, ki je prenehal delat, verzija 1.6, izveden modchip. Enostavno se več noče prižgat. Ko pritisnem gumb za vklop se zasliši vrtenje ventilatorja in nato po 1 sekundi ugasne, lučka na gumbu se sploh ne zasveti... Tukaj le link do videa - VIDEO.
Če držim pritisnjen gumb se vrti ventilator, sliši se tudi, da se zažene trdi disk, vendar se ne boota...

Sem ga odprl in pogledal ter sem takoj na matični plošči v okolici power konektorja opazil napihnjene kondije 6.3V 3300uF, na napajalniku ni videti nič narobe, vsaj za moje oči ne8-).

kondiji MB

kondiji MB

napajalnik1

napajalnik1

napajalnik2

napajalnik2

napajalnik3

napajalnik3

napajalnik4

napajalnik4

Zanima me ali bi lahko bili navedeni kondiji krivi za nedelovanje konzole, predpostavljam, da so povezani z napajanjem matične plošče, ker so v okolici tega konektorja....
Preveril sem tudi napetost kolektorja od MMBT3906LT1 transistorja, ki bi lahko bil vzrok glede na navodila na spletu, vendar ima napetost nad 3V, točno 3.27V, kar bi naj bilo OK, saj bi naj bila napaka samo če je napetost pod 3V...
 kolektor

kolektor

Mogoče je kdo imel podoben problem in mi lahko svetuje, če so kondiji krivi za nedelovanje in katere naj kupim oz. kje, da bodo OK...

lp

A so ti kondiji OK za menjavo (cena je kar ugodna napram nekaterim trgovinam...) - LINK?

lp

FX6300B ::

ja kar zamenjaj jih, je skoraj sigurno to narobe, tisti z linka so pa ok, je pa fino če se prej pozanimaš če so low esr, te ta zlati ponavad so , ampak je vseeno bolje če prašaš :))
May the force be with you!

shadeX ::

Video maš zaseben.

A je sedaj video viden?

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417768 (3105) KTr1sk
»

obstaja taka priklop za 2,5 disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151095 (864) barossa45
»

Vprašanje glede amperaže na ATX napajalniku.

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
101362 (1117) cegu
»

Konektor ohišja

Oddelek: Strojna oprema
8689 (635) sverde21
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9711043 (5654) Pyr0Beast

Več podobnih tem