» »

spletna trgovina problem !

spletna trgovina problem !

#000000 ::

Danes vidim v svojem gmail predalu da so z neke slo trgovine odposlali neko torbo na neslov nekje na primorskem, ime prejemnika je enako kot moje priimek pa ne, enako telefonska št naročnika, le email naslov je moj, pogledal sem log če bi slučajno kdo vdrl v email predal, ampak ni videti nič neobičajnega.

Kličem to firmo ampak se noben ne oglasi, zanima me če kdo ima podobne izkušnje da nebi jest slučajno reagiral da naročilo ni pristno in bi oni nekako od mene terjali plačilo izdelkov ki jih nisem niti naročil, nisem pa 100% če nisem kdaj pri njih odprl račun ampak naročil nisem od njih 100% nikoli nič.

Lahko jim je kdo shekal, ali pa je to neka nova praksa lovljenja potencijalnih žrtev ?

aja pa kok sem videl je paket resnično oddan na pošti ker ga sledenje pokaže.

  • spremenilo: #000000 ()

MasterKiD ::

Jaz bi jim poslal mail in jim napisal, da nisem ničesar naročil in niti ne bom ničesar prevzel, še manj pa plačal. In lahko se jeb...

Zgodovina sprememb…

ales85 ::

Odvisno katerega ponudnika epošte uporabljaš, lahko tudi tam preveriš, če se je kdo prijavljal s tvojim računom iz neznane lokacije. Obstaja namreč možnost, da so ti "vdrli" v epošto oziroma dobili dostop.

#000000 ::

uporabljam gmail, in ni takega loga v zadnjih nekaj dneh

blackbfm ::

Ma o kaksnih vdorih sanjate.. Lahko je nekdo enostavno oddal narocilo s tvojim imenom in mailom iz bogvedi kaksnega razloga

Sicer pa tut ce legitimno nekaj narocis, si lahko premislis in te nihce ne more terjat za placilo

#000000 ::

ja samo se je prej mogu registrirat z mojim emailom, jest bi ga mogu dobit ali on ter potrdit, a to se ni zgodilo, niti se ne spomnim da bi bil član te štacune ?

podobno sem dobil iz proteini.si da se je nekdo hotel registrirat z mojim emailom ampak ni šlo ker moj email že obstaja v njihovi bazi

blackbfm ::

Nekatere trgovine omogocajo nakupovanje brez registracije

SeMiNeSanja ::

V prvi liniji je TA HIP bistveno, za kakšen način plačila se gre.
Če je plačilo po povzetju, bo takointako plačal tisti, ki bo blago prevzel in tebe ne bremeni nobena terjatev iz tega naslova. S tem tudi nisi neposredno oškodovan.

BISTVENO bolj problematično postane, če je v igri kakšno plačilo preko kreditne kartice, ki jo imaš registrirano v spletni trgovini (kot pri Amazon, Ebay,..).
V tem primeru je kartica po vsej verjetnosti že bila obremenjena, ti pa oškodovan.

Ker se nikjer ne omenja kartice, predvidevam, da se gre za prvi primer. Bolj nekakšno napako. O zlorabi ali prevari tu nebi govoril.
Ne glede na to, pa bi kontaktiral trgovino. Če je preko telefona nedosegljiva, pa imajo zagotovo še kakšen elektronski naslov.
Takoj bi se povezal na trgovino in spremenil geslo, hkrati pe še preveril osebne podatke, če so še pravilni - da ob naslednjem naročilu ne bo blago poslano komu tretjemu.

Btw: Če sta si email naslova zelo podobna, je lahko prišlo tudi do napake pri vnosu maila pri drugem uporabniku. Po naključju pa ti prejemaš zdaj njegove maile.
Lahko poskusiš kontaktirati tistega drugega uporabnika in ga prositi, da preveri svoj mail, če ima pravilno vnešenega. Če bo videl, da prejemaš njemu namenjeno pošto, se bo zagotovo podvizal, da napako popravi.

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

ne je gotovinsko ob prevzetju

email je moj, ostalo ne, naslov niti približno, za ene 150km razlike zračne linije :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

SeMiNeSanja ::

#000000 je izjavil:

ne je gotovinsko ob prevzetju

email je moj, ostalo ne, naslov niti približno, za ene 150km razlike zračne linije :)

Saj pravim, morda se je lastnik accounta zmotil pri vnosu svojega email-a. Če je zelo podoben tvojemu... Morda sploh ne ve za napako in se čudi, zakaj ni nobenega maila s potrditvijo naročila?

flyby ::

Nekdo se je ob naročilu zatipkal pri svojem e-naslovu - npr. ime.priimek@gmail.com, ime_priimek@gmail.com - nekaterim je to nekako automagično enako, pozabijo... Naročnik bo paket dobil na svoj naslov, plačal, zgodba zaključena. Nakupoval pa je verjetno z 'Guest Accountom', ki ne zahteva registracije računa.

#000000 ::

možno, e pa videćemo sjutra

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

System ::

Nevem kaj ti je cudno, vidi se, da se je zmotil pri emailu in si zato ti dobil mail :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail in preveranti: pike so pomembne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5921438 (15155) AštiriL

To uporabniško ime je že zasedeno..

Oddelek: Loža
224104 (2078) Ganon
»

isto ime v gmailu - latinica oz. cirilica

Oddelek: Pomoč in nasveti
91198 (910) jype
»

Tezave pri nastavljanju SIOL odhajajocega postnega serverja iOS Mail

Oddelek: Programska oprema
123820 (3710) Shoot19
»

Yahoo bo recikliral e-poštne naslove

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
165932 (3889) nodrim

Več podobnih tem