» »

Disk z sistemom v drugi pc?

Disk z sistemom v drugi pc?

matejgt ::

Pozdravljeni
Zanima me, ce ima kdo izkušnje z premeščanjem trdega diska z sistemom Windows v drugi pc? Konkretno sem imel pc, kateri mi je "spregel" in sedaj bi rad isti trdi disk uporabil v drugem pcju, seveda, če se da z istim sistemom Windows (Windows 7), brez formatiranja in nalaganja na novo? Ali se to da?
Sam sem na ta način že menjaval, vendar sem snel disk z Windows Xp in namestil drugi, ravnotako z xpji in stvar je delovala! Tukaj pa sem odstranil disk z xpji in namestil disk z Windows 7! Stvar se zažene, vendar preden pride konkretno v sistem, se ponovno zažene!!! Se da to kako urediti, hvala?

kixs ::

Probaj zagnati v Varnem nacinu. Je pa malo moznosti, da ti bo uspelo zrihtat. Drugi hardware, drugi gonilniki...

konspirator ::

Katera mama plata je v starem/nobem ?

hojnikb ::

zloadaj si hirens bootcd in zapeči sata driverje not. Maš skripto noter za to.

Sistem se ti ne zažene, ker je bila stara inštalacija v IDE načinu in je sata gonilnik disabled.
#brezpodpisa

matejgt ::

Torej v starem compu je Plata biostar A785GE, v novem pa biostar ( trenutno nevem točne oznake- sporočim)!
"HOJNIKB", če je mišljeno, da so drugačni diski oziroma priključki za diske, temu ni tako, namreč oba imata iste priključke, mislim da SATA!

prikjuček je že isti, ampak protokol pa ne. Starejše plate z SATA priklopi še vedno koristijo IDE protokol zavoljo kompatabilnosti.
#brezpodpisa

pingo76 ::

Acronis universal restore.

videc ::

repair nebo znal tega popravit.
#brezpodpisa

Če je repair v WindowsXP znal...

preverjeno iz prve roke (že neštetokrat) win7 tega nezna popravit :)
je treba na roke v registru popravit za sata način.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

preverjeno iz prve roke (že neštetokrat) win7 tega nezna popravit :)
je treba na roke v registru popravit za sata način.

A misliš glede tega, a je disk v IDE ali AHCI načinu?

če je bil sistem nameščen v ide načinu in hočeš prestavit na ahci/sata, morš ročno popravit register, ker repair ne zna tega naredit.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

če je bil sistem nameščen v ide načinu in hočeš prestavit na ahci/sata, morš ročno popravit register, ker repair ne zna tega naredit.
Ja, to pa definitivno.
Ena možnost bi bila, če pride v Safe mode, da doda gonilnike.
Ampak nisem 100%, da bo delalo.

safe mode tut nebo delal.

zato je najlažje pognat hirens bootcd, zagnat mini xp in tam potem zagnat batch skripto, ki to naredi namesto tebe.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Potem bo pa z Acronis universal restore verjetno res najhitrej.
Ali pa s HIRENS bootaš in popraviš register, kot pravi hojnikb.

solatko ::

Vsi sistemi od Viste naprej, delajo na vseh sistemih, samo gonilnik za mrežno je potrebno namestit, takoj, ko prideš na namizje, zato, da se potem lahko namestijo gonilniki ali pa jih namestiš ročno iz uradne strani MB in grafične kartice.

Če je AMD osnova in daš na Intel periferijo, moraš po navadi zagnat parkrat, da vse poštima, iz intela na intel ali amd - amd, pa ni problemov.

http://www.askvg.com/how-to-change-sata...
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hp 450 g6 ni mogoče naložiti windowsa

Oddelek: Pomoč in nasveti
281464 (1066) djforever
»

Nov SSD, star računalnik - Problem