» »

Analogen telefon preko ISDN-ja

Analogen telefon preko ISDN-ja

DMouse ::

Pozdrav!
V starih dobrih analognih časih smo imeli dva telefona na eni liniji, če te je nekdo klical in si dvignil en telefon (npr. tistega na vrvico), si ga lahko položil in vzel prenosnega ter se normalno pogovarjal naprej (linija se ni prekinila).
Zdej smo kupil ISDN paket 701 s telefonom alpha euro 3000 a/b in na analogna priključka vtaknili stara dva analogna telefona. Kličemo lahko normalno s katerega koli, tudi prejemamo klice, a če bi hoteli pogovor nadaljevati na drugem telefonu, to ni mogoče (takoj ko položim slušalko analognega telefona, se linija prekine, pa tudi če je ne položim, na drugem telefonu ne morem nadaljevat pogovora, ker se avtomatsko aktivira druga linija).
Kako bi rešil ta problem?

Avenger ::

To pa tud mene zanima, samo se bojim, da je v efektu stvar taka, da je to možno samo, če imaš prenosne telefone s tako funkcijo, ali pa centralo...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

cekr ::

Če boš na isi analogni izhod vzporedno vezal več analognih telefonoc, ti bo delovalo po starem.
Sicer tega paketa ne poznam, tako da ne vem, kakšne imaš analogne izhode, samo recimo pri tem, ki ga imam sam (3Com....), ti lahko delata medsebojno kot centrala. Tako, da lahko eden drugega pokličeta oz. prevezujeta.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Cokolesnik ::

Pri ISDN je značilno to, da lahko s položitvijo slušalke prekineš zvezo (podobno kot to omogoča GSM telefon), kar pri analogni liniji ni mogoče, saj ti lahko klicatelj za nekaj minut onemogoči klicanje/sprejemanje drugih klicev, če sam ne prekine zveze s tabo.

Zato tudi težava, ki jo opisuješ. Problem lahko rešuješ tako, da na aparatu (mora biti analogni), kjer si sprejel klic, ne položiš slušalke, dvigneš slušalko na drugem aparatu (ki je priklopljen na isti analogni izhod ISDN naprave kot prvi aparat) in nato pri prvem odložiš. Za takšno ravnanje potrebuješ kak ISDN modem - npr. 3COMov ISDN Terminal Adapter, ki ima izhode za analogne naprave.

Če sprejmeš klic na ISDN telefonu, ga na drugem ISDN aparatu ponavadi več ne moreš sprejeti, ker si slednji postreže z drugo linijo. Boljši ISDN telefoni omogočajo, da po prevzemu klica, slednjega preusmeriš na drug ISDN telefon (npr. če imaš več brezžičnih slušalk, ki so vezane na eno ISDN enoto). Vendar ti prevezave Telekom zaračunava, kot če bi klical nekoga drugega na stacionarno številko. Za podjetja prevezave in interne linije rešuje Telekomova storitev Centrex.

Problem lahko delno rešiš tudi tako, da oba ISDN aparata nastaviš na isti MSN, torej bosta od klicu na tvojo številko zvonila oba in boš lahko na enem od njiju sprejel klic.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

SFfreak ::

praktično je to tako:
npr. ko telefoniraš na prvem telefonu, pa hočeš naprej telefonirati na drugem, med pogovorom s prvim pokličeš drugega po interni liniji, se oglasiš na drugem pa odložiš prvega in dela.....
Preizkušeno z: Gigaset 4000 in bazno postajo Gigaset 3070 in Gigaset 2000

DMouse ::

Žal nimam tega telefona tako da interno klicanje ni mogoče. Očitno bo treba analogne telefone navezat na eno linijo, pa si tako pomagat. Hvala vsem za nasvete (če ima pa še kdo kako idejo pa na dan z njo :).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236356 (4362) x.sci
»

Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne dela

Oddelek: Omrežja in internet
53382 (3307) Chessman
»

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Oddelek: Omrežja in internet
203170 (2288) netko
»

ADSL + analogni telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
202384 (2021) oversc0re
»

Vprasanje glede ISDN-ja?

Oddelek: Omrežja in internet
161734 (1532) Ales

Več podobnih tem