» »

Google maps / zemljevidi napačna meja med SLO in HR

Google maps / zemljevidi napačna meja med SLO in HR

al_z ::

Pozdravljeni!

1.8.2016 sem odkril, da se je državna meja med Slovenijo in Hrvaško na Google maps premaknila na slovensko stran na tem mestu. Kraja Presika in Hermanci bi morala biti v celoti v Sloveniji. Sem Googlu 1.8.2016 javil napako, vendar je do danes niso popravili. Meja bi morala biti tako kot na Geopedii ali tako kot na Here. Meja vpliva tudi na iskanje najkrajše poti - Primer. Kaj še lahko storimo, da bodo odpravili napako?

Tilen ::

Lahko se obrnete na hrbet. Google je zasebno podjetje in pravico ima tvoj zahtevek enostavno zavrniti, ker se jim popravek ne splača.

Ubral si pravo pot, le rešitev je nekje na 56782. mestu po prioritetni lestvici.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

fujtajksel ::

Eno napako sem za hec javil in so jo celo sčasoma popravili. Zanimivo vprašanje je, ako je tista pri nas sploh nastala, najbrž generirajo zemljevide na podlagi informacij ki jih posesajo z (domnevno) naših mobilcev.
Mogoče pomaga če daš zraven čimboljše reference, v tvojem primeru mogoče tudi kakšen uraden hrvaški zemljevid ki kaže drugače, npr DTK25 imajo prosto dostopen na WMS strežniku, imam na mobiju z Orux Maps.

technolog ::

To je najbrz kaka optimizacija, kako prenest krivuljo in prisparat na podatkih.

Ce bi bilo kaj resnejsega in bolj pomembnega, bi sel jaz osebno javit Maps ekipi. Pa ni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenija ima novo Google Maps satelitsko sliko! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7014020 (3822) Daniel
»

Apple med kladivom in nakovalom politične korektnosti

Oddelek: Novice / NWO
309168 (7522) Gagatronix
»

Navigacija za kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7313291 (9467) schurda
»

Kam na morje za en dan?