Forum » Pomoč in nasveti » z vklopom sata skuril plato?
z vklopom sata skuril plato?
izdnevavdan ::
Živjo!
Računalnik sem zklopil, vendar nisem izklopil napajalnika. Priklopil sem hdd (napajanje in sata), zdaj se mi računalnik noče več prižgat. menjal sem baterijo in sklenil cmos clear. pa se še vedno nič ne dogaja :( Je še kakšno upanje za matično?
Računalnik sem zklopil, vendar nisem izklopil napajalnika. Priklopil sem hdd (napajanje in sata), zdaj se mi računalnik noče več prižgat. menjal sem baterijo in sklenil cmos clear. pa se še vedno nič ne dogaja :( Je še kakšno upanje za matično?
Brane22 ::
To ne bi smelo met veze pri dobri mašini.
Sata je po naravi Plug-n-play, vsaj v električnem smislu.
Nisem še sličal, da bi kdo kaj skuril, ko je vklopil HDD, vsaj takega z normalnim napajalnim konektorjem ( torej ne tistim starim 4-pinskim Molexom, še iz časa ATA).
Sata je po naravi Plug-n-play, vsaj v električnem smislu.
Nisem še sličal, da bi kdo kaj skuril, ko je vklopil HDD, vsaj takega z normalnim napajalnim konektorjem ( torej ne tistim starim 4-pinskim Molexom, še iz časa ATA).
Sem napajalnik priklopil odklopil s plate in ga prišgal (zelena+črna) in dela. Ko ga vklopim na drugo matično, pa se ne zgodi nič, tako, da očitno napajalnik štrajka.
Konektor za sata napajanje je pa tamali.
hojnikb ::
priklopi še plato na tadrug napajalc in potem nazaj priklopi ta napajalc, ki je bil not.. poročaj..
#brezpodpisa
Brane22 ::
izdnevavdan je izjavil:
Sem napajalnik priklopil odklopil s plate in ga prišgal (zelena+črna) in dela. Ko ga vklopim na drugo matično, pa se ne zgodi nič, tako, da očitno napajalnik štrajka.
če je kriza s sredstvi in nisi totalni antitalent za štrom, lahko odpreš napajalnik in pogledaš kondije, sploh tiste bližje šopu kablov, ki gre proti plati, če so napihnjeni in jih po potrebi zamenjaš. Na svojo odgovornost, seveda.
Sicer pa je mogoče čas za naovi napajalnik.
hojnikb ::
meni se je tut zgodilo, da se mi sistem ni več pržgal, ko sn dal noter frišno spečeno kartico.
Priklopo drug napajalc na plato: no dice; priklopo napajalc na drugo plato, tudi nič. Ko vklopim vse nazaj tako kot je blo, dela BP še danes :)
Priklopo drug napajalc na plato: no dice; priklopo napajalc na drugo plato, tudi nič. Ko vklopim vse nazaj tako kot je blo, dela BP še danes :)
#brezpodpisa
BorutK-73 ::
Preveri 24 in 4+4 kable od napajalnika na matični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Je napajalnik ... kondiji pa zgledajo ok. Mi je čudno, ker je od enkrat nehalo delat :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik je kar naenkrat crknilOddelek: Pomoč in nasveti | 5951 (4968) | solatko |
» | topel 12V kabel in problem matičnaOddelek: Pomoč in nasveti | 2773 (2373) | painfulwhite |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2867 (2121) | fosil |
» | udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10035 (7480) | gregor |
» | en grozna tezava:(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1651 (1384) | blue96 |