» »

Crknil mi je disk

Crknil mi je disk

otis ::

Imam Seagatov disk, ki je lepega dne preprosto nehal delat. PArkrat ob restartu racunalnika se je se nekaj slisalo kako se poizkusajo diski vrtet, zdaj se ob zagonu vec ne zgodi cisto nic. Na prvi pogled sedaj deluje tako kot da je sel SATA kontroler, ampak nisem cisto siguren zaradi tiste prve faze, ko je disk se dajal slabe znake zivljenja.

Da bi sam lahko uspesno menjal kontroler je malo verjetno, niti nisem siguren da je to krivo. Zdaj ko ga priklopim na racunalnik ga le-ta vec sploh ne zazna. kam bi ga lahko odpeljal na diagnostiko in potencialni servis? gor vseeno imam neke podatke, ki bi jih rad dobil nazaj, ampak po drugi strani ne bi rad dal 500€ za resevanje podatkov, ker toliko pa spet niso vredni. rabim neko cenovno ugodno opcijo, kjer mi bodo posteno povedali, kaj je narobe.

janezvalva ::

poglej tole:

otis ::

to je bila moja prva ideja, ampak so sanse da dobim takorekoc isti disk kje nicne

solatko ::

Če je bil disk kupljen v SLO, je velika možnost, da se še nekaj takih diskov vala po mašinah. Daj na Bolho oglas kaj iščeš in morda se bo kdo najdu in ti poslal ponudbo.
Delo krepa človeka

Spajky ::

Lahko je samo kak kontakt slab (konektor ali napajalni konektor ali stik med elektroniko v disku in na elektronski plati na njem) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel NUC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7618681 (7256) Invictus
»

Vprašanja pred sestavo računalnika

Oddelek: Strojna oprema
153002 (2519) echoman
»

Zunanji vmesnik za PCI Express v razvoju

Oddelek: Novice / Matične plošče
215891 (4933) Brane2
»

Phoenix bios

Oddelek: Strojna oprema
9898 (799) Duhec
»

Kaj vse lahko vidiš, ko odpreš računalnik... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
506600 (4923) krneki0001

Več podobnih tem