Forum » Kaj kupiti » Prenosni disk ter backup software
Prenosni disk ter backup software
Doc123 ::
Lep pozdrav. Vprašanje se bolj nanaša na backup sofware vednar slednjega večinoima dobiš v paketu s prenosnim diskom, tako da je vprašanje tudi za to.
Ali obstaja kak backup program, ki ima možnost da avtomatsko naredi samo "screenshot" tistega kar imaš na disku (datotek in map)? Uporabljam prenosne diske izklučno za zabavne datoteke, ki vzemejo veliko prostora za popolni backup v cloudu in niso življenskega pomena, nebi pa rad izgubil informacije o tem kaj sem imel gor.
Vem, da se da to seveda narediti točno, vendar me zanima možnost avtomatizma vsakič ko se disk priklopi naprimer.
Hvala
Ali obstaja kak backup program, ki ima možnost da avtomatsko naredi samo "screenshot" tistega kar imaš na disku (datotek in map)? Uporabljam prenosne diske izklučno za zabavne datoteke, ki vzemejo veliko prostora za popolni backup v cloudu in niso življenskega pomena, nebi pa rad izgubil informacije o tem kaj sem imel gor.
Vem, da se da to seveda narediti točno, vendar me zanima možnost avtomatizma vsakič ko se disk priklopi naprimer.
Hvala
- spremenilo: Doc123 ()
popster ::
To se dela ročno ja. Mislil sem če obstaja kaka avtomatska opcija.
http://askubuntu.com/questions/431251/h...
tukaj imaš razloženo kako narediš v bashu to avtomatsko, bash pa je multi platform..
find | sed 's|[^/]*/|- |g' > /media/pc/mybook1/BACKUPS/catalog_home.txt
sem zdaj zagnal tole komando in je lepo popisalo vse, pa še končni backup zasede malo, moraš met pa bash, da zazene..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izsiljevalski virus Locky (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44501 (35611) | SeMiNeSanja |
» | Backup podatkov in ne sistemaOddelek: Programska oprema | 3872 (2967) | axee |
» | Real Time backup iz SSD na HDDOddelek: Programska oprema | 1147 (764) | Jst |
» | Backup app?Oddelek: Programska oprema | 2519 (1683) | imagodei |
» | Program za backup?Oddelek: Programska oprema | 2363 (2061) | ant |