» »

Aplikacije za Chrome le še na Chrome OS

Aplikacije za Chrome le še na Chrome OS

Chromium Blog - Google je pred tremi leti uvedel samostojne aplikacije (packaged apps) za Chrome, ki so delovale tako na operacijskem sistemu Chrome OS kakor tudi vseh ostalih z nameščenim Chromom (Windows, Mac, Linux). Takrat je bil to za razvijalce eden redkih načinov, kako na vse platforme pripeljati določene funkcionalnosti. Danes je splet drugačen, zato se je Google odločil ukiniti podporo za aplikacije za Chrome na vseh operacijskih sistemih, razen lastnem Chrome OS.

Kot pojasnjujejo v uradnem sporočilu, sta razloga dva. Prvi razlog je razvoj tehnologije, saj imajo danes razvijalci na voljo kopico drugih možnosti in standardov, s katerimi lahko dosežejo praktično isto, npr. novi API-ji in web push. Drugi razlog pa je nepopularnost, saj je aplikacije za Chrome uporabljal kvečjemu kak odstotek uporabnikov.

Zato bodo postopno ukinili podporo, kar se je napovedovalo že z ukinitvijo središča za obvestila (notification center) v Chromu decembra lani in ukinitvijo Chrome app launcherja iz brskalnikov na Windows, Macu in Linuxu julija letos. Od letos nove aplikacije Chrome ne bodo več delovale na Windows, Mac in Linux, medtem ko za obstoječe sprememb ne bo. v drugi polovici prihodnjega leta na Chrome Web Storu ne bo več videti aplikacij na Windows, Macu in Linuxu. V začetku leta 2018 bodo tudi fizično onemogočili poganjanje teh aplikacij v Chromu na omenjenih operacijskih sistemih. Na Chrome OS sprememb ne predvidevajo, tam bodo aplikacije ostale.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo Windows 10 Cloud konkuriral Chrome OS?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4815069 (12737) xmetallic
»

Google bo študentom prodajal prenosnike s Chrome OS

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
277754 (6753) matejdro
»

Chrome Web Store predstavljen, Chrome 9 novosti

Oddelek: Novice / Brskalniki
4112316 (10509) PARTyZAN
»

Izšel Chrome 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6318445 (14655) Tr0n
»

Chrome 6 je tu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
17442865 (37184) PrimozR

Več podobnih tem