» »

Kako poceni refilat Epsonov C60 tiskalnik?

Kako poceni refilat Epsonov C60 tiskalnik?

AtaStrumf ::

Kako poceni refilat Epsonov C60 tiskalnik?

Predvsem me zanima kako je s temi črnili, ki jih naliješ notr z iglo. A to deluje pri Epsonih, ker imajo neke čipe notr v kartuši in lahko identificirajo posamezne kartuše? Če sem jo dal sam ven pa not je prase pogruntal da je dobil isto, tako da ne vem v čem bi bila razlika, če bi dal še črnilo notr. Najbrš bi še vedno vedel, da gre za isto kartušo in predvideval, da je prazna in ne bi bilo nič :\!?! Nisem še nikol probal, tako da res ne vem. Je pa že lep čas odkar je zmanjkal črnila in ko zmanjka črne je konc zabave, tako da so se mi pomoje tud barvne glave že zasušile.

A se mi sploh splača to rihtat, al ga vržem v koš pa po novga? Ni bil glih pocen, ker gre za malenkost dražji model, tako da se mi ga glih ne mudi stran metat. Kaj mi je storiti?

krneki ::

Jest mam isto C60 in ko mi je zmankalo farbe v original kartušah sm šel v leclerc (hehe, mimgrede ubistvu) in je bla glih ena akcija 5x 25ml farbe + 60ml čistilne za 4k. Vzamem kartuše vn, odlimam eno nalepko da se vidjo polnilne luknje in nato nafilam usako s svojo farbo. Nato lepo zadevo zalimam in vržem nazaj v tiskalnik kjer sm jih pustil 24h tako, da se je farba lepo vpila v tisto gobico, k je v kartuši. Nasledn dan sm si staknu tale programčič in znjim resetiru nivo farbe v kartušah. Barve so lepe, črni text ni glih ful ostr ampak se da preživet, tako da za domačo uporabu se ful splača.

Če si 100% da se ti je barva zasušila v glavi pol je najbolš da te stare kartuše nafilaš z posebno čistilno raztopino in tiskaš krneki™ dokler se una barva ne raztopi. Pol pa kupš ene neoriginalne kartuše in te polniš s črnilom (ker tiste v kateri je blo topilo ne smeš)

Brane2 ::

Ufff. Lahko bi uporabil tudi (psevdo) iskanje kdajpakdaj, tole je blo že ene maljonkrat obdelano.

Na kratko:

EPSONi se v splošnem dajo zelo lepo refillat. So sicer problemi pri določenih modelih s čipom, a to rešuje:

- namenski softver, s katerim lahko resetiraš čip v kartuši Poišči po ST za URL. Če ne bo šlo, ti ga bom izbrskal jaz...

- pri določenih modelih ta softver ne dela najbolje in je treba imeti hardverski reseter, ki ga na netu lahko najdeš za manj kot $20.

prejšnjo nedeljo sem na bolšjaku za 500 SIT (petsto) kupil Epsonov Stylus Color 440. Tip se očitno ukvarja s tem- nekje dobiva printerje, jih doma šraufa in prodaja naprej. Servis EPsona mu je očitno spodletel, pa ga je prodal za drobiž (tipična fora na bolšjaku: " Printer dela majstore 100.0%, samo sem pozabu napajalni kabel, tko da ga ne moreva sprobat...":D )
V glavnem, prinesem ga domov, poštimam napako na čistilnem mehanizmu glave, ki ga je nekdo razstavil in sestavil ob "višku delov". Ugotovim da so kartuše prazne. Nalijem not svoja črnila in STVAR DELA 1/1 :) :)

Prejšnji teden je prišel tip in vzel decvi črnila za vzorec, da vidi kako se bo obnesel na nejgovem EPsonu, pe še sosed je hotel probat, če to črnilo dela na Cannonu.

Pravi, da ga je pri EPSONu zajebaval čip in je čakal na resetter, sosed pa je bil zelo zadovoljen s črnilom. Pravi, da na Cannonu rastura in je izpis zelo dobre kakovosti.

V glavnem,

članek na to temo je na www.avtomatika.com Klikni na levi link za inkjet refill.

BTW: Prodajam Epson Stylus 440 Color, predelan za lažje filanje s šprico brez dodatnih kablov za 15 kSIT:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

krneki:

5x 25ml farbe + 60ml čistilne za 4k


Pri meni dobiš za 4kSIT 200 ml barve, resda je najmanjša količina 100 ml na barvo. Bi me pa zanimala kakovostna primerjava. ČE je kdo probal oboje, naj poroča prosim...

krneki ::

Jah tist sm uzel predvsem iz razloga, da sem videl če stvar zares fukcionira. Zdele mam polne kartuše tko da čez kšne 2 mesca bom spet nabavlu farbo:D

AtaStrumf ::

Thanx obema, pa sorry k ponavljam temo :8)! Sem probal tale progi ampak ne dela, ker imam na paralelnem portu na Win2k, ko sem dal pa na USB pa še Epsonov software ni najdel printerja, tako da moram mal še probavat v čem je trik, ampak zdaj ni časa. To me je najbolj skrbelo, kako je z tem resetiranjem, tako da me veseli, da se zgleda da to porihtat tko simple.

A ta HW reseter se da dobit pr nas al sam na netu?

Tele barve bom pa kupil od tebe brane2, sam da si mal finančno opomorem. Tiskanje je drag biznis :D.

Brane2 ::

Saj se ne sekiram za to kje bo kdo vzel zadevo. Itak črnila rabim tudi zase. Sekiram se, če vidim da kdo vzame zaradi neobveščenosti drugje, bi pa drugače raje vzel pri meni...

Kar se softverja tiče, znabit da ne dela O.K. na Windowsih 2000, če pač zahteva direkten dostop do hardverja.

Mogoče bi bil čip reseter najboljša možnost. Poišči malo okrog.


A ta HW reseter se da dobit pr nas al sam na netu?


Jaz ga ne rabim, zato v bližnji okolici sploh nisem iskal. Ena od mojih strank je izjavila, da je kupila par reseterjev in da presežek prodaja naprej. Naslova nimam pri roki, sem ga pa ziher dal na ST v primerni temi. Pobrskaj malo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514349 (8929) matej5734
»

Neoriginalne barve za tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
242579 (2025) ;-)
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394383 (3741) Brane2
»

Epson 915 Photo? and my story:)

Oddelek: Kaj kupiti
171698 (1538) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433778 (3202) TheJack

Več podobnih tem