Forum » Informacijska varnost » Format računalnika in digitalno potrdilo
Format računalnika in digitalno potrdilo
johan05 ::
Formatiral sem računalnik in obdržal digitalno potrdilo (sigenca). Gre za Abanko in Chrome. Potrdilo vidim pod Nastavitve/Upravljanje potrdil, a pri prijavi napiše, da ga nimam. Sem ga vmes tudi še enkrat uvozil, a ni nič drugače.
Še to...
Brez potrdila naj bi lahko uporabljal neko omejeno spletno banko. Prijaviti bi se moral z uporabniškim imenom in geslom. Uporabniško ime naj bi bil kar email, je pa problem, ker je predolg za en znak. Seveda tudi ime in priimek ne prideta v poštev, ker sta še daljša. Za ostalo ne vem, kaj bi up. ime sploh lahko še bilo.
Še to...
Brez potrdila naj bi lahko uporabljal neko omejeno spletno banko. Prijaviti bi se moral z uporabniškim imenom in geslom. Uporabniško ime naj bi bil kar email, je pa problem, ker je predolg za en znak. Seveda tudi ime in priimek ne prideta v poštev, ker sta še daljša. Za ostalo ne vem, kaj bi up. ime sploh lahko še bilo.
- spremenilo: johan05 ()
pviran3 ::
datoteka certifikata mora biti .PFX in pri uvozu zahteva geslo, ki se ga je dalo ob izvozu.
Datoteka je sigenca.pfx. Za geslo sem vpisal tisto prvotno, s katerim se prijavljam (vpisati moram 2). Nisem prepričan, da je pravo. Na koncu vseeno napiše, da je potrdilo uspešno in veljavno do ~2019. Vse izgleda ok.
Če se hočem prijaviti v "omejeno verzijo", pa ne poznam up. imena:
- vpišem "IME PRIIMEK" -> ne deluje, ker so uporabljeni prepovedani znaki (presledek)
- vpišem email -> se ne izide, ker je predolg za en znak + uporabljeni prepovedani znaki
Ne vem, kaj bi še napisal? Ostaneta mi le še dve gesli.
Če se hočem prijaviti v "omejeno verzijo", pa ne poznam up. imena:
- vpišem "IME PRIIMEK" -> ne deluje, ker so uporabljeni prepovedani znaki (presledek)
- vpišem email -> se ne izide, ker je predolg za en znak + uporabljeni prepovedani znaki
Ne vem, kaj bi še napisal? Ostaneta mi le še dve gesli.
Zadeva sedaj deluje. Očitno sem vmes nekaj zafrknil in en reset ni bi dovolj.
Ok. Gledam račune in vidim provizijo za dvig gotovine - enkrat 0,5€, drugič pa kar 2€. Abanka. A je to normalno, da je taka provizija, če dvignem na bankomatu, ki ni last Abanke?
Ok. Gledam račune in vidim provizijo za dvig gotovine - enkrat 0,5€, drugič pa kar 2€. Abanka. A je to normalno, da je taka provizija, če dvignem na bankomatu, ki ni last Abanke?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Abanka-Katastrofa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20649 (12496) | w0mbat |
» | Certifikat !Oddelek: Informacijska varnost | 9389 (4193) | SeMiNeSanja |
» | problemi z digitalnim certifikatom SIGEN-CAOddelek: Informacijska varnost | 18105 (8896) | Ice-Heki |
» | Abanet "šteka"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3859 (2903) | krepki |
» | Dobra izbira banke za spletno bančništvoOddelek: Loža | 16502 (14356) | ...:TOMI:... |