Forum » Navijanje » Navijanje Athlona 2800+
Navijanje Athlona 2800+
Nacek ::
Ja, sem dobil, sem ves srečen...
Sem navil, sem ves nesrečen...
Povečal sem zunanji takt za 4Mhz- multiplier je na 12.5, pa so mi igre javljale neke čudnočudne napake. RAMa nisem spreminjal oz. se je spremenil sam. Mam TwinMOS DDR333, plošča: Abit NF7-s. A je težava v RAMu, a je proc. zaklenjen? Naj povem še, da so igre delovale normalno nekaj časa, pol je pa kr vn vrglo z napako ala "Critical error!".
Sem navil, sem ves nesrečen...
Povečal sem zunanji takt za 4Mhz- multiplier je na 12.5, pa so mi igre javljale neke čudnočudne napake. RAMa nisem spreminjal oz. se je spremenil sam. Mam TwinMOS DDR333, plošča: Abit NF7-s. A je težava v RAMu, a je proc. zaklenjen? Naj povem še, da so igre delovale normalno nekaj časa, pol je pa kr vn vrglo z napako ala "Critical error!".
Zdej sem povečal multiplier na 13 pa dela normalno. Če pa hočem dat na 13.5, pa se sistem resetira takoj ko pridem v winse. Temperatura procesorja je 40stopinj, v škatli pa je 30 stoppinj. V čem je problem?
c3R4R ::
Navijaš sinhrono?
Ko sm jst naviju sinhrono so mi rami zdržal max. 169 FSB... Na 170 FSB se comp ni zbudu...
A je težava v RAMu, a je proc. zaklenjen?
Kero plato maš? Če maš kakšno z nForce2, pol proc ni zakljenjen...
Ko sm jst naviju sinhrono so mi rami zdržal max. 169 FSB... Na 170 FSB se comp ni zbudu...
A je težava v RAMu, a je proc. zaklenjen?
Kero plato maš? Če maš kakšno z nForce2, pol proc ni zakljenjen...
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
Ne deluje, sem moral odviti na 2.08Ghz.
Sicer je delovalo, samo so igre po pol ure delovanja spet začele javljati isto napako.
Plošča je Abit NF7-S ram pa DDR333
Kako pa navijam asinhrono?
Tam mam samo za nastavljat razmerje med hitrostjo FSBja in RAMa
Sicer je delovalo, samo so igre po pol ure delovanja spet začele javljati isto napako.
Plošča je Abit NF7-S ram pa DDR333
Kako pa navijam asinhrono?
Tam mam samo za nastavljat razmerje med hitrostjo FSBja in RAMa
OwcA ::
Prvo pravilo tweakanja AMD sistemov, RAM naj neglede na vse deluje sinhrono s FSBjem.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
DjTonic ::
Prvo pravilo tweakanja AMD sistemov, RAM naj neglede na vse deluje sinhrono s FSBjem
Zakaj pa to? Saj vem da je bolše sinhrono vendar nekaterim zaradi ramov ne gre in morajo OC asinhrono.
@Nacek: Sinhrono FSB/RAM 166/166(133/133) Asinhrono 200/166(133/166)
morphling1 ::
DjTonic, z asinhronim načinom ne pridobiš popolnoma nič, temveč lahko celo izgubiš. Na nforce2 platah je definitivno bolje 133/133 kot pa 133/166 (FSB/MEM), torej če ram ne gre, greš z nižjim fsb-jem in višjim množilnikom
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
DjTonic ::
morphling trenutno mam na 166/166 Amd Barton 2500+ in 512 MB DDR 333Mhz PC2700 samo zdaj sem začasno zamenjal z enim kolegom za 2×256DDR 333Mhz in deluje sistem bolje to je pomoje zasluga Dual Channel DDR.
Enkrat sem pa navil na moji Abitki NF7-S rev2.0 na 200/166 in CPU score je bil večji vendar se mi zdi najbolje vse furat sinhrono na 166 (Ram še dela vredu tam na 175 več pa nisem poskušal ) dokler ne dobim bolšega RAM-a Twinmos 400Mhz.
morphling kolko naviješ bartona?
Enkrat sem pa navil na moji Abitki NF7-S rev2.0 na 200/166 in CPU score je bil večji vendar se mi zdi najbolje vse furat sinhrono na 166 (Ram še dela vredu tam na 175 več pa nisem poskušal ) dokler ne dobim bolšega RAM-a Twinmos 400Mhz.
morphling kolko naviješ bartona?
morphling1 ::
Zdajle poleti mi dela 2600 MHz @2.15V
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Jest pa še kar ne morem navit...
Kaj pa če povečam voltažo procesorja? Čemu bi to pripomoglo in kaj s tem reskiram? Se samo procesor bolj greje al je lahko še kakšen drug stranski učinek? Kaj pa voltaža na ramu?
Kaj pa če povečam voltažo procesorja? Čemu bi to pripomoglo in kaj s tem reskiram? Se samo procesor bolj greje al je lahko še kakšen drug stranski učinek? Kaj pa voltaža na ramu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje Rama pripomore k večji prepusntosti ?Oddelek: Navijanje | 1383 (1084) | Zheegec |
» | Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8271 (5948) | Tarzan |
» | DDR400 počasnejši od DDR333?Oddelek: Strojna oprema | 2123 (1827) | TribesMan |
» | Procesor se rahlo preveč greje in kup drugih problemovOddelek: Pomoč in nasveti | 813 (737) | dr.J |
» | 266mhz vs 333mhz ddr ramiOddelek: Strojna oprema | 1293 (1171) | OZZY |