» »

Šola ali zaposlitev?

Šola ali zaposlitev?

cvbx ::

Oktobra bom začel študij računalništva in informatike na FRI. Pred kratkim sem malo brskal službe v področju programiranja in me je začudilo dejstvo, da skoraj nikjer ni potrebna izobrazba. Ker imam že precej izkušenj na področju web developmenta ter Jave, sem začel premišljevati ali se mi sploh splača študirat, namesto da bi se zaposlil in si s tem pridobival znanje in izkušnje. Ne rečem da se na faksu nebi naučil nič novega, toda z službo bi si pridobival delovne izkušnje, ki bi mi pri karieri verjetno bolj koristile.

Zanimajo me mnenja diplomantov in mogoče koga, ki se je šel zaposlit namesto šole.

Tody ::

Oboje, papir ti bo odpiral tudi kaka vrata, kjer bo pisal da rabiš faks. Par predmetov je kjer boš moral malce se potrudit drugače pa so faksi kr ugodni...

napsy ::

Diploma ti ne bo dost koristila, ce bos nekompetenten programer. Mogoc bos prej prisel do razgovorov, ampak brez primerne samoiniciative med studijem ti sam papir ne bo dosti pomagal. Sem ze govoril z dosti diplomanti FRI, ki so se potegoval za delovno mesto .. pa se je izkazal da so zelo zelo na zacetniskem nivoju kar se tice znanja.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Smurf ::

Studiraj in delaj.

harmony ::

En let delaj, pa poglej kam te bo pot pripeljala. V kolikor vidis, da bos tudi brez faksa dobro sluzil, potem ko j... faks. V kolikor vidis, da to nikamor ne pelje se vpises in zacnes studirati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123379 (16576) jernejl
»

Zaposlitev programerja brez dokončane fakultete?

Oddelek: Izdelava spletišč
449376 (2856) shadeX
»

Kako najti delo?

Oddelek: Programiranje
389028 (7212) listje123
»

FRI in zaposlitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8018530 (16610) detroit

Več podobnih tem