» »

Težave z baterijo

Težave z baterijo

urostech ::

2 leti uporabljam notebook HP EliteBook 8440p. Kupil sem ga refubrished a sem kjub temu ob nakupu kupil novo baterijo. Mislim da ni original, a ze 2 leti funkcionira. Skratka sedaj so se zacele pojavljati nekatere tezave. Prenosnik je pokazoval da je baterijo 100% a se je po nekaj casa izklopil. Ta problem sem resil s hard resetom in sem kalibreral baterijo. Sedaj nekako kaze status baterije v % vendar se napolni do 100% ko pade na okoli 50% se prenosnik ugasne in začne utripati LED za prazno baterijo. Kaj naj naredim? Ali je problem v bateriji? Ali se da rešit? Ali naj kupim novo baterijo?
Hvala za pomoč!

solatko ::

Po vsej verjetnosti je baterija zanič. Kaj ti pa pravi HP-jev program Battery check?
Delo krepa človeka

urostech ::

Battery check pravi da je baterija ok. Ravno zato sem popolnoma zmeden da ni kaj narobe z maticno plosco?

MasterTade ::

Poskusi z drugo baterijo, po 2 letih so men neoriginalne baterije vse šle...
Mors omnia aequat

solatko ::

urostech - Imaš prenosnik očiščen? Izmeri voltažo na napajalniku. Po navadi se battery check ne moti, oziroma ti napiše, kakšno dejansko kapaciteto ima baterija.
Če ti zelo na hitro izgubi napetost, je baterija zanič, verjetno pa je okvarjena tudi elektronika baterije in ne daje ven pravih podatkov. A gre za originalno baterijo?

MasterTade - Šla ti je tudi originalna, saj ima vsaka baterija določeno število ciklov polnenja in praznenja, nekdo to doseže prej, nekdo pozneje. Neoriginalne baterije solidnih proizvajalcev, znajo bit kvalitetnejše od oem baterij, seveda pa kitajske za nekaj $ ne sodijo v ta rang.
Delo krepa človeka

urostech ::

solatko- prenosnika nisem nikoli čistil a sem nameraval med prihodnjimi počitnicami saj zaradi šole nimam časa. Verjetno bom kupil novo baterijo. Imate kakšne predloge? Prav bi prišlo da ima kar seda veliko kapaciteto.
Hvala!

benkowolf ::

Pozdravljeni,
ze 2 leti imam racunalnik HP ProBook 470. Pred enim letom mi je prenehal delati polnilec pa sem kupila originalnega novega. Pred nekaj dnevi pa se mi je racunalnik sam od sebe nehal polnit oz na bateriji ni bilo znaka za polnjenje, ceprav je bil polnilnik vkljucen. Probala sem razlicne vticnice, ce bi bil problem morda v tem, pa ni bilo razlike. Nato sem racunalnik ponovno zagnala in je baterija skocila iz 96% na 2%. Pa sem baterijo odstranila (polnilnik prikljucen) pa se je racunalnik ugasnil. Nato sem ga zelela vzgati in ni slo (brez baterije, samo polnilec) in je nekaj sekund utripala lucka za polnjenje z belo. Pa se ni vzgal. Nato se je cez pol ure po poizkusih vzgal. Racunalnik je normalno delal, ce sem ga ugasnila. Nato pa sem danes izkljucila napajalnik (ga vzela ven iz luknje na rac) in se vec ni vzgal ko sm dala napajalnik nazaj. Probala s hard resetom (Vse vzela ven in 20 sek drzala gumb za vzig) pa dala baterijo noter in je baterija bila 90%, vendar ni polnil. Ko sem vzela baterijo ven, se je rac izklopil in se ne polni, ceprav je na napajalniku. Led lucka pa vseeno utripa belo 5 sekund ko drzim gumb za vzig. A mogoce kdo zna rešit ta problem? Hvala!

Zgodovina sprememb…

kloko ::

@benkowolf, to izgleda kot razmajan notranji priključek kamor pride vtaknjen kabel napajalnika.

L.p., Kloko

solatko ::

kloko - Ni to to. Pri razmajanem priključku ne utripa capslook, temveč zadeva enkrat dela, durgič ne.
Na plošči je en ali dva tristorja, ki skrbita za pravilnost napajanja računalnika in baterije. To se zamenja in je problem rešen.
Delo krepa človeka

TwingoLove ::

Tudi sam imel podobne probleme. Žal je problem v bateriji. Je pa možen tudi manjši procent da je kaj narobe z samim polnilcem... dvomim.
Sem pa par let nazaj kupil pri kitajcih baterijo za HP Probook 4510s. Boljše je držala kot original in še danes dela kot nova!

urostech ::

Evo sem naročil tole baterijo: http://www.ebay.com/itm/271881414326
Kaj mislite?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija na prenosniku se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
346146 (3807) ziciko
»

baterija se ne polni

Oddelek: Strojna oprema
3819273 (6709) specing
»

Zanič baterija?

Oddelek: Pomoč in nasveti
232138 (1636) Mare2
»

Baterija na laptopu se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
51330 (1224) sese12
»

težave z baterijo prenosnik acer travelmate 5320

Oddelek: Pomoč in nasveti
101701 (1610) ne_kdo

Več podobnih tem